Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
24. November , 2024, 16:01:59
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: gitarové efekty  (Prečítané 6608 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Jakubso
okukávač

Príspevkov: 3

« kedy: 06. Máj , 2012, 17:05:55 »

Zdravím,
poprosil by som o radu, moc sa nevyznám v gitarových efektoch ešte tak prosím o vaše odporúčania. Hrávam Punk/rock (Simple Plan, AC/DC, greenday apod.). Bolo by najlepšie keby bol v cene do tých 80-100€. Ďakujem za všetky typy :)
Zaznamenané
BrokenWings
miestny štamgast
Príspevkov: 1539

« Odpoveď #1 kedy: 06. Máj , 2012, 17:10:52 »

Kúp si používaný Zoom G2 alebo Line6 Pod 2.0, máš tam kopec simulácií aparátov, skreslení a efektov. Tieto kapely si na tom v pohode natočíš a získaš prehľad o efektoch. Na internete nájdeš aj návody, ako si efekty nastaviť tak, aby ti zneli podľa konkrétnych pesničiek.

Zoom G2 sa oplatí tak za 30-40€. Line6 Pod 2.0 za 80-90€ podľa stavu a príslušenstva.

Predpokladám, že kombo máš?

Ďalšou výhodou týchto multiefektov je, že si s nimi zahráš aj na slúchadlá.

Používané veci sa oplatí kupovať preto, že keď ťa omrzia, predáš ich s menšou stratou ako nové. Prípadne so žiadnou.

Sleduj hudba.bazos.sk (kategórie: strunové nástroje a zvuková technika) a niečo sa tam už určite vyskytne. Možno to chvíľu potrvá, ale určite.
« Posledná zmena: 06. Máj , 2012, 17:12:31 od BrokenWings » Zaznamenané
Jakubso
okukávač

« Odpoveď #2 kedy: 07. Máj , 2012, 18:06:37 »

paráda, ďakujem. Lebo kamoš mi radil niečo na štýl Boss DS-1 alebo Boss SD-1 (alebo Boss MD-2). Písal som mu teda že hrám rock a toto, odporučil mi na zvýšenie kvality skreslených zvukov tieto. Čo si o nich myslíš?
-čo som pozeral určité videá na youtube, tak som videl len ľudí ako vďaka nim majú dokonalejšie sóla, lenže to ja zatiaľ ešte nepotrebujem.. však povedz tvoj názor na to, prosím:)
MD-2  :  http://muziker.sk/gitarove-efekty/overdrive-distortion-fuzz-boost/boss_md-2-mega-distortion.html
DS-1  :  http://muziker.sk/gitarove-efekty/overdrive-distortion-fuzz-boost/boss_ds-1-distortion.html
SD-1  :  http://muziker.sk/gitarove-efekty/overdrive-distortion-fuzz-boost/boss_sd-1-super-overdrive.html
« Posledná zmena: 07. Máj , 2012, 18:07:03 od Jakubso » Zaznamenané
BrokenWings
miestny štamgast
Príspevkov: 1539

« Odpoveď #3 kedy: 07. Máj , 2012, 18:14:51 »

A aké máš kombo?

Záleží na aj na tom, či chceš variabilitu a z komba dostať aj zvuk iných aparátov + efekty, alebo ti ide iba o iný charakter, prípadne úroveň skreslenia.

So skúsenosťami, ktoré mám teraz by som si na začiatok nevybral ani jedno z toho, čo si uviedol. Zobral by som si používaný multiefekt. Keď trochu hudobne dospeješ, predáš ho a rozhodneš sa čo ďalej.

Ak naozaj chceš iba pedál so skreslením, zober si z bazoša používaný Digitech Grunge, idú po 25-30€ a sú dosť v pohode.

Máš internet, tak si pozri ukážky tých pedálov na youtube, sám uvidíš, či sa ti páčia.

Rovnako to sprav aj s tými multiefektami.
« Posledná zmena: 07. Máj , 2012, 18:16:34 od BrokenWings » Zaznamenané
Jakubso
okukávač

« Odpoveď #4 kedy: 07. Máj , 2012, 21:16:29 »

kombo mám  http://muziker.sk/gitarove-komba/tranzistorove-komba/behringer_gtx-30-guitar-amplifier.html, gitaru mám  http://muziker.sk/elektricke-gitary/stratocaster/sx_vintage-stratocaster-57-bk.html  . Ani jedno ani druhé nie je až tak kvalitné, tak preto sa aj trochu obávam, že to nebude zvuk aký očakávam.
Zobral by som radšej ten multiefekt, ako si vravel, treba ešte hudobne dospieť. :), no neviem nájsť nikde ten návod, ako to treba nastaviť na určité pesničky aby to malo 99% rovnaký zvuk.. Vieš s týmto poradiť?
Mne ide len o to, že kombo zladené s gitarou ktorá je určená na blues, nedám taký kvalitný skreslený zvuk aký od toho vyžadujem. Tak preto chcem niečo čo mi ten zvuk dá, ak sa chápeme.. :)
Zaznamenané
feco
nováčik
*
Príspevkov: 37

« Odpoveď #5 kedy: 04. Jún , 2012, 23:32:45 »

Ahoj mozem ti to trosku objastnit hlbsie :)
Samostatne krabicky maju fajnejsi zvuk lebo nemaju Analog digital a digital analog  prevodniky ako multiefekty.
Analogove krabicky su originalnejsie lebo kazda mala krabicka ma trosku odlisny zvuk vdaka suciastkam v nich.
Pri multiefektoch kazdy kus ma rovnaky zvuk lebo su tam DSP cipy .

vyhoda krabiciek:      kazda ma svojsky charakter
                                nesumia tak
                                maju farebnejsi zvuk
                                vynikajuca dynamicka odozva

nevyhodi krabiciek:   v jednej krabicke mas jeden zvuk
                                vysoka cena

vyhoda multiefektov:          v jednej krabici mas skoro vsetko: skreslenia, modulacne efekty, dozvukove efekty atd

nevyhoda multiefektov:       sum
                                          neoriginalita
                                          znizena dynamika
                                          nevhodne na nahravanie v studiu
                                          orezanie frekvencneho pasma

pri rozhodovani je najdvolezitejsie zvazit ci mam elektronkove kombo alebo tranzistorove.
je nerozumne zapojit zoom na lampy
na tranzistore nepocitis velky rozdiel medzi ZOOM multiefektom a krabickou od Boosu
Na lampovom aparate sa to odzrkadli.
Digital prehrava nad diodovim skreslenim od BOSSU

v tvojom  pripade kedze mas transiztor by som na zaciatok volil kupit multiefekt nic tym nepokazis a naucis sa ktory efekt ako zneje a ked budes mat jasno prejdi na krabicky v ramci vyvoja :)
« Posledná zmena: 04. Jún , 2012, 23:36:35 od feco » Zaznamenané

Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #6 kedy: 05. Jún , 2012, 08:48:28 »

Ahoj mozem ti to trosku objastnit hlbsie :)
Samostatne krabicky maju fajnejsi zvuk lebo nemaju Analog digital a digital analog  prevodniky ako multiefekty.
Analogove krabicky su originalnejsie lebo kazda mala krabicka ma trosku odlisny zvuk vdaka suciastkam v nich.
Pri multiefektoch kazdy kus ma rovnaky zvuk lebo su tam DSP cipy .

vyhoda krabiciek:      kazda ma svojsky charakter
                                nesumia tak
                                maju farebnejsi zvuk
                                vynikajuca dynamicka odozva

nevyhodi krabiciek:   v jednej krabicke mas jeden zvuk
                                vysoka cena

vyhoda multiefektov:          v jednej krabici mas skoro vsetko: skreslenia, modulacne efekty, dozvukove efekty atd

nevyhoda multiefektov:       sum
                                          neoriginalita
                                          znizena dynamika
                                          nevhodne na nahravanie v studiu
                                          orezanie frekvencneho pasma

pri rozhodovani je najdvolezitejsie zvazit ci mam elektronkove kombo alebo tranzistorove.
je nerozumne zapojit zoom na lampy
na tranzistore nepocitis velky rozdiel medzi ZOOM multiefektom a krabickou od Boosu
Na lampovom aparate sa to odzrkadli.
Digital prehrava nad diodovim skreslenim od BOSSU

v tvojom  pripade kedze mas transiztor by som na zaciatok volil kupit multiefekt nic tym nepokazis a naucis sa ktory efekt ako zneje a ked budes mat jasno prejdi na krabicky v ramci vyvoja :)
Tie vyhody a nevyhody, co si tu popisal su dost diskutabilne. Ja som nasiel vela krat v multakoch zvuky, ktore ma inspirovali a dali sa nazvat originalne, takisto aj s tym nahravanim v studiu. Dnes sa uz maloco nahrava na krabicky. Zvacsa sa tahaju VST z PC.

Dalsia vec - je multak a multak. Taka masina ako NOVA system/G system/Line6 M13/a pod. su uz tak nadupane, ze ani nesumia, su originalne a hlavne vhodne do studii az az.
Zaznamenané

feco
nováčik
*

« Odpoveď #7 kedy: 05. Jún , 2012, 12:03:57 »

ja som napisal len moje skusenosti zo studia :) mozme o tom diskutovat :)
Ked ti postavim Vintage Fender (Tweed Bassman) zo 60 r co mam v studiu a zapojim ti na to ten naj multak tak to nebude hrat dobre :)

ked tam zapojim akekolvek nakopavatko napr TS 808 alebo aky kolvek vintage efekt hraje to mega :)

Jasne nahravaju sa aj amp simulacie ale najcastejsie ide o kombinaciu ziveho aparatu a poistka sa stale nahra linka, ktoru mozes pouzit ked si neodsnimal zvuk podla predstav gitaristu.

Ale jedno viem ziva gitara je ziva gitara a simulacia je simulacia. simulacia nikdy nebude mat tolko harmonickych ako ziva gitara :)
Zaznamenané

Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #8 kedy: 05. Jún , 2012, 16:02:23 »

ja som napisal len moje skusenosti zo studia :) mozme o tom diskutovat :)
Ked ti postavim Vintage Fender (Tweed Bassman) zo 60 r co mam v studiu a zapojim ti na to ten naj multak tak to nebude hrat dobre :)

ked tam zapojim akekolvek nakopavatko napr TS 808 alebo aky kolvek vintage efekt hraje to mega :)

Jasne nahravaju sa aj amp simulacie ale najcastejsie ide o kombinaciu ziveho aparatu a poistka sa stale nahra linka, ktoru mozes pouzit ked si neodsnimal zvuk podla predstav gitaristu.

Ale jedno viem ziva gitara je ziva gitara a simulacia je simulacia. simulacia nikdy nebude mat tolko harmonickych ako ziva gitara :)
Pockaj pockaj. :) Ja som si myslel, ze sa bavime o modulaciach a modulacnych efektoch ako je chorus, tremolo, pripadne delay, atd... Co sa tyka zivy vs. pocitacovy amp - to je este diskutabilnejsie. Dnes je to uz tak vymakane, ze mas jedno uplne. :)
Zaznamenané

feco
nováčik
*

« Odpoveď #9 kedy: 05. Jún , 2012, 16:19:11 »

Pockaj pockaj. :) Ja som si myslel, ze sa bavime o modulaciach a modulacnych efektoch ako je chorus, tremolo, pripadne delay, atd... Co sa tyka zivy vs. pocitacovy amp - to je este diskutabilnejsie. Dnes je to uz tak vymakane, ze mas jedno uplne. :)

Ked mas kvalitne studiove monitory rozdiel pocut budes :) zive je zive cokolvek a simulacia bude simulacia aj ked je jasne ze sa simulacie priblizili ale este stale tam rozdiel je.  Na zdravie!
Zaznamenané

lumpisko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 462

« Odpoveď #10 kedy: 15. Jún , 2012, 08:05:37 »

paráda, ďakujem. Lebo kamoš mi radil niečo na štýl Boss DS-1 alebo Boss SD-1 (alebo Boss MD-2). Písal som mu teda že hrám rock a toto, odporučil mi na zvýšenie kvality skreslených zvukov tieto. Čo si o nich myslíš?
-čo som pozeral určité videá na youtube, tak som videl len ľudí ako vďaka nim majú dokonalejšie sóla, lenže to ja zatiaľ ešte nepotrebujem.. však povedz tvoj názor na to, prosím:)
MD-2  :  http://muziker.sk/gitarove-efekty/overdrive-distortion-fuzz-boost/boss_md-2-mega-distortion.html
DS-1  :  http://muziker.sk/gitarove-efekty/overdrive-distortion-fuzz-boost/boss_ds-1-distortion.html
SD-1  :  http://muziker.sk/gitarove-efekty/overdrive-distortion-fuzz-boost/boss_sd-1-super-overdrive.html
ked chces tak ti predam Boss MD2 lacno napis mi na ss.
Zaznamenané
Bhlokvva
stály hosť
Príspevkov: 1032

« Odpoveď #11 kedy: 15. Jún , 2012, 19:17:47 »

Ludia nediskutujte sa mu tu o tom, co hra dobre na lampacoch, chalana len pomotate.  ha ha ha

Ja odporucam jednoznacne nejaky rozumny multak, tie dnesne su uz celkom fajn aj v najnizsich triedach. Z mladi mi ostal stary G2 a ten mozem silno odporucit (nepredavam), pripadne nejaky Digitech alebo nejaky maly Line6. Urcite ocenis rozmanitost moznosti narozdiel od jednej krabice, pretoze na tom kombe co mas, nema vyznam kupovat drahe analogove krabice, ktore su obmedzene a problematicke dokonca aj pri lampach. A na nejaku dymaniku / nedynamiku sa vyser, to zacnes riesit, az ked objavis ine styly ako punk.
Zaznamenané

Aky je rozdiel medzi vranou?
telcontar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 433

« Odpoveď #12 kedy: 16. Jún , 2012, 08:47:08 »

Ludia nediskutujte sa mu tu o tom, co hra dobre na lampacoch, chalana len pomotate.  ha ha ha

Ja odporucam jednoznacne nejaky rozumny multak, tie dnesne su uz celkom fajn aj v najnizsich triedach. Z mladi mi ostal stary G2 a ten mozem silno odporucit (nepredavam), pripadne nejaky Digitech alebo nejaky maly Line6. Urcite ocenis rozmanitost moznosti narozdiel od jednej krabice, pretoze na tom kombe co mas, nema vyznam kupovat drahe analogove krabice, ktore su obmedzene a problematicke dokonca aj pri lampach. A na nejaku dymaniku / nedynamiku sa vyser, to zacnes riesit, az ked objavis ine styly ako punk.

absolutne suhlasim s Bhlokvvom, chalan zacina - tak ako aj my vsetci - ma lacnu gitaru a lacne kombo a chce z toho vytazit co najviac.
Bavit sa tu o analogovych krabiciach a multakoch typu Nova system a Line6 M13 je absolutne zbytocne a pre Jakubsa zavadzajuce.
Dnes sa uz da kupit slusny multak za par euracov (moj Pod v2 ma vtedy vysiel na 8000 Sk) a je to dobra skusenost.
Zaznamenané

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #13 kedy: 16. Jún , 2012, 12:42:19 »

jakubso sem uz nikdy nedojde, ale vsak kludne radte.
Zaznamenané
Bhlokvva
stály hosť
Príspevkov: 1032

« Odpoveď #14 kedy: 18. Jún , 2012, 10:53:01 »

jakubso sem uz nikdy nedojde, ale vsak kludne radte.

myslis, ze sa zdesil?
Zaznamenané

Aky je rozdiel medzi vranou?
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.091 sekund, 22 otázok.