dalej som odskusal nasledovne struny:
- Elixir 19052 OPTIWEB Coating Light 10-46
- Dunlop DEN 0946
- Marshall STR 0942
- GHS Big Core Nickel Rockers Extra Light 0095-043
- DR Strings DBG 9
- Cleartone Super-Light Electric 09-42
Elixir 19052 OPTIWEB Coating Light 10-46 som odskusal na Line 6 JVT 59 na zaklade vasich odporucani namiesto D´Addario EXP-120 Coated Nickel Round Wound Super Light. Elixiri su 10tky. Ako som pisal D´Addaria cinkaju,hraju skvele akusticky aj rockovo.
Elixiry maju uplne iny zvuk zvany CRISP.Neviem no,je to iny zvuk,viac zvlastne kovovy.Takyto zvuk som este nepocul.
Ukazka je tu v 1 minute.
Clovek asi musi tento ton milovat aby mu sadol.Za mna je len velkym plusom,ze sa prsty na strunach poriadne smykaju co je skvele pri rychlych prehmatoch.Dokonca sa mi stavalo,ze sa mi struna spod prsta doslova vysmykla.Treba si zvyknut
zaver: radsej ostavam pri Addario i ked verim,ze Elixiry vydrzia dlhsie.
Dalej budem testovat struny na hardrock az metal,takze struny pojdu len na Jackson KELLY X series.Vsetky struny su 9.Hladal som dobre rockovo metalove struny pre Seymour Duncany AHB1.Povodne som mal nahodene Harley Bentony Nickel 9.Su to trosku slabo akusticke struny,ale metalovo hraju celkom dobre (vhladom k cene 1,5e/ks).Hladal som vsak nieco hutnejsie,kvalitnejsie.
Dunlop DEN 0946 - ups,trefa uplne mimo
.Tieto struny su dost zle.Akusticky hraju mrtvo,pri zkreskeni menia zvuk aparatu ! ...navyse su dost tvrde,floydrose natiahli ako 10tky,nemienim dotahovat skrutky koli tomuto zvuku.Skoda...pouzit len ked nie su po ruke ine,alebo zadarmo.
Marshall STR 0942 - nooo,to je uz o dost lepsie.Akusticky to nie je ziadny pruser,ale hladam struny pre hardrock.Pri zkresleni zneju dost basovo i vyskovo zaroven.Zaujimava je vlastnost na Marshalle JVM.Struny totiz "pozieraju" presence,takze pokial sa niekto stazuje na vyskovy ton marshallu a stahuje presence,tieto struny su tym vhodnym riesenim.Za mna su struny takym dobrym standardom,viac basovym co moze vadit.
-
GHS Big Core Nickel Rockers Extra Light 0095-043 - Tieto struny nie su zlou volbou,ale nieco mi na nich malilinko vadilo.Asi to bude moc rockovy zvuk.Vhodne pre starsi rock zo 70tych rokov.Nie su zle,len hladam nieco modernejsie napr.v style Europe a este viac do metalu (Helloween atd).Akusticky nehraju zle,ale ziadne Boomersy sa nekonaju.
-
DR Strings DBG 9 - struny od znameho gitaristu Pantery.Zvuk je tu na mieste,akurat sa spravaju pre floydrose podobne ako Dunlopy a to ze natiahnu floydrose ako 10ky.Upravujem teda floydrose a na metal su tieto struny dost dobre.Akusticky su na tom neutralne.Struny su podobne tvrde ako Dunlopy co mi trochu vadilo.
-
Cleartone Super-Light Electric 09-42 - az dnes som sa po dlhsej dobe testovania dostal k tymto strunam,kedze ich odporuca dedko Mustaine.Struny som nahodil a nastalo zkreslene prekvapenie.Trefa do cierneho.Skvele struny na ktorych mi nic nechyba.
Pozor na akustiku,ziadne vybrnkavanie ala Boomers ani cinkanie ala Dadario sa nekona.Akusticky zvuk maju taky zvlastne kovovy,naviac podobny Elixirom.
zaver: u mna zatial vedu na Jacksonku Cleartone Super-Light Electric 09-42 pretoze su na hardrock trefa do cierneho,nic netreba na zosilovaci stelovat,iba hrat.Struny su poddajne,pre mna akurat.Tieto struny mi najviac sedeli aj k Seymour Duncanom,ale zdalo sa mi,ze tenke spodne struny hraju frosku tichsie ako ostatne.