Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
27. November , 2024, 07:28:49
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Prestashop e-shop  (Prečítané 5510 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
lava_ruka_boha
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 70

« kedy: 07. Júl , 2013, 11:58:06 »

Má tu niekto skúsenosti s tvorbou webu cez Prestashop? Redizajn a nejaké tie iné veci... Najlepšie veľmi lacno alebo ešte lepšie ZADARMO  Bavím sa skvele
Zaznamenané
arnysimilar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 480

« Odpoveď #1 kedy: 25. Júl , 2013, 08:33:45 »

Len malá poznámka na okraj (je to čisto môj názor):
V dnešnej dobe sa podľa mňa už nedá presadiť z lacným eshopom zadarmo. Je tu obrovská konkurencia. Kvalitný eshop vyjde na tisícky EUR a ešte nie je zaručené, že bude ziskový.
Treba si zaplatiť dizajnéra, grafika, kódera, umiestniť to na kvalitný, rýchly server s dobrou odozvou, spropagovať to, urobiť SEO. Neverím, že je taký človek, ktorý by toto všetko dobre zvládol. Všetko je o špecializácii.
Na druhej strane tu boli veľké eshopy, do ktorých majitelia nasypali státisíce EUR a už sú ta tam ... (napr. pixmania.sk).
Nechcem ťa týmto odrádzať, ale považujem tvoju snahu za stratu času.
Zaznamenané

Byť hlupákom je veľmi ťažké, pretože je veľmi veľka konkurencia...
BrokenWings
miestny štamgast
Príspevkov: 1539

« Odpoveď #2 kedy: 25. Júl , 2013, 08:56:22 »

Arnysimilar to vystihol úplne presne. Pokiaľ chceš pri e-shope dosiahnuť reálnu a dlhodobu ziskovosť, počítaj s investíciou v rádoch tisícok eur.

K tomu všetkému musíš robiť SEM a online marketing -> optimálne inbound, ktorý je nevyhnutný, čo sú ďalšie tisíce.

K pixmanii - oni boli pochybní odjakživa a u nás ich de facto pochovala heuréka.
« Posledná zmena: 25. Júl , 2013, 09:00:28 od BrokenWings » Zaznamenané
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #3 kedy: 25. Júl , 2013, 09:56:42 »

Strata casu to nie je. Isto lepsie skusit podnikat ako hnit cely zivot ako zamestnanec a nadavat na zamestnavatela, neadekvatny plat a vsetko naokolo.

Ak chces zacat, co najlacnejsie, tak je len jedna cesta. Ty musis byt obchodnik, marketer, upratovacka, programator aj dizajner. Minimalna vyhoda do buducnosti bude, ze o kazdej cinnosti budes mat pojem, co vlastne v skutocnosti stoji.

Prestashop je slusny vyber na zaciatok. Najvacsie peklo bude, ak Ti biznis vyjde a budes chciet konvertovat data. Good luck. Nejake sablony su zadarmo alebo za male peniaze ku kupeniu. Hocijake custom kodovanie sa priprav na balik, ktorym sa dostanes na uroven komercnych skriptov. Good luck again.
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
arnysimilar
pravidelný návštevník

« Odpoveď #4 kedy: 25. Júl , 2013, 10:48:37 »

Súhlasím, najprv však treba niečo vedieť robiť. K tomu je pozícia zamestnanca, ktorého firma vyškolí (a ešte mu zato platí) veľmi výhodná. A keď budeš mať pocit, že si v niečom dobrý, tak sa môžeš presadiť aj sám na trhu.
Ale keď nemáš pomaly šancu o čom to je a chceš predbehnúť konkurenciu, ktorá stojí na špičkových odborníkoch a kope prachoch v marketingu, tak mi to pripomína boj Dona Quijota z veternými mlynmi. 
Zaznamenané

pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #5 kedy: 25. Júl , 2013, 10:53:06 »

Strata casu to nie je. Isto lepsie skusit podnikat ako hnit cely zivot ako zamestnanec a nadavat na zamestnavatela, neadekvatny plat a vsetko naokolo.

alebo si najst dobre platenu pracu u dobreho zamestnavatela ktora cloveka bavi zeano.
Zaznamenané

o-yep sro
mirostrat
stály hosť
Príspevkov: 1118

zlomená Jolana Iris

« Odpoveď #6 kedy: 25. Júl , 2013, 10:57:34 »

netreba zabúdať na to , že keď sa rozbehneš a budeš mat zamestnancou , tak to nebude tiež med lízať , zamestnanci vačšinou pindajú na plat , nechce sa im robit , tobož nie niečo na viac , kradnú , proste slovenský aj celosvetový folklór , aspoň ja mám také skúsenosti  :)
Zaznamenané

http://bandzone.cz/lustifon      chcem hlučný lampák čo sa mi na kolo stane do košíka
yngsteen
stály hosť
Príspevkov: 1006

« Odpoveď #7 kedy: 25. Júl , 2013, 11:14:49 »

Čo sa má predávať v tom eshope?
Zaznamenané
spyros
inventár podniku
Príspevkov: 4852

« Odpoveď #8 kedy: 25. Júl , 2013, 11:53:34 »

Súhlasím, najprv však treba niečo vedieť robiť. K tomu je pozícia zamestnanca, ktorého firma vyškolí (a ešte mu zato platí) veľmi výhodná. A keď budeš mať pocit, že si v niečom dobrý, tak sa môžeš presadiť aj sám na trhu. Ale keď nemáš pomaly šancu o čom to je a chceš predbehnúť konkurenciu, ktorá stojí na špičkových odborníkoch a kope prachoch v marketingu, tak mi to pripomína boj Dona Quijota z veternými mlynmi.

VZDY je miesto na trhu a v dnesej dobe internetu moze za par mesiacov porazit David Goliasa ako len chce. Ked ma biznis plan hlavu a patu, budes makat aspon 8 hodin denne (24 hodin je mytus), tak sa vysledok dostavi. Dalsi mytus su spickovi odbornici. Na Slovensku.

alebo si najst dobre platenu pracu u dobreho zamestnavatela ktora cloveka bavi zeano.

Idealne statny zamestanec alebo velmi velka firma, kde prava ruka nevie, co robi lava noha. Celkovo je na Slovensku nizka produktivita prace. Minuly tyzden som sledoval vykon jedneho murara u sukromnika a polozil max. 60 tehal a aj to mu posledny tyzden pomahal hatlanger.
Zaznamenané

Greece Catholic Anarchist Bishop of Manhimself
arnysimilar
pravidelný návštevník

« Odpoveď #9 kedy: 25. Júl , 2013, 12:15:42 »

Však mu držíme všetci palce nech mu to vyjde. Nech prezradí, čo chce ešte predávať v dnešnej dobe zahltenej lacným spotrebným tovarom.
Zaznamenané

yngsteen
stály hosť

« Odpoveď #10 kedy: 25. Júl , 2013, 12:34:28 »

Kto má vlohy a gule na to aby podnikal nech podnika, kto to má rád na istotu s minimom stressu a starosti nech sa zamestná. Treba obidve skupiny ľudí.

Ak chce niekto skúsiť životaschopnosť jeho nápadu v prostredí trhovej ekonomiky, treba ho podporiť a nie vzdychať ako to nemá zmysel a doporučovať nech sa na to vysere hneď na začiatku.

A aby som nebol úplne off topic. 

"Najlepšie veľmi lacno alebo ešte lepšie ZADARMO"

Naštuduj a sprav si to sám. Ak nemáš potrebné zručnosti a ani ich nechceš mať, zarob prachy inde daj si to urobiť normálne.

Zaujímavá možnosť je aj kúpiť hotový krachnutý eshop, často idú za smiešne ceny a majú oveľa lepšiu východziu pozíciu ako čerstvo urobený shop na novej doméne.

Zdravíčko

Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #11 kedy: 25. Júl , 2013, 12:39:33 »

vacsinou je paradoxom u nas to, ze podnikaju ti, ktori napady vobec nemaju a na druhu stranu pracuju ako zamestnanci ti, ktori napady maju, len ked vidia jak vyzera bezny podnikatel u nas tak sa na to radsej rychlo vyseru.. potom sa stava ze 90% podnikatelov by radsej podnikat nemalo heh.. inak vela stastia prajem, ja by som nesiel do nicoho pokial nemam fakt dobry napad a neplatam dieru na trhu formou nejakeho start-upu..
Zaznamenané

yngsteen
stály hosť

« Odpoveď #12 kedy: 25. Júl , 2013, 13:10:08 »

vacsinou je paradoxom u nas to, ze podnikaju ti, ktori napady vobec nemaju a na druhu stranu pracuju ako zamestnanci ti, ktori napady maju, len ked vidia jak vyzera bezny podnikatel u nas tak sa na to radsej rychlo vyseru.. potom sa stava ze 90% podnikatelov by radsej podnikat nemalo heh.. inak vela stastia prajem, ja by som nesiel do nicoho pokial nemam fakt dobry napad a neplatam dieru na trhu formou nejakeho start-upu..

Obvyklý omyl, že treba čakať ne  geniálny napad a dieru na trhu.

Nápad je len nejaké semienko na začiatku, čo ťa prinúti začať a v rámci realizácie nápadu narazíš na niečo za čo sú ľudia ochotný aj platiť.

Realizácia je oveľa dôležitejšia. 

Tu si môžete vypočuť reálne príbehy. (Technická kvalita aj kvalita obsahu kolíše.)

http://vimeo.com/rozbehnisa

Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #13 kedy: 25. Júl , 2013, 14:00:28 »

Idealne statny zamestanec alebo velmi velka firma, kde prava ruka nevie, co robi lava noha. Celkovo je na Slovensku nizka produktivita prace.

ja som to ale vobec nemyslel tak ze zajebavat sa za velke peniaze. nerozumiem preco by som mal ist podnikat ked mi moze dat vyborne podmienky firma. myslim ze aj vo firmach, aj medzi podnikatelmi je kopa mudrlantov co mali akurat tak stastie a dobre usta a ich jedina sikovnost bola vychcanost, takze vseobecne akakolvek jedina mudra a platna teoria o podnikani alebo zamestnani sa je uz len z principu blbost.

taktiez je scestna teoria ze zamestnanec=ziadny stres a istota. pri tych top zajebavacoch totizto tak vyzera aj ich vyplatna paska a atraktivita pre trh prace, ani istota nieje nikde 100 %.
Zaznamenané

o-yep sro
yngsteen
stály hosť

« Odpoveď #14 kedy: 25. Júl , 2013, 14:13:25 »

taktiez je scestna teoria ze zamestnanec=ziadny stres a istota

Pravda, netreba generalizovať.

Sú joby kde je veľa stressu a istoty sú len zdanlivé. Firma môže ísť rýchlo, dole alebo dotyčného prepustia. Neexistuje reálna definitíva, iba pozície s menšou šancou na vyhadzov.

Ale keď to porovnám s niekym kto ide "all in" do podnikania, tak mi to stále príde že je tam málo stressu a určité istoty.

Nehovoriac o tom, že je oveľa ľahšie prepadnúť workoholizmu keď makáš na svojom.

Zaznamenané
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.046 sekund, 23 otázok.