Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
26. November , 2024, 07:51:47
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Ake rozpinatelne HB/SC do gitary PRS SE Tremonti?  (Prečítané 6479 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
LMML
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 87

« kedy: 18. Január , 2013, 12:50:50 »

Caute.

Ake snimace by ste mi poradili do gitary PRS Tremonti SE?

Do tejto konkretne:
http://www.thomann.de/cz/prs_tremonti_se_black_egitarre.htm

Chcel by som urcite rozpinatelne humbukre/single a nic agresivne, skor nieco klasicke v style Gibson 490/498, alebo Burstbucker Pro. Ale rozpinatelne.

Mam uz dve gitary s EMG/EMG-X a su to paradne snimace, ale stacilo, chcem nieco viac old-school/vintage.

A idealne by bolo, keby to boli snimace aj s kompletnou elektronikou, kablovackou a push-pull potakmi, lebo nechcem vrtat do gitary extra dieru na prepinac HB/SC.

Alah Vam zaplat vsetky Vase mudre rady.   Na zdravie!
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #1 kedy: 18. Január , 2013, 17:54:58 »

99% hambakrov sa da prerobit jednoducho na rozpinanie. neviem, ci nejaka firma predava set snimacov s rozpinacim potakom, ale vsak rozpinaci potak kupis tak isto jednoducho, ako snimac.

490 / 498 set je podla mna dobra kombinacia, ale urcite uplne nieco ine, ako Burstbucker, takze treba zvazit, co vlastne hladas.

inak rozopnuty HB je dost ohovne zvuk by som povedal... mozno este na srtakaci s HB to ma zmysel do medzipoloh na cistom zvuku...
Zaznamenané
LMML
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #2 kedy: 18. Január , 2013, 18:40:02 »

99% hambakrov sa da prerobit jednoducho na rozpinanie. neviem, ci nejaka firma predava set snimacov s rozpinacim potakom, ale vsak rozpinaci potak kupis tak isto jednoducho, ako snimac.

490 / 498 set je podla mna dobra kombinacia, ale urcite uplne nieco ine, ako Burstbucker, takze treba zvazit, co vlastne hladas.

inak rozopnuty HB je dost ohovne zvuk by som povedal... mozno este na srtakaci s HB to ma zmysel do medzipoloh na cistom zvuku...

Vdaka za odpoved.

Hej, viem, ze 490/498 a Burstbuckers su trochu o inom, mam LP Studio s Burstbuckers Pro, kamarat ma Standard so 490/498, pocul som rozdiel. Myslel som to tak, ze to pokojne moze byt niekde okolo nich, medzi nimi....

S rozpinatelnymi HB nejake male skusenosti mam: dal som si ich do Ibanezy DN520, konkretne aktivky EMG 81TW a 89R. Nemam tam problem ani s tym rozopnutym zvukom. A k tym snimacom v baleni boli rovno aj push-pull potaky.

No a k tymto pomerne agresivnym rozpinatelnym aktivkam do dalsej gitary by som chcel nejake rozpinatelne pasivky s viac vintage/klasickym zvukom.  Ako by sa napriklad v tej PRS mohli spravat konkretne Gibsonacke 490/498? Alebo by sa viac hodili ine rozpinatelne pasivky klasickejsieho, maksieho, teplejsieho, okruhlejsieho zvuku?
Zaznamenané
mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #3 kedy: 18. Január , 2013, 18:46:50 »

preco si tam nekupis nejake HFS, pripadne McCarty?
Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #4 kedy: 18. Január , 2013, 18:48:44 »

490 / 498 ked kupis samostatne, tak maju rovno 4 zily vyvedene.

inak to je strasne blbo radit niekomu snimace. to ked chces ist touto cestou, tak jednoducho musis par rokov nejake modely prestriedat a spravit si vlastny nazor... inak kazda rada je o nicom.

a co myslis ze ako sa budu snimace v gitare spravat ? normalne budu hrat, tie reci co sa okolo toho dokola vedu su len taka vata, aby nebolo forum prazdne  Ja som čert..
Zaznamenané
LMML
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #5 kedy: 18. Január , 2013, 18:55:20 »

490 / 498 ked kupis samostatne, tak maju rovno 4 zily vyvedene.

inak to je strasne blbo radit niekomu snimace. to ked chces ist touto cestou, tak jednoducho musis par rokov nejake modely prestriedat a spravit si vlastny nazor... inak kazda rada je o nicom.

a co myslis ze ako sa budu snimace v gitare spravat ? normalne budu hrat, tie reci co sa okolo toho dokola vedu su len taka vata, aby nebolo forum prazdne  Ja som čert..

Ved hej, Pokus a Omyl su najlepsi poradcovia a recenzenti. 
 Bavím sa skvele
Ale vdaka aj tak.
Zaznamenané
LMML
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #6 kedy: 18. Január , 2013, 18:56:06 »

preco si tam nekupis nejake HFS, pripadne McCarty?

Mozno preto, ze ich nepoznam....  Som frajer

Mozes prosim strucne priblizit? Alebo hodit nejaky link?
Zaznamenané
mn
inventár podniku
Príspevkov: 3357

« Odpoveď #7 kedy: 18. Január , 2013, 18:59:14 »

Mozno preto, ze ich nepoznam....  Som frajer

Mozes prosim strucne priblizit? Alebo hodit nejaky link?

PRSacke snimace; netreba moc spekulovat, hlavne ked nemas paru co tam dat. aspon bude od jednej firmy, ked ju budes posielat dalej. su, ale dost drahe. ak chces poskusat, zacni s nejakym cenovo prijatelnejsim, rovnako dobrym DiMarzio napr
Zaznamenané

"Practice cures most tone issues" John Suhr
LMML
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #8 kedy: 18. Január , 2013, 19:02:27 »

PRSacke snimace; netreba moc spekulovat, hlavne ked nemas paru co tam dat. aspon bude od jednej firmy, ked ju budes posielat dalej. su, ale dost drahe. ak chces poskusat, zacni s nejakym cenovo prijatelnejsim, rovnako dobrym DiMarzio napr

....napr? Nejako seklo vetu na konci....

Zaznamenané
glamrocker
pravidelný návštevník
Príspevkov: 695

« Odpoveď #9 kedy: 18. Január , 2013, 19:39:50 »

napriklad dimarzio par pro, tie prs mccarty su tiez velmi dobre aj pri rozopnuti alebo nieco z tych prs serii 58/08 atd

utfg!
Zaznamenané
LMML
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #10 kedy: 18. Január , 2013, 19:57:07 »

napriklad dimarzio par pro, tie prs mccarty su tiez velmi dobre aj pri rozopnuti alebo nieco z tych prs serii 58/08 atd

utfg!

myslis di marzio paf pro?
Zaznamenané
glamrocker
pravidelný návštevník
Príspevkov: 695

« Odpoveď #11 kedy: 18. Január , 2013, 19:59:41 »

jo asi preklep sorry Žmurk
Zaznamenané
LMML
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #12 kedy: 18. Január , 2013, 20:12:55 »

jo asi preklep sorry Žmurk

OK, dik.   Zdravíčko
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #13 kedy: 18. Január , 2013, 22:36:08 »

nie je to sice singel ale na ciste zvuky rozopnuty krkovy hb je imho celkom fajn
Zaznamenané
Stano
stály hosť
Príspevkov: 833

Daj tónu dušu !!!

« Odpoveď #14 kedy: 02. Február , 2013, 18:14:07 »

Caute.

Ake snimace by ste mi poradili do gitary PRS Tremonti SE?

Do tejto konkretne:
http://www.thomann.de/cz/prs_tremonti_se_black_egitarre.htm

Chcel by som urcite rozpinatelne humbukre/single a nic agresivne, skor nieco klasicke v style Gibson 490/498, alebo Burstbucker Pro. Ale rozpinatelne.

Mam uz dve gitary s EMG/EMG-X a su to paradne snimace, ale stacilo, chcem nieco viac old-school/vintage.

A idealne by bolo, keby to boli snimace aj s kompletnou elektronikou, kablovackou a push-pull potakmi, lebo nechcem vrtat do gitary extra dieru na prepinac HB/SC.

Alah Vam zaplat vsetky Vase mudre rady.   Na zdravie!

Ja by som tam dal PRS 57/08, to sa mi osvecilo do PRS gitar a este aj ked je rozopnuty tak sa najviac podoba na singel (oproti McCarty a HFS treble + Vintage bass)  Na zdravie!
Zaznamenané

Sivcak 56 stratocaster, Keller 70 custom ash strat, Klema SJ200, HOT Amps, JT-Amps Screamer 808
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.099 sekund, 23 otázok.