Strachch
nováčik
Príspevkov: 6
|
|
« kedy: 22. Január , 2013, 16:02:39 » |
|
Zdravím, chcel by som sa priblížiť aspoň v rámci možností ku zvuku Plexini, aparát mám Randall RT50-h, a ide to do boxov Marshall 1960 vintage, gitarka je Fender Stratocaster Mexico osadený Fender Vintage Noiseless. Momentálne mám Marshall Guv´nur efekt ale je strašne chemický a nech točím akokoľvek stále to má iný charakter ako hľadám, hrám v zapojení priamo gitara-efekt-clean channel. Rozpočet je do 200€. Po mojom hľadaní som našiel T.C. electronics MojoMojo ale po zhliadnutí videí a ukážok ma neoslovil. Bol by som vďačný za rady a tipy keďže som po niekoľkonásobnom prehľadaní fóra nenašiel odpoveď. Krabičkou to chcem riešiť lebo používam oba kanály v hlave, jeden úplne clean a lead mám dosť pregainovaný.
|
|
|
Zaznamenané
|
Schecter Hellraiser C1 special, Fender Strat MIM, Marshall amplified by Randall a kopec bordelu v ktorom sa nevyznám
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 22. Január , 2013, 16:07:53 » |
|
Carl Martin Plexitone. Neexistuje nic lepsie, co napodobni Plexi.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 22. Január , 2013, 16:41:44 » |
|
presne tak.. ten randal ma lampovy koniec ci co to je za masinu? lebo obavam sa ze ak je to nejaky modeler tak ten plexitone bude mozno aj drahsi jak cely ten zosik a hlavne ten carl martin nefunguje uplne dobre s hocicim kam ho pichnes..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 22. Január , 2013, 16:45:50 » |
|
... a hlavne ten carl martin nefunguje uplne dobre s hocicim kam ho pichnes..
Zatial fungoval so vsetkym, kam som ho dal praveze. Fender - od deluxe, cez deluxe reverb po bassman. Marshall - JTM45, Plexi, JCM800 Mesa - Mark V, F50 Vsetko su to cca rozlicne ampy a vsade si Plexitone zachova svoju tvar, plnohodnotne.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 22. Január , 2013, 16:46:42 » |
|
hned prve video co som nasiel
... ak das dole gain, vytiahnes vysky a stredy a das tam to tele tak z toho nepolezie aspon trochu ziaduci zvuk?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 22. Január , 2013, 16:48:33 » |
|
Zatial fungoval so vsetkym, kam som ho dal praveze. Fender - od deluxe, cez deluxe reverb po bassman. Marshall - JTM45, Plexi, JCM800 Mesa - Mark V, F50 Vsetko su to cca rozlicne ampy a vsade si Plexitone zachova svoju tvar, plnohodnotne. hmmm s mark 5 do cisteho (ci uz clean alebo fat) sa mi zdalo ze to hralo odost tensie ako 2 alebo treti kanal samotneho zosika.. svojim sposobom horsie nez povodny zvuk zosika.. ale tak bohvie tam je vela faktorov
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Strachch
nováčik
Príspevkov: 6
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 22. Január , 2013, 16:55:44 » |
|
Ten Randall je celolampa, plexitone znie fasa v ukážkach.
|
|
|
Zaznamenané
|
Schecter Hellraiser C1 special, Fender Strat MIM, Marshall amplified by Randall a kopec bordelu v ktorom sa nevyznám
|
|
|
Majo Fero
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 22. Január , 2013, 20:36:31 » |
|
Tiez ti poradim ist do Plexitone. CarlMartin zacal robit aj jednokanalovu variantu, pripadne aj tu mozes kuknut.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
PanTau
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 22. Január , 2013, 20:40:23 » |
|
Tiez radim plexiton, alebo carl matrin DC drive, je podobny ako plexitone.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
telcontar
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 23. Január , 2013, 09:43:20 » |
|
Lacnejsia alternativa by mohol byt Boss ST-2. Neskusal som to, ale recenzie su celkom pozitivne
|
|
|
Zaznamenané
|
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
|
|
|
joey
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 23. Január , 2013, 09:50:23 » |
|
veru tak, plexitone je super ale ako bolo spominane nesadne si to s hocicim, s mojim pivom delta blues to bolo vyslovene zle.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 10. September , 2013, 19:57:09 » |
|
Nedavno som skusal a porovnaval CM Plexitone vs. Radial Plexitube. Oba som mal sucasne zapojene a pouzival som ich live. Radial je skutocne super, ma rozne nastavenia, daleko viac nez CM Plexitone, ale CM hra jednoducho lepsie. Z CM ide proste ten drive, dravost, v tom zvuku je vsetko, od vysok po basy, cez fakt prierazne stredy. Strasne dobre reaguje na dynamiku a uhoz do strun. Radial znel velmi nakreslene (pomaly sa to blizilo k multaku) a nie je dobre odhadnuty min. a max. gain, resp. nie tak dobre jak CM, hlavne mi tam chyba ta povestna tvrdost a pevnost, ktoru ma CM. btw, kupim este jeden CM, ak by ste niekde videli inzerat, lebo dam si ho do druheho boardu
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
PS1984
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 12. December , 2013, 09:42:11 » |
|
tá nová verzia - taká malá, rozmerovo ako asi mxr krabičky v zlatej farbe je v čom rozdielna od tej "veľkej" verzie? ktorá je podľa vás lepšia?
BTW, kto to tu má v BA?
|
|
|
Zaznamenané
|
Learning to play with a big amplifier is like trying to control elephant.
|
|
|
Roberto
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 3467
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 12. December , 2013, 09:54:02 » |
|
tá nová verzia - taká malá, rozmerovo ako asi mxr krabičky v zlatej farbe je v čom rozdielna od tej "veľkej" verzie? ktorá je podľa vás lepšia?
BTW, kto to tu má v BA?
ta mala varianta ma viac stredov - co sa mne viac paci. vlastnil som tu velku 3 krat a vzdy ju niekomu predam ked ju pocuje hrat. Velku ma kamarat v BA, ale nieje na fore. malu neviem ci tu niekto uz kupil.
|
|
|
Zaznamenané
|
“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel
"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
|
|
|
PS1984
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 12. December , 2013, 11:29:00 » |
|
ta mala varianta ma viac stredov - co sa mne viac paci. vlastnil som tu velku 3 krat a vzdy ju niekomu predam ked ju pocuje hrat. Velku ma kamarat v BA, ale nieje na fore. malu neviem ci tu niekto uz kupil.
vyzerá to ako veľmi dobrý pedál. konečne niečo čo je nie shit, ale naozaj sa približuje k zvuku toho aparátu podľa ktorého je pomenovaný. Je pravdou, že na Plexi som nehral, ale z nahrávok poznám a toto vyzerá byť ten druh kúpi, že nestúpiš vedľa... inak na kytary.cz 133€. to je celkom dobrá cena si myslím, nie?
|
|
« Posledná zmena: 12. December , 2013, 12:15:49 od PS1984 »
|
Zaznamenané
|
Learning to play with a big amplifier is like trying to control elephant.
|
|
|
|