Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
15. November , 2024, 23:51:00
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Grafy na elektronky a tranzistory.  (Prečítané 2598 krát)
0 užívateľov a 6 Hostí prehliada túto tému.
qoutoor
okukávač

Príspevkov: 3

« kedy: 27. November , 2012, 12:36:58 »

Dobrý deň. Pracujem na projekte, kde výsledok má byť to, že je nevhodné(ak nie nemorálne  :) ) používať elektrónkové zosilňovače na prezentáciu modernej hudby(dance, house, atd.). Nejaká dobra duša mi odcudzila spl meter a nenechala tam ani obyčajný dB meter (sound meter). Mal som pracovať už na praktickej časti. Tu som trochu už začal, ale potreboval by som pomôcť s výsledkami. Ide mi len o pár tabuliek a grafov, ktoré budú v určitej závislosti či už vstupného napätia na pred a  koncovom stupni a iných veličín a výsledok sínusový a hudobný výkon a výšky a basy. Mohli by ste mi dať nejaké informácie, linky poprípade názov knihy, kde sa mám obrátiť, aby som sa dopracoval k svojmu výsledku?

Testované veci:
Fender TwinReverb-Amp : hrám na tom už 3r., dovezené z USA, po výmene 1 elektrónky, ten zvuk je neuveriteľný
Peavey 6505 : celolampový, otec mal basové pivíčko, ale toto je gitarové, niktoré veci na tom znejú lepšie
Marshall MG 30dfx : tranzistorové 30W, pre začiatočníkov a dodomu toto ujde
2x15W home made zosilňovač + repro z nejakej hifi sústavy : tranzistorový zosilňovač, púšťam to len keď som vonku pri práci
VOX VT 20+ : ako všetci vieme je to pololampové
Mal som možnosť hrať i na iných zosilňovačoch či to bola Tesla, Regent, iné tranzistorové domácky vyrobené.

Ako vieme tak lampové kvôli transformátorom majú väčšiu váhu, ako tranzistorové tak je to dosť problematické nosiť hore dole na techno party. Nevravím, že som zarytý do lampových zosilňovačoch, ale lepší zvuk nemá nič. Poslednú dobu si všímam, že sa lampové zosilňovače predávajú aj ako stolné zosilňovače na pripojenie mp3,Ipod atd. Zastávam názor, že lampa patrí k rocku, gitare, base a všetko spojené ku kapele a nie k techno party a pripojenie ipodu.
Vopred ďakujem za poskytnutie akýchkoľvek informácii.
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #1 kedy: 27. November , 2012, 13:01:13 »

a neni to jedno, ved nech si kazdy hra cez co chce, ked si za to zaplati. A ako mam chapat test? ze si pustal techno cez peavey 6505 a porovnaval si to s trandakom?  Bavím sa skvele Uz len tymto je Tvoj vyskum odveci, sorry Zdravíčko
« Posledná zmena: 27. November , 2012, 13:01:46 od mario bross » Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #2 kedy: 27. November , 2012, 13:10:14 »

Dobrý deň. Pracujem na projekte, kde výsledok má byť to, že je nevhodné(ak nie nemorálne  :) ) používať elektrónkové zosilňovače na prezentáciu modernej hudby(dance, house, atd.).

Nechajte ma vydýchať A to chces prehnat modernu hudbu cez gitarovy elektronkovy zosilnovac? Ci si uz pocul aj o hifi alebo high end elektronkovych zosilnovacoch?  :)
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
kubog
miestny štamgast
Príspevkov: 2403

« Odpoveď #3 kedy: 27. November , 2012, 13:12:46 »

Dafuq did I just read  Bavím sa skvele
Zaznamenané
qoutoor
okukávač

Príspevkov: 3

« Odpoveď #4 kedy: 27. November , 2012, 15:16:58 »

http://en.unisonresearch.com/154/reference-pre/
Uz ste drzali takyto zosilnovac v ruke? Neviem si predstavit, ze by ste tam napojili gitaru a hrali. Chcel by som vidiet aspon jedneho kto by toto vymenil za marshalla, fendera, vox, peavey, alebo ine kombo. Ide o to ze zvuk gitary z lampoveho je uplne iny ako z tranzistoroveho, i ked tranzistor sa blizii k lampe. A preto zvuk techna bude tiez iny.
Ak mas prachy tak si kupis vsetko, ale chcel by som ta vidiet co by si vravel na to ak by Van Halen bol napojeny na toto http://www.alza.sk/onkyo-m-5000r-cerny-d230161.htm#foto, alebo ak by Armin Van Buuren hodinu a pol tocil na marshalloch. Tiez by si sa smial? Ja nie, lebo by mi to prislo cudne a preto aj teraz mi je cudne, ked firma vyraba pololampove zosilnovace, ktore date na stol. Pekne to vyzera, ale za tu cenu by ste si kupili nieco mensie a vykonnejsie.
Kód:
mario bross
, a ak ide o to meranie, tak mas pravdu, lebo inak by si to ani nezistil. Ak mas nejaku inu hypotezu na meranie tak sem s nou.
Ja som si myslel, ze mi tu niekto poradi co a ako, lenze som sa zmylil. Nie som nahnevany a teraz sa zacinam tomu smiat, ale skor mi pride smiesne, ak niekto tu ma na gitare odohrate roky a...  :)
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #5 kedy: 27. November , 2012, 15:32:52 »

chlape.. ty si expert.. fakt..  inak nemas niekde ukazku jak znie gigi d'aggostino cez skresleny kanal 6505+? fakt by som si to vypocul..
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #6 kedy: 27. November , 2012, 15:34:06 »

skor mi pride smiesne, ak niekto tu ma na gitare odohrate roky a...  :)

Vitaj na fore. :) V klude nam o sebe nieco napis, trosku sa nam predstav.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Sanchez
stály hosť
Príspevkov: 803

« Odpoveď #7 kedy: 27. November , 2012, 15:37:00 »

Vítam ťa:-)))

Konečne sa tu niečo nové a objavné deje:-)
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #8 kedy: 27. November , 2012, 15:37:41 »

ako povedala Silvia Suvadova.. coskoro bytosti svetla ovladnu system a pride den D.. jedine ze by neprisiel.. mozno sa to uz deje..
Zaznamenané

mirostrat
stály hosť
Príspevkov: 1118

zlomená Jolana Iris

« Odpoveď #9 kedy: 27. November , 2012, 15:37:56 »

sry , ale vobec neviem o čom píšeš a o čo ide  :)
Zaznamenané

http://bandzone.cz/lustifon      chcem hlučný lampák čo sa mi na kolo stane do košíka
yeah
Hosť
« Odpoveď #10 kedy: 27. November , 2012, 15:48:51 »

Bavím sa skvele housejeloz.sk
Zaznamenané
Misko
miestny štamgast
Príspevkov: 1987

« Odpoveď #11 kedy: 27. November , 2012, 16:11:44 »

Mohli by ste mi dať nejaké informácie, linky poprípade názov knihy, kde sa mám obrátiť, aby som sa dopracoval k svojmu výsledku?
http://www.pantarhei.sk/knihy/james-el/fifty-shades-grey-patdesiat-odtienov-sivej
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #12 kedy: 27. November , 2012, 16:19:33 »

vyborna kniha pre moletky bez pravidelneho pohlavneho styku.. odporucam..
Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #13 kedy: 27. November , 2012, 17:54:50 »

pises nezrozumitelne absolutne, cize necakaj radu. Raz sa ohanas gitarovymi inokedy hifi zosikmi a nevies ani o com pises podla mna. Venuj svoju energiu nejakemu normalnemu vyskumu.
Zaznamenané

yeah
Hosť
« Odpoveď #14 kedy: 27. November , 2012, 18:06:04 »

Poslednú dobu si všímam, že sa lampové zosilňovače predávajú aj ako stolné zosilňovače na pripojenie mp3,Ipod atd. Zastávam názor, že lampa patrí k rocku, gitare, base a všetko spojené ku kapele a nie k techno party
''You have technicians here making noise. No one is a musician.
They're not artists because nobody can play the guitar!''

Na zdravie! Na zdravie! Na zdravie!
« Posledná zmena: 27. November , 2012, 18:07:30 od Pablo Woozy » Zaznamenané
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.14 sekund, 23 otázok.