Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
23. November , 2017, 16:09:45
Strán: [1] 2 3 ... 7 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Ake repro do 2x12" k 100W hlave?  (Prečítané 12294 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Wili
nováčik
*
Príspevkov: 62



« kedy: 27. Máj , 2012, 11:20:59 »

Zdravim, potrebujem poradit ake reproduktory pouzit ku 100W celolampovej gitarovej hlave Soldano Slo-100 (klon)? Potrebujem vyrobit maly box kt. bude mat len 2x12" reproduktory. Kedze sa v hudobnej branzi velmi extra nepohybujem (skor len elektronika, PA, hifi atd...) je to pre mna spanielska dedina aky reprak ku gitare pouzit. Co som zatial nacital na fore tak vraj Celestion vintage V30 je velmi "ospevovany" reprak, takze by som ho kludne rad pouzil ale problem je ten, ze ma len 60W, ked zapojim dva budu mat 120W a tak sa bojim ci by to tie dve chudatka zvladli keby sa to ohulilo naplno. Ta gitarova hlava dava cca 100-110W sinusovy vykon a cca 225W spickovy.

Dalej ma napada nieco od Eminence, napr. 2xThe Governor, ten ma vacsi priemer cievky aj vykon 75W takze by to mozno bolo lepsie riesenie, dokonca ma aj vyssiu citlivost a s eminence reprakmi mam len dobre skusenosti doteraz takze tohoto by som sa az tak nebal.

Dalsia varianta ktoru zvazujem je Eminence Legend 1218, ma sice nizsiu citlivost (99-100dB) ale ma 2" cievku a 150W, takze mi to pride ako najvyhodnejsia varianta z hladiska spolahlivosti. No zvukovo neviem ako by na tom bol.

Hladam nieco co nebude ukricane a nebude zlievat zvuk dokopy, nieco citlive no zaroven aby to zvladalo vykon, ktory potrebujem. Zvazujem vsetky moznosti ake su hlavne z dovodu, ze niesom v tomto "gitarovom" odbore niako zaujaty, a preto nechcem zvazovat hned ako prvu variantu jednoznacne celestion...kedze celestion repraky mi pridu v tejto komunite ako jednoznacna volba a mytus. Lebo je aj kopec inych znaciek a typov, ktore vyzeraju parametrovo omnoho lepsie ako celestiony a preto sa neviem rozhodnut a neviem co bude najlepsie, takze rad si necham poradit. Za akekolvek rady / namety dakujem :)
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
*******
Príspevkov: 11787



« Odpoveď #1 kedy: 27. Máj , 2012, 11:26:25 »

neviem si predstavit situaciu, kde budes tu hlavu tavit naplno. 2xV30 to znesu, ked sa bojis, tak si tam dorob switch 50/100W
Zaznamenané

Wili
nováčik
*
Príspevkov: 62



« Odpoveď #2 kedy: 27. Máj , 2012, 11:40:29 »

ani ja si nemyslim ze to pojde casto nadoraz, ale chcem aby to bolo dostatovne vykonovo dimenzovane a spolahlive... co ked raz nahodou a potom uz bude neskoro nariekat.

Vykonove switche / prepinace alebo odporove delice v bedni, triodovy/pentodovy switch nechcem. Gitarova hlava chcem aby sa cim viac podobala originalu.

Skor chcem aby ten box, kedze uz bude maly (2x12") tak nech je poriadny co sa tyka kvality / citlivosti / vykonu.

S tym ze tie 2x V30 zvladnu 100W hi-gain hlavu na plno mas otestovane ?
« Posledná zmena: 27. Máj , 2012, 11:43:08 od Wili » Zaznamenané
cubo
inventár podniku
*******
Príspevkov: 4605



« Odpoveď #3 kedy: 27. Máj , 2012, 11:41:52 »

inac jeden kamos hraval so 100w bugerou koncerty do jedneho V30 a ten reprak to normalne prezil a to ju celkom hulil  Bavím sa skvele
Zaznamenané
sevo
stály hosť
*****
Príspevkov: 995



WWW
« Odpoveď #4 kedy: 27. Máj , 2012, 11:47:37 »

Hravas na stadionoch ked chces 100w hlavu davat naplno?
Zaznamenané

...vtedy bolo dobre lebo ine nebolo a teraz lebo
sa take už nerobí...
Wili
nováčik
*
Príspevkov: 62



« Odpoveď #5 kedy: 27. Máj , 2012, 11:50:46 »

Nie  Neviem , len chcem aby to bolo dostatocne vykonovo dimenzovane, ked nieco robim tak poriadne...

Ok no dajme tomu ze tie V30 to zvladnu... ako vidite napr. taky Governor v porovnani s V30 ? Parametrovo to vyzera byt o dost lepsi reprak.
Zaznamenané
miso_kolo
inventár podniku
*******
Príspevkov: 3209


on neni koko*t on je retardovany


« Odpoveď #6 kedy: 27. Máj , 2012, 12:00:36 »

podla akych parametro to posudzujes ked myslis ze je lepsi?
Zaznamenané

stoka!
Wili
nováčik
*
Príspevkov: 62



« Odpoveď #7 kedy: 27. Máj , 2012, 12:09:52 »

Governor ma vyssiu citlivost ako V30 skoro v celom pasme v priemere o cca 2dB. Ma vacsi max. povoleny prikon, ale teoreticky maju max prikon rovnaky, pretoze maju rovnaky priemer cievky. A TS parametre toho V30 sa mi sice neporadilo na nete najst (mozno niekde su, ale ze to vyrobca neuvadza na mna posobi cinskym dojmom), ale pri pohlade na magnet toho governora voci V30, tak Governor ma vacsi magnet a mohol by mat vacsie BL a tym padom jeho magneticky system by mal byt silenjsi a cievka by mala rychlejsie a lepsie reagovat.

Dalsie parametre tazko posudzovat kedze ich celestion neuvadza.
« Posledná zmena: 27. Máj , 2012, 12:44:29 od Wili » Zaznamenané
miso_kolo
inventár podniku
*******
Príspevkov: 3209


on neni koko*t on je retardovany


« Odpoveď #8 kedy: 27. Máj , 2012, 12:11:30 »

s tou citlivostou je to hlupost, ja som mal dlho tie governory. raz sme ich porovnali s V30 a prave naopak, su este malicko tichsie, aj ked technicke listy vravia nieco ine.

kazdopadne v30 je univerzalny moderny reprak, k tomu soldanu to bude skvele
Zaznamenané

stoka!
styrioci
inventár podniku
*******
Príspevkov: 11787



« Odpoveď #9 kedy: 27. Máj , 2012, 12:12:20 »

zmeraj si kolko ti hlava da s volume na polovicu. viac to v reale nedas a potom medituj nad tym, ci to znesu repraky
Zaznamenané

Wili
nováčik
*
Príspevkov: 62



« Odpoveď #10 kedy: 27. Máj , 2012, 12:18:56 »

Aha, tak v tom pripade by boli tie V30 vhodnou variantou...

este mam jednu polemicku otazku, pocuval som ukazky roznych repro na youtube a vo vseobecnosti ten V30 hra okrem ostatnych reprakov celkom pekne aj vysky. Kedze je taky dobry (aspon si myslim ze kvoli tomu) v tom ze hra pekne sirsie pasmo, preco sa potom v kombe nepouzivaju celopasmove riesenia ? napr. nejaky 15" + 1" driver, velmi by to skriekalo keby to hralo skresleny zvuk alebo v com je problem ?

este sa chcem opytat ci tlmit gitarovu bednu a ak ano tak cim ? Cital som kdesi ze vraj sa to netlmi, niekde ze ano, moj nazor je ze prave v gitarovom boxe je najviac strednych fkrevencii, ktore robia bordel a lahko sa tlmia takze to tlmenie by malo dobry vyznam, alebo sa mylim ? Ako to vidite vy ?
« Posledná zmena: 27. Máj , 2012, 13:25:26 od Wili » Zaznamenané
Vratko
stály hosť
*****
Príspevkov: 986


hoummejd :-)


« Odpoveď #11 kedy: 27. Máj , 2012, 13:40:25 »

2x V30 = 120 w ...nie je problém ani na 120W lampe...fakt...netreba to ani riešiť dalej s tou hlasitosťou, nikdy s ym nebudeš hrať tak aby boli poškodené repro alebo hlava...a ohladom tlmenia, jeden box som urobil vytlmeny a dalšie 2 nie, na to aby si skúmal rozdiely medzi tlmenym a netlmenym boxom myslím že nemás prístroje...rozdiel tam fakt nie je...ked je box urobený dobre tak tlmenie nepotrebuje lebo nič ti v ňom nebude rezonovať ani kmitať..
Zaznamenané

hm... :-D
Wili
nováčik
*
Príspevkov: 62



« Odpoveď #12 kedy: 27. Máj , 2012, 13:51:57 »

Ok tak tam dam tie V30, este uvidim ako na tom budem s financiami pretoze tie V30 su fakt dost drahe, ale videl som aj 8 Ohm verziu kt. mi tiez vyhovuje a stal o 20e menej tak neviem. Governory stoja okolo 70e ale ked vravite ze V30 tak nejak to uz dotisnem aby to bolo poriadne  Bacha na vec kamo!

Budem staviat niekedy v lete, poslem fotky  Na zdravie!
Zaznamenané
Wili
nováčik
*
Príspevkov: 62



« Odpoveď #13 kedy: 27. Máj , 2012, 14:00:43 »

Este riesim mechanicku cast tej reproskrinky...reprobox bude pri pohlade z predu stvorec ako som spominal s tym, ze repro budu v uhlopriecke. Co sa tyka stavebneho postupu na nete som videl mnozstvo navodov, planov, videi na youtube a podobne a vsimol som si ze sa najcastejsie vyuzivaju 3 rozne varianty stavby boxu. Moje postrehy:



1. Zadna stena nasrubovana z vnutra o hranoly (=ziadne srubky z vonku na kozenke), Predna stena pre repro je pevne zlepena s obvodovymi stenami, repro namontovane z vonku, z predu je na celej stene prichyteny ram s prizvucnou tkaninou ktory je odnimatelny. Takto riesi boxy napr. Soldano...

2. Zadna stena odnimatelna (vidno srubky z vonku na kozenke), Priezvucna tkanina je priamo uchytena na prednej stene a a ta je prisrubovana z vnutra o hranoly, repro uchytene tiez z vnutra. Myslim ze podobne su robene niektore boxy od Marshallu alebo sa mozno aj mylim...

3. Zadna stena odnimatelna (vidno srubky z vonku na kozenke), Priezvucna tkanina je priamo uchytena na prednej stene a je prisrubovana z vnutra o zdvojenu prednu stenu, tj. tenky pruzok preglejky polepeny po obvode prednej steny a cely okonzenkovany = vizualne to vyzera ze su steny 2x tak hrube. Takto riesi boxy napr. Orange pripadne niektore boxy od Marshallu atd...

Mojou dielmou je, ze neviem co z toho pouzit. Vizualne hrubu obvodovu stenu nechcem. Srubky na zadnej strane sa mi tiez nepacia, takze mi najviac pripada na variantu c. 1. No nie velmi sa mi paci odnimatelny ram s tkaninou, hlavne jeho odolnost, pipadne keby som chcel uprostred tkaniny dat logo asi by to dost "lietalo". Urobit odnimatelnu zadnu stenu a srubky zo zadu na stenu sa bojim ze znicia kozenku, su na to nejake specialne podlozky? ako boxy robite vy ?

Ake ine stavebne postupy ako som tu spomenul by ste mi vedeli doporucit? Pripadne v com vidite ine vyhody / nevyhody v danych stavebnych postupoch ? zaujima ma hlavne montaz prednej/zadnej steny, obvodove dosky budem lepit natupo, capovat nechcem, je to velmi pracne a nemam na to naradie. Viem ze riesim asi somariny ale snazim sa dostat hlbsie do problematiky :-)

Vonkajsie rozmery boxu budu 636x636x280mm, material 18mm brezova preglejka, na to biela koza. Do predu chcem ciernu priezvucnu tkaninu / látku.
« Posledná zmena: 27. Máj , 2012, 14:10:22 od Wili » Zaznamenané
Vratko
stály hosť
*****
Príspevkov: 986


hoummejd :-)


« Odpoveď #14 kedy: 27. Máj , 2012, 14:18:16 »

Máš už aj bielu koženku? Lebo ja mám doma ešte :-) ohladom konstrukcie, sprav si podla toho čo sa ti viac páči ( tenký alebo hrubý "look" steny) praktickejšie je si myslím predny panel s tkaninou montovať odpredu samostatne aby sa dal hocikedy zložiť, mám tak riešený 2x12 vertical v bielej koži, zadny panel tak isto odnimatelny, srouby od zadu aby ich bolo vidno, a repro, mám jeden box od predu a druhy od zadu montovane repro, rozdiel uchom nezistíš ci su repro namontovane z predu alebo zo zadu.
Zaznamenané

hm... :-D
Strán: [1] 2 3 ... 7 |   Hore
  Tlačiť  
 
Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.151 sekund, 22 otázok.