ja tieto "multiefety" stále beriem tak ,že čím je zložitejšie nastavovanie
tým viacej potrvá kým sa naučíš nastavovať na ňom čo chceš ...
podla mňa to trvá pol roka až rok , kým je človek zbehlý v tom a vie si tam šmahom ruky nastaviť sám zvuk ,
vie ako kde čo má stlačiť ako nastaviť ...
to isté vštúdiu pri nahrávaní , ovládanie recording programu je veľmi dôležité ale aj ako dané možnosti vie človek využiť v praxi je na nezaplatenie , to sa nedá kúpiť
treba mať dokonale naštudovaný zvuk od krabičiek , frekvencí a čo kde ako robím ....
to znamená keď si to kúpi neznalec a očakáva , že si tam 2x klikne a bude mať plexi - mesu a orange zvuk tak to je na omyle ...
chalani okolo mňa si tiež pokúpili kempera a povedali mi ,že zvuk je paráda ako zo študia ,
len problém s nastavovaním je , že si sám zvuk nenastavíš ,
existujú fóra kde sú na kope nadčenci čo to spolu študujú a dávajú do kopy najvernejšie nastavenia ...
nakoniec si kamoš kúpil online dáke presety za 5-10-15€ a už si to len jemne doladil čo dokáža už jednoduchý užívateľ ,
vravel mi tiež že ten mikrofon keď sa zapojí pri hraní a meníte bedne tak si vie sám prestaviť nastavenia tak aby ti to cez hocijakú bednu hralo tak ako si si nastavil s tou prvou bednou kt. momentálne nemáš ...
taký aktívny auto-tone-tune ,
určite ale pod rukou to cítiť , ale čo dávajú vo videách aj skúsení hráči tak ten profil s a dá nastaviť veľmi verne ,
pre profíkov kt. hrajú cez Inear tak tá živosť priamo z aparátu na pódiu odpadá keď potrebuješ do uší štúdio kvalitu ,
mňa trocha zaráža a mi to vadí že keď som na koncerte a vidím a počujem zvuk axe a kemper tak každý to má nastavené úplne inde ako štandardný zvuk , načo človek silý iný zvuk ked všetko bolo už vymyslené ,
vieme a počujeme ako tie aparáty perfektne pasujú do hudbu , plexi , recto , fender ,
konkrétne do jednotlivých štýlov ...
ale ked počujem na punk rockovej hudbe zvuk džentovej sekanice a to v tej hudbe ani neni tak som sklamaný lebo gitarista má popiči zvuk ale hrá ho v zlej kapele :D
využil svoju možnosť na maximum ale neni treba ...
niečo ako keď idem na amatérsky závod a donesiem si ferari :D :D
kemper je krok v pred ale ja si ešte počkám
možno tam dajú debiluvzdorné presety kt s a budú vedeť akčne prisposobiť danej situácii aby poslucháč počul ten zvuk kt. treba ,
toto ste videli a počuli ?