rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #30 kedy: 25. Marec , 2013, 00:30:21 » |
|
potrebujes slusny posluch. nejake 200€ lowendove "monitory" s 6 palcovym basakom by mohlo byt OK.
poptom potrebujes flaskovy preamp - konkretny model podla vkusu, ale vyber je. rataj 300-400€ z druhej ruky.
v kompe potrebujes nasimulovat box, napriklad impulzom. cize treba mat nejaku zakladnu Asio zvukovku, v podstate cokolvek okrem doskovky.
no a s tym mozes robit uz hocico, aj profi nahravky, aj si slusne na tom zahrat. kludne v nocnych hodinach potichucky, v podstate bez zvukovych kompromisov. podla mojho nazoru, ziadne domace kombicko takemuto nedokaze konkurovat.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mirostrat
|
|
« Odpoveď #31 kedy: 25. Marec , 2013, 06:33:05 » |
|
ja jak som písal mám malé Genius bedničky , mix Behringer , LINE 6 POD ten najstarší , zvukofku na doske , no je to nová Asuska , pomerne vymakaná a teda tomu zvuku nechýba nič , podla mna , mal som doma kadejaké aparáty aj kombíčka a toto mi najviac vyhovuje , všetko neni len otázka penazí , ale ked hentak rozmýšlaš , tak si daj od nekoho postavit 0,01 vatový lampák 8 kanál so slučkami a s reprákom na mieru tvojho bytu a máš vystarané
|
|
« Posledná zmena: 25. Marec , 2013, 06:43:42 od mirostrat »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
spree
náhodný pocestný
Príspevkov: 125
|
|
« Odpoveď #32 kedy: 25. Marec , 2013, 14:38:10 » |
|
Ma to len jednu nevyhodu, ze budem musiet byt pri compe a mat ho stale zapnuty. Mam ho trosku na blbom mieste, takze by som si musel kupit nejaky starsi comp este k tomu vsetkemu...
Musel by som kupit este nejake efekty ako POD alebo ZOOM. Na PC doskach su zvukovky s celkom dobrymi parametrami SNR (Signal to Noise) ako Realtek ALC889, neviem, ci to ale staci.
|
|
« Posledná zmena: 25. Marec , 2013, 14:40:24 od spree »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #33 kedy: 25. Marec , 2013, 15:03:33 » |
|
ziaden Zoom, ziaden Pod, ak mas komp a vies s nim roibit, tak hento su len take kokotinky zbytocne a nepodarene.
mlady clovek v 21 stroroci ma komp zapnuty nonstop, nema ho v pivnici pod garazou. ak ho nema nonstop okamzite k dispozicii, a vlastne s nim az tak vela nerobi, vsetko popisane na tuto temu prestava platit a treba ist zase od zaciatku - nie male kombo do bytu, ale normalny aparat a hladat taky, co vie hrat aj potichu - su take.
doskova zvukovka ee. moze mat parametre hocijake, ale vzdy tam pravdepodobne budu nejake problemy, ci uz zvukove alebo latencne...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mirostrat
|
|
« Odpoveď #34 kedy: 25. Marec , 2013, 16:26:51 » |
|
Rastis sry ani by som nepovedal , ja mám asusku evo 3 a pre mna OK zvuk z toho leze aj latency je ok , podla mna ide skor o to , že či chceš naozaj profi zvuk na doma , ale šak dneska sa dajú zvukovky aj dobré kúpit za relatívne malý peniaz , ja som si poskladal comp s s grafikou a zvukoukou na doske , lebo grafiku a zvukovku možem vždy dokúpit keby to nestíhalo , a na doske preto , lebo nemusím riešit externé grafiky , tie odchádzaju spravidla ako prvé , lebo doma furt mastím counter -strike a pre mna je podstatné 1394 , čo mám v ,, skúšobni " nahrávanie tak tam mám mix s 1394 FIRE WIRE , tak už tretí comp mám s 1394 , lebo ked mi odíde v skúšobni komp alebo je starý a jebe sa , tak si poskladám nový domov a z domu si zoberem comp do skúšobne , dneska je pc doba tak prečo aj hranie a nahrávanie neriešit cez comp ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #35 kedy: 25. Marec , 2013, 16:37:31 » |
|
uz len predstava redukcie z velkeho na maly jack mi robi fyzicky nevolno. nehovoriac o tom, ako vysvetlit celej osadke nainstalovanych programov, ze ASIO4ALL je naozaj to, co maju pouzivat ako driver a nech si to medzi sebou laskavo vysvetlia a co ty ake latencie riesis ? vsak si pisal, ze ides do kompu z PODu, takze ides direct, uplne mimo ASIO ...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
asdfg
|
|
« Odpoveď #36 kedy: 25. Marec , 2013, 18:26:53 » |
|
Uz dlhsiu dobu fungujem doma na lampovom preampe + PodXT ako simulator boxu a efektor, zapojeny do monitorov. Ako domace riesenie to nema chybu, a hoci som so SW simulaciami stravil dost casu, tak dobry zvuk som nedostal.
A hlavne je to nezavisle od PC + ked chcem, zapojim USB kabel a mozem veselo nahravat, pustat muziku, pouzivat impulzy boxov,...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
spree
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #37 kedy: 25. Marec , 2013, 20:18:56 » |
|
Ako potom dosiahnem nejake gitarove efekty na kompe? Celkom sa mi to pozdava, len sa do toho nevyznam. Skuste mi dat nejake tipy na kvalitne vybavenie, co budem okrem kompu potrebovat a povie mi to viac. Vdaka.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #38 kedy: 25. Marec , 2013, 22:03:14 » |
|
Ako potom dosiahnem nejake gitarove efekty na kompe? Celkom sa mi to pozdava, len sa do toho nevyznam. Skuste mi dat nejake tipy na kvalitne vybavenie, co budem okrem kompu potrebovat a povie mi to viac. Vdaka.
no ak sa mas takto pytat a este mas komp aj na blbom mieste, tak je to na dlho existuju skratka rozne softvare, ktory robia rozne efekty. uplne ten isty princip to je, ako digitalne multiefekty, v nich to tiez robi len softvare. v principe pichnes gitaru do zvukovky na kompe, pozapinas potrebne SW a z vystupu zvukovky Ti ide gitara uz zefektovana. mozes pichnut do kompu holu gitaru a na vystupe mat hotovy skresleny zvuk alebo mozes pichnut do kompu uz skresleny zvuk a na vystupe mat popridavane len pozadovane efekty (hall, chorus, delay, hocico... ... ) neni to ziadna veda, ale ak moc s pocitacom nerobis, tak to moze byt tazke, mam kamosov, co po X rokoch nezvladnu viac, ako citat emaily....
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
spree
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #39 kedy: 25. Marec , 2013, 22:39:55 » |
|
S pocitacmi viem robit, toho sa vobec nebojim, zacinal som na ZX Spectre To ma laka, efekty cez PC. Takze kupit dobry lampovy preamp + repro a nejaku zvukovku + program? Rad by som mal pripojene aj dve gitary naraz, ak by sa dalo... Daj prosim nejake tipy. Vdaka.
|
|
« Posledná zmena: 25. Marec , 2013, 22:43:23 od spree »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #40 kedy: 25. Marec , 2013, 22:49:11 » |
|
2 gitary su neni problem. zvukovka s dvoma vstupmi, najlepsie aj so separatne oddelenymi jackami. a bud potom ale 2 preampy alebo 2 simulacie aparatu v kompe a katzdu nechat hrat samostatnym reprakom. SW kupovat netreba, dnes sa da komplet vystacit s free vecami.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
spree
náhodný pocestný
|
|
« Odpoveď #41 kedy: 25. Marec , 2013, 23:21:27 » |
|
Daj pls typ na dobru zvukovku, preamp a repro.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #42 kedy: 25. Marec , 2013, 23:38:34 » |
|
Daj pls typ na dobru zvukovku, preamp a repro.
nezodpovedatelne.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659
|
|
« Odpoveď #43 kedy: 26. Marec , 2013, 03:30:03 » |
|
toto je zas co za nova legenda ze treba lampovy premap aby sa dalo nejak obstojne hrat cez pc? vsak tu sa bavime v teme cloveka co nepocul ani len gitarík. dobry a dobre ponastavovany sw bude prenho na nerozonanie od toho, keby si tu cestu nahradil riadnym preampom,... a usetri tym asi tak 500eur. zaklad je mat zvukovku a repro.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659
|
|
« Odpoveď #44 kedy: 26. Marec , 2013, 03:47:33 » |
|
Uz dlhsiu dobu fungujem doma na lampovom preampe + PodXT ako simulator boxu a efektor, zapojeny do monitorov. Ako domace riesenie to nema chybu, a hoci som so SW simulaciami stravil dost casu, tak dobry zvuk som nedostal.
tiez som stravil s SW simulaciami dost casu a dobry zvuk som celkom aj dostal. najprv som si myslel, ze o cosi lepsi lezie z pod xt pro, ale potom som prisiel na to, ze ked sa clovek nepozera na kus blikajuceho hw tak to znie este horsie jak ten pocitac, o speaker sim uz ani nehovoriac, to je uplne odveci tahat z pod. a efekty to ma asi tak 4. skor ma s tym bavilo hrat do koncaku-boxu nez cez pc
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|