Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
29. November , 2024, 05:50:14
Strán: 1 2 [3] 4 5 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: 2 lampy vs 4  (Prečítané 14416 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #30 kedy: 11. August , 2013, 23:37:27 »

Ja len poukazujem na to, ze ten hlasitostny rozdiel je v podstate zanedbatelny, netreba to prilis zvelicovat. Napriklad pokial pouzivas mnoho pedalov, tak 100ky ich vacsinou beru ochotnejsie kvoli headroomu, cize aj 50ky aj 100ky maju svoje vyhody a je to uz na gitaristovi, co a preco uprednostni. Zatracovat 100ky len kvoli o malo vyssej hlasitosti je nezmysel, kedze ten rozdiel je malo pocutelny.
uved priklad, kde si v okruhu 1000km mal na nejakom koncerte  dojem (hoc aj ako posluchac), ze by sa gitaristovi na podiu zislo viac headroomu  Popiskujem si

vsade kde sa normalne zvuci nejdu ampy tak na hlas aby trebalo kopu headroomu (lebo nie je potreba) a vsade, kde sa zvuci kompromisne (male kluby) zase tie ampy nemozu ist tak strasne nahlas, lebo by z toho gulasoviteho zvuku bol este vacsi gulas. cize ja osobne stale nevidim v beznom zivote nejaky priestor pre tie vyhody 100vky pri vytoceni naplno.

z realneho pohladu tam ta potreba fakt nie je, ze niekto preferuje 100ku kvoli nejakym nuansam je druha vec. da sa spravit aj 50tka aby znela cisto a tucne.
« Posledná zmena: 11. August , 2013, 23:45:37 od styrioci » Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #31 kedy: 11. August , 2013, 23:46:11 »

uved priklad, kde si v okruhu 1000km mal na nejakom koncerte  dojem (hoc aj ako posluchac), ze by sa gitaristovi na podiu zislo viac headroomu  Popiskujem si

Napriklad taky Gilmour pouziva tradicne zo zasady 100ky, kedze mu lepsie beru pedale a su hlasnejsie este pred tym, ako zacnu kreslit. Kopec kapiel hra na 100kach plexinach alebo Orange a pod., neviem, co Ta to udivuje. Iste, dnes je to realne v podstate jedno, ked si nazvuceny, ale stale sa aj dnes mam pocit vyraba a na koncertoch pouziva viac 100w ako 50w, tak to bolo aj kedysi. Vsimni si nepomer vyrobenych 50 a 100 u vsetkych znamych znaciek v prospech 100. Opakujem po x ty krat, hlasitostny rozdiel je zanedbatelny, tu ide skor o ine chovanie aparatu.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #32 kedy: 12. August , 2013, 00:02:38 »

Opakujem po x ty krat, hlasitostny rozdiel je zanedbatelny, tu ide skor o ine chovanie aparatu.
no vidis a ja len cely cas tvrdim, ze v dnesnych podmienkach je uplne jedno ci 50 alebo 100 lebo sa nehra na takych hlasitostiach aby sa to chovanie malo ako prejavit a v podstate aj so mnou suhlasis  Na zdravie!

inac ja mam skor dojem, ze sa momentalne zacina vyrabat a marketing tlaci malowattove ampy viac ako 100w. vsimni si kolko firiem po uspechu tiny terroru zacalo vyrabat lunch box ampy, takisto sa zacinaju objavovat 50W verzie "velkych" ampov.  Žmurk
Zaznamenané
mirostrat
stály hosť
Príspevkov: 1118

zlomená Jolana Iris

« Odpoveď #33 kedy: 12. August , 2013, 05:21:29 »

stryrioci , včil som si všimol ten tvoj podpis , no to je paráda , mi to rozšírilo obzory až na kraj vesmíru  Bavím sa skvele
Zaznamenané

http://bandzone.cz/lustifon      chcem hlučný lampák čo sa mi na kolo stane do košíka
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #34 kedy: 12. August , 2013, 07:42:14 »

stryrioci , včil som si všimol ten tvoj podpis , no to je paráda , mi to rozšírilo obzory až na kraj vesmíru  Bavím sa skvele
pockaj az sa sem zase zapoji stevino, to sa budu tie hranice vesmiru prekonavat  Bavím sa skvele
Zaznamenané
killo
stály hosť
Príspevkov: 1353

« Odpoveď #35 kedy: 12. August , 2013, 08:28:45 »

padesátku štvorďíru červenú som používal ku korgu ked som chcel byt jon lord system. pri stovke to tak dobre neslo. Pri tej padesatke som volume na klavesoch mohol urobit od cisteho hammondu az po nakresleny s lepsim priebehom, aj to krajsie hralo.

ano trocha od temy ale tak.. :-D
Zaznamenané

Captain SEXXX !!
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #36 kedy: 12. August , 2013, 08:44:10 »

Napriklad taky Gilmour pouziva tradicne zo zasady 100ky, kedze mu lepsie beru pedale a su hlasnejsie este pred tym, ako zacnu kreslit. Kopec kapiel hra na 100kach plexinach alebo Orange a pod., neviem, co Ta to udivuje. Iste, dnes je to realne v podstate jedno, ked si nazvuceny, ale stale sa aj dnes mam pocit vyraba a na koncertoch pouziva viac 100w ako 50w, tak to bolo aj kedysi. Vsimni si nepomer vyrobenych 50 a 100 u vsetkych znamych znaciek v prospech 100. Opakujem po x ty krat, hlasitostny rozdiel je zanedbatelny, tu ide skor o ine chovanie aparatu.
to Styrioci:

- Progy sa snazi vysvetlit 100watt hlavu z pozicie gitaristu a pocitu hry a nie z toho, co sa dnes pouziva a co sa dnes viac vyuzije. Zaroven suhlasim aj s tebou a aj s Progym.

- Cize pravda je opat uprostred - tiez by som radsej hral na 100vke a pekne vybudenej, ale na dnesnych podiach to je nemozne, preto hravam cez Axe.  Bavím sa skvele A ked uz musim (a chcem) aparat, tak na cim wattovo mensom, presne kvoli podmienkam, aj ked ako pise Progy, ten hlasitostny rozdiel je minimalny... Mozno tak 3dB.
Zaznamenané

Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2178

« Odpoveď #37 kedy: 12. August , 2013, 08:53:07 »

... Mozno tak 3dB.
Presne 3,01 dB   Bavím sa skvele   Bavím sa skvele   Bavím sa skvele
Zaznamenané
stevino179
Hosť
« Odpoveď #38 kedy: 12. August , 2013, 09:09:02 »

no vyzerá to tak že budúcnosť čisto  lampového skreslenia je v EL84 , dost butiq výrobcov už ide tým smerom , ozaj a vie niekto aký je rozdiel v dB medzi 4 EL84 VS 2 EL34
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #39 kedy: 12. August , 2013, 09:12:37 »

ozaj a vie niekto aký je rozdiel v dB medzi 4 EL84 VS 2 EL34
dost chujovo polozena otazka
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #40 kedy: 12. August , 2013, 09:22:10 »

dost chujovo polozena otazka
co ine cakat, ze...  Bavím sa skvele
Zaznamenané

stevino179
Hosť
« Odpoveď #41 kedy: 12. August , 2013, 09:25:42 »

či je na tom smiešne / sú take typy čo sa smeju aj ked nieje prečo / , mal som 1OOW celolampu 4 EL34 a pocitovo to nehralo skoro o nič hlasnejšie ako 30W s 4 EL84 len sa to otváralo oveľa neskor
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #42 kedy: 12. August , 2013, 10:27:39 »

mal som 1OOW celolampu 4 EL34 a pocitovo to nehralo skoro o nič hlasnejšie ako 30W s 4 EL84

To je dost zvlastne.  :)
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #43 kedy: 12. August , 2013, 10:50:44 »

este treba napisat aku hlavu.. mozno bola dojebana..
Zaznamenané

stevino179
Hosť
« Odpoveď #44 kedy: 12. August , 2013, 11:46:13 »

Simms Watts 100W Vs Hayden MOfo 30 obidva class A , ako z blýska tlačil viac Simms ale do priestoru ten Hayden až neuveriteľne hlasný , jasne nebolo to skušane na tu istu bednu ale obidva na 4 12 boxy
djbna nebola nai jedna ten siims išiel do nemecka za 1200e a spokojno kupujúci
Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] 4 5 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.069 sekund, 23 otázok.