Dobrý deň. Pracujem na projekte, kde výsledok má byť to, že je nevhodné(ak nie nemorálne
) používať elektrónkové zosilňovače na prezentáciu modernej hudby(dance, house, atd.). Nejaká dobra duša mi odcudzila spl meter a nenechala tam ani obyčajný dB meter (sound meter). Mal som pracovať už na praktickej časti. Tu som trochu už začal, ale potreboval by som pomôcť s výsledkami. Ide mi len o pár tabuliek a grafov, ktoré budú v určitej závislosti či už vstupného napätia na pred a koncovom stupni a iných veličín a výsledok sínusový a hudobný výkon a výšky a basy. Mohli by ste mi dať nejaké informácie, linky poprípade názov knihy, kde sa mám obrátiť, aby som sa dopracoval k svojmu výsledku?
Testované veci:
Fender TwinReverb-Amp : hrám na tom už 3r., dovezené z USA, po výmene 1 elektrónky, ten zvuk je neuveriteľný
Peavey 6505 : celolampový, otec mal basové pivíčko, ale toto je gitarové, niktoré veci na tom znejú lepšie
Marshall MG 30dfx : tranzistorové 30W, pre začiatočníkov a dodomu toto ujde
2x15W home made zosilňovač + repro z nejakej hifi sústavy : tranzistorový zosilňovač, púšťam to len keď som vonku pri práci
VOX VT 20+ : ako všetci vieme je to pololampové
Mal som možnosť hrať i na iných zosilňovačoch či to bola Tesla, Regent, iné tranzistorové domácky vyrobené.
Ako vieme tak lampové kvôli transformátorom majú väčšiu váhu, ako tranzistorové tak je to dosť problematické nosiť hore dole na techno party. Nevravím, že som zarytý do lampových zosilňovačoch, ale lepší zvuk nemá nič. Poslednú dobu si všímam, že sa lampové zosilňovače predávajú aj ako stolné zosilňovače na pripojenie mp3,Ipod atd. Zastávam názor, že lampa patrí k rocku, gitare, base a všetko spojené ku kapele a nie k techno party a pripojenie ipodu.
Vopred ďakujem za poskytnutie akýchkoľvek informácii.