Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
25. November , 2024, 06:32:32
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 7 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Solid state koncaky  (Prečítané 15494 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
Stano
stály hosť
Príspevkov: 833

Daj tónu dušu !!!

« Odpoveď #45 kedy: 21. Marec , 2012, 21:22:47 »

na to sa vyser, skus len cislo plosak  Na zdravie!

veru staci spravit funkcny zosik - vnutro  Na zdravie! Na zdravie!
Zaznamenané

Sivcak 56 stratocaster, Keller 70 custom ash strat, Klema SJ200, HOT Amps, JT-Amps Screamer 808
Stano
stály hosť
Príspevkov: 833

Daj tónu dušu !!!

« Odpoveď #46 kedy: 21. Marec , 2012, 21:24:24 »

Jóój, len keby bol čas sa hrajkať, najväčší problém je vyrobiť krabicu a tie mechanické veci. Nemáte niekto vrak starého zosíku?
Alebo najlepší nápad má Brďo, pozrite si ten v tom Klangfarbe...

Andrej, ked spravis vnutro tak ja vlastnorucne vyrobim na mieru bednu na ten zosik.  Zdravíčko
Zaznamenané

Sivcak 56 stratocaster, Keller 70 custom ash strat, Klema SJ200, HOT Amps, JT-Amps Screamer 808
Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2178

« Odpoveď #47 kedy: 22. Marec , 2012, 15:12:57 »

Andrej, ked spravis vnutro tak ja vlastnorucne vyrobim na mieru bednu na ten zosik.  Zdravíčko
Dá sa. Chceš to do racku, alebo klasickú hlavu? Začal by som koncákom, aj keď Progi by chcel kompletku. Taký jednoduchý zosík, ako jeho Hiwatt alebo Plexina (aj 800vka) by nemal byť problém "polovodičovo skopírovať", ale ak sa ten koncák nebude páčiť, nemá význam pokračovať.
Ale najprv musí byť tá krabica a do nej sa to bude montovať.
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #48 kedy: 22. Marec , 2012, 18:56:49 »

aj keď Progi by chcel kompletku.

Tak tak, ked si macher.  Cmuk chlapci Bavím sa skvele
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2178

« Odpoveď #49 kedy: 22. Marec , 2012, 21:24:57 »

Tak tak, ked si macher.  Cmuk chlapci Bavím sa skvele
Macher som, ale ty aj tak povieš, že to hrá horšie. Vy gitaristi by ste chceli lampu, aj keby to hralo horšie ako tranzistor.
Lebo lampa je lampa!

Všetci vieme, že plastová zátka je lepšia, ako korková, ale Dom Perignon má korkovú:
Lebo korok je korok.

Všetci vieme, že molitanová špongia je lepšia, ako morská, ale bohaté paničky majú v kúpeľni morskú.
Lebo morská je morská!
Zaznamenané
miso_kolo
inventár podniku
Príspevkov: 3208

on neni koko*t on je retardovany

« Odpoveď #50 kedy: 22. Marec , 2012, 21:55:33 »

a mozno je to tym ze vacsina hudobnikov nie je hluchych  Žmurk
Zaznamenané

stoka!
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #51 kedy: 23. Marec , 2012, 00:34:26 »

Macher som, ale ty aj tak povieš, že to hrá horšie.

Ja nic nehovorim. Len zatial sa to co tvrdis moc nepreukazalo, to je cele, tak preco by som tomu mal verit? :) Nie je vyse 40 alebo 50 rokov co sa robia tranzistorove zosiky prilis dlha doba na to, aby teda to co tvrdis, bolo aj niekde vidiet alebo teda pocut?  :) Inak sme stale len pri keby, mozno...

Fakty su, ze drviva vacsina gitaristov od 50.tych rokov uprednostnuje lampu a zrejme to tak bude este dlho. Neviem inak, preco si celkovo tak zaujaty voci lampam, uz som si to vsimol aj pri hifi teme - ano jasne, nesplnaju vsakovake zahadne normy, skresluju, klamu nas nedokonaly sluch, ktory nas sam klame a neviem este co... Samozrejme vsetci sme v hlbokom omyle, lebo nepocuvame dokonale tabulkove cisla tranzistorov, ale pocuvame nasim nedokonalym sluchom tie nedokonale skreslujuce zafarbujuce nestastne lampy, medzi ktorymi ani nie je ziaden rozdiel vo zvuku...  ?§!.
« Posledná zmena: 23. Marec , 2012, 00:45:37 od proghoper » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
brdo prvy
miestny štamgast
Príspevkov: 2914

« Odpoveď #52 kedy: 23. Marec , 2012, 08:42:48 »

pocka pockat....ale dufam ,ze sa tu uz nezacinate hadat o gitarovych hlavach zo skreslenim ,lebo to fakt tie trandaky nedokazu tak hrat jak lampace.
Zaznamenané
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #53 kedy: 23. Marec , 2012, 09:14:21 »

....ach jáááááj Bavím sa skvele veď som vravel že na cleane a aj skreslení....na pekný clean netreba nejaký eňo ňuňo tranďák, tak zahrá aj to moje smiešne Hartke GT60 na cleane, ale keď to porovnám s lampovým koncákom s 6V6kami, tak lampa je aj na cleane, živšia, tučnejšia, jednoducho ten tón z nej nezalieza niekam pod koberec, pri tej lampe je síce malý náznak skreslenia, keď sa to vytočí naplno ale ten zvuk je stále použiteľný oproti prebudenému chrchlavému tranďáku....

....a popri tom tie zatmavené lampy takmer ani nesvietia, takže čaro ešte aj tejto ilúzie odpadá Bavím sa skvele ....

Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #54 kedy: 23. Marec , 2012, 09:28:41 »

Ja som si nad ranom cital tuto diskusiu a nejak som neporozumel teme...  Bavím sa skvele Akoze tu ide niekto dokazat, ze tranzistor > lampa ?

Bavím sa skvele Ano, embečka ide lepsie nez bavoro. Uz aj take som pocul.  Bavím sa skvele Bavím sa skvele
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #55 kedy: 23. Marec , 2012, 09:56:23 »

co sa tyka koncakov, tak trandaky sa pouzivaju vsade (nemyslim teraz gitaristov) preto, ze hraju cisto a neskresluju ako lampy, lahsie sa dosahuju vyssie vykony = su lepsie z tohto ohladu. to chce povedat aj Zvukar Andrej, co sa tyka skreslenia pre gitaristov, tazka debata..ale som kludne ochotny verit tomu, ze by sa dal spravit zosik aj so slusnym skreslenim - vid. JFET krabice, ktore su cim dalej tym viac popularnejsie (tam je akurat problem spravne utrafit pracovny bod) - ked uz bogner spravil krabice na styl ubershcall, ecstasy (podla typka co to skusal to hra na nerozoznanie), tak na tom nieco musi byt. aj ked ani sa necudujem. bogner skreslenie v krabici za 250$ pojde jak teple rozky oproti ampom za 3k

kopu gitaristov pouziva na skreslenie trandakove drivy.

branko ty pouzivas hnusnu digitalnu simulaciu, neviem preco sa vobec ozyvas  Bavím sa skvele Na zdravie!

takze fakt netusim o jakej hluchosti sa tu vedie debata  Popiskujem si
« Posledná zmena: 23. Marec , 2012, 10:00:44 od styrioci » Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #56 kedy: 23. Marec , 2012, 10:05:45 »

Ano, kopec ludi taha drive z krabice, ale koncak lampovy. Pre mna osobne je dost podstatny rozdiel, ci dam TSko do lampy alebo do trandaka. Trandak znie dost sterilne, nemam chut hrat na tom, ani vyjadrit svoj feel cez neho. Hlavne sa nebavme zas o Axe. :)
« Posledná zmena: 23. Marec , 2012, 10:08:04 od Branko » Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #57 kedy: 23. Marec , 2012, 10:12:11 »

zalezi od krabic. spytaj sa maja fera ako si libuje OD do plexitone od carl martin, co je tiez trandakova krabica. hej jak zosik pouziva clean fender ale z druhej strany zase - vacsina AXEFX-istov pouziva k axe trandakovy koniec. zas az take jednoznacne to s tymi lampami a trandakmi nie je.
trandakove drivy + Roland JC - dalsia overena kombinacia.

jedna vec su trademark zvuky lampovych zosikov druha vec je, ze sa bezne pouzivaju trandakove skreslenia bezne a vsade, ci uz do trandakovych alebo lampovych zosikov
« Posledná zmena: 23. Marec , 2012, 10:16:56 od styrioci » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #58 kedy: 23. Marec , 2012, 11:07:15 »

tiez nechapem, co sa tu zase mudruje, vsak tema bola trandakove konce a tie sa hojne pouzivaju. takisto, co pise 4oci - trandakove skreslenia sa tiez hojne pouzivaju. moze tam niekto k tomu vzdy dodat nejake "ale"... vsak v pohode, len zase jak pise 4oci - v dnesych simulacnych dobach sa bit do prs, ze lampy su jediny svaty gral je tiez trochu divne... a pliest do toho este aj debatu o lampovych hifi zosikoch je uz vazne psychiatria  Ja som čert..

ja to berem tak, ze s lampami to dokaze hrat skvele, je s nimi kopec zabavy a dobrodruzstiev a to ma na tom celom bavi, preto hram na ne. hral som nejaky cas nudzovo aj na trandaku, a v zasade som sa neposral sice ani stastim, ale ani od zufalstva...
Zaznamenané
Juraj_T
pravidelný návštevník
Príspevkov: 623

« Odpoveď #59 kedy: 23. Marec , 2012, 11:13:42 »

a ze tu este nikto nevytiahol dimebega derrella :)
Zaznamenané
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 7 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.093 sekund, 23 otázok.