pista58
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 6966
|
|
« Odpoveď #30 kedy: 29. Február , 2012, 12:41:59 » |
|
sak jasne, ale pre istu cast je to uplne irelevantne lebo nieje v ich moznostiach na tom fungovat. cize cena je jedna vec a univerzalnost riesenia druha.
|
|
|
Zaznamenané
|
o-yep sro
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #31 kedy: 29. Február , 2012, 12:55:40 » |
|
btw veterne elektrarne maju problem s regulaciou frekvencie a pouzivaju sa tam asynchronne generatory a tie je nutne budit zo siete, cize musia byt aj napajane ( to je ale bezna vec, aj jadrova elektraren je napajana separatne )
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Iggy
|
|
« Odpoveď #32 kedy: 29. Február , 2012, 12:58:09 » |
|
jaj, inak este som zabudol, ze okrem toho, ze veterniky su na vystavbu rovnako drahe, tak vydrzia 3x a menej, nez JE.
mario, nechces nam to tu rozseknut? dost uz sme od politiky ubehli a podla mna je tema celkom zaujimava, tak nech sa casom da aj dohladat.
|
|
|
Zaznamenané
|
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde. ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #33 kedy: 29. Február , 2012, 13:07:53 » |
|
Cigani Ti ju po vyschnuti pomozu porezat a zaskladnit.
Aj spalit nie?
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #34 kedy: 29. Február , 2012, 13:16:29 » |
|
jaj, inak este som zabudol, ze okrem toho, ze veterniky su na vystavbu rovnako drahe, tak vydrzia 3x a menej, nez JE.
mario, nechces nam to tu rozseknut? dost uz sme od politiky ubehli a podla mna je tema celkom zaujimava, tak nech sa casom da aj dohladat.
rozdelil som. Este k veternym...zeck pisal, ze nemaju ziadne emisie, alebo nieco v tom zmysle. Maju - produkuju infrazvuk ( ako kazdy ventilator zaveseny na strope, co byva v starsich potravinach, alebo kde ) sposobuje nervozitu ale to je zname. Niektore zvierata citlive na infrazvuk na to reaguju isto. Druha vec je ta, ze sa mi tie turbiny velmi pacia
|
|
« Posledná zmena: 29. Február , 2012, 13:17:09 od mario bross »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
garde
|
|
« Odpoveď #35 kedy: 29. Február , 2012, 13:45:33 » |
|
btw veterne elektrarne maju problem s regulaciou frekvencie a pouzivaju sa tam asynchronne generatory a tie je nutne budit zo siete, cize musia byt aj napajane ( to je ale bezna vec, aj jadrova elektraren je napajana separatne )
....každá elektráreň má vlastný obvod (ostrovnú prevádzku) keď napája všetko čo je zahrnuté do jej príslušenstva a nedodáva do siete žiadnu elektrinu....
|
|
|
Zaznamenané
|
"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #36 kedy: 29. Február , 2012, 15:37:12 » |
|
len tu sa jedna nie, ze ked neni v prevadzke. tam sa vyuziva energia na vybudnie pola, aby si mohol vobec vyrabat energiu. Podobne je to aj pri vodnej, lenze tam si to vyraba napriklad dynamom. Nejako do detailov sme nesli, kedze to nie je moj obor, ale takto si to pamatam
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
garde
|
|
« Odpoveď #37 kedy: 29. Február , 2012, 16:47:24 » |
|
....nie celkom chápem, ale zrejme Ti ide o odstávku počas ktorej elektráreň nevyrába ale odoberá elektrinu zo siete, táto alternatíva je lacnejšia, potom pre prípad totálneho blackoutu keď neexistuje sieť z ktorej by sa dala odoberať šťava, vtedy naskakujú dieselgenerátory, sú povinnou súčasťou každej elektrárne a zvyknú mať 100% záskok, čiže dieselgenerátory pokrývajú spotrebu elektrárne na 200%....
....lenže taký paroplyn je do roka odstavený možno 14 dní a jadro čo ja viem ako často sa mení palivo, to by vedel zodpovedať, tuto kolega keby chcel, nechcem ho menovať, ale on už bude vedieť....
|
|
|
Zaznamenané
|
"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #38 kedy: 29. Február , 2012, 17:42:53 » |
|
Tu clovek najde odbornikov ozaj na vsetko.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
floydak
|
|
« Odpoveď #39 kedy: 29. Február , 2012, 17:43:56 » |
|
|
|
|
Zaznamenané
|
jednoducho som ignoroval axiomu
|
|
|
Iggy
|
|
« Odpoveď #40 kedy: 29. Február , 2012, 17:45:53 » |
|
Tu clovek najde odbornikov ozaj na vsetko. a nie je to super? ved dnes je to aj tak iba o tom, aby si nebol uplny zadubenec, mal comp a nejaku elementarnu znalost toho hrubeho odboru. potom staci uz len googlit o stodvesto. a ked niektoru z tych podmienok nesplnas, prides sem a precitas si
|
|
|
Zaznamenané
|
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde. ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #41 kedy: 29. Február , 2012, 17:55:36 » |
|
Tak nech mi teda niekto vysvetli, preco sa angazoval v Afganistane uz Sovietsky Zvaz za cenu obrovskych vydavkov a strat. Su rozne teorie...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
floydak
|
|
« Odpoveď #42 kedy: 29. Február , 2012, 18:01:17 » |
|
tak ale je rozdiel ked sa bavis o deterministickej fyzike kde proste "takto to je".. alebo o vysvetlovani ludskeho chovania.
|
|
|
Zaznamenané
|
jednoducho som ignoroval axiomu
|
|
|
yeah
Hosť
|
|
« Odpoveď #43 kedy: 29. Február , 2012, 18:05:20 » |
|
Tu clovek najde odbornikov ozaj na vsetko. som chcel napisat, ale naco brat ludom to jedine co maju, pocit dolezitosti... seba, diskusie a temy teraz pride garde a posle ma nazad do skolskych lavic na druhej strane, kto chce nech diskutuje o com sa mu paci
|
|
« Posledná zmena: 29. Február , 2012, 18:07:58 od Pablo Woozy »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pista58
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 6966
|
|
« Odpoveď #44 kedy: 29. Február , 2012, 18:35:46 » |
|
som chcel napisat, ale naco brat ludom to jedine co maju, pocit dolezitosti... seba, diskusie a temy teraz pride garde a posle ma nazad do skolskych lavic na druhej strane, kto chce nech diskutuje o com sa mu paci a blbosti pise garde?
|
|
|
Zaznamenané
|
o-yep sro
|
|
|
|