Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
30. November , 2024, 05:53:19
Strán: [1] 2 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: R.M pickups, tienenie  (Prečítané 9195 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
strunopraskac
Hosť
« kedy: 22. September , 2012, 13:01:00 »

Máte niekto skúsenosti so snímačmi R.M pickups? postrehy prípadne názory zaujímajú ma hlavne snímače RS 2000 a RS 3000 tzv. lineárne humbuckery. stránka: http://www.rmpickups.cz/

Na nete som našiel niekoľko diskusií o tienení snímačov SC cu fóliou prípadne al článok tu:
http://hudebniforum.cz/snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/alobal-jako-stineni-t24772.html
Skúšal niekto z vás takto odtieniť snímače? prípadne popozerajte videá na youtube do searchera: guitar pickups shield, guitar copper shield. 
Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2178

« Odpoveď #1 kedy: 22. September , 2012, 14:41:26 »

Máte niekto skúsenosti so snímačmi R.M pickups? postrehy prípadne názory zaujímajú ma hlavne snímače RS 2000 a RS 3000 tzv. lineárne humbuckery. stránka: http://www.rmpickups.cz/

Na nete som našiel niekoľko diskusií o tienení snímačov SC cu fóliou prípadne al článok tu:
http://hudebniforum.cz/snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/alobal-jako-stineni-t24772.html
Skúšal niekto z vás takto odtieniť snímače? prípadne popozerajte videá na youtube do searchera: guitar pickups shield, guitar copper shield. 
Tienenie existuje proti elektrickému a proti magnetickému rušeniu. Magnetické je horšie, ale proti nemu musíš tieniť magnetickým materiálom, čiže železným plechom, nie medeným alebo hliníkovým.  Železný plech existuje aj v hrúbke napr 0,3 mm - ľahko sa ohne aj v ruke, dobre sa s ním robí.
Ale ten nesmieš dať medzi snímač a struny, lebo ich magnetické pole odtieniť samozrejme nesmieš.
Zaznamenané
strunopraskac
Hosť
« Odpoveď #2 kedy: 22. September , 2012, 15:30:24 »

Tienenie existuje proti elektrickému a proti magnetickému rušeniu. Magnetické je horšie, ale proti nemu musíš tieniť magnetickým materiálom, čiže železným plechom, nie medeným alebo hliníkovým.  Železný plech existuje aj v hrúbke napr 0,3 mm - ľahko sa ohne aj v ruke, dobre sa s ním robí.
Ale ten nesmieš dať medzi snímač a struny, lebo ich magnetické pole odtieniť samozrejme nesmieš.

a skúsenosť? má niekto takto spravenú gitaru? zaujíma ma hlavne čo to spraví so šumom a brumom SC snímačov na lacnej gitare povedzme squiere. Taký názor typu dať tam niečo magnetické som sa nikde nedočítal a myslím že by to asi ani nikto neriskol dať do čriev gitary magnetickú fóliu. Odtieniť magnetické rušenie je takmer nemožné no na druhej strane dá sa eliminovať do istej miery čo by mohlo pomôcť potlačiť rôzne šumy a brumy hlavne u SC snímačov.

Myslím si že keby si dal do gitary tú fóliu z feromagnetického materiálu tak to ešte viac zvýrazní nežiadúce účínky.

Skús lepšie popozerať tie odkazy, ktoré som uviedol vyššie nikto sa o feromagnetickej fólií nezmienil práve naopak viacej diskutujúcich preferuje cu fóliu ako al. Cu je síce drahšia ale zrejme lepšie potlačí nežiadúce účinky. Keď sa pozrieš pod svoj pickguard na gitare, alebo ak si mal niekedy strat. tak tam s istotu nájdeš kus Al fólie. A tu sa naskytuje otázka: Prečo resp. z akého dôvodu je tam tá fólia? A prečo práve Al?
« Posledná zmena: 22. September , 2012, 15:36:28 od strunopraskac » Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #3 kedy: 22. September , 2012, 16:02:14 »

zaujíma ma hlavne čo to spraví so šumom a brumom SC snímačov
moze pomoct, ale singel bude brumiet vzdy, je to vlastnost dana jeho konstrukciou
Zaznamenané
strunopraskac
Hosť
« Odpoveď #4 kedy: 22. September , 2012, 16:19:31 »

moze pomoct, ale singel bude brumiet vzdy, je to vlastnost dana jeho konstrukciou

Preto práve uvažujem nad tými snímačmi ako som napísal v úvode RS2000 alebo RS3000 je to hambaker v SC konštrukcií s cievkami nad sebou páčia sa mi hlavne že vyzerajú presne ako SC a nie ako ostatné tie koľajnicové. Zbavím sa tím aj šumu brumu a potom uvidím čo s tým tienením mnoho diskutujúcich to nevie vynachváliť.
Zaznamenané
strunopraskac
Hosť
« Odpoveď #5 kedy: 22. September , 2012, 16:23:25 »

Pred pridaním príspevku prosím podrobne preštudovať linky na začiatku témy! Bravooo
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #6 kedy: 22. September , 2012, 16:28:31 »

hlavne si ujasni, ze co chces riesit. ci chces odtienit gitaru od rusivych vplyvov z prostredia alebo samotneho singloveho brumu. su to dve rozdielne veci, ktore si vyzaduju rozdielny pristup. v kazdom pripade mat dobre odtienenu gitaru hlinikovou alebo medenou foliou nie je vobec na skodu.
Zaznamenané
strunopraskac
Hosť
« Odpoveď #7 kedy: 22. September , 2012, 16:44:39 »

hlavne si ujasni, ze co chces riesit. ci chces odtienit gitaru od rusivych vplyvov z prostredia alebo samotneho singloveho brumu. su to dve rozdielne veci, ktore si vyzaduju rozdielny pristup. v kazdom pripade mat dobre odtienenu gitaru hlinikovou alebo medenou foliou nie je vobec na skodu.

Samozrejme že odtieniť od rušivých vplyvov z prostredia. Keď si vezmem do parády moju izbu mám v nej TV Tesla color 437 síce starý ale stále funkčný (veľká bedňa budúcnosť je jasná LCD LED TV), komp s frekvenciou procesora 3 GHz + spústu káblov idúceho do neho, notebook, wifi rourer, a o žiarovke v lustri ani nehovorím. Sa ani potom nemôžem čudovať, že na svojom IBZ TB15R kombe chytám rádio keď mu dám viac čísel na volume.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #8 kedy: 22. September , 2012, 20:27:34 »

nechce sa mi studovat linky. single brumia jak sproste a nespravis s tym nic. najidealnejsie riesenie su dve cievky, vtedy to brumet nebude. ak chces aby to hralo co najviac, ako singel, tak zvol model, kde su cievky nad sebou, vtedy to aj vyzera ako klasicky SC, aj to tak hra. ak chces aby to hralo ako HB, tak zvol dvojkolajnicu. vyrobcu zvol podla preferencii a pre Teba financnej dostupnosti. RM som skusal nejake HB a v pohode. ked som si s tym chlapikom pred par rokmi pisal, ci ma nejake nebrumive single, tak hovoril, ze take nerobi, lebo to nie je podla neho dobre riesenie, ked su nad sevou dve cievky, ale nejak uz nerozvinul, preco to nie je dobre riesenie. ak take teraz robi, tak asi zmenil nazor....
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #9 kedy: 22. September , 2012, 20:49:13 »

. ak take teraz robi, tak asi zmenil nazor....
mozno nezmenil, len mal kopu podivnych poziadaviek od podivnych zakaznikov Bavím sa skvele
Zaznamenané
tarquin
stály hosť
Príspevkov: 815

« Odpoveď #10 kedy: 22. September , 2012, 22:01:54 »

od rm pickups mam rs2, nahradil som ho za stock ibanez snimac infs1. rozmyslal som aj nad hb v tvare singla, urcite to stoji za pokus.
Zaznamenané

strunopraskac
Hosť
« Odpoveď #11 kedy: 23. September , 2012, 08:52:35 »

Bol som v piatok po radu u majstra Číža a odporučil mi tie dvojcievkové v tvare SC čo majú cievky nad sebou. Keď som sa ho spýtal na R.M. pickups tak jeho odpoveď bola v znení: Nepoznám tie snímače takže neviem čo je to zač. A odporučil mi značku dimarzio s odôvodnením že s nimi má skúsenosti. Moc sa do elektriky nevyznám no tak teraz neviem čo spraviť. Dimarzio sa mi zdajú dosť drahé. Majster Číž spomenul cenu okolo 75 € čo je dosť za jeden snímač, ale zas na dimarzio hrávajú svetový gitaristi má niekto skúsenosti s dimarzio snímačmi v SC s dvoma cievkami nad sebou? Lebo napr. taký zvuk ako ma Gilbert či Satriani sa mi celkom páči. A aj Gilbert ma niečo také na tých svojích IBZ nainštalované.
« Posledná zmena: 23. September , 2012, 08:54:50 od strunopraskac » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #12 kedy: 23. September , 2012, 12:07:59 »

moc okolo toho netreba filozofovat. DM je absolutna klasika a cenou su aj ovela drahsi vyrobci. z druhej ruky to az taka katastrofa neni. hlavne si sa tusim nevyjadril konkretne o zvukovych predstavach... pisal si nieco o lacnej squiere ? to by som si nechal potom ale taketo dilemy az na naozajstnu gitaru a naozajstny aparat.
Zaznamenané
KubBasak
stály hosť
Príspevkov: 1208

« Odpoveď #13 kedy: 23. September , 2012, 13:47:59 »

So snímačmi RM pickups mám dobré skúsenosti, už som nimi osadil pár svojich nástrojov a môžem povedať, že sú porovnateľné so snímačmi iných renomovaných značiek.
Zaznamenané
strunopraskac
Hosť
« Odpoveď #14 kedy: 23. September , 2012, 17:53:20 »

Hej hej je to síce squier no zatiaľ na novú alebo lepšiu nemám chechtáky tak aspoň nech z toho lezie nejaký ten zvuk. Gitara prešla nejakými nastaveniami u majstra Číža takže zatiaľ je to ok kobylku mi osadil GraphTech kameňmi nastavil dohmat som spokojný samozrejme ak budú na to love tak nebudem rozmýšľať nad squierom a rovno si dám spraviť gitaru na mieru u majsta Číža mám to k nemu do mesta takých 30 min cesty autom.

KubBasak: Mám otázku prevažne hrávam ten tvrdší štýl hudby rock, heavy..... aké teda tie snímače od dimarzio by si odporučil? Najviac by ma zaujímali tie hambakre v SC konštrukcií s dvoma cievkami nad sebou.
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.039 sekund, 22 otázok.