Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
28. November , 2024, 22:29:10
Strán: 1 2 3 [4] 5 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Debata o obnovitelnych zdrojoch, energiach a pod...  (Prečítané 7438 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #45 kedy: 29. Február , 2012, 18:42:20 »

....pablo, môj argument na to, že to môžem spraviť minimálne v odboroch ako obchod, menežment, ekonomika, bankovníctvo, zahraničný obchod a trebárs z časti energetika a globálna ekonomika je že pracujem v www.ieg.sk a nie ako vrátnik či údržbár, ale môžeš pustiť zopár uštipačných poznámok, povznesiem sa nad ne Beeee ....
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
yeah
Hosť
« Odpoveď #46 kedy: 29. Február , 2012, 18:53:15 »

a blbosti pise garde?
on ne len ty

....pablo, môj argument na to, že to môžem spraviť minimálne v odboroch ako obchod, menežment, ekonomika, bankovníctvo, zahraničný obchod a trebárs z časti energetika a globálna ekonomika je že pracujem v www.ieg.sk a nie ako vrátnik či údržbár, ale môžeš pustiť zopár uštipačných poznámok, povznesiem sa nad ne Beeee ....
kamosko pocuj a ja ti daco berem? len sa smejem, ze ake uz sa tu temy preberaju... a v podstate, ze dakde robis este nic neznamena, aj ked moze. ja len mam pocit, ze rovnako fundovane by sa tu mohlo diskutovat aj na problematiku ohrozenia mlokov a nikto by ani brvou nemihol. ale hovorim, diskutujte podla chuti... som vyjadril svoj nazor.
 Žmurk
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #47 kedy: 29. Február , 2012, 18:57:05 »

....nie celkom chápem, ale zrejme Ti ide o odstávku počas ktorej elektráreň nevyrába ale odoberá elektrinu zo siete, táto alternatíva je lacnejšia, potom pre prípad totálneho blackoutu keď neexistuje sieť z ktorej by sa dala odoberať šťava, vtedy naskakujú dieselgenerátory, sú povinnou súčasťou každej elektrárne a zvyknú mať 100% záskok, čiže dieselgenerátory pokrývajú spotrebu elektrárne na 200%....

....lenže taký paroplyn je do roka odstavený možno 14 dní a jadro čo ja viem ako často sa mení palivo, to by vedel zodpovedať, tuto kolega keby chcel, nechcem ho menovať, ale on už bude vedieť....

nie, opakujem. Veterne turbiny pouzivaju asynchronne generatory, ktore treba budit aby sa vytvorilo mag. pole. Z rozvodnej siete trvalo odobera jalovy vykon, co zatazuje sustavu. Ziadna odstavka.
Zaznamenané

pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #48 kedy: 29. Február , 2012, 19:24:03 »

on ne len ty

v tejto teme mam 5 prispevkov
-1 prispevok je fakt ktory sa stal
-2 a 3 prispevok su reakcie schvalne napisana tak ako su, kedze drevo ako zdroj energie je fajn a istotne aj v urcitych castiach slovenska zrejme aj najvyhodnejsie, ale zial tak jednoducho ako to spyros odprezentoval to samozrejme nieje - nie univerzalne.
-4 prispevok bola otazka na Teba, kedze sa mi nezda ze by garde pisal nejake hluposti, ale bol som zvedavy ze ci to co pise nejako popries podlozenymi argumentami. iba zvedavost, nie ako utok, pretoze to co garde pisal poznam len priblizne, kedze v energetike pracujem len kratko
-5 prispevok je tento

teraz by som rad vedel ake blbosti teda pisem.
ale ak to ma byt z tvojej strany pokracovanie davnejsich debat kde sme do seba skocili tak ok, beriem to ako fakt Zdravíčko
Zaznamenané

o-yep sro
garde
miestny štamgast

« Odpoveď #49 kedy: 29. Február , 2012, 19:34:31 »

nie, opakujem. Veterne turbiny pouzivaju asynchronne generatory, ktore treba budit aby sa vytvorilo mag. pole. Z rozvodnej siete trvalo odobera jalovy vykon, co zatazuje sustavu. Ziadna odstavka.

....no zameral si sa výlučne na veterné turbíny, toto nie je naša parketa, ale týmto to nechcem zapichnúť, áno je to jeden z mála záporov, asychrónneho generátora, kladov je ďaleko viac, sú jednoduchšej konštrukcie, keďže sa veterné turbíny používajú v paralelnom zapojení, oveľa jednoduchšie sa udržiava napätie, ale tu už začínam tápať, nie som technik....
Zaznamenané

yeah
Hosť
« Odpoveď #50 kedy: 29. Február , 2012, 22:26:15 »

teraz by som rad vedel ake blbosti teda pisem.
ale ak to ma byt z tvojej strany pokracovanie davnejsich debat kde sme do seba skocili tak ok, beriem to ako fakt Zdravíčko
pistik moj  Bavím sa skvele napisal som to o tebe preto, ze aj ked som spomenul gerde-ho - ak si pozornejsie vsimnes nikde som neimplikoval, ze pise hluposti, toboz nie, ze vobec niekto pise hluposti. prve co urobis je, ze ma zdrbes ci pise garde zle. vsak nech tu aj skopiruje svoju diplomovku  Beeee tak co  :) ja necitim s nikym konflikt a napr. to, ze sme nejaky mali som zabudol takze tazka pohodicka  Na zdravie! ale mozes mi ho pripomenut, mozno sa nahecujem a este nieco napisem  Ja som čert..
« Posledná zmena: 29. Február , 2012, 22:27:49 od Pablo Woozy » Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #51 kedy: 29. Február , 2012, 22:33:12 »

....no zameral si sa výlučne na veterné turbíny, toto nie je naša parketa, ale týmto to nechcem zapichnúť, áno je to jeden z mála záporov, asychrónneho generátora, kladov je ďaleko viac, sú jednoduchšej konštrukcie, keďže sa veterné turbíny používajú v paralelnom zapojení, oveľa jednoduchšie sa udržiava napätie, ale tu už začínam tápať, nie som technik....

ale problem je udrzat frekvenciu
Zaznamenané

garde
miestny štamgast

« Odpoveď #52 kedy: 01. Marec , 2012, 06:17:08 »

....áno pri jednej turbíne udržíš buď frekvenciu alebo napätie, preto sa veterné turbíny s asynchrónnymi generátormi využívajú v paralelnom zapojení, ktoré potrebné parametre zastabilizujú, je to výhoda, lebo výstupné parametre sú potom stabilné nezávisle od otáčok, ktoré sú pri veterných turbínach najpremenlivejšie....
Zaznamenané

pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #53 kedy: 01. Marec , 2012, 08:04:11 »

pistik moj  Bavím sa skvele napisal som to o tebe preto, ze aj ked som spomenul gerde-ho - ak si pozornejsie vsimnes nikde som neimplikoval, ze pise hluposti, toboz nie, ze vobec niekto pise hluposti. prve co urobis je, ze ma zdrbes ci pise garde zle. vsak nech tu aj skopiruje svoju diplomovku  Beeee tak co  :) ja necitim s nikym konflikt a napr. to, ze sme nejaky mali som zabudol takze tazka pohodicka  Na zdravie! ale mozes mi ho pripomenut, mozno sa nahecujem a este nieco napisem  Ja som čert..

Bavím sa skvele Na zdravie!
Zaznamenané

o-yep sro
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #54 kedy: 01. Marec , 2012, 09:10:02 »

....áno pri jednej turbíne udržíš buď frekvenciu alebo napätie, preto sa veterné turbíny s asynchrónnymi generátormi využívajú v paralelnom zapojení, ktoré potrebné parametre zastabilizujú, je to výhoda, lebo výstupné parametre sú potom stabilné nezávisle od otáčok, ktoré sú pri veterných turbínach najpremenlivejšie....

aha, jasne. mas k tomu nejaky material ? lebo keby boli paralelne, tak by tam tiekli prudy ze az aby sa to vyrovnalo. Chapes na jednu zacne fukat menej, tak zacne byt otacana prudom z tej na ktoru fuka viac, ale otocit ten kolos... no neviem, kazdopadne by som si to rad kukol ako je to robene.

Jo a to, co spominam je ta nevyhoda jednej turbiny na dome. To proste nevyregulujes jednoducho. Jedine usmernit a potom striedac ako pri solarnych, ale ten striedac zas musi vytvorit krasny sinus :) neni to len take, ze zapnem vrtulu a solarny panel
Zaznamenané

garde
miestny štamgast

« Odpoveď #55 kedy: 01. Marec , 2012, 09:54:18 »

....predpokladom paralelnej prevádzky je dorovnanie parametrov viacerými turbínami, na tom sa to zakladá, v prípade jednej turbíny nepredpokladám využitie asynchrónneho generátora, a pri synchrónnom musí byť vybavený prevodovkou, nejakou, neviem presne preto sú drahšie a nerentabilné....

....podľa mňa jediným reálnym prínosom takého komplexu veterných turbín je, že vytvárajú pracovné miesta, z ekonomického hľadiska majú veľmi nízku návratnosť....neviem či sa vieš popasovať s nemčinou http://de.wikipedia.org/wiki/Windkraftanlage extra materiál nemám, nerobíme ich a nestretávame sa ani argumentmi, že sú výhodnejšie než celky ktoré robíme....
Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #56 kedy: 01. Marec , 2012, 10:47:15 »

po nemecky viem rammstein, sajze, gutn tag a ohne dich  Bavím sa skvele
Zaznamenané

garde
miestny štamgast

« Odpoveď #57 kedy: 01. Marec , 2012, 10:51:29 »

....veď to daj v google chrome translate german to slovak....
Zaznamenané

Yugi00
miestny štamgast
Príspevkov: 1951

ctrl+mouse scroll

« Odpoveď #58 kedy: 01. Marec , 2012, 10:52:37 »

po nemecky viem rammstein, sajze, gutn tag a ohne dich  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Im a little princess
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #59 kedy: 01. Marec , 2012, 10:57:02 »

Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele

....veď to daj v google chrome translate german to slovak....

to preklada jak .......................... ....................... .....  :) pohoda, nerob si starosti, verim Ti Bavím sa skvele
Zaznamenané

Strán: 1 2 3 [4] 5 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.055 sekund, 23 otázok.