Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
28. November , 2024, 22:30:51
Strán: 1 2 [3] 4 5 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Debata o obnovitelnych zdrojoch, energiach a pod...  (Prečítané 7439 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #30 kedy: 29. Február , 2012, 12:41:59 »

sak jasne, ale pre istu cast je to uplne irelevantne lebo nieje v ich moznostiach na tom fungovat. cize cena je jedna vec a univerzalnost riesenia druha.
Zaznamenané

o-yep sro
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #31 kedy: 29. Február , 2012, 12:55:40 »

btw veterne elektrarne maju problem s regulaciou frekvencie a pouzivaju sa tam asynchronne generatory a tie je nutne budit zo siete, cize musia byt aj napajane ( to je ale bezna vec, aj jadrova elektraren je napajana separatne )
Zaznamenané

Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #32 kedy: 29. Február , 2012, 12:58:09 »

jaj, inak este som zabudol, ze okrem toho, ze veterniky su na vystavbu rovnako drahe, tak vydrzia 3x a menej, nez JE.

mario, nechces nam to tu rozseknut? dost uz sme od politiky ubehli a podla mna je tema celkom zaujimava, tak nech sa casom da aj dohladat.
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #33 kedy: 29. Február , 2012, 13:07:53 »

Cigani Ti ju po vyschnuti pomozu porezat a zaskladnit.

Aj spalit nie?  Bavím sa skvele
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #34 kedy: 29. Február , 2012, 13:16:29 »

jaj, inak este som zabudol, ze okrem toho, ze veterniky su na vystavbu rovnako drahe, tak vydrzia 3x a menej, nez JE.

mario, nechces nam to tu rozseknut? dost uz sme od politiky ubehli a podla mna je tema celkom zaujimava, tak nech sa casom da aj dohladat.

rozdelil som.

Este k veternym...zeck pisal, ze nemaju ziadne emisie, alebo nieco v tom zmysle. Maju - produkuju infrazvuk ( ako kazdy ventilator zaveseny na strope, co byva v starsich potravinach, alebo kde ) sposobuje nervozitu ale to je zname. Niektore zvierata citlive na infrazvuk na to reaguju isto. Druha vec je ta, ze sa mi tie turbiny velmi pacia :)
« Posledná zmena: 29. Február , 2012, 13:17:09 od mario bross » Zaznamenané

garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #35 kedy: 29. Február , 2012, 13:45:33 »

btw veterne elektrarne maju problem s regulaciou frekvencie a pouzivaju sa tam asynchronne generatory a tie je nutne budit zo siete, cize musia byt aj napajane ( to je ale bezna vec, aj jadrova elektraren je napajana separatne )

....každá elektráreň má vlastný obvod (ostrovnú prevádzku) keď napája všetko čo je zahrnuté do jej príslušenstva a nedodáva do siete žiadnu elektrinu....
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #36 kedy: 29. Február , 2012, 15:37:12 »

len tu sa jedna nie, ze ked neni v prevadzke. tam sa vyuziva energia na vybudnie pola, aby si mohol vobec vyrabat energiu. Podobne je to aj pri vodnej, lenze tam si to vyraba napriklad dynamom. Nejako do detailov sme nesli, kedze to nie je moj obor, ale takto si to pamatam
Zaznamenané

garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #37 kedy: 29. Február , 2012, 16:47:24 »

....nie celkom chápem, ale zrejme Ti ide o odstávku počas ktorej elektráreň nevyrába ale odoberá elektrinu zo siete, táto alternatíva je lacnejšia, potom pre prípad totálneho blackoutu keď neexistuje sieť z ktorej by sa dala odoberať šťava, vtedy naskakujú dieselgenerátory, sú povinnou súčasťou každej elektrárne a zvyknú mať 100% záskok, čiže dieselgenerátory pokrývajú spotrebu elektrárne na 200%....

....lenže taký paroplyn je do roka odstavený možno 14 dní a jadro čo ja viem ako často sa mení palivo, to by vedel zodpovedať, tuto kolega keby chcel, nechcem ho menovať, ale on už bude vedieť....
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #38 kedy: 29. Február , 2012, 17:42:53 »

Tu clovek najde odbornikov ozaj na vsetko.  Bavím sa skvele
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
floydak
pravidelný návštevník
Príspevkov: 450

« Odpoveď #39 kedy: 29. Február , 2012, 17:43:56 »

Bavím sa skvele  Na zdravie!
Zaznamenané

jednoducho som ignoroval axiomu
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #40 kedy: 29. Február , 2012, 17:45:53 »

a nie je to super? ved dnes je to aj tak iba o tom, aby si nebol uplny zadubenec, mal comp a nejaku elementarnu znalost toho hrubeho odboru. potom staci uz len googlit o stodvesto.

a ked niektoru z tych podmienok nesplnas, prides sem a precitas si  Som frajer
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #41 kedy: 29. Február , 2012, 17:55:36 »

Tak nech mi teda niekto vysvetli, preco sa angazoval v Afganistane uz Sovietsky Zvaz za cenu obrovskych vydavkov a strat. Su rozne teorie... No hanbím sa..
Zaznamenané

floydak
pravidelný návštevník
Príspevkov: 450

« Odpoveď #42 kedy: 29. Február , 2012, 18:01:17 »

tak ale je rozdiel ked sa bavis o deterministickej fyzike kde proste "takto to je".. alebo o vysvetlovani ludskeho chovania.
Zaznamenané

jednoducho som ignoroval axiomu
yeah
Hosť
« Odpoveď #43 kedy: 29. Február , 2012, 18:05:20 »

Tu clovek najde odbornikov ozaj na vsetko.  Bavím sa skvele
som chcel napisat, ale naco brat ludom to jedine co maju, pocit dolezitosti... seba, diskusie a temy  Bavím sa skvele
teraz pride garde a posle ma nazad do skolskych lavic  Bavím sa skvele na druhej strane, kto chce nech diskutuje o com sa mu paci  Na zdravie!
« Posledná zmena: 29. Február , 2012, 18:07:58 od Pablo Woozy » Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #44 kedy: 29. Február , 2012, 18:35:46 »

som chcel napisat, ale naco brat ludom to jedine co maju, pocit dolezitosti... seba, diskusie a temy  Bavím sa skvele
teraz pride garde a posle ma nazad do skolskych lavic  Bavím sa skvele na druhej strane, kto chce nech diskutuje o com sa mu paci  Na zdravie!

a blbosti pise garde?
Zaznamenané

o-yep sro
Strán: 1 2 [3] 4 5 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.043 sekund, 23 otázok.