Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
17. November , 2024, 12:23:41
Strán: 1 [2] 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Hranie cez zvukovku (basgitara) do slabeho PC  (Prečítané 8157 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #15 kedy: 12. Máj , 2012, 19:21:38 »

kedysi strasne davno som mal v jednom kompe Celeron 1.3GHz a normalne som na tom kompe brnkal cez hocico, takze s tym, co mas Ti musi fungovat tiez vsetko... mozno keby si chcel pouzit viacej impulzov cez seba, tak by to neslo...
Zaznamenané
feco
nováčik
*
Príspevkov: 37

« Odpoveď #16 kedy: 03. Jún , 2012, 18:51:57 »

na live hranie odporucam pouzit ako host program Pro Tools 7.4 Mpowered, alebo nieco starsie na bazaroch to najdes do 10 max 20 e  ktomu staci Maudio zvukovka. Výhoda pro toolsu je stabilita :) aj na starom PC
Zaznamenané

olko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 314

\m/

« Odpoveď #17 kedy: 25. December , 2012, 18:50:15 »

Ahojte, zas sa tu teda zapajam, dostali sa ku mne dalsie financie a to v podobe 50 EUR a kedze cez sluchadla uz nemozno hrat (uz mam pre sustavne nosenie sluchadiel problemy s ktorymi som bol ORL)

tak sa teda pytam, ake reproduktory najlepsie DO 50 Eur su celkom pouzitelne na hranie cez na basgitaru + posluch hudby? :) vrelo dakujem kazdemu kto odpovie :)
Zaznamenané

Primarne basak.

Prog is Love, Prog is Life.

Proud Cort guitars player, and Peavey Amp user...
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #18 kedy: 25. December , 2012, 19:05:13 »

si kup hociake lacne creative repraciky k pc ono to je jedno.. za 50e toho moc nebude asi ci?
Zaznamenané

Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #19 kedy: 25. December , 2012, 19:13:53 »

si kup hociake lacne creative repraciky k pc ono to je jedno.. za 50e toho moc nebude asi ci?
Tak tak, za padika si kupis taku nizkostrednu triedu k PC, napr. Logitech.
Zaznamenané

olko
pravidelný návštevník

\m/

« Odpoveď #20 kedy: 25. December , 2012, 19:14:54 »

tak ako, nepotrebujem seriozne studiove minitory staci nieco co bude hrat celkom slusne, pojem slusne je u mna ak by sa dalo ako moje slchadla => akg k430 ale to je asi utopia :D cize hocco co bude hrat nejako slusne a bude sa cez to dat hrat na basu i gitaru mozno obcas klaves :)
Zaznamenané

Primarne basak.

marosisko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 420

« Odpoveď #21 kedy: 25. December , 2012, 19:42:42 »

http://www.mp3.sk/creative-inspire-t3100-p-4855.html
mal som toto a v pohode. ja ziadne velke naroky nemam na nic ,tak mi to stacilo...
Zaznamenané
olko
pravidelný návštevník

\m/

« Odpoveď #22 kedy: 25. December , 2012, 19:47:04 »

http://www.focus.sk/product.asp?ID=1826 taketo nieco moze byt?
Zaznamenané

Primarne basak.

tarquin
stály hosť
Príspevkov: 815

« Odpoveď #23 kedy: 25. December , 2012, 20:44:48 »

kludne zober, s creative mam len dobre skusenosti, ani podla recenzii nie su ziadny pruser.
Zaznamenané

epiphonic
pravidelný návštevník
Príspevkov: 734

« Odpoveď #24 kedy: 30. Október , 2013, 21:16:15 »

Ahoj vidim, ze sa tu riesili veci so zvukovkami a hranim cez pc repraky, ale narazil som na nejake uskalia, takze prosim o cennu radu:
 Pomoooc!
v provizornych podmienkach chcem hrat cez notebook, v ktorom su zapojene repraky, gitara do overdrive pedalu a do mic. vstupu cez redukciu. Ale problem je, ze zvuk vychadza s mensim oneskorenim (zhruba ako take slap echo to znie, ked sa to prekryje s nezosilnenym zvukom)

skusal aj inu alternativu: gitara -> efekt -> redukcia -> repraky. ale tu zas bol problem s tym, ze to hralo len cez jeden reprak
Zaznamenané

slow riffs / bong hits
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #25 kedy: 30. Október , 2013, 21:36:53 »

toto je este obkecanejsia tema ako "cierna gitara na metal"  Ja som čert..

potrebujes zvukovku, co ma ASIO driver a ked taku nemas, potrebujes univerzalny asio4all drive, co funguje s vacsinou hocijakych zvukoviek. tolko k oneskoreniu

gitaru urcite nezapajaj do mic in, je prilis citlivy a stavany na uplne iny signal. a uz vobec do neho nepchaj signal z pedalu. samotna gitara patri do instrument input a ak taky nemas, tak do line inputu cez di box a ked ani di box nemas, tak len do line in. ak cez pedal, tak rovno do line in.

ten pedal pred notebookom mas vlastne naco ?
Zaznamenané
epiphonic
pravidelný návštevník
Príspevkov: 734

« Odpoveď #26 kedy: 30. Október , 2013, 22:05:20 »

hmm no... trochu som tu snoril, ale nepodarilo sa mi najst taku temu tak pisem sem. v notebooku ten asio driver asi nebude. a kedze tych vstupov tu vela na vyber nemam (len sluchadlovy a mic. ...usb hadam nemusim spominat) tak som to skusal cez ten mikrofonovy... znizil som aj vstupny boost a tak takze to znelo v celku "normalne" ked neberiem do uvahy oneskorenie.

K tomu pedalu: no ved nech to nejako kresli a so softvermi sa mi nechcelo babrat Bavím sa skvele ...len pracujem s tym co mam po ruke (vela toho neni) doma cez stolny pc to hralo tymto sposobom bez oneskorenia...

zas cez tie repraky priamo to hra v pohode - viem, ze to neni na to stavane, ale fakt ide len o provizorne podmienky. Dalo by sa to spravit nejako aby hrali obidva?

:: :: :: ::

dik mozno to skusim s tym asiom aj ked fakt v tomto smere velmi nemam skusenosti No hanbím sa..
« Posledná zmena: 30. Október , 2013, 22:14:44 od epiphonic » Zaznamenané

slow riffs / bong hits
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #27 kedy: 30. Október , 2013, 22:34:10 »

zacni s tym asio4all - vygoogli, nainstaluj. toto Ti dovoli pouzivat Tvoju zvukovku bez oneskorenia. ak tam mas len mic in (ozaj len to ?), tak je to blbe... s mic in to bude vzdy nahovno alebo este nahovnejsie.
Zaznamenané
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #28 kedy: 30. Október , 2013, 23:05:57 »

v skratke nainštaluj asio4all, nastav si ho v tvojom DAWe alebo standalone softe ktorý používaš na hranie, a od toho sa potom odraz či to bude aspon s prižmúrenými očami použitelné s tou latenciou ktorú to bude mať
« Posledná zmena: 30. Október , 2013, 23:06:22 od pelko » Zaznamenané
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #29 kedy: 31. Október , 2013, 07:08:18 »

ak nechceš používať nejaké simulácie z toho kompu, čo asi nechceš keď píšeš že je slabý, tak ja som z basou fungoval tak že som si spravil kábel, 6.3 jack, nástrojový kábel a na druhom konci stereo samica 3,6 s prepojenými oboma pólmi L/R, je to lepšie riešenie ako zapájať to cez slabý comp, ale zároveň je to stále veľmi sparťanské riešenie
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
Strán: 1 [2] 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.069 sekund, 23 otázok.