Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
15. November , 2024, 19:57:50
Strán: 1 2 [3] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: ako vybrat zvukovku?  (Prečítané 7728 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #30 kedy: 17. Január , 2013, 13:32:12 »

aha, tú podmienku na midi som prehliadol...
saffire 6 usb sa už nevyrába, a zohnať ju už nieje jednoduché
Zaznamenané
tommy321
pravidelný návštevník
Príspevkov: 330

« Odpoveď #31 kedy: 13. Február , 2014, 06:35:38 »

2i2 nie, nepoužiteľná ak máš nejaké silnejšie snímače a nemáš DI box.

..a nemá MIDI

Keď prihodiť, tak na staršiu Saffire 6 USB, ale tá tiež neviem ako s Win7 a 64bit, ďalej hore spomenutý Presonus Audiobox a potom Tascam 122MKII

Tascam 122MKII prave chcem ja nahradit, ako bola by to super zvukovka ale asi prave ja mam vadny kus, alebo sa ovladace nemaju radi s Win7 64bit, alebo ja neviem uz co jej je. bola na servise, aj som ju ukazoval znamemu ktory zariaduje studia a prisli sme len na to ze "nieco" s nou neni v poriadku. Skoda, lebo keby nemala vypadky signalu a nedostavala sa kazdych cca 20 min do stavu kde generuje prebudeny bordel, tak by to bola fajn masinka (pre mna) co sa tyka latencie ovladania aj vyuzitia :/
Zaznamenané

(Gitary:Ibanez RGT42DX, California (Strat kopia),M.Parker Akustika),(Aparat: Peavey 6505, Randall RX412M, Randall RG15XM) ,(Nahravanie:Tascam US-122MKII, Rode M3, Cubase 5)
tommy321
pravidelný návštevník

« Odpoveď #32 kedy: 14. Február , 2014, 20:41:39 »

Poradite mi ktora sa vam pozdava viac?

http://www.on-board.sk/%7B0%7Dua22-ex-duo-capture-products-1835-23.aspx?productcathegory=39
vs
http://www.on-board.sk/%7B0%7Dua55-quad-capture-products-1341-23.aspx?productcathegory=39

Duo capture:
Pro:
- vlastne napajanie (snad nebudu zemne smycky)
- vypinac priamo na zvukovke,
- cena,

Proti: ehm, chybaju fajn fičurky z Quad capture?

Quad Capture:
Pro:
- viac kanalov, aj ked teda realne sa vidim ze by som naraz pouzival aj tak len analogove kanaly, chapem to tak ze Duo capture zvlada naraz iba 2 analog alebo 1 analog + MIDI, zatial co Quad Captura nazraz 2 analog + MIDI + digital s koaxu(netusim kde ma koax aplikaciu, mohol by mi to niekto prosim objasnit? vystup z nejakeho SACD prehravaca trebars?)
 - AUTO SENS ... automaticke sledovanie a vyrovnavanie vstupneho gainu, podla recenzii funguje fajne a znie to skvelo
- VS streaming driver, takze snad minimalna latencia
- Napajanie maju vraj vychytane aby bolo bez sumu, takze asi ma galvanicke oddelenie, a ked tak je tam moznost Ground Lift
- potak na Playback/input, zatial co Duo ma len prepinac na direct monitor,
Proti:
- neviem nakolko sa da verit napajaniu cisto z USB, tvrdia ale ze to maju osefovane
- Pokial viem, ground lift proste na hulvata odpoji zem... neriskujem tym ze dostanem od nastroja slehu? :D
- fakt ze 4 kanaly sa daju nahravat naraz asi nevyuzijem, prakticky sa vidim ze naraz by som pouzival trebars 2 mikraky alebo Mikrak + snimace, a midi nahral zvlast, takze Duo by stacil

Nevyhody oboch: ziaden indikator fantomu, vystup na repraky a sluchatka nie su oddelene takze prakticky to znamena furt vytahovat to co nepouzivam...
Hrozne sa mi paci ta AutoSens funkcia a celkom sa mi pozdava aj ten VS streaming driver. Zaujimal by ma nazor niekoho dalsieho

Edit: Asi by sa hodilo spomenut ze zvukovka bude pouzivana na notebooku Acer s Win7 64bit, i5, 4GB RAM
« Posledná zmena: 14. Február , 2014, 21:18:02 od tommy321 » Zaznamenané

(Gitary:Ibanez RGT42DX, California (Strat kopia),M.Parker Akustika),(Aparat: Peavey 6505, Randall RX412M, Randall RG15XM) ,(Nahravanie:Tascam US-122MKII, Rode M3, Cubase 5)
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #33 kedy: 14. Február , 2014, 22:09:57 »

davas otazku, na ktoru vies odpoved len ty. pytas sa na rovnaku zvukovku rovnakej kategorie, akurat s roznou vybavou. ako mame vediet, ktora vybava je pre Teba vhodnejsia ?

Zaznamenané
tommy321
pravidelný návštevník

« Odpoveď #34 kedy: 16. Február , 2014, 19:56:04 »

davas otazku, na ktoru vies odpoved len ty. pytas sa na rovnaku zvukovku rovnakej kategorie, akurat s roznou vybavou. ako mame vediet, ktora vybava je pre Teba vhodnejsia ?

Mozno som to zle formuloval, skor ma zaujima ktora z nich by zaujala znalejsich tuto s fora? Nie som este definitivne rozhodnuty ani pre jednu, mozno skoncim s niecim uplne inym, ale tak tieto dve mi nejak padli do oka a urcite by som na ne precital nazory od skusenejsich.

+ dufal som ze by mi niekdo objasnil prakticke uplatnenie digitalneho vstupu cez koax, lebo netusim ci je vobec mozne ze by som to niekedy vyuzil, este som sa s tym nestretol...
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #35 kedy: 16. Február , 2014, 20:25:56 »

vzal by som tu jednoduchsiu, ak ti bude stacit poctom vstupov/vystupov, tak hlavne kvoli externemu napajaniu
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #36 kedy: 17. Február , 2014, 11:42:57 »

digitalny vstup ma zmysel v momente, ked mas k dispozicii digitalny signal, dajme tomu z externeho prevodniku alebo nejakeho procesoru, syntaku, atd... tak keby si ho chcel nahrat, je lepsie neprevadzat ho hore dole do analogu a naspat a rovno ho zaznamenat v digitalnej forme, aby nenastali nejake straty pri prevodoch, atd...
Zaznamenané
tommy321
pravidelný návštevník

« Odpoveď #37 kedy: 17. Február , 2014, 12:56:32 »

digitalny vstup ma zmysel v momente, ked mas k dispozicii digitalny signal, dajme tomu z externeho prevodniku alebo nejakeho procesoru, syntaku, atd... tak keby si ho chcel nahrat, je lepsie neprevadzat ho hore dole do analogu a naspat a rovno ho zaznamenat v digitalnej forme, aby nenastali nejake straty pri prevodoch, atd...

jako to je mi jasne, len som este nevidel vystup na koax, syntetizatory to mavaju bezne? pripadne ake ine nastroje? predpokladal by som ze to bude na roznych prehravacoch ale tie urcite nahravat nebudem.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #38 kedy: 17. Február , 2014, 13:03:59 »

a ja viem ? :) G-major ma digi out, zaroven mam digi in na zvukovke a aj som to par razy pouzil...
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #39 kedy: 17. Február , 2014, 13:44:22 »

je to uplne bezne v tejto triede - vsetko co ma digi I/O, tak je cez koax. je to viac mechanicky odolny konektor. studiove a drahsie vecicky maju potom cez optiku a pod
Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.091 sekund, 23 otázok.