Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
02. November , 2024, 10:33:16
Strán: 1 [2]  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Peavey Valveking Head 100 W- vymnena lamp  (Prečítané 4212 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
mirostrat
stály hosť
Príspevkov: 1118

zlomená Jolana Iris

« Odpoveď #15 kedy: 03. Júl , 2013, 17:18:15 »

ale poloteoreticky  :) keď  otočíš aparát a oddekluješ , aby si videl na lampy a budeš hrat , tak by si mal vidiet na lampe , keď  sa objaví šramot , či tá lampa nejak mení jas , skratuje a nemusí to byt len lampa , ja by som kukol po tme tie lampy , zticha a postupne pridávat hlasitost , ked to je lampa alebo lampy tak by si to mal aj vidiet  Na zdravie!
Zaznamenané

http://bandzone.cz/lustifon      chcem hlučný lampák čo sa mi na kolo stane do košíka
Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2177

« Odpoveď #16 kedy: 03. Júl , 2013, 18:15:20 »

...s tymi JJ to hralo jak z prdele (aj ked fakt netusim, co vtedy uz mali za sebou) ...

Ved ale my uz sme predsa presvedceni, ze vsetky lampy zneju rovnako a rozdiel je len v zisku.  Popiskujem si

Jasné, všetci sme pochopili, lampy stratili zisk a preto hrali ako z prdele!  Som za vodou kámo
Zaznamenané
brdo prvy
miestny štamgast
Príspevkov: 2914

« Odpoveď #17 kedy: 04. Júl , 2013, 09:26:46 »

... za posledny mesiac som 2x menil 6ticu 6L6GC JJ pruduk.Prva bola priamo from kysuce a druha z Nemecka.Secko na picu.
Tak ze uz jebem aj cele jj lampy ,pritom tie 6L6ky su popici lampy ,len ja uz nechapem,preco distribuuju uz aj tie odpadky a co mam spravit ,aby mi poslali kvalitu.Pred par rokmi som mal kupenu 6ticu ,ktora spala 4 roky f kuse bez problemu jak lokomotyva,tak som mal dobre skusenosti,ale fcil je to hruza.Nechapem.
To fakt asi treba kupovat iba tie MB lampy ,lebo ja uz fakt neviem komu sa da verit ,tak snat henta patalume sa este neskurvila.
Zaznamenané
RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #18 kedy: 04. Júl , 2013, 09:34:11 »

mám rovnakú skúsenosť, keď 6L6 jedine MESA BOOGIE.
Zaznamenané
Vratko
stály hosť
Príspevkov: 985

hoummejd :-)

« Odpoveď #19 kedy: 04. Júl , 2013, 13:16:21 »

no jo treba sa tym asi viac pozaoberať, ja potrebujem hlavne preto že jedna je uplne v prdeli a tie ostate 3 čo hraju su tiež staré... Neser ma! čo som pozeral okoo 80 € sparovana 4rica JJ....tak za tie prachy sa najde snad nieco ine aj lepsie :-)
Zaznamenané

hm... :-D
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #20 kedy: 04. Júl , 2013, 13:18:15 »

mám rovnakú skúsenosť, keď 6L6 jedine MESA BOOGIE.

Ano, ale junaka vyjde kompletne prelampovanie s Mesa Boogie dost draho, resp. po osadeni zdvojnasobi hodnotu ampu.

Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #21 kedy: 04. Júl , 2013, 13:50:12 »

a nestačili by TAD http://www.thomann.de/de/tad_rt214_roehre_6l6gcstr_quartett.htm oproti JJ tam nie je veľký cenový rozdiel
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #22 kedy: 04. Júl , 2013, 13:55:12 »

tie som mal v PEAVEY 5150 a sú tiež v pohode...
Zaznamenané
bubla15
stály hosť
Príspevkov: 972

« Odpoveď #23 kedy: 05. Júl , 2013, 11:16:48 »

MESY do Valvaca urcite kupovat nebudem :) Stav je zatial taky, ze znamy ma tiez valva a menil v predzoikuk lampy u nejakeho tipka co mu to aj zmeral. Dve su eeste dobre tak najskor skusim takto.
Zaznamenané
Vratko
stály hosť
Príspevkov: 985

hoummejd :-)

« Odpoveď #24 kedy: 05. Júl , 2013, 19:23:53 »

votriem sa sem ked tu riešime elektronky, našiel som taketo niečo

http://www.ebay.com/itm/4x-NEW-Sovtek-6L6WXT-6L6GC-6L6-Vacuum-Tubes-Sov-Matched-Quad-TESTED-/300639395297?pt=Vintage_Electronics_R2&hash=item45ff811de1

potrebujem prelampovať 6505 + :-) určite tento aparát poznáte, a mnohí ste ho už aj prelampovali, ja ešte nie, tak by som bol rád keby si vymeníme skúsenosti :-D
Zaznamenané

hm... :-D
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #25 kedy: 05. Júl , 2013, 19:40:19 »

mozem mat otazku? ako sa daju zmerat preampovky a zistit ci jedna z nich dosluhuje?  Bavím sa skvele uplne vazne teraz.. zmeral mu mozno tak kolko cm siroke je sasi..  a ci sa mu tam zmestia dakde dve piva na cestu so sebou..
Zaznamenané

brdo prvy
miestny štamgast
Príspevkov: 2914

« Odpoveď #26 kedy: 06. Júl , 2013, 05:37:33 »

mozem mat otazku? ako sa daju zmerat preampovky a zistit ci jedna z nich dosluhuje?  Bavím sa skvele uplne vazne teraz.. zmeral mu mozno tak kolko cm siroke je sasi..  a ci sa mu tam zmestia dakde dve piva na cestu so sebou..
teraz nechapem  ?§!. preco by sa nedala zmerat ECCka ?
ked si za dany stupne preampu zavesis osciloskop ,tak krasne secko vidis .... ako limituje,symetriuamplitudy ,zisk ,cize da sa urcit ci je lampa ok ,alebo nie ,na tom nevidim nic zvlastneho.
Okrem ineho ,da sa to zistit aj laickejsim spôsobom softek je tiez taka firma jak pome na jahody  Bavím sa skvele ale ked hladate chip riesenia tak moze byt.
« Posledná zmena: 08. Júl , 2013, 08:02:03 od brdo prvy » Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2177

« Odpoveď #27 kedy: 06. Júl , 2013, 09:19:00 »

Okrem ineho ,da sa to zistit aj laickejsim spôsobom
Zmenšený prúd = zvýšené napätie na anóde.
Zaznamenané
kos99
pravidelný návštevník
Príspevkov: 295

« Odpoveď #28 kedy: 07. Júl , 2013, 18:32:10 »

dle mého děláte neustále stejné chyby ...lampy nemužeš jen tak vyměnit  , něl by si nastavit bias seštelovat proudy laborovat s malou flaskou co budí lampy koncové atd atd... jeden aparát pak muže hrát ostře , nebo měkce , s velkým či malým zkreslením už jen podle toho jak se to vše nastaví.....
verdikt je jen jediný pokud tomu člověk nerozumí svěřte práci odborníků a nešetřete prachy tam kde by se to nemělo .... nikdy nezískáš tolik zkušeností jako člověk co to dělá dnes a denně a má v zásobě několik sad lamp a ne jen jednu jako ty doma .....o dalších drobných věcech jako jsou elity , odpory , a hromady malých lamp ani nemluvě ....
Zaznamenané

EHS MKII+412ESH TV ,  AL STEVENS SUPERSTRAT,CORT  M200 +SKY PICKUPS,Fendr - strat - Vavruša,  DIGITECH RP7
Strán: 1 [2]  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.058 sekund, 23 otázok.