Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
24. November , 2024, 23:31:48
Strán: [1] 2 3 ... 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Gorila a čo ďalej?  (Prečítané 11964 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« kedy: 08. Február , 2012, 12:56:29 »

Výzva všetkým čestným a statočným ľuďom Slovenskej republiky
!!!Chceme priamu demokraciu!!!

Oceňujem občiansku aktivitu Protest proti Gorile. Teší ma a som hrdý na to, že Slováci našli silu a odvahu verejne vysloviť názor, ktorý kritizuje politické špičky a hospodárenie v tejto krajine. Organizátori Protestu proti Gorile postupne sformulovali požiadavky, na ktorých trvajú. Tieto požiadavky sú konkrétne, zacielené na prešetrenie kauzy Gorila, vyvodenie trestno-právnej zodpovednosti aktérov kauzy a odstúpenie zdiskreditovaných politikov zo svojich funkcií. Časom k týmto požiadavkám pribudla aj snaha o odsunutie termínu predčasných volieb, až kým sa kauza nevyšetrí z jednoduchého dôvodu, aby sa do parlamentu nedostali znova tí istí politici, ktorý súčasný marazmus zapríčinili. Ľudia sú právom znechutení a nevedia, koho majú voliť, pretože politikom už nemožno veriť.
  So všetkým vnútorne súhlasím. Vo vzduchu však visí viacero otázok. Máme premyslené ďalšie kroky, zvážené všetky alternatívy možného vývoja v tejto krajine? Prečo sa takto pýtam?  Svine od válova len tak dobrovoľne neodídu. Obdobie, ktoré nastalo a teraz prebieha, je konečne po 23 rokoch systematickej devastácie slovenského národa jedinečnou šancou vziať politické dianie a tým aj smerovanie tejto krajiny do rúk pracujúcich ľudí,  ktorí odvádzajú dane a za tieto dane si zaslúžia, aby im štátny aparát slúžil, a nie ich okrádal. Mám obavy, a nie neopodstatnené, že ani neskorší termín volieb do SNR tento problém nevyrieši. Politici teraz už len čakajú na to, aby sa voľby uskutočnili 10.3.2012. Ten relatívne krátky čas do volieb to nejako prečkajú s taktikou mlčania, spochybňovania spisu Gorila, poprípade na protestných mítingoch zinscenujú provokatérske akcie, ktoré by zdiskreditovali organizátorov. Skúsenosti a tradície v tomto ohľade majú, v SR existujú tri tajné služby, ktoré si navzájom konkurujú, pričom sú roztrieštené ešte na frakcie, pričom nikto nevie transparentne, kto za koho kope. Takže sa môžeme dočkať aj fingovanej akcie nie nepodobnej z Národnej triedy v Prahe 1989 – akurát teraz by to nemusel byť mŕtvy študent, ale fingovaný mŕtvy alebo ťažko zranený policajt.
  Ak sa kauzu vyšetriť nepodarí, alebo s nejasnými výsledkami, čo je všetko možné, nikto nebude odsúdený a žiadny politik neodstúpi, čakajú nás tak či tak voľby. Ide teraz o to, čo sme ochotní a schopní urobiť, ak výsledok vyšetrovania bude negatívny. Budeme trvať na preložení termínu volieb. Ale ako? Volebné komisie zasadnú, voľby prebehnú aj bez našej účasti, „regulárne“ a podľa zákona. Tu je pasca, ktorú na nás môžu politici prichystať. Áno, určite sa budú odvolávať na zákony SR a na ústavný zákon 330/2011 „O skrátení volebného obdobia SNR“. To je presne ten zákon, v ktorom sa ustanovil termín predčasných volieb do SRN  na deň 10.3.2012, keď predtým bola vyslovená nedôvera súčasnej vláde. Na dôvažok, na zmenu ústavného zákona je podľa čl.84 (4) Ústavy SR  potrebný súhlas aspoň trojpätinovej väčšiny všetkých poslancov.

Občania, nenechajme sa znova obalamutiť argumentom, že politici konajú podľa zákona a podľa Ústavy SR. Tento argument používajú, ako sa im zachce. Ak sa nepodarí preložiť termín volieb do SNR, neostáva nič iné, len voľby bojkotovať. Prečo bojkotovať? Ja som sa zúčastnil len prvých „demokratických“ volieb po roku 1989. V každých ďalších som voliť nešiel, pretože som si už vtedy nemal z koho vybrať. Väčšina ľudí bola ešte niekoľko volebných období obalamutená propagandou, že voľby sú jediná šanca, ako zmeniť veci k lepšiemu a že ak nepôjdu voliť, prenechávajú hlas svojim protivníkom, podľa návodu „treba voliť menšie zlo“. Nie, ja nechcem voliť žiadne zlo. Nechcem sa spoliehať na sľuby politikov, keď aj Ústava SR je pre nich dnes iba zdrapom papiera. Každým svojim hlasom sme dávali voľnú vstupenku, doslova permanentku nenažratým politikom, aby mohli počas nasledujúcich štyroch rokov beztrestne rozkrádať spoločný majetok. Som rád, že po totálnom znechutení ľudia prišli na to, že takýto systém, systém parlamentnej demokracie neslúži občanovi, ale dokázal takto znetvorený systém, ktorý nemá s pôvodnými snahami o vytvorenie vlády ľudu, položiť na kolená celý slovenský národ. Parlamentná „demokracia“, akú si tu vytvorili slovenskí politici, sa pravým menom nazýva vlastizrada. Ak chceme mať na Slovensku skutočnú demokraciu, musíme využiť túto historickú šancu a vytvoriť demokraciu priamu. Na to bude treba pozmeniť Ústavu SR a ďalšie zákony, konkrétne celý Volebný zákon, Zákon o referende a Zákon o petičnom práve. Nakoľko je toto široká problematika a bude nutné najprv otvoriť verejnú diskusiu na tieto témy a hľadať najlepšie riešenie, nepôjdem do ďalších podrobností. Teraz ide o najbližšie kroky, aby sme túto šancu niečo zmeniť a napraviť v tejto krajine nepremrhali.
  Bojkotovať znamená dať politikom na vedomie, že z ponúkaných kandidátskych listín si nemáme koho vybrať, a preto sa volieb síce zúčastníme, ale nebudeme voliť žiadneho konkrétneho kandidáta za poslanca. K tomuto vyzval na protestnej akcii v Bratislave Tom Nicholson, a ja by som bol za to, aby každý občan, ktorý sa rozhodne toto urobiť, ešte napísal na volebný hárok text tohto znenia:
Nesúhlasím so súčasným Volebným zákonom do SRN,  Zákonom o referende, Zákonom o petičnom práve, Zákonom o politických stranách, ani so znením Ústavy SR.  Žiadam o ich zmenu. Nedôverujem súčasným politikom a považujem tieto voľby za neplatné.
  O neplatnosti volieb by mal rozhodnúť Ústavný súd SR podľa §46 zákona 333/2004 o voľbách do Národnej rady Slovenskej republiky
§ 46
Nové voľby
Ak Ústavný súd Slovenskej republiky vyhlási voľby za neplatné alebo zruší výsledok volieb, predseda Národnej rady Slovenskej republiky vyhlási nové voľby do Národnej rady Slovenskej republiky; nové voľby vyhlási do 30 dní od uverejnenia nálezu Ústavného súdu Slovenskej republiky v Zbierke zákonov Slovenskej republiky.

Ale nemaľujme si veci na ružovo. Musel by sa podať podnet na Ústavný súd SR. Výsledok bude pri stave našich súdov predvídateľný...Prípadný protiargument zo strany politikov, že ďalšie voľby nás budú stáť ďalšie milióny zo štátneho rozpočtu, neobstojí. Doteraz slovenskí politici premrhali a rozkradli miliardy. Peniaze ležia na ich súkromných bankových kontách, nech ich odtiaľ znovu prevedú do štátnej kasy. Nech teraz ukážu, že im naozaj záleží na osude obyčajných ľudí a sami si v duchu solidarity utiahnu opasky.
  Nenechajme sa zatiahnuť do hry politikov, aby sme my, občania, konali striktne a poslušne podľa zákonov, ak ich oni 23 rokov hrubým, zločineckým a organizovaným spôsobom porušujú. Nám teraz nejde o to, postupovať podľa súčasných zákonov, pretože práve tie chceme zmeniť.

Porušovali dve desaťročia článok Ústavy svojou poslaneckou priestupkovou aj trestnou imunitou.
Čl. 12
(1) Ľudia sú slobodní a rovní v dôstojnosti i v právach. Základné práva a slobody sú neodňateľné, nescudziteľné, nepremlčateľné a nezrušiteľné.
(2) Základné práva a slobody sa zaručujú na území Slovenskej republiky všetkým bez ohľadu na pohlavie,
rasu, farbu pleti, jazyk, vieru a náboženstvo, politické, či iné zmýšľanie, národný alebo sociálny pôvod, príslušnosť k národnosti alebo etnickej skupine, majetok, rod alebo iné postavenie. Nikoho nemožno z týchto dôvodov poškodzovať, zvýhodňovať alebo znevýhodňovať
(4) Nikomu nesmie byť spôsobená ujma na právach pre to, že uplatňuje svoje základné práva a slobody.

Porušovali a stále porušujú články Ústavy SR:
Čl. 35
(3) Občania majú právo na prácu. Štát v primeranom rozsahu hmotne zabezpečuje občanov, ktorí nie z vlastnej viny nemôžu toto právo vykonávať. Podmienky ustanoví zákon.

Čl. 39
(1) Občania majú právo na primerané hmotné zabezpečenie v starobe a pri nespôsobilosti na prácu, ako aj pri strate živiteľa.
(2) Každý, kto je v hmotnej núdzi, má právo na takú pomoc, ktorá je nevyhnutná na zabezpečenie základných životných podmienok.

Čl. 40
Každý má právo na ochranu zdravia. Na základe zdravotného poistenia majú občania právo na bezplatnú
zdravotnú starostlivosť a na zdravotnícke pomôcky za podmienok, ktoré ustanoví zákon.
Čl. 55
(1) Hospodárstvo Slovenskej republiky sa zakladá na princípoch sociálne a ekologicky orientovanej trhovej ekonomiky.
(2) Slovenská republika chráni a podporuje hospodársku súťaž. Podrobnosti ustanoví zákon.

Nedokážem predpokladať všetky alternatívy, ako sa môže súčasná situácia vyvíjať. Viem len, že ani ľudia nebudú ochotní chodiť každý piatok na námestia, ak sa veci nezačnú meniť. Nadšenie ochabne, ale tomu musíme predísť práve tým, že budeme mať naplánované najbližšie konkrétne kroky a zvážené aspoň tie alternatívy vývoja, ktoré sme schopní dohliadnuť. Takže dlhodobé ciele sú zmeniť zastupiteľskú demokraciu za priamu. K tomu poslúži najbližší reálny krok – bojkotovanie volieb a vyslovenie ďalších požiadaviek na hlasovacom lístku.
Ak voľby prebehnú a politici ich vyhlásia za platné, neostáva nám nič iné, ako znova svoj protest vyjadriť verejne na námestiach. Musíme byť vytrvalí, ide o našu budúcnosť a budúcnosť našich detí. Je len na nás, čo urobíme 10.3.2012.

Odkaz organizátorom protestných akcií: Nenechajte sa zatiahnuť do špinavej politickej hry, že ste zodpovední za všetko, čo sa na námestiach udeje. Prípadné roztržky a provokácie nech si rieši polícia s tými, ktorí priestupok alebo trestný čin vykonali, nie s organizátormi akcie. Každý je zodpovedný sám za seba a platí prezumpcia neviny, pokiaľ sa vec nevyšetrí. Nie ste zodpovední ani za to, že niekto na mítingu drží v ruke šibenicu s obesenou plyšovou opicou. Neporušil tým žiadny zákon, a je to čisto jeho vec. Opakujem, je možné očakávať eštebácke praktiky zo strany politikov, ktorí majú možnosti ich použiť. Nenechajte sa ani zatiahnuť do sebaobhajovania a ospravedlňovania toho, čo robíte. Tento protest je legitímny a v duchu zásad demokracie. Buďte hrdí, samostatní a silní. Držím Vám palce.

Za čestných a statočných ľudí na Slovensku sformuloval Opossum
« Posledná zmena: 09. Február , 2012, 14:34:45 od opossum » Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #1 kedy: 08. Február , 2012, 13:04:31 »

co je to socialne orientovana trhova ekonomika?
« Posledná zmena: 08. Február , 2012, 13:06:34 od pista58 » Zaznamenané

o-yep sro
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #2 kedy: 08. Február , 2012, 13:15:30 »

podla mna to sem nepatri lebo za prve uz sa to tu omiela posledny mesiac v teme debata o politike a za druhe.. plati to co za prve
Zaznamenané

yngsteen
stály hosť
Príspevkov: 1006

« Odpoveď #3 kedy: 08. Február , 2012, 19:28:43 »

co je to socialne orientovana trhova ekonomika?

Obchod s bielym mäsom   Ja som čert...
Zaznamenané
kubo63
miestny štamgast
Príspevkov: 2100

West Coast

« Odpoveď #4 kedy: 08. Február , 2012, 20:08:34 »

To hod na blog.sme alebo co - ak sa to ludom bude pacit vykarmuju ti to az na hlavnu stranku. Tuto to nema ziaden zmysel.  Zdravíčko
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #5 kedy: 08. Február , 2012, 21:45:22 »

...
Za čestných a statočných ľudí na Slovensku sformuloval Opossum...

sorry, nebudem to citat. ale ak to zhrnies do mensieho formatu (10 kratkych viet), dam tomu sancu...

hlavne by som pockal, co volby, myslim ze tie su jedine rozhodujuce a klucove... tieto gorilie nalady su len taka kokotinka, sa Ti divim, ze sa Ti chce pisat nejake eleboraty na tu temu...
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #6 kedy: 08. Február , 2012, 21:54:10 »

tieto gorilie nalady su len taka kokotinka

Nuz, ked sledujes, ake sudne rozhodnutie bolo vydane a ako reaguje Penta, tak ani nie.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #7 kedy: 08. Február , 2012, 21:55:38 »

Nuz, ked sledujes, ake sudne rozhodnutie bolo vydane a ako reaguje Penta, tak ani nie.

to zas hej, ale Nicholson je aj tak agent cudzich tajnych sluzieb Ja som čert..
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #8 kedy: 08. Február , 2012, 21:57:29 »

to zas hej, ale Nicholson je aj tak agent cudzich tajnych sluzieb Ja som čert..

* Naší-vesnicí-americký-agent-neprojde!.jpg (33.08 KB, 400x273 - prehliadnuté 800 krát.)
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #9 kedy: 09. Február , 2012, 14:25:52 »

....neviem či by ten zákaz publikácie bolo možné vydať ak by Harabin nebol na danom mieste....
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« Odpoveď #10 kedy: 09. Február , 2012, 14:37:31 »

sorry, nebudem to citat. ale ak to zhrnies do mensieho formatu (10 kratkych viet), dam tomu sancu...

hlavne by som pockal, co volby, myslim ze tie su jedine rozhodujuce a klucove... tieto gorilie nalady su len taka kokotinka, sa Ti divim, ze sa Ti chce pisat nejake eleboraty na tu temu...

uz som to zvyraznil, su to 3 vety. Pri kopirovani nezachovalo vsetko formatovanie. Takze tu mas strucne, co si chcel, ale podla mna citat iba hesla vytrhnute z kontextu je tak pre primitivov Bavím sa skvele
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #11 kedy: 09. Február , 2012, 16:25:19 »

na zaklade coho povazujes nastavajuce volby za neplatne ?
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #12 kedy: 09. Február , 2012, 16:27:19 »

nad tym som sa tiez pozastavil. Podla mna ucastnici gorily nemaju sancu u ludi. Az na ten smer ..  :)
Zaznamenané

spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #13 kedy: 10. Február , 2012, 17:39:56 »

A kto su ti novi neskorumpovatelni politici, ktorym sa da doverovat, ak sa presunu volby? Niekde pod Sitnom buvinkaju? Ci ich mame losovat ako som pocul jednu z hlavnych organizatoriek?
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
yeah
Hosť
« Odpoveď #14 kedy: 10. Február , 2012, 17:55:39 »

A kto su ti novi neskorumpovatelni politici, ktorym sa da doverovat, ak sa presunu volby?
Ak sa nebojis, pridaj sa k nam http://www.kss.sk/info-o-kss/registracny-formular.html

A inak kludne mozu byt volby aj teraz, existuje jediny kandidat a tentoraz sa bude modra luza bit kto bude ten stastlivec koho zobere do koalicie  Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 10. Február , 2012, 18:01:50 od Pablo Woozy » Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 ... 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.101 sekund, 23 otázok.