makman
nováčik
Príspevkov: 49
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 23. September , 2012, 18:34:25 » |
|
a skúsenosť? má niekto takto spravenú gitaru? zaujíma ma hlavne čo to spraví so šumom a brumom SC snímačov na lacnej gitare povedzme squiere. Taký názor typu dať tam niečo magnetické som sa nikde nedočítal a myslím že by to asi ani nikto neriskol dať do čriev gitary magnetickú fóliu. Odtieniť magnetické rušenie je takmer nemožné no na druhej strane dá sa eliminovať do istej miery čo by mohlo pomôcť potlačiť rôzne šumy a brumy hlavne u SC snímačov.
Myslím si že keby si dal do gitary tú fóliu z feromagnetického materiálu tak to ešte viac zvýrazní nežiadúce účínky.
Skús lepšie popozerať tie odkazy, ktoré som uviedol vyššie nikto sa o feromagnetickej fólií nezmienil práve naopak viacej diskutujúcich preferuje cu fóliu ako al. Cu je síce drahšia ale zrejme lepšie potlačí nežiadúce účinky. Keď sa pozrieš pod svoj pickguard na gitare, alebo ak si mal niekedy strat. tak tam s istotu nájdeš kus Al fólie. A tu sa naskytuje otázka: Prečo resp. z akého dôvodu je tam tá fólia? A prečo práve Al?
Ja to mam takto urobene na vsetkych gitarach s pasivnymi snimacmi: http://www.guitarnuts.com/wiring/shielding/shield3.phphttp://www.guitarnuts.com/wiring/shielding/tele.php
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 23. September , 2012, 19:08:03 » |
|
...
KubBasak: Mám otázku prevažne hrávam ten tvrdší štýl hudby rock, heavy..... Najviac by ma zaujímali tie hambakre v SC konštrukcií s dvoma cievkami nad sebou.
aky mas dovod trvat nad cievkami nad sebou ? ak hravas tvrdsi styl hudby, tak si tam kup dvojkolajnicu, od DM Fast Track II alebo Tone Zone, z druhej ruky za 50€. menit veci na skvajery je naviacsia blbost - novymi kobylami a snimacmi a kadecim do toho nastrkas peniaze, v konecnom dosledku Ta to financne vyjde asi jak mexicky Fender z druhej ruky, ale nastroju hovno pomozes a aj tak sa ho uz nikdy nezbavis ani za 60€. toto Ti samozrejme ziadny majster nepovie, pokial mu robis kseft aspon s upgradeom picoviny.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Majo Fero
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 23. September , 2012, 23:00:31 » |
|
Bezbrumove single co sa mi pacili: DM Area67 a Fender SCN noiseless. Tie RMka som mal RS3000 a boli dost rockove. Tie vyssie spomenute zneli viac ako single, ale bez brumu (cize to co mam rad) Ak len kobylkovy snimac, tak ten RM hral pekne spevavo, hodne stredovy, vyssia hlasitost. Ma ho Alfonz2 v mojom byvalom strate od Zdenka Vavrusu. A ma aj tie DM Area v strate od Kata, skus mi napisat.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
KubBasak
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 24. September , 2012, 08:59:50 » |
|
KubBasak: Mám otázku prevažne hrávam ten tvrdší štýl hudby rock, heavy..... aké teda tie snímače od dimarzio by si odporučil? Najviac by ma zaujímali tie hambakre v SC konštrukcií s dvoma cievkami nad sebou.
To netuším, ale tu by som poradil koľajničky asi.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
strunopraskac
Hosť
|
|
« Odpoveď #19 kedy: 24. September , 2012, 10:37:01 » |
|
To makman: vedel by si hodiť nejaké foto? bol by som rád videl aj iné obrázky ako z netu To rastis: páči sa mi na nich že nebrumia majú najviac podobný zvuk SC a aj tak vypadajú. Samozrejme že sa to to nieje žiadná sláva pchať do lacnej gitary lepšie snímače, ale vždy ich môžeš vytiahnuť a dať do inej lepšej gitary. Každý mi dá určite za pravdu, že aj z lacnej gitary môžu liezť zaujímavé zvuky. To Majo Fero: To o čom si napísal to práve hľadám SC s dvoma cievkami čo je na tvrdší štýl hudby a hlavne nebrumia celkom ma zaujali tie RM no neviem či by som si vedel spraviť elektriku spájkovať viem no či sa v tom budem vedieť vysomáriť z návodu mám obavu. Ku kobylke by som dal ten RS3000 aký by bol hodný ku krku a do stredu? ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
palii
|
|
« Odpoveď #20 kedy: 24. September , 2012, 11:04:57 » |
|
http://www.seymourduncan.com/support/audio-samples/strat_replaceme/ tu si najdi ze hot stack model - a mas tam aj ukazku zvuku, aj ked to treba brat s rezervou. inak to, ze je to "humbucker" dizajn neznamena, ze bude mat lepsi drive jak singel. a samozrejme rastisove urban legendy o zbytocnosti upradovat lacne gitary tiez s rezervou, jasne ze zmena snimacov na normalnej lacnej gitare je vyznamny krok vpred - cize kup si aj ten najdrahsi snimac oproti gitare je to aj tak prd polozka
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #21 kedy: 24. September , 2012, 11:13:28 » |
|
http://www.seymourduncan.com/support/audio-samples/strat_replaceme/ tu si najdi ze hot stack model - a mas tam aj ukazku zvuku, aj ked to treba brat s rezervou. inak to, ze je to "humbucker" dizajn neznamena, ze bude mat lepsi drive jak singel. a samozrejme rastisove urban legendy o zbytocnosti upradovat lacne gitary tiez s rezervou, jasne ze zmena snimacov na normalnej lacnej gitare je vyznamny krok vpred - cize kup si aj ten najdrahsi snimac oproti gitare je to aj tak prd polozka vrazat do snimacov rovnaku sumu alebo vacsiu ako stala gitara samotna nie je ziadna urban legend ale regulerna, objektivna kktina.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
palii
|
|
« Odpoveď #22 kedy: 24. September , 2012, 11:14:46 » |
|
vrazat do snimacov rovnaku sumu alebo vacsiu ako stala gitara samotna nie je ziadna urban legend ale regulerna, objektivna kktina. vsetky argumenty preco to je kktina spadaju pod detske magicke myslenie
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Majo Fero
|
|
« Odpoveď #23 kedy: 24. September , 2012, 11:18:02 » |
|
To Majo Fero: To o čom si napísal to práve hľadám SC s dvoma cievkami čo je na tvrdší štýl hudby a hlavne nebrumia celkom ma zaujali tie RM no neviem či by som si vedel spraviť elektriku spájkovať viem no či sa v tom budem vedieť vysomáriť z návodu mám obavu. Ku kobylke by som dal ten RS3000 aký by bol hodný ku krku a do stredu? ? No myslim, ze ku kobylovej RS3000 by mali vhodne sediet RS2000. Tie su o nieco tichsie a ostrejsie. Inak nevidim dovod dat aj vsetky 3 snimace RS3000, akurat krkovy bude hlasnejsi a menej vysok oproti kobylke. Z tych DiMarzio by som este dal do povedomia VirtualSolo a InjectorBridge. To su tiez silnejsie bezbrumy, vzhladovo ako single.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
KubBasak
|
|
« Odpoveď #24 kedy: 24. September , 2012, 12:49:17 » |
|
vsetky argumenty preco to je kktina spadaju pod detske magicke myslenie Do nerezonujúcej šunky dať snímač hoci aj za 40 € je blbosť. Ale ak veľmi chceš, mám tu nejakú preglejku na šablóny, nejaké palivové drevo, môžem Ti z toho vyrobiť gitaru, dám do nej nejaký fajnový snímač a osadím ním aj gitaru z poriadneho dreva a ak v tom nebude rozdiel, tak Ti kúpim zmrzlináreň.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
palii
|
|
« Odpoveď #25 kedy: 24. September , 2012, 12:59:49 » |
|
Do nerezonujúcej šunky dať snímač hoci aj za 40 € je blbosť. Ale ak veľmi chceš, mám tu nejakú preglejku na šablóny, nejaké palivové drevo, môžem Ti z toho vyrobiť gitaru, dám do nej nejaký fajnový snímač a osadím ním aj gitaru z poriadneho dreva a ak v tom nebude rozdiel, tak Ti kúpim zmrzlináreň.
tvoja sablonova preglejka je jedna vec, ale taky squier classic vibe urcite presti aj tvoju najlepsiu fajnovu vyrobu z poriadneho dreva.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
KubBasak
|
|
« Odpoveď #26 kedy: 24. September , 2012, 13:20:58 » |
|
tvoja sablonova preglejka je jedna vec, ale taky squier classic vibe urcite presti aj tvoju najlepsiu fajnovu vyrobu z poriadneho dreva.
ooo, Pali najmúdrejší sa ozval A vieš čo? Jazz bassov som držal v rukách neúrekom, jediný, ktorý sa chytal na ten čo som vyrobil bol starý Ibanez. Pred rokom som ešte mal Vintage modified od Squiera, dobrá basa, ale dosť jej chýbalo k zvuku aký má Jazz bass mať, nereagovala moc živo... Nedávno som mal Mexického Fendra doma, robil som servis. Oproti tomu môjmu Jazz bassu bieda. Basa slabo rezonovala a nezachránili to ani silnejšie snímače. A ešte jeden postreh z čias nedávnych, zhruba pred mesiacom som mal svoj Jazz bass v skúšobni a porovnávali sme ho s Highway one. Bohatší zvuk, lepšiu dynamiku ale mala basa ktorú som vyrobil vo svojej dielni.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
palii
|
|
« Odpoveď #27 kedy: 24. September , 2012, 14:23:20 » |
|
sory, skor som chcel vyzdvihnut predosti novych lacnych gitar jak znizit hodnotu tvojich handmade..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
BrokenWings
|
|
« Odpoveď #28 kedy: 24. September , 2012, 14:46:25 » |
|
HW1 je pod úrovňou MIM, na čo to s niečím porovnávať.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
KubBasak
|
|
« Odpoveď #29 kedy: 24. September , 2012, 15:05:27 » |
|
HW1 je pod úrovňou MIM, na čo to s niečím porovnávať.
zaujímavé je, že tento HW1 hral fajn a lepšie ako Mexičan
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|