Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
27. November , 2024, 13:31:37
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Poradte....krce pri hrani :-(  (Prečítané 1801 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
montty
okukávač

Príspevkov: 4

« kedy: 26. Jún , 2013, 19:24:11 »

Ahojte. Vedel by mi niekto seriozne poradit? Hram 12 strunovu akusticku gitaru, a po takej hodine ( niekedy aj ovela skor ) na skuske dostavam krc do dlanovej casti palca na lavej ruke..... Nemam vysoko struny, snazim sa nehrat krcovito a tvrdo.... neviem cim to je, respektive ako tomu predist - zabranit. Je to vzdy taka bolest, ze neviem stlacit poriadne struny.
PROSIM  poradte co s tim.  Kto to zazil vie o com hovorim, kto nezazil, neuveri :-)
Dakujem.
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #1 kedy: 26. Jún , 2013, 19:33:08 »

mne sa to stalo na dvoch koncertoch po sebe tak, ze som nevladal chytat akordy normalne.. to moze byt kludne od toho ze sa nerozohras, nezahrejes svaly.. alebo aj krcna chrbtica..  posledne dva koncerty som si dal zalezat na tom ze sa trochu rozohram a nebol problem
Zaznamenané

Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2178

« Odpoveď #2 kedy: 26. Jún , 2013, 21:01:22 »

...dostavam krc do dlanovej casti palca na lavej ruke...
Kŕče sú vraj z nedostatku horčíka (Magnesium) - skús šumivé tabletky. Nerobím si prču, naozaj.
Zaznamenané
montty
okukávač

« Odpoveď #3 kedy: 26. Jún , 2013, 21:06:51 »

Dakujem za odpovedi a rady... Skusim vsetko, lebo je to strasne neprijemne a obmedzujuce.....
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #4 kedy: 26. Jún , 2013, 21:12:41 »

Kŕče sú vraj z nedostatku horčíka (Magnesium) - skús šumivé tabletky. Nerobím si prču, naozaj.
Krce su presne z toho, co pise Karol. Sam Petrucci to uvadza vo svojej skole. Kladie na rozcvicenie velky doraz.

Sumive tablety netreba uzivat.
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #5 kedy: 26. Jún , 2013, 21:15:22 »

to su vacsinou ine krce.. mas na mysli tetaniu, to mas krce vascinou v bruchu, v rukach (nie len v zapasti) .. toto je celkovo problem len jeho lavej nerozcvicenej ruky, kebyze ma problem s horcikom, tak by sa to prejavovalo uuuuplne inak..
Zaznamenané

montty
okukávač

« Odpoveď #6 kedy: 26. Jún , 2013, 21:21:59 »

to su vacsinou ine krce.. mas na mysli tetaniu, to mas krce vascinou v bruchu, v rukach (nie len v zapasti) .. toto je celkovo problem len jeho lavej nerozcvicenej ruky, kebyze ma problem s horcikom, tak by sa to prejavovalo uuuuplne inak..

Kaolko... ja hned zajtra na skusku idem polhodinu skor a budem rozcvicovat ako blazon..... Dam potom vediet ci to pomohlo.... Diky.   :)
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #7 kedy: 26. Jún , 2013, 21:25:29 »

chces dobry tip?

pamatas si tie komousske gumene kolieska do ruky na posilovanie? modre zlte cervene..

tak.. predtym ako hras napriklad koncert, tak taku pol hodku az hodku s tym cvic.. firma planet waves vyraba taku prkotinu co je na kazdy prste separe, ale spravi ti to uplne rovnaku sluzbu..

zbehni do sportovych potrieb a je to.. jediny sposob ako zmiernit problemy pohyboveho ustrojenstva je paradoxne cvicenim, pokial teda nemas slachy zapalene alebo co, ale to by si ten problem nemal len pri hre..  Zdravíčko

inak u mna to bolo paradoxne tak ze vzivote sa mi to nestalo pri skuske, doma pri hre.. a zrazu koncert - teplo/zima.. nosis veci hore dole.. a po 6tom songu ze bam! normalne ma az panika chytala..
« Posledná zmena: 26. Jún , 2013, 21:26:51 od kaolko » Zaznamenané

Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #8 kedy: 26. Jún , 2013, 21:30:46 »

chces dobry tip?

pamatas si tie komousske gumene kolieska do ruky na posilovanie? modre zlte cervene..

tak.. predtym ako hras napriklad koncert, tak taku pol hodku az hodku s tym cvic.. firma planet waves vyraba taku prkotinu co je na kazdy prste separe, ale spravi ti to uplne rovnaku sluzbu..

zbehni do sportovych potrieb a je to.. jediny sposob ako zmiernit problemy pohyboveho ustrojenstva je paradoxne cvicenim, pokial teda nemas slachy zapalene alebo co, ale to by si ten problem nemal len pri hre..  Zdravíčko

inak u mna to bolo paradoxne tak ze vzivote sa mi to nestalo pri skuske, doma pri hre.. a zrazu koncert - teplo/zima.. nosis veci hore dole.. a po 6tom songu ze bam! normalne ma az panika chytala..

Ja pouzivam toto:

a obcas aj toto:
Zaznamenané

bubucci
pravidelný návštevník
Príspevkov: 427

« Odpoveď #9 kedy: 26. Jún , 2013, 22:12:17 »

me sa to stavalo na starem ibanezackem wizard krku a hrani klasickych bare akordu. U tech kulatejsich /PRS,JP6, novejsi wizardy/ uz jsem tolik problemu nemel, ale kazdopadne sa hlavne pred hranim poradne protahnu  ala petrucci rock discipline a trosku rozehraju. Na koncerte do toho clovek preca dava trosku vic nez na zkusce/doma a v tom zapalu sa aj ty ruky vic namahaju...
zkusal jsem aj powerball aj prohands gripmaster a stejne jsem sa na to po chvilce vykaslal
Zaznamenané

negibson, lacne napodobeniny, domorobo...
montty
okukávač

« Odpoveď #10 kedy: 27. Jún , 2013, 05:59:24 »

Vďaka všetkým.... Určite to vyskúšam....  A Kaolko pamatam si tie komunistické kolieska :D  som ročník 67.... :D :D :D
A niekde doma možno ešte mám, takže pohladám, prípadne kúpim novsiu verziu kapitalistického kolieska a idem cvicit... :)
Ešte raz dík.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #11 kedy: 28. Jún , 2013, 14:07:51 »

mavam take, ked dlhsie nehram a potom zrazu idem hrat dajme tomu hodinu v kuse skusku / koncert... pokial pravidelne (denne) cvicievam, tento problem nemam...

ked problem nastane, tak spravidla pomoze najst  spravnu kombinaciu uhlov medzi castami ruky, od ramena, cez laket, zapastie az palec voci dlani... ono to v istych konstelaciach asi nie je uplne ono a vtedy sa dostavuje krc, ale vzdy sa mi podarilo najst malinko inu kombinaciu uhlov a vie to rychlo prejst a kludne potom mozem hrat veselo dalej... teda aspoin u mna to takto funguje. pred hranim som sa nikdy specialne nerozcvicoval, respektive niekedy si ponatahujem slachy, ale to ani nie v suvislosti s gitarou, ale len tak vseobecne zchuti :)
Zaznamenané
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.053 sekund, 23 otázok.