Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
17. November , 2024, 10:43:32
Strán: 1 2 [3] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Hranie cez zvukovku (basgitara) do slabeho PC  (Prečítané 8144 krát)
0 užívateľov a 6 Hostí prehliada túto tému.
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #30 kedy: 31. Október , 2013, 09:39:09 »

v skratke nainštaluj asio4all, nastav si ho v tvojom DAWe

daw ma byt v tomto pripade boss deathmetal
Zaznamenané
epiphonic
pravidelný návštevník
Príspevkov: 734

« Odpoveď #31 kedy: 31. Október , 2013, 18:04:52 »

ak nechceš používať nejaké simulácie z toho kompu, čo asi nechceš keď píšeš že je slabý, tak ja som z basou fungoval tak že som si spravil kábel, 6.3 jack, nástrojový kábel a na druhom konci stereo samica 3,6 s prepojenými oboma pólmi L/R, je to lepšie riešenie ako zapájať to cez slabý comp, ale zároveň je to stále veľmi sparťanské riešenie

Noo presne taketo riesenie som hladal, lebo fakt sa mi nechce instalovat x programov... guitar rigov a neviem coho (nepotrebujem to) ...proste len zapojit a hrat. Takze staci pospajajkovat v jacku  nejakym drotikom tie dva poly? este lepsie by bolo keby sa dala takto prerobit redukcia ale obavam sa, ze sa neda rozobrat
Zaznamenané

slow riffs / bong hits
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #32 kedy: 31. Október , 2013, 18:16:09 »

epiphonic - bud som mimo alebo si mimo ty a garde Ti radi bludy.

skusme lopatisticky. co chces robit ? hrat na gitaru cez notebook ? a ako si to predstavujes ? ze pichnes gitaru do notebooku a co sa stane ? ked pises ze nechces instalovat simulacie, tak aky zvuk Ti pojde von ? direct ten, co do toho noteboku pichnes ? aj s nejakou krabickou ? lebo kazda zvukovka takyto signal pusta von bez oneskorenia, jednoducho to, co je na vstupe sa iba analogovo zosilni a ide hned na vystup, vobec to nejde cez prevodniky, takze vobec Ti netreba ziadne ASIO drivery. v tomto pripade mam 2 poznamky. takyto zvuk z beznej krabicky je dost nepouzitelny, treba k nemu este zvuk gitaroveho repraku alebo aspon jeho simulaciu, takze sa vraciame - trebalo by Ti ASIO a nainstalovat este SW simulujuce zvysok retazca. jedine ze by si mal krabicku alebo efekt alebo multiefekt, z kotreho uz ide hotovy zvuk s nasimulovanym vsetkym. v tom pripade Ti zase netreba ani ASIO, ani nic doinstalovavat, akurat ze Ti vlastne netreba ani notebook, pretoze takyto signal mozes zosilnit (a ovela lepsie) hocijakym zosikom, audio vezou alebo to rovno mozes pustit do tych PC reprakov, co by si to cez ne pocuval...

jedine zeby som to nepochopil.... tazke - naco Ti vlastne treba notebook a jaky mas plan so zapajanim ?

inak - zopakujem sty raz - na obycanje brnkanie cez akukolvek simulaciu netreba ziadny specialne vykonny HW, staci uplne hocico novsie, ako 486tka.
« Posledná zmena: 31. Október , 2013, 18:17:08 od rastis » Zaznamenané
epiphonic
pravidelný návštevník

« Odpoveď #33 kedy: 31. Október , 2013, 19:25:47 »

Pozri, nechcem sa tu bavit o kvalite zvuku, co z toho polezie. Neidem z toho robit ani nahravky a ani sa na tom ukajat nejako, takze simulacie reproduktorov su mi zbytocne. Takze naozaj mi nevadi, ak z toho pojde direct ten zvuk. Jasne to s tym multiefektom chapem - keby som ho este mal, tato debata by nevznikla. Krabicku mam obycajne kreslitko od bossa (OS-2) da sa tam nastavit (pre mna) celkom pouzitelny zvuk na to co potrebujem (podla toho co liezlo z toho jedneho PC repraku). No neviem asi mam fakt low-end notebook lebo to oneskorenie tam bolo. Mozno chyba s-w nastavenia ...neviem este sa s tym pohram. Alebo si niekedy doprajem dajaky fakt maly prenosny efekt s na toto vyhovujucimi parametrami.
Zaznamenané

slow riffs / bong hits
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #34 kedy: 31. Október , 2013, 19:44:15 »

Pozri...

pozeram, pozeram... ale ty pozri co pisem. naco Ti je preboha notebook, ked nejdes riesit ziadne simulacie ? to len nato, aby si to mikrozosilnil o 1/4 percenta, co ti to preleze analogovym obvodom zvukovky ? vsak to je kokocina jak mraky. to rovno zober tie repraciky, co si pisal, ze mas k notebooku a pichni to vsetko tam, rovnaky vysledok, jednoduchsie zapojenie.

bud si nepochopil funkciu pocitacu v zapojeni s gitarou alebo mi stale nieco unika  Žmurk

Na zdravie!
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #35 kedy: 31. Október , 2013, 19:47:59 »

...neviem asi mam fakt low-end notebook lebo to oneskorenie tam bolo. Mozno chyba s-w nastavenia .....

v ovladacoch vsetkych zvukoviek co som sa stretol , sa dalo vzdy zaskrtnut, ci ide von direct zvuk z inputu, cize nulova latencia a ziadne prevodniky v ceste alebo sa zaskrtne, ze nema ist von direct signal a vtedy ide zvuk cez prevodnik, eventualne cez dalsie SW v kompe a zase cez prevodnik von. vtedy latencie su, v zavislosti na ovladaci k zvukovke a celkovemu vykonu HW, ktory ale az tak vysoky nemusi byt pri brnkani cez simulacie (ako som uz pisal pisal pisal pisal pisal pisal pisal pisal pisal )
Zaznamenané
epiphonic
pravidelný návštevník

« Odpoveď #36 kedy: 01. November , 2013, 01:55:46 »

jasne ja som len reagoval na otazky co si polozil (ze ako to bolo vlastne myslene vsetko) ....ten NB bY som kludne z toho vylucil v pripade, ze mi pri hrani priamo cez repraciky budu zniet oba kanaly na nich ... ale to mi uz vlastne radil garde ako spravit.

asi sme sa navzajom nepochopili. v podstate mi islo len o to, ako docielit aby hala gitara z oboch reprakov bez oneskorenia ( z nb hrala z oboch, ale s oneskorenim - z reprakov len jeden a bez delay)
« Posledná zmena: 01. November , 2013, 02:04:32 od epiphonic » Zaznamenané

slow riffs / bong hits
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #37 kedy: 01. November , 2013, 07:53:29 »

epiphonic - bud som mimo alebo si mimo ty a garde Ti radi bludy.

prečo by som mu radil bludy, on nechce zvuk axefx, len možnosť ako si zabrnkať cez tie pc reprá, je dobré zapojiť aj nejaký kompresor, alebo EQ aby si si vedel viac zosilniť ten zvuk + efekty podľa vôle
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #38 kedy: 01. November , 2013, 07:57:47 »

nech si kupi hocijaky najlacnejsi multacik od zoom/digitech...etc co ma normalny sluchatkovy vystup. vacsinou to ma aj CD/MP3 in, vie to hotovy zvuk... na cvicenie to bude o x tisic tried lepsi vysledok ako nejaky OD priamo do PC reprakov

ked sa teda nehce srat s PC, ale ja by som uz potom rovno kupil o par eur drahsiu verziu s USB, ze keby sa nahodou vysledok z toho nepacil, tak sa to da pouzit ako zvukovka na gitaru k PC a moze sa hrat bud s jednym alebo s druhym riesenim
« Posledná zmena: 01. November , 2013, 08:15:27 od styrioci » Zaznamenané
mirostrat
stály hosť
Príspevkov: 1118

zlomená Jolana Iris

« Odpoveď #39 kedy: 01. November , 2013, 08:09:55 »

kurnik ale šak dneska sa dá na bazároch kúpit hocijaký lacnejší mulťák za pár šupov , z outu to hrá v pohode aj do pc aj priamo do pc bedničiek ,  aj do mixu , veže , autorádia s line in  , sluchátiek , možno aj do mobilu , a stereo !  dve bedne :)  proste všade , neni čo riešit
Zaznamenané

http://bandzone.cz/lustifon      chcem hlučný lampák čo sa mi na kolo stane do košíka
epiphonic
pravidelný návštevník

« Odpoveď #40 kedy: 01. November , 2013, 13:22:45 »

ďakujem za odpovede a nápady... áno to všetko sú fakty. Zatiaľ tých peňazí na zvyš nie je, keď budú, založím tému: Najlepčí multiefekt do 80€ a môžeme pokračovať  Na zdravie!  Bavím sa skvele
Zaznamenané

slow riffs / bong hits
frakos
stály hosť
Príspevkov: 1380

« Odpoveď #41 kedy: 02. November , 2013, 01:19:32 »

Tiez celkom nechapem naco v tomto pripade zapajat gitu do PC, ale budiz. Ale ked je problem len v tom, ze hra iba na jeden reprak tak nemusis nic letovat na kabli. Staci ked sablu na panorame na celkovej hlasitosti v PC pretiahnes na 50% na stranu kanala kde ti to nehra a hotovo. Ja to mam podobne, multak zapajam iba do jedneho kanala v PC a na prislusnom vstupe len posuniem panoramu a hra to v oboch reprakoch.
Zaznamenané

epiphonic
pravidelný návštevník

« Odpoveď #42 kedy: 03. November , 2013, 22:51:20 »

Problem s hranim len jedneho repraku mam len pri zapojeni priamo na repraky - nie cez pocitac. Takze ziadne sable nikde posuvat netreba (neviem ci pisem ja ako madar, ze mi nikto nerozumie...   Smútim )
Zaznamenané

slow riffs / bong hits
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #43 kedy: 03. November , 2013, 23:57:00 »

ked Ti nejde o bohvieaku zvukovu kvalitu, ako sam pises, tak preco Ti vadi, ze Ti hra len jeden reprak ? vsak cvicit mozes aj tak, zvuk je rovnaky, akurat ide z o 20cm ineho miesta, ako keby siel z oboch reprakov...
Zaznamenané
mirostrat
stály hosť
Príspevkov: 1118

zlomená Jolana Iris

« Odpoveď #44 kedy: 04. November , 2013, 04:31:03 »

epiphonic a odkial si ?  :) no a napadlo ma ešte jedno riešenie , kúpit  :)  zase sme pri kúpe niečoho  Bavím sa skvele stereo jack a jeden snímač zapojit ako L kanál  a druhý ako R kanál  a neni chyba v tom , že keď hráš do NB , tak si nenastavíš zvukovku s tou ikonkou vpravo dolu ?  ten repráčik ? repráčik- možnosti -vlastnosti atď. lebo tam by si mal riešit zvukovku na doske , vstupy a výstupy , no a ja hrávam doma cez pc a isť cez nejaký soft je automatika , už len preto , aby som to videl , nebudem kukať na plochu ale na to , jak sa mi nahráva wav , to je pol minuty kým to nastavíš a softov je na nete zadara fúra , toto máš jak kotučák , zapneš červený a nahrávaš , teda dúfam , že vieš čo je kotučák  :) 

* COP 2.GIF (124.24 KB, 1360x1026 - prehliadnuté 176 krát.)
« Posledná zmena: 04. November , 2013, 05:10:54 od mirostrat » Zaznamenané

http://bandzone.cz/lustifon      chcem hlučný lampák čo sa mi na kolo stane do košíka
Strán: 1 2 [3] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.063 sekund, 23 otázok.