Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
30. November , 2024, 13:34:17
Strán: [1] 2 3 ... 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Snímače na elektrickú gitaru Cort X-11  (Prečítané 16431 krát)
0 užívateľov a 6 Hostí prehliada túto tému.
MrClansman1
Hosť
« kedy: 30. Jún , 2012, 20:02:32 »

Zdravim :) tak konecne po vyse pol roku od kedy som odpalil elektroniku na mojej gitare si mozem dovolit pomalicky ale isto zacat realizovat svoj sen o novych snimacoch s kompletnym vymenenim celej elektroniky. Obraciam sa na toto forum o uzitocne rady pri vybere novych snimacov nakolko je to prvykrat kedy sa pustam do niecoho podobneho... Trosku som si prezeral na nete snimace a myslim si ze najlepsie by boli DiMarzio alebo Seymour Duncan. Investovat do toho vsetkeho spolu so sluzbami spojenymi s vymenou elektroniky a pod by som chcel cca 12000 kc, cize nieco okolo 450e max 500e. Styl resp smer ktorym by sme sa chceli spolu s kamaratmi v kapele uberat je rozhodne death metal s udernymi riffmi, rytmami a castymi solovymi vsuvkami, takze by to chcelo nieco s ostrymi a cistymi vyskami no s hlbokymi razantnymi basovymi tonmi. Snad som predstavu o sounde ktory chcem dosiahnut aspon troska priblizil . Nesom zas nejaky extra skuseny hudobnik tak i preto sa obraciam na vas a budem vdacny za kazdu uzitocnu radu, ktora by mi pomohla pri vybere novych snimacov... Gitara ma dve humbucker snimace a jeden single.Ja osobne si myslim ze najlepsie by bolo kupit original sadu od jednej z hore uvedenych znaciek.... nasiel som trebarz na nete komplet sadu 2x humbucker snimace s potenciometrami aj so vsetkym no ostavam otvoreny vsetkym moznostiam aby vysledok bol co najlepsi.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #1 kedy: 30. Jún , 2012, 20:18:36 »

.... Investovat do toho vsetkeho spolu so sluzbami spojenymi s vymenou elektroniky a pod by som chcel cca 12000 kc, cize nieco okolo 450e max 500e. ...

bud som neporozumel tomu, co pises alebo si sa zblaznil.

2 znackove snimace kupis za 100 - 150€.

uplne najobligatnejsia otazka znie - aky mas aparat ?

Zaznamenané
MrClansman1
Hosť
« Odpoveď #2 kedy: 30. Jún , 2012, 20:53:49 »

samozrejme ze znackove snimace sa daju kupit i za 100 - 150e ale ked uz nieco kupujem na dlhsie tak rozhodne nesetrim.. pre lepsiu predstavu uvadzam priklad.. http://kytary.cz/dimarzio-dp-706bk-d-sonic-7/HN119549/  2x taketo snimace + 1x single + instalacia a vysledna suma moze byt nieco okolo 10000 kc... samozrejme ked som napisal 12000 kc nemyslel som ze to musi byt v tej cene inak nemam zaujem... je to maximalne horna hranica celkovej sumy.. co sa aparatu tyka momentalne nemam ziadny... po kupe tychto snimacov si chcem zadovazit line 6 spider IV 75 W a casom Randall, Mesa Boogie repro sustava + lampova hlava ale to je daleka buducnost... zatial mi plne postaci ta Line6 kedze mam i efekt Line 6 Floor POD
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #3 kedy: 30. Jún , 2012, 20:59:11 »

?§!.

boh s Tebou

Na zdravie! Na zdravie! Na zdravie!
Zaznamenané
MrClansman1
Hosť
« Odpoveď #4 kedy: 30. Jún , 2012, 21:02:23 »

snad nesu moje predstavy az take prehnane ci?  ha ha ha
Zaznamenané
vikur
VIP
stály hosť
*
Príspevkov: 1422

hejter

« Odpoveď #5 kedy: 30. Jún , 2012, 21:10:32 »

no kym nemas vyriesenu naozaj dobru gitaru naozaj dobry amp a naozaj dobry box tak snimace riesit naozaj nemusis. uz duplom nie na pod a line6 spider na nich bude ten rozdiel este menej pocutelny ako na lampovom ampe
Zaznamenané

prs a bogner co ine?
http://jurajduc.com
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #6 kedy: 30. Jún , 2012, 21:12:01 »

nemas porieseny aparat a si odhodlany dat 12 ceskych litrov za snimace ?

za tie peniaze si kup lampovy preamp Engl neviem ako sa vola a mas zaklad zdraveho metaloveho zvuku, potom kup barsjaku bednu Harley Benton a mozes doma drvit strasne metale a na zaver, ked sa zacne rysovat kapela, tak bud to predas a kupis nieco ine alebo si dokupis koncak a budes death metalovy zabijak, navyse s realnymi skusenostami s riadnymi vecami, hrou na lampac, atd...

v kazdom pripade, pokial si odhodlany kupit snimace a veci od Line 6 sa Ti zdaju dobre, tak urcite nekupuj snimace ks / 3000 cesskych, ked na ebay stoji 100€ funglac novy a z druhej ruky, ked to budes chvilu sledovat, tak kupis za 150€ obidva.

singel vobec nemen, aj tak na nom urcite takmer nehras, skoda vrazat peniaze. ostatne suciastky mas tak za 15€ aj s novym prepinacom a za robotu daj niekomu 10€ a par piv v plechovke...
Zaznamenané
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #7 kedy: 30. Jún , 2012, 21:13:18 »

presne tak, snímače sú tá najposlednejšia vec v celom retazci. A ak ti povie niekto niečo iné, tak trepe
Zaznamenané
MrClansman1
Hosť
« Odpoveď #8 kedy: 30. Jún , 2012, 21:55:56 »

no v prvom rade ste zle pochopili celu situaciu resp som nejasne napisal o co mi vlastne ide, co sa hned pokusim napravit  :)  pred polrokom som pri rozvasnenom hrani prudko vyzdvihol gitaru no neuvedomil som si ze stojim na kably a tak kabel doslova vyletel z gitary. Kedze sa jednalo o kabel ktory nebol rovny ale zahnuty tak mi to vo vnutri gitary narobilo neviem co ale od vtedy  gitarka nejde... gitaru som sa nasledne pokusil opravit u dvoch typkov.. jeden je iba elektrikar a druhy i uci hru na gitaru takze sa do toho fakt dobre vyzna... kupil som si novy input dal som ho spolu s gitarou tomu elektrikarovi ktory napajkoval ten input.. nasledne som skusal no nesla tak som siel za tym ucitelom hry na gitaru.. on mi tvrdil ze to moze byt studeny spoj tak to posunul v hudobnej skole cloveku ktory s tym naraba.. ten to spravil, no i tak to neslo.. vzhladom k tomu ze neviem kde moze byt chyba (ci elektronika ci odpalene snimace - a kedze mam Cort X 11 kde vsetci recenzenti pisu ze ta gitarka je v tej cenovej kategorii vyborna az na snimace ktore je najlepsie vymenit -  s cim suhlasim) som dospel k nazoru ze si kupim fakt poriadne snimace s potencimetramiu aj so vsetkym a dam vymenit komplet vsetko...

rastis > s tymi single snimacmi mas pravdu vlastne som ich ani nikdy nepouzival takze o tych uz viac nebudem uvazovat. Line 6 mi celkom sedi samozrejme ale casom chcem vymenit za nieco ine kedze som v procese kedy sa snazim najst svoj sound co potrva este hodne dlho...

vikur > samozrejme suhlasim ze ak si chce gistarista naplno vychutnat kvalitne snimace vyzaduje si to i kvalitny equipment... lenze ako som pisal vyssie i ten chcem casom poriesit (Randall hlava za 30 litrov, repro sustava za 30 litrov... samozrejme tu znacku i tie ceny som strelil len tak, ale to teraz nieje podstatne). No ak si teraz kupim super snimace tak mi v tej gitare ostanu i do tej doby co si dokupim tu repro sustavu... a co sa gitary tyka s tou som az na tie snimace maximalne spokojny.. je fakt dobra nato ze nieje draha...

takze asi tak  ha ha ha
« Posledná zmena: 30. Jún , 2012, 22:14:22 od MrClansman1 » Zaznamenané
tarquin
stály hosť
Príspevkov: 815

« Odpoveď #9 kedy: 30. Jún , 2012, 22:20:44 »

snimace sa nedaju odpalit, mas len chybu v zapojeni. treba s gitarou skocit za nejakym gitararom.

Zaznamenané

MrClansman1
Hosť
« Odpoveď #10 kedy: 30. Jún , 2012, 22:30:34 »

jj som si myslel ked som to pisal ci to nahodou nieje blbost  Bavím sa skvele , takze potom bude chyba v spojoch v elektronike.. no ako som pisal vyssie moja gitara hraje (hrala) vyborne az na tie snimace a po dlhsom a dokladnom zvazeni som sa rozhodol ze si kupim nove
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #11 kedy: 30. Jún , 2012, 22:53:49 »

a kabel od gitary nemas polamany?  Bavím sa skvele

ku gitare je samozrejme najlepsia reprosustava 5+1 Messa Bugi

inac nechapem co vsetci zaciatocnici fetisizuju tolko tie snimace, kup si ten engl e530 co spominal rasto, to budu v tvojej situacii vhodnejsie investovane prachy, ako nove snimace
Zaznamenané
tarquin
stály hosť
Príspevkov: 815

« Odpoveď #12 kedy: 01. Júl , 2012, 08:49:45 »

a kabel od gitary nemas polamany?  Bavím sa skvele

ku gitare je samozrejme najlepsia reprosustava 5+1 Messa Bugi

inac nechapem co vsetci zaciatocnici fetisizuju tolko tie snimace, kup si ten engl e530 co spominal rasto, to budu v tvojej situacii vhodnejsie investovane prachy, ako nove snimace
tiez odporucam investovat do aparatu ovela viac ako do snimacov, zmena je okamzite pocutelna :)
Zaznamenané

kuna
pravidelný návštevník
Príspevkov: 398

« Odpoveď #13 kedy: 01. Júl , 2012, 09:37:06 »

tu mas snimac na metal jeden z najlepsich http://www.audiotek.cz/product-41741-seymour-duncan-ahb3b-mick-thomson-signature-blackouts-ahb3-bridge a hlavne nurni na cenu neeee 400evri a ak si vyrval kabel z gitari tak si mozna urval neco ale urcite neodpalil snimac daj to neakemu normalnemu gitararovi
Zaznamenané
mirostrat
stály hosť
Príspevkov: 1118

zlomená Jolana Iris

« Odpoveď #14 kedy: 01. Júl , 2012, 10:04:34 »

no to boli odborníci,  Si píš!!! ,šak nornále hocijakému gitaristovi to daj kuknut, čo s tým aspon trochu laboruje,može byt v riti aj snímač, ale to sa mi nezdá,a šak necpremerali ich, a 450 E za elektriku -šak za to máš gitaru ,a na premeranie ti stačí aj merák z baumaxu,odporučam kupit a naučit sa to robit sám, to je najlepšie,časom sa tomu aj tak nevyhneš, šak nebudeš mat pri sebe giterového technika stále a aj ten sa može opit  :) kukni na nete schémy a smelo do toho
Zaznamenané

http://bandzone.cz/lustifon      chcem hlučný lampák čo sa mi na kolo stane do košíka
Strán: [1] 2 3 ... 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.065 sekund, 23 otázok.