Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
24. November , 2024, 13:06:44
Strán: [1] 2 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Znizenie strun na tremole  (Prečítané 7979 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
marek1405
nováčik
*
Príspevkov: 41

« kedy: 16. August , 2012, 12:11:48 »

Dobry den. Prosim Vas vedel by mi tu niekto poradit.Chcel by som sa opitat ci by sa dal znizit dohmat na tejto gitare http://www.epiphone.com/Products/Les-Paul/Special-II-GT.aspx . Viem je to supna gitara ale teras na novu nemam :).
Obrazky :

http://imageshack.us/photo/my-images/593/img20120816125659.jpg
http://imageshack.us/photo/my-images/89/img20120816125720.jpg
http://imageshack.us/photo/my-images/580/img20120816125754.jpg
http://imageshack.us/photo/my-images/191/img20120816125805.jpg
Dakujem.
« Posledná zmena: 16. August , 2012, 12:13:44 od marek1405 » Zaznamenané
KubBasak
stály hosť
Príspevkov: 1208

« Odpoveď #1 kedy: 16. August , 2012, 12:24:46 »

Nezdá sa mi, že by si mal struny nejak vysoko, ale zníženie dohmatu na tejto gitare je úúúplne rovnaké ako na hocijakej inej gitare. Musíš doštelovať krk, potm sa pohrať s kameňmi na kobylke.
Zaznamenané
marek1405
nováčik
*

« Odpoveď #2 kedy: 16. August , 2012, 12:27:11 »

ako mam spravit ten krk ..
Zaznamenané
KubBasak
stály hosť
Príspevkov: 1208

« Odpoveď #3 kedy: 16. August , 2012, 12:53:35 »

Odnes to radšej niekomu, kto gitaru už niekedy aspoň rozobral....
Zaznamenané
Vratko
stály hosť
Príspevkov: 985

hoummejd :-)

« Odpoveď #4 kedy: 16. August , 2012, 15:06:09 »

prečo máš kamene na hrubych strunach tak v zadu? nemyslím si, že pre oktávy...daj ich viac dopredu...a su na nich dve imbusove skrutky...tymi nastavis vysku jednotliveho kamena
Zaznamenané

hm... :-D
marek1405
nováčik
*

« Odpoveď #5 kedy: 16. August , 2012, 15:38:24 »

pomoze mi to nieco ked dam prve 3 kamene dalej Huh!? a ked ich dan nizsie musim asi aj oktavy vyladit nie ?
Zaznamenané
majso
stály hosť
Príspevkov: 1133

« Odpoveď #6 kedy: 16. August , 2012, 16:36:23 »

áno.. ale to nebude nejak veľa, najviac ich zmeníš posúvaním kameňov
Zaznamenané
marek1405
nováčik
*

« Odpoveď #7 kedy: 16. August , 2012, 18:05:17 »

prosim vas ja viem na nete je toho vela ale nasiel som iba s inym tremolom ako mam ja prosim vas keby ste vedeli o nejakom navode ako to spravit poslite mi to .
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #8 kedy: 16. August , 2012, 18:13:26 »

pomoze mi to nieco ked dam prve 3 kamene dalej Huh!? a ked ich dan nizsie musim asi aj oktavy vyladit nie ?

posuvanie oktav nema nic s dohmatom..

prva vec je pozriet ako je prehnuty krk.. chyt gitaru do ruk a pozri sa na nu tak ze ju vystries ako pusku pred seba, ocami pozeras smerom od zadnej hrany tela(resp kobyly) tak aby struny smerovaly v smere k ladiacim mechanikam okom sleduj ci mas prehnuty krk jednym alebo druhym smerom

predpokladam ze budes mat asi uvolnenu vyztuz krku, vysoky dohmat byva velakrat sposobeny tym ze ten krk je tahany strunami a vytvara velky luk.. ak zistis pohladom ze ano, je tam velky luk (jemny je normal) tak tam kde mas hlavu gitary by mal pod krytom byt srob ktory treba jemne dotiahnut povedzme pol otocky..

ak sa krk trochu vysponuje mohlo by to pomoct.. taktiez potom doladis jemne vysku jednotlivych kamenov podla potreby, ono zavisi aj od konstrukcie gitary, ak cakas 2mm dohmat na gitare ktora tak neni stavana tak je to strata casu..

oktavy sa riesia preto aby ti ladila gitara v polohach

idealne je dat si to nastavit niekomu kto to vie
Zaznamenané

Vratko
stály hosť

« Odpoveď #9 kedy: 16. August , 2012, 18:39:17 »

posuvanie oktav nema nic s dohmatom..

prva vec je pozriet ako je prehnuty krk.. chyt gitaru do ruk a pozri sa na nu tak ze ju vystries ako pusku pred seba, ocami pozeras smerom od zadnej hrany tela(resp kobyly) tak aby struny smerovaly v smere k ladiacim mechanikam okom sleduj ci mas prehnuty krk jednym alebo druhym smerom

predpokladam ze budes mat asi uvolnenu vyztuz krku, vysoky dohmat byva velakrat sposobeny tym ze ten krk je tahany strunami a vytvara velky luk.. ak zistis pohladom ze ano, je tam velky luk (jemny je normal) tak tam kde mas hlavu gitary by mal pod krytom byt srob ktory treba jemne dotiahnut povedzme pol otocky..

ak sa krk trochu vysponuje mohlo by to pomoct.. taktiez potom doladis jemne vysku jednotlivych kamenov podla potreby, ono zavisi aj od konstrukcie gitary, ak cakas 2mm dohmat na gitare ktora tak neni stavana tak je to strata casu..

oktavy sa riesia preto aby ti ladila gitara v polohach

idealne je dat si to nastavit niekomu kto to vie

to mi nemusiš vravieť, to viem aj sám :-D len...že mi to do oka tak padlo že ta struna je až tak prehnutá škaredo...nie koli dohmatu...sa len pytam fakt mi to do oka strelilo...lebo človek, ktorý si nevie nastaviť dohmat asi nebude vediet ladiť ani oktávy v tomto prípade...ale ano ako hovoríš, dotiahni aj skrutky na krku ak sú náhodou nie poriadne dotiahnuté a skontroluj zrakom prehnutie krku alebo nejakym dlhym pravitkom alebo tenkym hlinikovym profilom..jednoducho prolozis tento rovny predmet dostatocne dlhy na hmatnik....ak bude na niektorych prazcoch vôla a nebude na nich to pravítko oprete  tak uvidíš kde je  a ako je hmatník prehnutý a potom môžeš užahovat alebo povolovat vyystuž...
Zaznamenané

marek1405
nováčik
*

« Odpoveď #10 kedy: 16. August , 2012, 19:09:17 »

viem ako sa ladia oktavy :) asi jedine ok pozrem to a ten dohmat mam nieco tusim okolo 0.5 az 0.7 mm tazsie sa mi hra vo vyzsich polohach
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #11 kedy: 16. August , 2012, 21:53:06 »

... ktory treba jemne dotiahnut povedzme pol otocky.. ...

to zalezi od konkretneho krku. takto jemne reaguju kvalitne krky, ktore sa udrziavaju nastelovane... ak gitara nebola nikdy stelovana, co tato asi nebola a je to nejaka sunka, tak to moze byt aj 5 otacok, kym zacne reagovat jak ma...

marek1405 - opytat sa pise s tvrdym Y. pokial dokazes napisat hentaku zrudnost, tak sa nepustaj ani do krku, lebo to urcite doseres, aj ked tam neni co dosrat  Nechajte ma vydýchať
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #12 kedy: 16. August , 2012, 21:54:08 »

prečo máš kamene na hrubych strunach tak v zadu? nemyslím si, že pre oktávy...daj ich viac dopredu....

tiez dobre. normalne Ti zavdim, ze dokazes stelovak oktavy podla fotky  Ja som čert..
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #13 kedy: 17. August , 2012, 06:46:40 »

tiez dobre. normalne Ti zavdim, ze dokazes stelovak oktavy podla fotky  Ja som čert..
to sa nerobi od oka?
Zaznamenané
Vratko
stály hosť

« Odpoveď #14 kedy: 17. August , 2012, 08:10:23 »

kto ladí oktavy podla fotky?  Nechajte ma vydýchať ...som napísal že nech si zrovná kamene nech nie sú ak v zadu...nič iné...nastaví pnutie krku...dá nové struny a doladí oktávy potom...zas no už  Zdravíčko ha ha ha ...
Zaznamenané

Strán: [1] 2 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.084 sekund, 22 otázok.