Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
30. November , 2024, 11:41:28
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Snímače na elektrickú gitaru Cort X-11  (Prečítané 16397 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
Drvic
pravidelný návštevník
Príspevkov: 401

« Odpoveď #45 kedy: 05. Júl , 2012, 09:59:26 »

ked chces konkretne nazvy tak spomeniem len tie ktore som vyskusal popripade mam: BKP Nailbomb, seymour duncan tb4, sh2, sh8 invaders, emg707tw :).

keby mam neobmedzeny rozpocet, tak by som zobral set BKP s covermi a nahodil na vsetky gitary :)

ps. biely snimac sh8 momentalne predavam.
+1

Ja som niekolko rokov hral na Cort X-6, co je prakticky taka ista gitara, ako mas ty. Rozdiel je len v tom, ze ty mas binding a javorovu foliu. Kedze telo je z lipy, odporucam snimace s lepsimi basmi. Ja som kobylkac vymenil za Seymour Duncan SH-8 a vyborne si to spolu rozumelo. Iny ako kobylkovy snimac ani menit nemusis. Zostane ti tak viac penazi na ten preamp alebo aparat.

Odkial si? Mozno by sme ti vedeli odporucit nejakeho gitarara v tvojom okoli, co by sa ti na tu gitku pozrel.
Zaznamenané

MrClansman1
Hosť
« Odpoveď #46 kedy: 06. Júl , 2012, 10:48:21 »

no vidis a tak skalopevne si presvedceny o tom, ze prave nove snimace potrebujes  Popiskujem si
cim silnejsi vystup zo snimaca tym viacej zakryva samotny charakter gitary, silnejsie snimace vacsinou zneju agresivnejsie, pod rukou sa chovaju akoby viac komprimovane, slabsie snimace zase naopak, nechaju viac vyzniet samotnu gitaru a uz len za samotneho principu, ze do aparatu nejde tak silny vystup mas dojem ze sa chovaju viac dynamicky a maju vacsi headroom. ale v zasade su to v celkovom kontexte gitaroveho zvuku nie tak podstatne rozdiely aby si vymena snimacov zasluzila prve miesto v rebricku "co upgradeovat najskor"

co som sledoval snimace za minuly tyzden, ktore pouzivaju moji oblubeny gitaristi, tak vacsina z extremnych zanrov uprednostilo Seymour Duncan (John Gallagher, Dino Cazares - Blackouts 7-string...) tym padom predpokladam ze Seymour Duncan spadaju skor do kategorie snimacov, ktore maju silnejsi vystup. Zato na strane druhej solovy interpreti (Satriani - DM Mo' Joe, Vai - DM with different brands like Evolution, Breed a pod., Gilbert - DM DP423 ...) zasa dali prednost DiMarzio snimacom, ktore predpokladam ze spadaju skor do kategorie snimacov so slabsim vystupom. I ked samozrejme to zavisi od konkretneho typu snimaca, ale tak moze byt i nieco pravdy natom co som napisal vyssie ze? Keby podla toho som sa mal rozhodnut (moja gitara ma dobry sound co sa High Gainu tyka a tak), tak osobne si myslim ze lepsie by boli DiMarzio v kombinacii s dobrou aparaturou (aby lepsie vyznel zvuk samotnej gitary). Este za zmienku stoja EMG 81X/60X, ktore pouziva Mauser (ex-Vader, Dies Irae) a EMG-707, ktore zas pouziva Jeff Loomis... Sound, ktory tyto dvaja dosiahli sa mi velmi paci, no ale tak samozrejme tam robi vela i aparatura i gitara, takze este to bude z mojej strany dlhe rozhodovanie, ktorej znacke dam prednost.
Zaznamenané
MrClansman1
Hosť
« Odpoveď #47 kedy: 06. Júl , 2012, 10:50:12 »

ked chces konkretne nazvy tak spomeniem len tie ktore som vyskusal popripade mam: BKP Nailbomb, seymour duncan tb4, sh2, sh8 invaders, emg707tw :).

keby mam neobmedzeny rozpocet, tak by som zobral set BKP s covermi a nahodil na vsetky gitary :)

ps. biely snimac sh8 momentalne predavam.

v najblizsej dobe si prezriem blizsie vsetky snimace na internete, ktore si vypisal..
Zaznamenané
MrClansman1
Hosť
« Odpoveď #48 kedy: 06. Júl , 2012, 10:52:39 »

+1

Ja som niekolko rokov hral na Cort X-6, co je prakticky taka ista gitara, ako mas ty. Rozdiel je len v tom, ze ty mas binding a javorovu foliu. Kedze telo je z lipy, odporucam snimace s lepsimi basmi. Ja som kobylkac vymenil za Seymour Duncan SH-8 a vyborne si to spolu rozumelo. Iny ako kobylkovy snimac ani menit nemusis. Zostane ti tak viac penazi na ten preamp alebo aparat.

Odkial si? Mozno by sme ti vedeli odporucit nejakeho gitarara v tvojom okoli, co by sa ti na tu gitku pozrel.

takze by si mi odporucil skor znacku Seymour Duncan? Tiez som rozmyslal nadtym ze vymenim iba ten kobylkovy nakolko vacsinou iba ten pouzivam, ale tak to este uvidim ako natom budem s financiami... A ozaj napadla ma aj taka mozno trosku strelena myslienka  ha ha ha co kebyze si dam ku kobylke DiMarzio a ku krku Seymour Duncan? bola by to blbost taka kombinacia alebo by ten vysledok aj mohol stat zato?

- a momentalne zijem v Prahe, kde i pracujem, takze na Slovensko najskor az v Oktobri.
« Posledná zmena: 06. Júl , 2012, 10:53:40 od MrClansman1 » Zaznamenané
vikur
VIP
stály hosť
*
Príspevkov: 1422

hejter

« Odpoveď #49 kedy: 06. Júl , 2012, 11:17:33 »

co som sledoval snimace za minuly tyzden, ktore pouzivaju moji oblubeny gitaristi, tak vacsina z extremnych zanrov uprednostilo Seymour Duncan (John Gallagher, Dino Cazares - Blackouts 7-string...) tym padom predpokladam ze Seymour Duncan spadaju skor do kategorie snimacov, ktore maju silnejsi vystup. Zato na strane druhej solovy interpreti (Satriani - DM Mo' Joe, Vai - DM with different brands like Evolution, Breed a pod., Gilbert - DM DP423 ...) zasa dali prednost DiMarzio snimacom, ktore predpokladam ze spadaju skor do kategorie snimacov so slabsim vystupom. I ked samozrejme to zavisi od konkretneho typu snimaca, ale tak moze byt i nieco pravdy natom co som napisal vyssie ze? Keby podla toho som sa mal rozhodnut (moja gitara ma dobry sound co sa High Gainu tyka a tak), tak osobne si myslim ze lepsie by boli DiMarzio v kombinacii s dobrou aparaturou (aby lepsie vyznel zvuk samotnej gitary). Este za zmienku stoja EMG 81X/60X, ktore pouziva Mauser (ex-Vader, Dies Irae) a EMG-707, ktore zas pouziva Jeff Loomis... Sound, ktory tyto dvaja dosiahli sa mi velmi paci, no ale tak samozrejme tam robi vela i aparatura i gitara, takze este to bude z mojej strany dlhe rozhodovanie, ktorej znacke dam prednost.

99% tych ludi co si spomenul hraju na tie snimace preto lebo maju deal s vyrobcom. a ako dlho hras na gitaru?
Zaznamenané

prs a bogner co ine?
http://jurajduc.com
MrClansman1
Hosť
« Odpoveď #50 kedy: 06. Júl , 2012, 11:26:27 »

99% tych ludi co si spomenul hraju na tie snimace preto lebo maju deal s vyrobcom. a ako dlho hras na gitaru?

no jasne ze maju deal s nimi ze si tie snimace uz nekupuju ale ide o to ze slobodne sa rozhodli, ze prave u toho vyrobcu sa chcu upisat... mozno ze niektori uprednostnili financne vyhodnejsie zmluvy  ha ha ha  to ale nieje podstatne. Na gitaru hrajem cez 5 rokov.
Zaznamenané
vikur
VIP
stály hosť
*
Príspevkov: 1422

hejter

« Odpoveď #51 kedy: 06. Júl , 2012, 11:55:18 »

mne to cele pride ako keby si riesil pritlacne kridlo na auto lebo pri 250 ma nestabilny zadok, ale tvoje auto ti ide max 150.

tak ci tak si tie snimace musis kupit a vyskusat a ani tisic rad nazaciatok cez forum ti nepomoze najst to co hladas podla predstav vo svojej hlave. a ako vravim cez pod nebudes pocut aj tak ziaden rozdiel respektive len to ze jeden snimace ma vacsi vystup ako ten druhy
Zaznamenané

prs a bogner co ine?
http://jurajduc.com
Drvic
pravidelný návštevník
Príspevkov: 401

« Odpoveď #52 kedy: 06. Júl , 2012, 11:58:37 »

takze by si mi odporucil skor znacku Seymour Duncan? Tiez som rozmyslal nadtym ze vymenim iba ten kobylkovy nakolko vacsinou iba ten pouzivam, ale tak to este uvidim ako natom budem s financiami... A ozaj napadla ma aj taka mozno trosku strelena myslienka  ha ha ha co kebyze si dam ku kobylke DiMarzio a ku krku Seymour Duncan? bola by to blbost taka kombinacia alebo by ten vysledok aj mohol stat zato?

- a momentalne zijem v Prahe, kde i pracujem, takze na Slovensko najskor az v Oktobri.
Ja ti odporucam konkretny snimac.
SD, tak ako aj DiMarzio, maju celu skalu snimacov - od slabuckych po velmi silne, takze tvoja teoria je mimo.

Na myslienke mat na jednej gitare snimace od viacerych firiem nie je nic strelene. To je uplne v pohode. Ja mam napriklad na svojej SL3 pri kobylke BKP Painkiller a v strede a pri krku mam SD HotRails.

Snimac sa vybera podla toho, aky vysledok chces dosiahnut, nie podla znacky. Lipe chybaju trochu basy, takze aby ti neznela gitka tenko alebo ujacane, treba dat do nej snimac so silnejsimi basmi (vyraznejsie stredy su tiez dobry bonus) - preto radim SD SH-8, ktory som osobne vyskusal. Chalani tu maju zase dobre skusenosti s ToneZone od DiMarzia, ktory ma podobnu charakteristiku.
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #53 kedy: 06. Júl , 2012, 13:00:16 »

co som sledoval snimace za minuly tyzden, ktore pouzivaju moji oblubeny gitaristi, tak vacsina z extremnych zanrov uprednostilo Seymour Duncan (John Gallagher, Dino Cazares - Blackouts 7-string...) tym padom predpokladam ze Seymour Duncan spadaju skor do kategorie snimacov, ktore maju silnejsi vystup. Zato na strane druhej solovy interpreti (Satriani - DM Mo' Joe, Vai - DM with different brands like Evolution, Breed a pod., Gilbert - DM DP423 ...) zasa dali prednost DiMarzio snimacom, ktore predpokladam ze spadaju skor do kategorie snimacov so slabsim vystupom.
toto si si len tak vyfabuloval podla bohvie akej logiky,a ni radsej nechcem vediet.

kazdy vyrobca ma vo svojom portfoliu silne, stredne silne aj slabe snimace a +/- vies najst medzi roznymi vyrobcami modely, ktore su si podobne. cize je to len a len o znacke
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #54 kedy: 06. Júl , 2012, 13:09:06 »

inak nehovori zas az tak odveci.. satriani hraval vacsinou na midouptuoch ala norton a podobne.. a henti casarezovci brusili kadeake SD invadery a kadeake vysokooutputove keramiky.. inak mne as paci emg 707tw co som mal kedysi na schectere.. sa mi zdalo ze zvukovo to je blizsie k 85ke nez 81ke..
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #55 kedy: 06. Júl , 2012, 13:43:25 »

inak nehovori zas az tak odveci.. satriani hraval vacsinou na midouptuoch ala norton a podobne.. a henti casarezovci brusili kadeake SD invadery a kadeake vysokooutputove keramiky.. inak mne as paci emg 707tw co som mal kedysi na schectere.. sa mi zdalo ze zvukovo to je blizsie k 85ke nez 81ke..
on podla zopar hracov generalizoval znacky na to, ze jedna robi silaky a druha slabe snimace, pritom kazda znacka ma viacmenej ekvivalentne silne, stredne aj slabe snimace.
Zaznamenané
MrClansman1
Hosť
« Odpoveď #56 kedy: 07. Júl , 2012, 15:52:48 »

on podla zopar hracov generalizoval znacky na to, ze jedna robi silaky a druha slabe snimace, pritom kazda znacka ma viacmenej ekvivalentne silne, stredne aj slabe snimace.

ja som ale nic nevyvodil len som sa slusne opytal ci to nahodou tak nieje... vid: ""I ked samozrejme to zavisi od konkretneho typu snimaca, ale tak moze byt i nieco pravdy natom co som napisal vyssie ze?"" Cela tuto debatu som zalozil za ucelom aby som si vytvoril aku taku predstavu o snimacoch, nakolko sa tejto problematike venujem prvykrat.
Zaznamenané
MrClansman1
Hosť
« Odpoveď #57 kedy: 07. Júl , 2012, 15:57:51 »

Ja ti odporucam konkretny snimac.
SD, tak ako aj DiMarzio, maju celu skalu snimacov - od slabuckych po velmi silne, takze tvoja teoria je mimo.

Na myslienke mat na jednej gitare snimace od viacerych firiem nie je nic strelene. To je uplne v pohode. Ja mam napriklad na svojej SL3 pri kobylke BKP Painkiller a v strede a pri krku mam SD HotRails.

Snimac sa vybera podla toho, aky vysledok chces dosiahnut, nie podla znacky. Lipe chybaju trochu basy, takze aby ti neznela gitka tenko alebo ujacane, treba dat do nej snimac so silnejsimi basmi (vyraznejsie stredy su tiez dobry bonus) - preto radim SD SH-8, ktory som osobne vyskusal. Chalani tu maju zase dobre skusenosti s ToneZone od DiMarzia, ktory ma podobnu charakteristiku.

Ok dik za tip :) Pozriem sa teda blizsie na ten ToneZone od DiMarzia a na SD SH-8  Na zdravie!   Rozmyslam ze si to tak aj dokupim ... ku kobylke kupim DiMarzio a ku krku Seymour Duncan. Pricom single necham tak, nakolko ho nevyuzivam. No ale s kupou neponahlam, takze este dost casu venujem studiu snimacov
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #58 kedy: 07. Júl , 2012, 19:58:01 »

... ku kobylke kupim DiMarzio a ku krku Seymour Duncan....

a preco nie ku krku DM a ku kobyle SD ?  Žmurk vsak to je prave na tom ta blbost, ked si to takto povies... hravas na krkovom snimaci ? ako casto ? ake veci ? na akom zvuku ? cistom ? skreslenom ? kde je ten snimac umiestneny ? ako konci krk ? kolko mas prazcov ? aky zvuk u krkoveho snimacu preferujes ? toto su otazky, co ovlyvnuju vyber. a nie zageneralizovat, ze metlaci riffuju na SD a solisti soluju na DM  Nechajte ma vydýchať

pises, ze sa este povenujes studiu - len sa venuj, akurat stale ides na to z uplne divnych koncov  Žmurk

Na zdravie!
Zaznamenané
MrClansman1
Hosť
« Odpoveď #59 kedy: 08. Júl , 2012, 16:03:08 »

a preco nie ku krku DM a ku kobyle SD ?  Žmurk vsak to je prave na tom ta blbost, ked si to takto povies... hravas na krkovom snimaci ? ako casto ? ake veci ? na akom zvuku ? cistom ? skreslenom ? kde je ten snimac umiestneny ? ako konci krk ? kolko mas prazcov ? aky zvuk u krkoveho snimacu preferujes ? toto su otazky, co ovlyvnuju vyber. a nie zageneralizovat, ze metlaci riffuju na SD a solisti soluju na DM  Nechajte ma vydýchať

pises, ze sa este povenujes studiu - len sa venuj, akurat stale ides na to z uplne divnych koncov  Žmurk

Na zdravie!

no hlavne sa je dopracovat k dobremu vysledku  :)  nechcem sa nikam ponahlat s kupou. Musim si poriadne nastudovat danu tematiku a poriadne zvazit vsetky pre a proti a spravne sa rozhodnut  Na zdravie!
Zaznamenané
Strán: 1 2 3 [4] 5 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.099 sekund, 23 otázok.