Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
25. November , 2024, 09:40:56
Strán: 1 [2] 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Ako dobre nahrat spev  (Prečítané 12513 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
majso
stály hosť
Príspevkov: 1133

« Odpoveď #15 kedy: 04. Marec , 2012, 15:42:42 »

Mario, mic je ok. Ak nemáš poriadnú miestnosť, tak lepšie dynamický mic ako kondík. Chyba bude v mixe.

// ináč tú knižku nemôžte niekto reupnúť?
Zaznamenané
METALHAMMER
stály hosť
Príspevkov: 935

« Odpoveď #16 kedy: 04. Marec , 2012, 15:55:55 »

ach. .. to som mohol vediet dopredu .... rozpravame sa tu o nizkorozpoctovom nahravani.. chlap nema na cond. mikrak.. a zrazu tu mame UAD, a vst za 300 dolarov... chlapi mate pravdu v niecom co hovorite.... ale suhlasim skorej s majsom

ja vravim ze ked ma chlap dynamicky mikrofon a nema treatment v miestnosti..tak nech si radsej vybere vecsiu mistnost a nie kupelku a davam radu ako aj v takej najst neaky normalny zvuk...

dalej ked to nahras bez vysok tak tym ze budes na vyskach pridavat EQ iba zvysis sum a balast... nevraviac o bitovej hlbke..... ak radsej pri nahravani vyzdvihnes ten top end... (jemne) ..tak sa to da vzdy ubrat

len na koniec...rastis... neviem cim lepsi eliminujes debilnu miestnost ako dynamickym mikrofonom...  niekto predtym tu pisal ze vo vystlanej skrini... s tym absolutne nesuhlasim.. ked tam nema byt pohodlie tak to akurad dodrbe performance..a dat do spevu zivot a nieco viac je to najdolezitejsie...

PS stevok.. strasne sa mi paci vyrok: okorenit spev behringerom ...hhh.. (viem ze si to myslel ironicky)
Zaznamenané
METALHAMMER
stály hosť
Príspevkov: 935

« Odpoveď #17 kedy: 04. Marec , 2012, 16:03:08 »

este som zabudol povedat.. rastis.. to by musel byt inak sitny dyn mikrak tory by vo vyskach nic nemal..... tie vysky su tam krasne..len tam neni ten detail ako u cond.  .... ten detail sa tam dostat neda..ale normalne  to taha cele pocutelne pasmo.. jasne na cinely to neni..

je tam pokles ale mozno dakych 10 db pri 16 K a to nie je koniec sveta... do 14 K je to okolo 0 a pri hlase je to vyssie uz skoro jedno

http://www.cookes.co.uk/showimage.php?image=resources/microphones/frequency-response_pg58.gif
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #18 kedy: 04. Marec , 2012, 16:06:31 »

matalhammer...

da sa kupit taketo nieco:

http://www.audiotek.sk/ATK/product.asp?id=32170&lang=sk

a sikovny clovek si to zbastli aj svojpomocne z matracov - pokial sa jedna o jednorazove lacne nahravanie, preco nie. pride mi to schodnejsie, ako hladat "kus vacsiu miestnost" - predpokladam, ze nemaju na vyber z vela miestnosti a zla akustika sa pocuje bezohladu na velkost. a hladat v neriesenej miestnosti polohu , kde sa presne natocit, ako si to pisal v prvom prispevku - no neviem, ci to nie je strata casu, skusat kde v blbej miestnosti to bude blbe najmenej... on ten zly priestor, co sa takto nahra sa moze nepekne prejavit az v kontexte, ked sa zacne riesit priestor aj ostatnych veci... samo o sebe to ani nemusi hned udret do usi, ze je to nahovno, hlavne ked sa robia pokusy typu, nahrajme tu - vypocujme, nahrajme teraz tu - vypocujme... cize stale mi vychadza najlepsie snazit sa nenahrat podla moznosti ziadny priestor...

a k tomu umelemu vytahovaniu vysok s tym, ze vsak ked ich nebude treba, tak sa stiahnu - vsak sa nad tym zamysli, jaku blbost pises. este raz - aky je rozdiel, ci ich vytiahnem pred zaznamom alebo dodatocne ? no jedine v tom, ze ak ich uz take nahram a nebude ich treba, tak tym ze ich zase potlacim to zdegradujem viac, akoby som ich radsej ani nenahral...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #19 kedy: 04. Marec , 2012, 16:07:30 »

este som zabudol povedat.. rastis.. to by musel byt inak sitny dyn mikrak tory by vo vyskach nic nemal..... tie vysky su tam krasne..len tam neni ten detail ako u cond.  .... ten detail sa tam dostat neda..ale normalne  to taha cele pocutelne pasmo.. jasne na cinely to neni..

je tam pokles ale mozno dakych 10 db pri 16 K a to nie je koniec sveta... do 14 K je to okolo 0 a pri hlase je to vyssie uz skoro jedno

http://www.cookes.co.uk/showimage.php?image=resources/microphones/frequency-response_pg58.gif

a kedy som ja pisal, ze dynamicky mikrofon nema ziadne vysky ? to ty tu furt podsuvas, jak treba nejake vysky preventivne vytiahnut este pred nahratim  ?§!.
Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2178

« Odpoveď #20 kedy: 04. Marec , 2012, 16:41:06 »

mas nahovno mikraky...
S tými mikrákmi je to tak, že neexistuje dobrý a zlý. V jednej americkej zvukárskej knižke som čítal, ako menili pred jedným spevákom mikrofóny a furt zle. Potom našli klopák, ktorý sa tam náhodou váľal a konečne to prišlo...

A delenie na kondíky a dynamiky je tiež scestné, pritom to často počúvam aj od mojich kolegov zvukárov. Ako môže mať vplyv na akustické vlastnosti spôsob premeny energie na elektrickú ?
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #21 kedy: 04. Marec , 2012, 16:45:09 »

S tými mikrákmi je to tak, že neexistuje dobrý a zlý.

Hm, takze vlastne moj headsetovy mikrak, co mam pri compe je rovnaky ako nejaky Neumann. :) Na zdravie! Ale som usetril, kua.  Bavím sa skvele
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
stevok
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 123

« Odpoveď #22 kedy: 04. Marec , 2012, 17:54:37 »

tak taky paravan na mikrak mam aj ja a robil som si ho sam kupil som si penu s 7cm ihlanmi a zriesil som si a to len preto lebo nemam kvalitne odhlucnenu miestnost na nahravanie, a ako mikrak pouzivam uz legendu AKG SOLIDTUBE priamo do karty motu ultralite... a fakt je lepsie nahrat bez dozvuku ako zo zlym dozvukom ...
tocil som spevy aj na sm58 a myslim si ze z dobrym vysledkom niekedy pred 14 rokmi dokonca sa dostala aj na kosicky zlaty poklad. a to si myslim ze dolezity je napad a vela citat a nechat si poradit , samozrejme treba vyskusat vsetko a utvorit si svoj nazor, len ja to uz robim tak ze radsej si necham poradit od ludi co uz nieco maju natocene a presli svojimi omylmi...co sa tyka sumu tak si len zober kolko ti naberie sumu ked tocis na pas.... a co vadi??? nie Si píš!!! dobry sum prida prirodzenost nahravky , teraz som zacal pouzivat napr. studer od uad a ked som ho spustil tak som si ani neuvedomil ze ten sum ide z toho studera... ale tak to ma byt a nahravka prehnana cez tu masinu fakt dostala taku prirodzenost... ale aby som to uzatvoril nahravaj na co mas a casom sa dopracujes aj na ine veci nic nejde naraz, kup si napr. shure 87betu na bazosi je za 150 eur a mozes tocit s velkou spokonostou. aj tak casom zistis ze prevodnik nieje ako prevodnik a ze kompresor nieje ako kompresor adt... ale to uz budes mat skusenosti co sa zakladu tyka....
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #23 kedy: 05. Marec , 2012, 23:35:51 »

diky chalani dost ste pomohli Na zdravie!

Skusime to pre zaciatok na tu SM58. V pivnici spravim taku nahravaciu miesnost ( skusobna sa zatial vybavuje ), ze na steny dam molitan. Ta pivniva je klasika ako na bytovkach - 1x1.5 co je akurat na postavenie Bavím sa skvele ale to nevadi hadam.

Len ja mam problem, ze neznasam digitalne EQ. Ovela radsej tocim s niecim analogovym...proste tie digitalne mi nejdu nejako nastavit :)

Ma niekto osvedcene VST pluginy prave na ten spev ? EQ, Kompresor, Enhancer ? Lebo vie co su v reaperi sa mi moc nezdaju, pripadne ak su tam vhodne niektore, tak mi pls napiste, lebo neposkusal som vsetky a vy v tom mate isto vacsiu skusenost, dik :)
Zaznamenané

Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #24 kedy: 05. Marec , 2012, 23:50:34 »

EQ
http://www.voxengo.com/product/overtonegeq/
http://www.aixcoustic.com/index.php/Electri-Q-posihfopit/30/0/
dobra vec na vysky - http://varietyofsound.wordpress.com/2010/05/07/nastyvcs-released-today/

Kompresor - http://www.kvraudio.com/product/classic_compressor_by_kjaerhus_audio
jednoduchy, ale dobry, na zaciatok
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #25 kedy: 06. Marec , 2012, 00:21:38 »

super super dik :) a ten kompresor sa tam da stiahnut ? sak som to tam nenasiel
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #26 kedy: 06. Marec , 2012, 00:25:50 »

zaujimaby free kompresor je molot, uz som ho tu tusim spominal komusi:

http://vladgsound.wordpress.com/plugins/molot/
Zaznamenané
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #27 kedy: 06. Marec , 2012, 00:28:21 »

Kjaerhus http://search.4shared.com/postDownload/AOq25Kun/Kjaerhus_Vst_Classic_Compresso.html

zaujimaby free kompresor je molot, uz som ho tu tusim spominal komusi

s popisom po rusky? na slepo krutit kompresorom ze co to da, to by som asi nerobil. okrem toho, na zaciatok je tam privela tocitok.

« Posledná zmena: 06. Marec , 2012, 00:31:47 od Krtko » Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #28 kedy: 06. Marec , 2012, 00:33:21 »

diky  :) krtko pisu tam, ze sa to da stiahnut aj v anglictine - tiez som sa najprv vylakal Bavím sa skvele
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #29 kedy: 06. Marec , 2012, 00:55:39 »

Kjaerhus http://search.4shared.com/postDownload/AOq25Kun/Kjaerhus_Vst_Classic_Compresso.html

s popisom po rusky? na slepo krutit kompresorom ze co to da, to by som asi nerobil. okrem toho, na zaciatok je tam privela tocitok.

vidis to, to ma nenapadlo, kedze azbuku poznam. ale ak ma aj anglicky skin, neni potom ziaden problem...
Zaznamenané
Strán: 1 [2] 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.062 sekund, 23 otázok.