Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
25. November , 2024, 23:44:56
Strán: 1 [2]  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: zvukove vlastnosti a "zivotnost" akustickych nastrojov  (Prečítané 4333 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #15 kedy: 29. Marec , 2012, 21:26:33 »

oddelil som temu, nech nie sme v inzeratoch, takze kludne mozme debatovat...
Zaznamenané
PanTau
miestny štamgast
Príspevkov: 1883

« Odpoveď #16 kedy: 29. Marec , 2012, 21:30:01 »

Rasto a ty nepoznas servis na gitary ci co?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #17 kedy: 29. Marec , 2012, 21:30:43 »

Rasto a ty nepoznas servis na gitary ci co?

jaky servis ? teraz trochu nechapem...
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #18 kedy: 29. Marec , 2012, 21:31:32 »

o com sa mam rozpisovat ? ty si nepocul o tom, ako sa husle alebo klavire restauruju ? prefesionalne nastroje ? preco si myslis, ze akustika za 2000€ je vynimka ?
Ano, klasika. Kedze klavire treba ladit a po nejakom case vymenit struny. Takisto aj husle, kde sa vymiena dusa (ci co, neviem presne). Takisto sa "restauruju" akustiky, ze obcas preprazcujes, atd... Ale co to ma spolocne so zvukom ?  Bavím sa skvele Ved podla teba by mali masivne gitary hrat casom napicu, ci ?
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #19 kedy: 29. Marec , 2012, 21:40:31 »

200 rocnu masivnu elektricku gitaru este nikto nevidel, ale mam pocit, ze po stadiu zlepsovania, sadania materialov a zretia tiez aj u nich nastane stadium, ze to zase pojde dole.

hlavne som sa zastal Swordyho tvrdenia, ze stare akustiky sa zhorsuju a tiez s tym nazorom suhlasim. ty si prisiel s nejakymi cenovymi relaciami, ale nie som si isty, ci v tomto pripade ide o cenove relacie.

pokial mam spravne informacie, tak husle sa restauruju tak, ze sa rozgleja (rozboberu), a znova zgleja dokopy, a neviem presne ake upravy sa im porobia. v kazdom pripade preprazcovanie akustiky mi nepripadne ako porovnatelna operacia...

takze moja laicka otazka je takato. aby husle hrali v kondicii aj po vela rokoch treba, ci netreba ich rozobrat / zlozit ? ak hej - akusticka gitara by z podobneho dovodu takyto typ zrestaurovania nepotrebovala ?

a fakt by ma zaujimala nejake odbornejsia teoria okolo toho, nie pocitologia, ze predsa stary Martin za vela love nemoze hrat zle...
« Posledná zmena: 29. Marec , 2012, 21:40:51 od rastis » Zaznamenané
PanTau
miestny štamgast

« Odpoveď #20 kedy: 29. Marec , 2012, 21:45:21 »

jaky servis ? teraz trochu nechapem...

Pisal si o tom sam tak nechapem ja, ci sa robis nechapavy, alebo taky ozaj si.

Ved samozrejme ze aj s gitarou treba nieco robit, tak ako aj o husle sa starat, na to su najstojari. Tvrdit, ze stare nastroje nehraju je p*čovina.
Zaznamenané
PanTau
miestny štamgast

« Odpoveď #21 kedy: 29. Marec , 2012, 21:47:07 »

Rasto, hral si na staru akustiku? Nemyslim kremonu.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #22 kedy: 29. Marec , 2012, 21:49:50 »

Pisal si o tom sam tak nechapem ja, ci sa robis nechapavy, alebo taky ozaj si....

asi ozaj taky som, lebo v prvom prispevku som napisal toto:

...potom snad uz len zrestaurovat (rozobrat, zlozit... ... ) a ci sa to vobec da a ci sa to vobec oplati...

... no a v tom poslednom som sa zase zamyslal, ze v com by mala taka restauracia akustiky spocivat, v preprazcovani, ako pise Branko pravdepodobne nie...

netvrdim, ze stare nastroje nehraju, ale viem, ze koncertni gitaristi nastroje striedavaju prave z dovodu straty zvuku. ci aj to je p*čovina ?

mna by fakt zaujimali nejake prispevky k veci, sam na ziadny akusticky nastroj nehravam a nikdy som dlhodobo ani nehral...
Zaznamenané
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #23 kedy: 29. Marec , 2012, 21:50:00 »

neviem nakoľko to má výpovednú hodnotu, ale kedysi som čítal že Lenka Filipová každú chvíľu mení akustiku pretože časom sú natom proste horšie
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #24 kedy: 29. Marec , 2012, 21:51:34 »

neviem nakoľko to má výpovednú hodnotu, ale kedysi som čítal že Lenka Filipová každú chvíľu mení akustiku pretože časom sú natom proste horšie

tiez som to cital a hlavne to netvrdi len ona.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #25 kedy: 29. Marec , 2012, 21:54:04 »

Rasto, hral si na staru akustiku? Nemyslim kremonu.

kedysi mi stary spanielkovy mazak poradil, ze ked gitara straca zvuk a ani nove struny jej uz nepomozu, tak ju treba dat na noc na televizor a ze potom hra zase ako vino. chcel som to skusit, ale mali sme vtedy televizor v skrinovej stene a nezmestila sa tam. bolo to davno a niekedy v tom obdobii som stratil o akusticke gitary zaujem, dodnes ho moc nemam.
Zaznamenané
PanTau
miestny štamgast

« Odpoveď #26 kedy: 29. Marec , 2012, 21:54:47 »

Bavím sa skvele
Zaznamenané
KubBasak
stály hosť
Príspevkov: 1208

« Odpoveď #27 kedy: 29. Marec , 2012, 21:58:27 »

Pravda je, že niektoré gitary budú hrať iba horšie, niektoré lepšie, 90% zvuku akustickej gitary je vo vrchnej doske, dôležitý je jej materiál, ak bola gitara urobená z preglejky (a možno aj z nekvalitného dreva), zvuk bude postupom času menej pekný, naopak kvalitná masívna vrchná doska s vhodnou povrchovou úpravou bude hrať stále lepšie a lepšie.
Samozrejme gitara nesmie byť vystavovaná vysokej vlhkosti, prudkým zmenám teploty atď. a mala by byť hraná  :)
Zaznamenané
KubBasak
stály hosť
Príspevkov: 1208

« Odpoveď #28 kedy: 29. Marec , 2012, 22:02:46 »

takze moja laicka otazka je takato. aby husle hrali v kondicii aj po vela rokoch treba, ci netreba ich rozobrat / zlozit ? ak hej - akusticka gitara by z podobneho dovodu takyto typ zrestaurovania nepotrebovala ?
Robí sa to kvôli duši, ktorá sa hraním posúva, akustická gitara má inú konštrukciu.
Zaznamenané
Strán: 1 [2]  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.072 sekund, 23 otázok.