Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
01. November , 2024, 05:35:44
Strán: [1] 2 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Ako dosiahnem kvalitný zvuk.....  (Prečítané 9721 krát)
0 užívateľov a 6 Hostí prehliada túto tému.
RobertoVendeta
nováčik
*
Príspevkov: 14

« kedy: 05. Júl , 2013, 21:28:12 »

Kvalitný zvuk na basgitare....
Zaznamenané
RobertoVendeta
nováčik
*

« Odpoveď #1 kedy: 05. Júl , 2013, 21:33:53 »

Zdravim Vás, potrebujem trocha poradiť lebo som už troška z toho jeleň. Mam basgitarový lampový aparat Peavey Tour VB2  a k tomu bednu warvick wca300 a basgitaru ibanez gsr 200, môj problém je v tom, že stále sa mi nepáči zvuk aký mam a to som už krútil gombikmi na aparate dostatočne.....ten zvuk sa mi zda taký nevýrazný.....myslíte, že to môže byť basgitara lebo je to basa tak pre začiatočníkov a ja hram už 10rokov. Myslíte, že lepšia basgitara by spravila lepší zvuk??alebo treba niaký kompresor ešte dokúpiť?? ďakujem Vám za odpovede....
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13057

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #2 kedy: 05. Júl , 2013, 21:42:21 »

Prepac, ze na to pojdem inak nez by si mozno cakal...

Kolko mas rokov ? Si si isty, ze otazky, ktore si polozil su hodne cloveka (muzikanta?) hrajuceho na nastroj 10 rokov ?

Podla mna mas 13 rokov a na base hras necely rok.
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #3 kedy: 05. Júl , 2013, 21:55:35 »

ano myslim si ze lepsia basa a lepsi aparat by ti spravili tu zmenu k lepsiemu.. inak fakt divne otazky.. po 10  rokoch hrania by som uz vedel mat vlastny nazor ze co robi zvuk a logicky tam vstupuje vsetko od basaka, cez basu, efekty, zosik az po boxy.. len sa nepytaj co si mas kupit, pretoze kazdy ti poradi daco ine..

Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2311

« Odpoveď #4 kedy: 05. Júl , 2013, 23:04:03 »

zvuk basgitary kedy ? ked si hras sam pre seba sa Ti nepaci ? alebo v kapele sa Ti nepaci ako zneje Tvoja basgitara s ostatnymi nastrojmi ?
Zaznamenané
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #5 kedy: 06. Júl , 2013, 08:06:47 »

veľmi zlá basgitara a beďňa tiež nie je bohviečo, máš to o to ťažšie že amp máš lampový, nesadne k nemu každá bedňa, vyhovujúcu bedňu nájdeš jedine tak, že budeš lietať s tým ampom hore, dole a budeš skúšať bedne až natrafíš na tú ktorá sa Ti zapáči + kúp si poriadnu basgitaru

tiež by nezaškodilo napísať čo sa Ti nepáči a prečo

ešte sa aj tú tému založil v dosť nešťastnej sekcii
« Posledná zmena: 06. Júl , 2013, 08:08:05 od garde » Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
RobertoVendeta
nováčik
*

« Odpoveď #6 kedy: 06. Júl , 2013, 10:34:54 »

Prepac, ze na to pojdem inak nez by si mozno cakal...

Kolko mas rokov ? Si si isty, ze otazky, ktore si polozil su hodne cloveka (muzikanta?) hrajuceho na nastroj 10 rokov ?

Podla mna mas 13 rokov a na base hras necely rok.

No tak si dosť vedľa, pretože už som odohral čo to koncertov ale problem je tam že doteraz som hral na tranzistorovom aparate tesla a nemal som  možnosť riešit ine veci vzladom na penažnu situaciu......a inač  na base hram asi 6rokov aby som všetko uviedol na pravu mieru......inač toto je kapela v ktorej hramvam ak by sa nezdalo že mam 13rokov http://bandzone.cz/11vendeta11
Zaznamenané
RobertoVendeta
nováčik
*

« Odpoveď #7 kedy: 06. Júl , 2013, 10:38:26 »

ano myslim si ze lepsia basa a lepsi aparat by ti spravili tu zmenu k lepsiemu.. inak fakt divne otazky.. po 10  rokoch hrania by som uz vedel mat vlastny nazor ze co robi zvuk a logicky tam vstupuje vsetko od basaka, cez basu, efekty, zosik az po boxy.. len sa nepytaj co si mas kupit, pretoze kazdy ti poradi daco ine..

Tak su to zvlaštne otazky, lebo doteraz som hral na zosiku tesla a neskušal som nič ine......
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #8 kedy: 06. Júl , 2013, 10:39:15 »

by som to cele predal, kupil nejake hartke a lepsiu basu a hotovo..
Zaznamenané

RobertoVendeta
nováčik
*

« Odpoveď #9 kedy: 06. Júl , 2013, 10:42:08 »

veľmi zlá basgitara a beďňa tiež nie je bohviečo, máš to o to ťažšie že amp máš lampový, nesadne k nemu každá bedňa, vyhovujúcu bedňu nájdeš jedine tak, že budeš lietať s tým ampom hore, dole a budeš skúšať bedne až natrafíš na tú ktorá sa Ti zapáči + kúp si poriadnu basgitaru

tiež by nezaškodilo napísať čo sa Ti nepáči a prečo

ešte sa aj tú tému založil v dosť nešťastnej sekcii
Tak v podstate ten zvuk je úplne nanič.....iba to duni a nepočujem žiadny pekný tón......myslim, že lepšia basa by už s tým zvukom niečo spravila......a ta bedňa to máš pravdu ta nie je zasa nič moc
Zaznamenané
RobertoVendeta
nováčik
*

« Odpoveď #10 kedy: 06. Júl , 2013, 10:44:50 »

by som to cele predal, kupil nejake hartke a lepsiu basu a hotovo..
čo ja viem, ale tak za aparát som vysolil dosť penazí......za to Peavey....
Zaznamenané
FakyGrobian
pravidelný návštevník
Príspevkov: 478

« Odpoveď #11 kedy: 06. Júl , 2013, 11:05:55 »

Odkiaľ si? Možno by ti vedel niekto miestny helfnúť. Tá basa je prúser, to je pravda. Nemáš iba blbo nakrútené korekcie?
« Posledná zmena: 06. Júl , 2013, 11:07:27 od FakyGrobian » Zaznamenané

Fender Custom Shop ´55 Precision Bass Relic / Sivčák TB4 Jazz Custom / Sivčák NDHS5 -> kvantum efektov -> Aguilar Tone Hammer 500 -> GK 410 RBH / Ampeg SVT810
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #12 kedy: 06. Júl , 2013, 11:09:56 »

kolegovia gitaristi vedia veľmi dobre aká je to laborácia s lampovým ampom a bedňami, nejde len o to že či je bedňa dobrá alebo zlá, ale ide o to že ten amp bude hrať s jednou bedňou lepšie než inou a budú to všetko kvalitné bedne, takže to nie je len o tom  či je bedňa kvalitná alebo nie, popri tom basa najviac ovplyvňuje celkový zvuk, dôležité sú struny, s GSR 200 by Ti máloktorý kvalitný amp bude znieť dobre, takže nestačí kúpiť drahý amp a čakať že spraví zvuk keď ostatná časť celku nestojí za nič
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
RobertoVendeta
nováčik
*

« Odpoveď #13 kedy: 06. Júl , 2013, 11:14:03 »

kolegovia gitaristi vedia veľmi dobre aká je to laborácia s lampovým ampom a bedňami, nejde len o to že či je bedňa dobrá alebo zlá, ale ide o to že ten amp bude hrať s jednou bedňou lepšie než inou a budú to všetko kvalitné bedne, takže to nie je len o tom  či je bedňa kvalitná alebo nie, popri tom basa najviac ovplyvňuje celkový zvuk, dôležité sú struny, s GSR 200 by Ti máloktorý kvalitný amp bude znieť dobre, takže nestačí kúpiť drahý amp a čakať že spraví zvuk keď ostatná časť celku nestojí za nič
To máš pravu, tu basu mam od roku 2006 a dovtedy som nemal niaky lepši aparát a teraz ako fungujem v novej kapele 2roky tak som sa chcel trochu vynoviť a mať už konečne po tých rokov kvalitný zvuk, len máš pravdu, že tá basa je ohovne, myslíl, že by to bolo o dosť lepšie keby som vymenil tu basu a už aj asi viem za akú Ibanez gsr500 to už bude hádam lepšie??či?
Zaznamenané
RobertoVendeta
nováčik
*

« Odpoveď #14 kedy: 06. Júl , 2013, 11:16:23 »

Odkiaľ si? Možno by ti vedel niekto miestny helfnúť. Tá basa je prúser, to je pravda. Nemáš iba blbo nakrútené korekcie?
Ja som z Martina, čo ja viem krútil som už veeeeeľmi veľa a výsledok stále rovnaký.....skúsim v najbližšej dobe poriešiť inú basu....
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.054 sekund, 23 otázok.