swordy
|
|
« kedy: 28. Marec , 2012, 15:37:46 » |
|
... zial stara akustika uz nikdy nebude hrat lepsie, ta uz je za zenitom a uz to pojde len dole. Jedinu vyhodu to ma, ze tam uz sa pravdepodobne dosky nedokrutia a mozno este sa da polemizovat o spracovani.
|
|
« Posledná zmena: 29. Marec , 2012, 21:26:44 od rastis »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Stano
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 29. Marec , 2012, 08:53:21 » |
|
vsak nech si kupi kazdy to co uzna za vhodne a za cenu, ktora mu bude vyhovovat A zial stara akustika uz nikdy nebude hrat lepsie, ta uz je za zenitom a uz to pojde len dole. Jedinu vyhodu to ma, ze tam uz sa pravdepodobne dosky nedokrutia a mozno este sa da polemizovat o spracovani.
s tymto tvrdenim nesuhlasim, nemusi hrat lepsie ale zase len horsie a horsie, to snad nie
|
|
|
Zaznamenané
|
Sivcak 56 stratocaster, Keller 70 custom ash strat, Klema SJ200, HOT Amps, JT-Amps Screamer 808
|
|
|
swordy
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 29. Marec , 2012, 13:19:42 » |
|
No neviem, ci si niekedy pocul hrat dobre napriklad 40 rocnu gitaru. Alebo aby niekto hral na akustike starej 30 rokov... Moc takych gitaristov nie je.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Stano
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 29. Marec , 2012, 13:39:04 » |
|
No neviem, ci si niekedy pocul hrat dobre napriklad 40 rocnu gitaru. Alebo aby niekto hral na akustike starej 30 rokov... Moc takych gitaristov nie je.
Ale pocul som a dokonca aj videl, dokonca aj na gitarach, ktore mali rozdne diery na ozvucnici. Podla mna u akustickych gitar je hlavne problem v tom ze su podstatne nachylnejsie na rozdne vplivy a teda sa destrukcne znicia casom podstatne skor ako napriklad elektricke gitary. Preto sa nepouzivaju stare, ale ked sa budem o nu starat a hrat tak mozem az do konca zivota bez straty kvality. O tom som presveceny.
|
|
|
Zaznamenané
|
Sivcak 56 stratocaster, Keller 70 custom ash strat, Klema SJ200, HOT Amps, JT-Amps Screamer 808
|
|
|
swordy
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 29. Marec , 2012, 13:57:29 » |
|
vyrypat dieru do gitary nechtami, brnkatom je otazka pol roka, to neznamena ze su stare OK, toto je inzerat na predaj vybornej elektroakustiky, tak nech to tak zostane, podebatovat o akustikach mozme inde Neviem ako hra, no prednosti urcite ma tie, ze uz sa tam tak lahko nepokrutia dosky a drevo uz pracovat nebude. Ja tiez teraz hladam elektroakustiku.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
PanTau
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 29. Marec , 2012, 14:15:39 » |
|
Ja som pocul, nevidim problem. Sak sa zamysli, je blbost tvrdit nieco ine.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 29. Marec , 2012, 15:01:08 » |
|
tiez nechapem ako jej uskodi vek. Ved husle maju aj 200 rokov nie ? A su za tazke peniaze a vazene zvukovo. Pri gitare by to malo byt podobne, nie ? Ak chces zaloz temu a tam napis preco a ja to potom spojim dokopy
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 29. Marec , 2012, 20:43:35 » |
|
To co splietas ? hlavne, ze "akustikari" sa idu posrat za cim starsimi akustikami. Nedavno som mal moznost zahrat si v Londyne na akustiky vsetko rocniky 62 a vyssie. Neporovnatelne s dnesnymi gitarami od 3500 libier vyssie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 29. Marec , 2012, 20:54:44 » |
|
... s tymto tvrdenim nesuhlasim, nemusi hrat lepsie ale zase len horsie a horsie, to snad nie toto je bohuzial ale realita akustickych gitar, ze maju svoju "zivotnost", potom snad uz len zrestaurovat (rozobrat, zlozit... ... ) a ci sa to vobec da a ci sa to vobec oplati...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 29. Marec , 2012, 20:57:28 » |
|
tiez nechapem ako jej uskodi vek. Ved husle maju aj 200 rokov nie ? A su za tazke peniaze a vazene zvukovo. Pri gitare by to malo byt podobne, nie ? Ak chces zaloz temu a tam napis preco a ja to potom spojim dokopy husle sa za svoj zivot niekolko krat restauruju, cize ak nejeke 200 rocne husle dnes hraju dobre, tak urcite nie su v stave, ako vysli od husliara. navyse csato sa zamienaju zberatelske mytusy so zvukovymi mytusmi a slepy test dobovych stradivariek vs. moderneho spickoveho nastroja by mozno tiez mnohych prekvapil...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 29. Marec , 2012, 20:59:25 » |
|
To co splietas ? hlavne, ze "akustikari" sa idu posrat za cim starsimi akustikami. .. neviem, ci nesplietas ty, ale koncertni klasicki profesionalni gitaristi menia nastroje pomerne casto. neviem, akych "akustikarov" mas na mysli ty...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
DominicK
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 29. Marec , 2012, 21:07:04 » |
|
ja viem ze vela gitaristov ma vo svojej zbierke stare gitary, nejake martinky atd... ako je to s klasickymi gitarami neviem
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 29. Marec , 2012, 21:20:14 » |
|
ja viem ze vela gitaristov ma vo svojej zbierke stare gitary, nejake martinky atd... ako je to s klasickymi gitarami neviem
vsak moze mat v zbierke kto chce, co chce, ale ze akusticke nastroje stracaju vekom svoje akusticke vlastnosti, to su zname veci... aj klavire sa musia restaurovat obcas... inak uz sme to tu aj rozoberali viacej krat...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 29. Marec , 2012, 21:22:02 » |
|
vsak moze mat v zbierke kto chce, co chce, ale ze akusticke nastroje stracaju vekom svoje akusticke vlastnosti, to su zname veci... aj klavire sa musia restaurovat obcas... inak uz sme to tu aj rozoberali viacej krat...
Tolka istota, az sa rozpis, lebo podla mna taras. Preco by mala hrat KVALITNA akusticka gitara po case napicu ? Ano, tie 300 - 500 € kokotinky su po par mesiacoch/rokoch hluche + hrat sa na to neda. Ale co od 2000 € vyssie ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 29. Marec , 2012, 21:24:09 » |
|
Tolka istota, az sa rozpis, lebo podla mna taras. Preco by mala hrat KVALITNA akusticka gitara po case napicu ? Ano, tie 300 - 500 € kokotinky su po par mesiacoch/rokoch hluche + hrat sa na to neda. Ale co od 2000 € vyssie ?
o com sa mam rozpisovat ? ty si nepocul o tom, ako sa husle alebo klavire restauruju ? prefesionalne nastroje ? preco si myslis, ze akustika za 2000€ je vynimka ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|