Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
01. November , 2024, 12:27:33
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Iba RG 321mh - refiniš  (Prečítané 5943 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
tarquin
stály hosť
Príspevkov: 815

« kedy: 02. Január , 2013, 22:30:33 »

Pomaly sa zbavujem nepotrebnych gitar a kedze uz takmer nehravam, prechadzam na "low" end :). Pred par dnami sa mi dostala do ruk tato gitara, klasicky seriovy indonezky ibanez z roku 2007, ale s mahagonovym telom, tak reku spravim si radost jednoduchym tuningom.

Planovane upravy:
- odstranit nalepky a zbrusit povodny finiš.
- zrobit novy natural finiš tru oilom.
- vymena snimacov, (kobylke objednany painkiller (k mahagonovym gitaram asi najviac odporucany bkp)  ku krku nie som rozhodnuty, necham si poradit, uvazujem nad sh2n, di marzio evo, mozno aj nieco lacnejsie od rm pickups) nad bkp aj pri krku neuvazujem, na iny projekt mam prichystane nailbomby a financny budget som uz precerpal :)
- vymena ladiacich mechanik za gotoh.

Par poznamok mimo misu:

Prazcovy drot je makky, ale nieco este vydrzi, kym sa prazce uplne vybuchaju. preprazcovanie zatial este odlozim. Otestoval som kratko aj povodne snimace inf3 a inf4, dalo sa na nich hrat, neviem preco su tak velmi zatracovane.

Foto povodneho stavu.

Telo mam uz zbrusene,, foto nahodim zajtra.
« Posledná zmena: 24. Marec , 2013, 20:14:45 od tarquin » Zaznamenané

tarquin
stály hosť

« Odpoveď #1 kedy: 03. Január , 2013, 19:46:13 »

Zaznamenané

tarquin
stály hosť

« Odpoveď #2 kedy: 14. Január , 2013, 18:18:38 »

Rozhodujem sa pre kobylku v zlatej farbe, ma tu niekto skusenosti s gotoh hardtail kobylkou? aky je rozdiel oproti 5xnasobne lacnejsiemu standardu?
Zaznamenané

Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13057

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #3 kedy: 14. Január , 2013, 18:20:49 »

Rozhodujem sa pre kobylku v zlatej farbe, ma tu niekto skusenosti s gotoh hardtail kobylkou? aky je rozdiel oproti 5xnasobne lacnejsiemu standardu?
Ja som tiez robil na svojej zmenu z FR na hardtail. Kup si tu lacnejsiu a dokup si poriadne kamene, lebo hentie su dost makke a nahovno. :)
Zaznamenané

pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #4 kedy: 14. Január , 2013, 19:23:52 »

s tým naturalom si si istý? mahagón sám o sebe veru pekné drevo nieje, a tamto je telo ešte aj z nie príliš pekne rastených a lepených kusov... Skôr by som tomu dal dáky swirl alebo čo
Zaznamenané
tarquin
stály hosť

« Odpoveď #5 kedy: 14. Január , 2013, 20:09:40 »

Ja som tiez robil na svojej zmenu z FR na hardtail. Kup si tu lacnejsiu a dokup si poriadne kamene, lebo hentie su dost makke a nahovno. :)
Pozeram, ze pri tych poriadnych kamenoch ako napr. string saver je sirka kamena vsade 10,41 mm namiesto 10,5. bude to sediet, ci?

s tým naturalom si si istý? mahagón sám o sebe veru pekné drevo nieje, a tamto je telo ešte aj z nie príliš pekne rastených a lepených kusov... Skôr by som tomu dal dáky swirl alebo čo
hladal som user friendly refiniš, tru oil mi prisiel ako najprijatelnejsi pre upravy aj v panelaku. mam v zasobe pripravene este walnut moridlo, snad niekedy nabuduce.

velmi sa mi paci uplne ten zakladny model od hufschmida h6e, co je myslim sapele mahogany. Len je rozdiel zaplatit 2200 eur alebo 150, co som zaplatil za povodny stav uplne hore na obrazku.

« Posledná zmena: 14. Január , 2013, 20:18:51 od tarquin » Zaznamenané

Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13057

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #6 kedy: 14. Január , 2013, 20:22:06 »

Bude sediet.  :) Mam ich na troch gitarach. Len davaj pozor, toto, co si poslal ma skrutku na boku. Hladaj take, kde su skrutky v strede.
« Posledná zmena: 14. Január , 2013, 20:22:55 od Branko » Zaznamenané

KubBasak
stály hosť
Príspevkov: 1208

« Odpoveď #7 kedy: 14. Január , 2013, 20:29:10 »

Hlavne kónkrétnejší tón, ale aj dlhší sustain a kvalitnejšie kamene na ktorých sa Ti nebudú trhať struny.
Zaznamenané
tarquin
stály hosť

« Odpoveď #8 kedy: 24. Marec , 2013, 16:57:43 »

tak konecne su vsetky upravy dokoncene.

zistil som, ze D-ckovy profil krku mi nevyhovuje. preto som ho predal a nahodil krk z rg 550, ktory bol preprazcovany a osetreny by oblaty (good work!) snimac ku krku je od slapaka (kopia dimarzio evo). snad casom nahodim aj nejaku zvukovu ukazku...

« Posledná zmena: 24. Marec , 2013, 17:01:32 od tarquin » Zaznamenané

PS1984
stály hosť
Príspevkov: 1038

...

« Odpoveď #9 kedy: 17. Január , 2014, 12:55:38 »

pekné....

klobúk dole  Zdravíčko
Zaznamenané

Learning to play with a big amplifier is like trying to control elephant.
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.12 sekund, 23 otázok.