Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
24. November , 2017, 04:53:22
Strán: 1 ... 5 6 [7] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Ake repro do 2x12" k 100W hlave?  (Prečítané 12313 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
bubucci
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 418



« Odpoveď #90 kedy: 19. Apríl , 2013, 16:05:16 »

trochu to tu ozivim, kdyby nekoho zajimalo info o tech novych G12M-65 Creamback.

Dneska me prisel par a hodil jsem je do 2x12 boxu. Hraji skoro stejne jako klasicke Greenbacky akorat maji vic basu. Bude to chtet nejaky cas na rozehrani, protoze maji ostrejsi vysky a tvdsi stredy, ale to maji vsechny nove celestiony. Kazdopadne mozu doporucit tem, co chteji greenbacky ke 100W hlavam  Som frajer
Zaznamenané

negibson, lacne napodobeniny, domorobo...
Glen
nováčik
*
Príspevkov: 40


Peace of mind


« Odpoveď #91 kedy: 12. Október , 2015, 15:19:20 »

Nebudem vytvárať novú tému. Mám doma reprobox Marshall MC212 (made in England) výkon 130watt. 2x celestion platform 65watt.
Chcem na to napojiť hlavu Marshall jcm900 mkIII 50watt. Na zadnej strane reprobedne je napísané:
Vyrozumel som, že MC212 pracuje buď 4 Ohm mono alebo 8 ohmov na každej strane v stereo.
Ako to mám zapojiť, aby som nič neodpálil?
Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast
******
Príspevkov: 1858


WWW
« Odpoveď #92 kedy: 12. Október , 2015, 15:47:24 »

Ako to mám zapojiť, aby som nič neodpálil?
Zosík prepnutý na 4 Ohmy do pravej diery, ak sa zosík nedá prepnúť (má iba 8 a 16 ohmov) mal by sa dať vnútri predrátovať na 8 a 4 ohmy.
Zaznamenané
Glen
nováčik
*
Príspevkov: 40


Peace of mind


« Odpoveď #93 kedy: 12. Október , 2015, 15:57:03 »

   
hlava je prepnutá na 8 ohmov. Takže bez nejakej úpravy to prepájať nemôžem však.
« Posledná zmena: 12. Október , 2015, 15:57:26 od Glen » Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
*******
Príspevkov: 16192


Saturday Night Bieber


« Odpoveď #94 kedy: 12. Október , 2015, 17:40:02 »

nie.. pamataj ze pravidlo je - na bedni musi byt vzdy minimalne rovnake alebo vyssie cislo nez dava udava hlava..
Zaznamenané

Branko
inventár podniku
*******
Príspevkov: 12683


Myšlienky tvoria veci!


« Odpoveď #95 kedy: 12. Október , 2015, 17:48:31 »

...alebo vyssie cislo nez dava udava hlava..
Tuto pravdu som zastaval dovtedy, kym mi ju Janko nevyvratil. Idealne, keby aj napisal preco, lebo ja si to jednak nepamatam a moc tomu nerozumiem.  Zdravíčko
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
*******
Príspevkov: 16192


Saturday Night Bieber


« Odpoveď #96 kedy: 12. Október , 2015, 17:54:26 »

ja viem co myslis .. bezpecne to je.. akurat vtedy ide vystupak pod inou zatazou a amp viac hreje sa mi zda.. ale chalani budu vediet povedat aj viac k tomu isto.
Zaznamenané

Glen
nováčik
*
Príspevkov: 40


Peace of mind


« Odpoveď #97 kedy: 12. Október , 2015, 18:09:39 »

áno viem že hlava nemôže mať viac ohmov ako box. Dobre, každopádne ten box chcem využívať na koncerty, kvôli menším rozmerom a lepšej preprave. Teda keď vymením repráky za 16 ohmove bez toho aby som to nejako inak prepájal, tak mono vstup bude mať 8 ohmov nie 4 a bude to fungovať bez problémov?
Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast
******
Príspevkov: 1858


WWW
« Odpoveď #98 kedy: 12. Október , 2015, 20:15:02 »

... Teda keď vymením repráky za 16 ohmove bez toho aby som to nejako inak prepájal, tak mono vstup bude mať 8 ohmov nie 4 a bude to fungovať bez problémov?
Vymieňať repráky je najdrahšia verzia, buď predrátuj ten zosík, alebo zapoj repráky do série, bedňa bude mať 16 ohmov.
Zaznamenané
Glen
nováčik
*
Príspevkov: 40


Peace of mind


« Odpoveď #99 kedy: 12. Október , 2015, 20:39:22 »

Presne som sa to chcel akurát opýtať, že som našiel na nete sériové zapojenie.
keď to zapojím podla obrázku sériovo a bude to mať 16 ohmov, tak si mám nechať na hlave 8, alebo rovno prepnem tiež na 16ohmov?
A ešte jedna malá otázočka z kabelážou pri tých jackoch nemusím nič robiť, alebo upravovať? stačí prehodiť iba tie káble na repro nie.
Takto to tam vypadá.
Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast
******
Príspevkov: 1858


WWW
« Odpoveď #100 kedy: 12. Október , 2015, 20:58:49 »

...z kabelážou pri tých jackoch nemusím nič robiť, alebo upravovať? stačí prehodiť iba tie káble na repro nie.
To automatické prepínanie na jackoch už nebude fungovať, to prekáblovanie nie je také jednoduché.
Prečo vlastne nechceš prekáblovať ten zosík?
Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast
******
Príspevkov: 1858


WWW
« Odpoveď #101 kedy: 12. Október , 2015, 21:02:15 »

Tuto pravdu som zastaval dovtedy, kym mi ju Janko nevyvratil. Idealne, keby aj napisal preco, lebo ja si to jednak nepamatam a moc tomu nerozumiem.  Zdravíčko
To by som aj ja rád vedel, ale preťažený zosilňovač hrá silnejšie - to ťa presvedčilo? Lampy síce menej vydržia...
Zaznamenané
Glen
nováčik
*
Príspevkov: 40


Peace of mind


« Odpoveď #102 kedy: 13. Október , 2015, 04:08:32 »

To automatické prepínanie na jackoch už nebude fungovať, to prekáblovanie nie je také jednoduché.
Prečo vlastne nechceš prekáblovať ten zosík?
Určite nechcem vŕtať do toho marshallu. Ideálne by bolo prekáblovať ten box, alebo tam kúpiť 2 reproduktory 16 ohmove (mal som to v pláne). Iba si chcem utvrdiť to, že keď tam prehodím 16ohmove repráky nemusím nič inak zapájať a bude to fungovať ako 8ohmovo mono?
Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast
******
Príspevkov: 1858


WWW
« Odpoveď #103 kedy: 13. Október , 2015, 09:05:39 »

Určite nechcem vŕtať do toho marshallu. Ideálne by bolo prekáblovať ten box, alebo tam kúpiť 2 reproduktory 16 ohmove (mal som to v pláne). Iba si chcem utvrdiť to, že keď tam prehodím 16ohmove repráky nemusím nič inak zapájať a bude to fungovať ako 8ohmovo mono?
Ano.
Zaznamenané
Glen
nováčik
*
Príspevkov: 40


Peace of mind


« Odpoveď #104 kedy: 13. Október , 2015, 10:18:58 »

Ano.
Ďíky za radu už som objednal celestion G12-75 16ohm tak to tam prehodím.  Na zdravie!
Zaznamenané
Strán: 1 ... 5 6 [7] |   Hore
  Tlačiť  
 
Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.108 sekund, 22 otázok.