Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
02. December , 2024, 20:58:04
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Gitara aky snimac? gitara vs snimac  (Prečítané 4499 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Wodzart
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 96

« kedy: 20. August , 2012, 21:29:37 »

Zdravim prvomrade by som chcel poradit daky snimac do gitary humbucker gitara je stratokaster squier stahemaster 20rocna jedna este s tych lepsich hladam nieco na hudbu rokovu styl ako steel panther aby som z tej gitary dostal co najviac Beeee a este aky podiel ma drevo a snimace a prosim k teme nie take ako do toho sa neoplati kupovat a podobne dakujem :)
Zaznamenané
BrokenWings
miestny štamgast
Príspevkov: 1539

« Odpoveď #1 kedy: 20. August , 2012, 22:58:59 »

Seymour Duncan SH-4 alebo skôr TB-4, prípadne Dimarzio ToneZone, ak je telo z lipy/jelše.

To sú univerzálne kvalitné snímače na rock a metal, s ktorými nič nepokazíš. Na zvuk Steel Panther ale skôr potrebuješ správny aparát.

O dreve a snímačoch si niečo poštuduj tu na fóre alebo na nete. Je to príliš široká téma na pár príspevkov.
Zaznamenané
Wodzart
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #2 kedy: 21. August , 2012, 04:57:12 »

dakujem moc :)
Zaznamenané
KubBasak
stály hosť
Príspevkov: 1208

« Odpoveď #3 kedy: 21. August , 2012, 06:28:55 »

Každý kto mi doniesol gitaru na servis hovoril, že aký to je vynikajúci kúsok a pritom často ide o úplne hluché nástroje  Bavím sa skvele Ale to len taká poznámka na okraj  Na zdravie!
Zaznamenané
Wodzart
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #4 kedy: 21. August , 2012, 06:48:55 »

tak to ja vobec netvrdim tvrdim ze to je total veslo ale nie jak tie vesla co robia teraz squier je o malinko lepsia a zvykol som si na nu ale je to pekac chytil som do ruk fenderu americana za 1500€ a to bolo uplne niekde inde  Bavím sa skvele ale tak nemam na taku a co hram len nejake tam doprovody tak to staci len chcem aby tam bol trochen zvuk ak ma rozumies  Na zdravie!
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #5 kedy: 21. August , 2012, 07:04:50 »

nechaj si poradit a bud posetri a vymen gitaru, alebo kasli na to. taky paliii ti poradi ekvalizer, ale toho tiez nepocuvaj
Zaznamenané
Wodzart
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #6 kedy: 21. August , 2012, 07:39:35 »

veru moc sa mi setrit nechce :D skorej za kilo vymenim snimac a som vysmaty ak je tam pomer zvuk drevo zvuk snimac  30:70 alebo 50:50 stale sa mi to oplati :)
Zaznamenané
palii
miestny štamgast
Príspevkov: 1608

« Odpoveď #7 kedy: 21. August , 2012, 07:51:16 »

este seymour duncan pearly gates, to daval fender do fat stratov - je to blizsie vystupom k singlom jak ten JB (mensi volume skok)
Zaznamenané
Wodzart
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #8 kedy: 21. August , 2012, 07:52:38 »

dik moc :)
Zaznamenané
tibor7
stály hosť
Príspevkov: 962

« Odpoveď #9 kedy: 21. August , 2012, 08:42:52 »

Zvuk nahrávky ani hra nie sú bohviečo ale  tu je seymour duncan pearly gates :
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #10 kedy: 21. August , 2012, 09:11:45 »

este seymour duncan pearly gates, to daval fender do fat stratov - je to blizsie vystupom k singlom jak ten JB (mensi volume skok)

ja by som prave taketo slabsie snimace na sposob starsich PAF asi neodporucal na nejaku gitaru skvajerovskeho strihu a na muziku, co sa pyta...

Wodzart - nepises, aky mas aparat, ale na hentake styly to je podla mojho nazoru o nejakom lampovom Marshalle a vhodnom nakopavatku... potom uz tie snimace az taku rolu nebudu hrat... ale nic nepokazis s akymkolvek znackovym snimacom ako Seymour Duncan, Di Marzio... a volil by som nejake stredne hodnoty vystupov, cize dajme tomu ta SH4, co je velmi rozsireny snimac, aj ked mna az tak nebavil. u Seymour ma celkom bavili napriklad SH10 alebo SH5...
Zaznamenané
KubBasak
stály hosť
Príspevkov: 1208

« Odpoveď #11 kedy: 21. August , 2012, 10:11:31 »

Ja by som tam dal nejaké Gotoh/Wilkinson snímače, kedysi som ich mal v SX Tele a hralo to fajn, pekný zvuk to malo, neboli to slabulinké snímače, ale skôr so stredným výstupom, takže sa s tým dalo hrať aj s čistým zvukom aj so skreslením (používam jemné skreslenie)
Zaznamenané
Wodzart
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #12 kedy: 21. August , 2012, 19:16:17 »

a otazka aky je rozdiel medzi SH4 a TB4 zvukovo aj vseobecne?  ?§!.
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #13 kedy: 21. August , 2012, 19:21:07 »

nijaky TB je pre tremola, SH je pre pevne kobyly.. jediny rozdiel je roztec strun to je cele
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #14 kedy: 21. August , 2012, 21:54:13 »

a otazka aky je rozdiel medzi SH4 a TB4 zvukovo aj vseobecne?  ?§!.

je to uplne jedno. niekoho sere, ked struny nesedia uplne nad magnetmi, tak SD vymyslel malinko sirsi rozchod na tremola, ktore tiez maju malinko sirsi rozchod... ale hlavne nie je pravidlo, ze vsetky tremola maju automaticky sirsi rozchod a aj tie, co maju, tak ho nemaju rovnako sirsi... skvajery maju tiez rozchod rozny, aj origos fendre, takze si ho zmeraj a podla toho uvidis...
« Posledná zmena: 21. August , 2012, 22:04:58 od rastis » Zaznamenané
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.128 sekund, 22 otázok.