Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
03. December , 2024, 20:50:55
Strán: [1] 2 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: EMG + lipa a SDBO + magahon - alebo naopak?  (Prečítané 7615 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
airfish
nováčik
*
Príspevkov: 21

« kedy: 27. Máj , 2012, 15:28:34 »

Caute.

Mam dve lacnejsie gitary s pasivnymi snimacmi a v oboch ich chcem vymenit za aktivne. Chcel by som na tych gitarach dosiahnut co najrozdielnejsi zvuk, ale nemyslim tak, je jedna bude hrat ppf dobre a druha ppf na hovno - o tento rozdiel mi nejde...  Som frajer  Len sa chcem vyhnut tomu, ze mi nevhodna kombinacia snimaca s drevom urobi dve gitary s rovnakym zvukom.

Ide o to, ze jednu gitaru mam lipovu so srubovanym javorovym krkom (ESP LTD) a druhu mam maghagonovu s lepenym mahagonovym krkom (Ibanez). A otazka je, do ktorej mam dat EMG (81x/85x) a do ktorej S.D. Blackouts (AHB-2 Metal), aby nezneli prilis rovnako, ale zaroven aby zneli obe co najlepsie.

Vdaka vopred za vsetky rady, polemiky, spekulacie.
 Zdravíčko

Zaznamenané
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #1 kedy: 27. Máj , 2012, 15:32:25 »

rady, polemiky, spekulacie: je to kompletne jedno  Zdravíčko
Zaznamenané
airfish
nováčik
*

« Odpoveď #2 kedy: 27. Máj , 2012, 15:36:16 »

fakt?
lebo ja som kdesi cital alebo pocul, ze emg sa skor hodia do mahagonu, ktory sam o sebe dava hutnejsi zvuk, blackouty zase skor do javora alebo lipy, lebo su hutne a tucne samotne snimace... tak som si to tu chcel overit, este o dalsie nazory...
takze ozaj je to jedno?
Zaznamenané
BrokenWings
miestny štamgast
Príspevkov: 1539

« Odpoveď #3 kedy: 27. Máj , 2012, 15:43:54 »

Vôbec to neni jedno, len pekne študuj.
« Posledná zmena: 27. Máj , 2012, 15:44:39 od BrokenWings » Zaznamenané
airfish
nováčik
*

« Odpoveď #4 kedy: 27. Máj , 2012, 15:57:23 »

dakujem, nastudovane uz nieco mam, zaujima ma nazor zivych skusenych ludi, preto som sa opytal.
takze ked hovoris, ze to neni jedno, pls prihod k tomu aj strucne svoj nazor ze preco a ze aku kombinaciu by si mi poradil ty... mozes?  Na zdravie!
Zaznamenané
BrokenWings
miestny štamgast

« Odpoveď #5 kedy: 27. Máj , 2012, 16:17:02 »

Blackouts vôbec priamo nepoznám, takže Ti neporadím. EMG sú v pohode úplne do všetkého, ale do tej lipovej LTD by som si na tvojom mieste dal ku kobyle ToneZone (sám to chcem teraz spraviť) a ku krku Breed. Je to taká overená lipová kombinácia.

Lepený mahagónový krk v mahagónovom tele znie ako SZ séria, tam budú EMG hrať pekne.

Potrebuješ tak veľmi tie Blackouts? Musí tam byť aktív?
« Posledná zmena: 27. Máj , 2012, 16:17:34 od BrokenWings » Zaznamenané
georgik
pravidelný návštevník
Príspevkov: 691

« Odpoveď #6 kedy: 27. Máj , 2012, 16:20:39 »

blackouts do lipy a emg do mahagonu, vyriesene...
Zaznamenané

Peavey 5150 Mk.II+ Basson 412(Angled)+Orange PPC412(straight) + Dunlop 535Q + JT-Amps Screamer + Korg Pitchblack + ESP Horizon FR-II (EMG,str Red) - MASAKER
Feat. Planet Waves cables.
MASAKER
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #7 kedy: 27. Máj , 2012, 16:21:34 »

kludne tam daj aj rovnake snimace do oboch gitar a budu zniet rozne tak, ako gitary samotne
Zaznamenané
Vratko
stály hosť
Príspevkov: 985

hoummejd :-)

« Odpoveď #8 kedy: 27. Máj , 2012, 16:31:40 »

A o aký zvuk ti ide?
Zaznamenané

hm... :-D
airfish
nováčik
*

« Odpoveď #9 kedy: 27. Máj , 2012, 17:23:28 »

Vdaka za reakcie, skusim odpovedat naraz.

Ano, chcem isto aktiv, skusal som u jedneho znameno LP Studio s pasivmi (tusim Burstbuckers Pro) a sice hraju nadherne harmonicky a na pasiv maju aj paradny sustain, ale predsa len, nema to az taky sustain a hlavne drive a atak ako aktiv - u toho isteho som skusal lipovy B.C.Rich s EMG - 81 pri kobyle a tam sa mi velmi pacil aj sustain, aj atak, len bol ten zvuk akurat na moj vkus trochu "tenky", preto mi napadlo, ze by to mahagon mohol trochu primastit, zhutnit od spodku. Aj sme chvilu experimentovali a hodili sme ku kobyle 85-ku, tam mi ale uz trochu chybal ten atak...

Nemusia to by nevyhutne Blackouty, isiel som po nich len preto, ze som o nich okrem EMG nazbieral najviac referencii.... Ale ceknem aj tu "overenu kombinaciu do lipy" co pise brokenwings, snad nieco bude na jutrube...

A aky chcem zvuk? Nooo... James Hefield (cca Master/Justice/B.A....), Kerry King (cca South/Seasons...), Dino Cazares (hlavne posledny album FF), Greg Tribett (cely Mudvayne)... mam velmi rad aj neboheho Dimebaga, ale iba ako gitaristu, nie az tak jeho zvuk - na moj vkus prilis ostry... uz asi chapte, preco idem hlavne po EMG a Blackoutoch, ze?

Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #10 kedy: 27. Máj , 2012, 17:26:49 »

len ci ty tie snimace prilis nefetisizujes  Popiskujem si
Zaznamenané
BrokenWings
miestny štamgast

« Odpoveď #11 kedy: 27. Máj , 2012, 17:42:05 »

To sa zišlo napísať skôr pri diskusiách o Bareknuckle a pod. Žmurk
Zaznamenané
airfish
nováčik
*

« Odpoveď #12 kedy: 27. Máj , 2012, 17:57:38 »

len ci ty tie snimace prilis nefetisizujes  Popiskujem si

nuz, nelestim si bambus pri pohlade na ich obrazky, ak sa na to pytas...   Som frajer

stretol som sa dokonca s nazorom, ze pri aktivnych snimacoch je takmer jedno ake je drevo, ze tie snimace sa aj tak spoliehaju hlavne na svoju vlastnu silu... to uz je ale trochu extremny nazor, nie?
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #13 kedy: 27. Máj , 2012, 18:10:34 »

To sa zišlo napísať skôr pri diskusiách o Bareknuckle a pod. Žmurk
niektorym uzivatelom urcite  Bavím sa skvele ja som z nich urcite modlu nerobil ani som ich neprehlasoval za najlepsie snimace na svete

stretol som sa dokonca s nazorom, ze pri aktivnych snimacoch je takmer jedno ake je drevo, ze tie snimace sa aj tak spoliehaju hlavne na svoju vlastnu silu... to uz je ale trochu extremny nazor, nie?
aparat uz mas porieseny? lebo hento su take detaily, nad ktorymi sa oplati meditovat az budes mat porieseny zvuk ako taky.

dve rozne gitary s rovnakymi snimacmi budu hrat vzdy inac, je jedno ci aktiv alebo pasiv. cim silnejsi vystup tym viac maju snimace tendenciu spravit aj z krompaca ako tak znejuci nastroj, tiez je uplne jedno ci aktiv alebo pasiv
Zaznamenané
BrokenWings
miestny štamgast

« Odpoveď #14 kedy: 27. Máj , 2012, 18:18:59 »

Ale do tej Ibanezy sa EMG hodia. S tým budeš takmer určite spokojný.

A s tou lipou... to už je na tebe. Keby riešim 2 gitary, tak by som do oboch aktív asi nedával.
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.104 sekund, 22 otázok.