Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
24. November , 2024, 18:32:28
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Dohmat  (Prečítané 4706 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
LukasZC
nováčik
*
Príspevkov: 33

« kedy: 22. Máj , 2012, 21:10:14 »

zdravím páni potrebujem poradiť, mal som nastavenú gitaru resp. tremolo tak aby sa s nou dalo pákovať, ale upustil som od toho a tak som si pritiahol napínacie struny a tým som tremolo pritlačil až na doraz takže sa teraz nehýbe, ale zdvihol sa mi tým dohmat, čiže nie je tak pekne nastavený ako bol pekne nízko, myslím si že sú tie kamene na tremole teraz vysoko, a keby som ich zníži do takej podoby ako boli keď bolo zdvihnuté tremolo, tak s tým niečo pokazím ?? nerozladia sa mi tým oktávy ?? alebo čo,, díky za rady   
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #1 kedy: 22. Máj , 2012, 21:11:57 »

to je nejake divne, co hovoris. ak mas paku v zdvihnutom stave a dotiahnes ju smerom dozadu k telu, tak dohmat znizis, aspon pokial to ma geometriu klasickeho strakacu.
Zaznamenané
LukasZC
nováčik
*

« Odpoveď #2 kedy: 22. Máj , 2012, 21:24:10 »

ne asi sme sa nepochopili ja som páku dal preč a položil som tremolo úplne na doraz takže sa nehýbe, ale dohmat bol nastavený na pákovanie, čiže tremolo bolo kus vo vzduchu aby sa dalo pákovať, teraz ked som dotiaho napínacie struny tým mi padlo tremolo nepohybuje sa a kamene sú zdvihnuté a tie my vytvárajú vysoký dohmat,,

A hlavne mi ide o to či ked znížim kamene či sa mi s tým nerozladia oktávy
« Posledná zmena: 22. Máj , 2012, 21:30:22 od LukasZC » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #3 kedy: 22. Máj , 2012, 21:32:02 »

a ja tvrdim, ze ked sa tremolo dotiahne, tak cele sadne na telo, cize nizsie, cim kamene budu menej "vo vzduchu" nad telom, ako predtym a dohmat sa znizi. na klasickom hocijakom stratoide.
Zaznamenané
LukasZC
nováčik
*

« Odpoveď #4 kedy: 22. Máj , 2012, 21:36:47 »

no mne nie, mne sa zvýšil, asi som to mal divne nastavené
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #5 kedy: 22. Máj , 2012, 21:38:54 »

zahada, mas zazracnu gitaru.
Zaznamenané
LukasZC
nováčik
*

« Odpoveď #6 kedy: 22. Máj , 2012, 21:43:56 »

asi, ale teraz k tomu, keď tie kameňe nastavím nižšie lebo oni sú teraz tam na konci kde sú po dvoch malých imbusových šrouboch veľmi hore, musím si doladiť oktávy alebo stačí potom len klasicky doladiť struny o toto sa mi hlavne jedná

Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #7 kedy: 22. Máj , 2012, 21:47:41 »

hrajkaj sa a ked to nedas intuitivne, tak to niekomu odnes. tazko po nete radit, ak nemas sajn, co a ako. dohmat do velkej miery suvisi aj s dostelovanim vyztuze krku, nie len s vyskou kamenov. a samozrejme ze vyska kamenov ovplyvni aj oktavy na 12tom prazci, ako ich ovplyvni aj vyska strun nad hmatnikom...
Zaznamenané
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #8 kedy: 22. Máj , 2012, 21:49:23 »

a na to si ako prisiel, ze ked nechces pouzivat tremolo tak to zafixujes dotiahnutim pruzin?
Zaznamenané
Sanchez
stály hosť
Príspevkov: 803

« Odpoveď #9 kedy: 24. Máj , 2012, 17:05:59 »

a na to si ako prisiel, ze ked nechces pouzivat tremolo tak to zafixujes dotiahnutim pruzin?

No veď to...:-))))
Zaznamenané

moudzou
nováčik
*
Príspevkov: 20

« Odpoveď #10 kedy: 24. Máj , 2012, 18:15:59 »

Nechcem zakladať novu temu..chcem sa opytať čo potrebujem urobiť aby som mal nižší dohmat nad 12 pražcom mám asi tak 3mm možno aj viac..viete my poradiť ?
Zaznamenané
Sanchez
stály hosť
Príspevkov: 803

« Odpoveď #11 kedy: 24. Máj , 2012, 18:20:43 »

Nechcem zakladať novu temu..chcem sa opytať čo potrebujem urobiť aby som mal nižší dohmat nad 12 pražcom mám asi tak 3mm možno aj viac..viete my poradiť ?

Hlavne zablokuj to tremolo tak, ako sa to má.
Zaznamenané

moudzou
nováčik
*

« Odpoveď #12 kedy: 24. Máj , 2012, 18:22:54 »

tremolo mám zablokovane
Zaznamenané
mirostrat
stály hosť
Príspevkov: 1118

zlomená Jolana Iris

« Odpoveď #13 kedy: 24. Máj , 2012, 18:33:31 »

normálne daj tie kamene nižšie a dolad oktávy, ale lepšie by bolo podložit ten blok na kobyle a potom dotiahnut pružiny,
Zaznamenané

http://bandzone.cz/lustifon      chcem hlučný lampák čo sa mi na kolo stane do košíka
moudzou
nováčik
*

« Odpoveď #14 kedy: 24. Máj , 2012, 18:44:35 »

ešte rozmýšlam lebo som mal 9 struny a ptm som tam drbol 11 a vtedy sa to pokazilo zablokoval som tremolo pomohlo to trochu ale aj tak je to vysoko tak keby som dal nazad tie 9 by to možno bolo v normale či ?
Zaznamenané
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.096 sekund, 23 otázok.