Mattaharius
nováčik
Príspevkov: 53
|
|
« kedy: 02. November , 2012, 10:40:43 » |
|
Nazdar! Chcem sa spýtať či má niekto skúsenosti s nastavovaním uhla krku ku telu (krk je šroubovaný) ďakujem...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
KubBasak
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 02. November , 2012, 10:49:36 » |
|
Máš tam šrúbu na nastavenie uhla? Inak ja stále najprv zatiahnem šruby bližšie ku hlave a tak zaťahujem šruby ďalej od hlavy, mám pocit, že ak sa to robí naopak, tak ten uhol je tupý a gitara podľa toho aj znie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pyro
nováčik
Príspevkov: 19
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 02. November , 2012, 10:56:12 » |
|
Ahoj, odporucam gitaru zaniest ku gitarárovi, aby ti nastavil krk, popripade doladil cely nastroj, ako keby si si to mal robit sam, ak sa v tom nevyznas.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Iggy
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 02. November , 2012, 11:48:17 » |
|
teda nesom gitarar, ale myslim, ze nastavenie gitary si vacsina gitaristov zvladne vo vlastnej rezii. prvykrat vsak pocujem, ze sa uhol medzi krkom a telom da nastavit. povazujem to ale za blbost, pretoze som v tom, ze uhol krk-telo je nemenna vlastnost dana typom konstrukcie. teda raz som videl, ze to niekto skusal tymi skrutkami, co spajaju krk s telom ( ), ale som presvedceny, ze tie na to nesluzia a ako spojivo maju byt zatiahnute nafest. pokial sa pytas na nastavenie prehnutia krku, to sa robi zatiahnutim/uvolnenim vystuhy - vacsinou je zakoncena inbusom (ano, tak sa to spravne pise), ktory je schovany pod krytkou na hlave gitary (cize ju treba dat najprv dole). odporuca sa postupovat po stvrt-otackach a pri prvom zostelovani gitary chvilku pockat, kym krk aj so strunami 'sadne'. idealne ma potom tvorit velmi mierny 'luk', cize ak sa pritlaci struna na prvom prazci a zaroven na prazci nad spojom s telom, tak tusim nad 7. (alebo na 9. nepamatam takto od klavesnice) by nemala byt vyssie, nez 1mm.
|
|
« Posledná zmena: 02. November , 2012, 11:51:39 od Iggy »
|
Zaznamenané
|
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde. ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
|
|
|
Mattaharius
nováčik
Príspevkov: 53
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 02. November , 2012, 12:55:24 » |
|
gitarku mám nastavenú už za tie roky by bolo divné aby som nevedel nastaviť ohnutie krku... :D ohľadom toho uhlu som čítal že sa medz krk a telo dáva kúsok dreva ktorý to dostane do potrebného uhla... lenže mám boja že to poserie závity v krku a som v p...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Sanchez
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 02. November , 2012, 13:46:18 » |
|
gitarku mám nastavenú už za tie roky by bolo divné aby som nevedel nastaviť ohnutie krku... :D ohľadom toho uhlu som čítal že sa medz krk a telo dáva kúsok dreva ktorý to dostane do potrebného uhla... lenže mám boja že to poserie závity v krku a som v p...
Nerob to:-)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Iggy
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 02. November , 2012, 14:33:26 » |
|
no je divne tiez, ze sa "za tie roky" nevies dovtipit, ze takuto vec nemas ani skusat. o zavity moc nejde, tie sroby su samorezne v predvrtanych dierach. co je podstatne, je ta stycna plocha a pevnost spoja. konstrukcia gitary je dana na zaciatku, tak sa to vybrusi, aby to sedelo. ked tam nieco vsunies, vsetok sustain pojde doprdele a plus ti hrozi, ze nebudes schopny ani nastavit kobylku tak, aby to bolo hratelne a/alebo ladilo.
|
|
« Posledná zmena: 02. November , 2012, 14:34:22 od Iggy »
|
Zaznamenané
|
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde. ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 02. November , 2012, 16:06:57 » |
|
kus kartonu medzi krkom a telom neni zioadna tragedia... respektive takto: su gitary kvalitativnej kategorie, kde sa pri vyrobe nesrali, odfrezovalo sa to, zmontovalo sa to a suplo sa to do predaju... zazil som X takychto lacnych gitar, kde to neslo lepsie zostelovat, ako ked sa tam vypodlozil kus cohosi, pol milimetrova dyha, alebo prelozeny papier. ono ked sa to zase riadne dotiahne, tak to drzi a na zvuk to nema zdaleka tak katastrofalny dosah, ako by sa mohlo zdat. s tym, ze pohodlie hry sa da takto zvysit celkom znatelne. mnoho takychto gitar uz tuto "upravu" maju absolvovanu vo fabrike - nestretol som sa pri fungl novych gitarach s tym to len raz samozrejme pri slusnom nastroji by malo byt osadenie krku v tele na urovni, ze tam nic podkladat netrebe, lenze ... ... Fender to doviedol pri svojej lajdackosti v 70tych rokoch do dokonalosti - odfrezovavali to kadejako a davali tam ten stredny srob, co tam ten uhol robi a dodnes sa tejto debilnej konstrukcie pri Standardnych USA modeloch nezbavili. na 100% je lepsie natvrdo tam dat kus dyhy, ako nechat uhol tvorit tym srobom, mam to vyskusane na X gitarach..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
stevino179
Hosť
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 02. November , 2012, 22:02:06 » |
|
uhol krku a uloženie v bruchu je veda alchýmia
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
KubBasak
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 03. November , 2012, 12:07:56 » |
|
uhol krku a uloženie v bruchu je veda alchýmia To nieje brucho!!!!!!!!! Už ma tým kakáš
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 03. November , 2012, 12:31:40 » |
|
uhol krku a uloženie v bruchu je veda alchýmia aj moja frajerka vravi ze dobre ulozit nieco do brucha je veda sama o sebe
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 03. November , 2012, 12:33:32 » |
|
pocuj ty si nejaky expert ze si zistil ze mas nespravny uhol krku voci telu? ci ako? lebo ak je to gitara ktoru si kupil v obchode a neni to uplny smejd, tak asi vedeli preco to tak robia.. ak je to smejd tak sa ti to neoplati riesit a ak je to gitara ktoru ti niekto vyrobil nech ti to upravi on..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
stevino179
Hosť
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 03. November , 2012, 14:37:30 » |
|
brucho je brucha aaaaaaaaaa čo , ved to ma aj tvar ako boky dobrej prsnatky , viem že správne dotiehnute šroby na spoji robia vela pre sustain , dohmat a vela vecí
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
KubBasak
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 03. November , 2012, 15:52:22 » |
|
brucho je brucha aaaaaaaaaa čo , ved to ma aj tvar ako boky dobrej prsnatky , viem že správne dotiehnute šroby na spoji robia vela pre sustain , dohmat a vela vecí už sa nauč, že to je telo, kua
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mn
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 03. November , 2012, 16:05:33 » |