Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
15. November , 2024, 05:17:15
Strán: 1 [2] 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Battery - plug-in na tvorbu bicich  (Prečítané 17401 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
brianlover
pravidelný návštevník
Príspevkov: 347

« Odpoveď #15 kedy: 14. September , 2006, 10:04:20 »

rozzchodil som:silly:
Zaznamenané
asdfg
miestny štamgast
Príspevkov: 1693

« Odpoveď #16 kedy: 09. Máj , 2007, 13:35:41 »

No uz mi to pracuje vdaka este jedna otazocka v battery ked si dam otvorenu hihatku vzdy mi prehra cely sampel ja by som potreboval aby sampel skoncil ked zaznie zatvorena hihatka asi vies co myslim aby mi proste nehrala zatvorena hihatka spolu s doznievajucou otvorenou hihatkou.

Toto som nasiel v jednom manuali:

Citácia
How can I make the open hi-hat sound cut off with the closed hi-hat?
This is dealt with by a parameter known as “exclusive class” or “exclusive zone”. All naturalstudio
banksets are mapped so that open hi-hat is choked by pedal hi-hat. An “ordinary hit” hi-hat will
not choke an open hi-hat – you have to hit the pedal simultaneously. If your sampler is not
choking samples at all, you need to search your user manual for “exclusive class” or a similar
term.

ak to niekomu pomoze a pride nato ako to spravit, podelte sa o skusenosti
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #17 kedy: 01. Jún , 2007, 14:43:53 »

Pouziva niekto Battery 3 ? Neviem najst v tom novsom designe jednu uzitocnu funkciu z verzie 2, tak ak niekto pracujetes 3kou, dajte vediet...
Zaznamenané
Samuelo
nováčik
*
Príspevkov: 27

« Odpoveď #18 kedy: 27. Júl , 2007, 11:02:35 »

nazdar dostal som sa k tomuto programu a neviem sa pohnut  No hanbím sa.. chcel by som sa opytat ci by ste mi nepovedali o nejakych zakladoch tohoto softu dik Pomoooc! Zdravíčko
Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #19 kedy: 27. Júl , 2007, 12:47:01 »

Každý chlievik zodpovedá jednej note. Teraz to nemám pred sebou, ale tuším to začína od C1 a horizontálne pokračuje C#1, D1, D#1...atď. Klikneš na prázdny chlievik a z menu vyberieš možnosť "Load Sample", alebo "Add Sample" alebo také čosi. V počítači nájdeš miesto, kde máš uložený daný sampel a klikneš. Sampel sa ti natiahne do chlievika. V hosťujúcej aplikácií potom v MIDI stope naklikáš noty podľa toho, ako korešpondujú zo samplami, ktoré si im pridelil. Toľko hrubý základ, Battery má tých možností oveľa viac.

Inak si môžeš kuknúť aj úvodný príspevok tejto témy.
« Posledná zmena: 27. Júl , 2007, 12:57:52 od Altostratus » Zaznamenané

Samuelo
nováčik
*
Príspevkov: 27

« Odpoveď #20 kedy: 27. Júl , 2007, 15:40:09 »

Popiskujem si dik ale velmi som tomu nepochopil, obavam sa ze v pocitaci nejake sample budu ale kuknem sa tam de mam nainstalovany soft  ??  No hanbím sa.. no a dalej co je ta hostujuca aplikacia?? dik
Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #21 kedy: 27. Júl , 2007, 15:53:26 »

Heh..čo je hosťujúca aplikácia?

Už si ten Battery mal aspoň raz spustený?  Popiskujem si
Battery je primárne plugin, to znamená, že je to program, ktorý nefunguje samostatne, ale spúšťa sa pod nejakým "väčším" programom. Napríklad Cubase, Sonar, FL Studio, alebo čojaviemčo.
Ja používam Cubase a tam sa to robí zhruba tak, že si vytvoríš MIDI stopu, v menu VST nástrojov (čiže pluginov) si otvoríš Battery a v menu tej MIDI stopy si ho nastavíš ako výstup.

Čo sa týka samplov, tie v inštalácií Battery obsiahnuté niesú. Treba si ich zohnať zvlášť. Dajú sa zohnať aj zdarma, google pomôže.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #22 kedy: 24. September , 2008, 13:30:30 »

jak tu bola debata o ukonceni znenia samplu inym samplom (napriklad pripad otvorenej / zatvorenej HH), tak je to uplne jednoduche, koho to zaujima nech sa spyta (lebo teraz sfleku si nepsomeniem, ani sa mi nechce :) )
Zaznamenané
Semish
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 5879

« Odpoveď #23 kedy: 25. September , 2008, 05:33:05 »

Čo sa týka samplov, tie v inštalácií Battery obsiahnuté niesú. Treba si ich zohnať zvlášť. Dajú sa zohnať aj zdarma, google pomôže.

Ako to ze nie su ? To mam asi zlu verziu Battery ze ich tam mam :). Mam original, cely balik Komplete 4 (coskoro budem objednavat upgrade na Komplete 5). V Battery 3 je tych samplov celkom hodne.
Zaznamenané
Zeck
miestny štamgast
Príspevkov: 1675

« Odpoveď #24 kedy: 01. Október , 2008, 20:37:18 »

jak tu bola debata o ukonceni znenia samplu inym samplom (napriklad pripad otvorenej / zatvorenej HH), tak je to uplne jednoduche, koho to zaujima nech sa spyta (lebo teraz sfleku si nepsomeniem, ani sa mi nechce :) )

no daj, ze ako sa to robi  :)
Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #25 kedy: 03. Október , 2008, 20:43:34 »

no daj, ze ako sa to robi  :)

mam tu teda Battery 3

pod chlievikmi so samplami su take zalozky - zlava je tam "cell" a potom "setup" - tak na ten klik. a hned pod tym vlavo sa objavi zalozka "voice group". ta sa da rozrolovat. no a nou sa na chlieviku, ktory je aktualne vysvieteny nastavi nejaka grupa, do ktorej bude patrit sampel. princip je v tom, ze sample, ktore su z jednej voice group, nedokazu zniet sucasne. cize aj otvorenu aj zatvorenu hajtku si treba dat do jednej voice group a budu sa tie sample navzajom zatvarat...
Zaznamenané
Zeck
miestny štamgast
Príspevkov: 1675

« Odpoveď #26 kedy: 03. Október , 2008, 21:06:35 »

mam tu teda Battery 3

pod chlievikmi so samplami su take zalozky - zlava je tam "cell" a potom "setup" - tak na ten klik. a hned pod tym vlavo sa objavi zalozka "voice group". ta sa da rozrolovat. no a nou sa na chlieviku, ktory je aktualne vysvieteny nastavi nejaka grupa, do ktorej bude patrit sampel. princip je v tom, ze sample, ktore su z jednej voice group, nedokazu zniet sucasne. cize aj otvorenu aj zatvorenu hajtku si treba dat do jednej voice group a budu sa tie sample navzajom zatvarat...

dobree Žmurk a funguje mi to. :)
dik Na zdravie!
Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13058

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #27 kedy: 03. Október , 2008, 21:18:45 »

Niekedy sa mi pacilo Battery, ale presedlal som na nieco PODLA MOJHO nazoru kvalitnejsie  Žmurk

Nech sa paci : http://www.toontrack.com/ezdrummer.asp    alebo   http://www.toontrack.com/s20.asp

Je aj nova verzia SUPERIOR, ktora obsahuje vsetky sady, atd.
Nespocitatelne mnozstvo rytmov, prechodov, velmi jednoducha praca... Proste parada
 Na zdravie!
 Zdravíčko
« Posledná zmena: 03. Október , 2008, 21:20:27 od Branko » Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #28 kedy: 03. Október , 2008, 21:21:27 »

Niekedy sa mi pacilo Battery, ale presedlal som na nieco PODLA MOJHO nazoru kvalitnejsie  Žmurk

Nech sa paci : http://www.toontrack.com/ezdrummer.asp    alebo   http://www.toontrack.com/s20.asp

Je aj nova verzia SUPERIOR, ktora obsahuje vsetky sady, atd.
Nespocitatelne mnozstvo rytmov, prechodov, velmi jednoducha praca... Proste parada
 Na zdravie!
 Zdravíčko

battery nie je automaticky bubenik, ale sampler, ktory sa da vyuzit aj pri otrigrovanej zivej sade, napriklad...
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #29 kedy: 03. Október , 2008, 22:04:10 »

EZ Drummer nie je automaticky bubenik, ale samper, ktory sa da vyuzit aj pri otrigrovanej zivej sade, napriklad...
Zaznamenané

Strán: 1 [2] 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.075 sekund, 23 otázok.