Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
26. November , 2024, 23:27:08
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Výmena aparátu?  (Prečítané 19787 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
Sanchez
stály hosť
Príspevkov: 803

« Odpoveď #75 kedy: 24. August , 2013, 19:59:05 »

tak on chce hlavne co najjednoduchsie prepinat cisty/skresleny. takto by sa to trochu skomplikovalo oproti modernemu ampu, ci? minimalne nech to ma 2x gain a volume

Prepínať jednoducho môže. Ja som si teraz vyrobil footswitch, ktorý mi jedným spínačom prepína kanály ( clean / crunch ) na kombe a zároveň mi do signálovej cesty pripne screamer (funguje to true bypass), keď chcem lead. Screamer mám vedľa tohto fooswitchu a keď chcem crunch, tak si len vypnem screamer.
« Posledná zmena: 24. August , 2013, 20:00:36 od Sanchez » Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #76 kedy: 24. August , 2013, 20:48:01 »

inac s jjaannkkoom sme rozmyslali, ze by bolo fajn pridat taku featurku, ze prepinanie kanalov pri zapnuti/vypnuti screamera - cize by stacilo zoslapnut iba jeden switch  :)
Zaznamenané
Sanchez
stály hosť
Príspevkov: 803

« Odpoveď #77 kedy: 24. August , 2013, 20:53:13 »

inac s jjaannkkoom sme rozmyslali, ze by bolo fajn pridat taku featurku, ze prepinanie kanalov pri zapnuti/vypnuti screamera - cize by stacilo zoslapnut iba jeden switch  :)

Šak to je lahké:-)
« Posledná zmena: 24. August , 2013, 21:09:13 od Sanchez » Zaznamenané

Forus
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 89

"Šak punk ne?"

« Odpoveď #78 kedy: 02. September , 2013, 22:54:36 »

Páni, chcem vedieť Váš názor na Mesa Boogie Nomad 100  Huh! Huh! Huh! Huh! Akútne  Pomoooc! Pomoooc! Pomoooc! Pomoooc!
Zaznamenané

brdo prvy
miestny štamgast
Príspevkov: 2914

« Odpoveď #79 kedy: 03. September , 2013, 09:55:50 »

Nomada mal pred niekolkymi rokmi Feri Griglak.
Je to taky neujaty model medzi dual rektajfrom a Mark IV,ale nechapem preco ,lebo je to fakt dobry amp.
« Posledná zmena: 03. September , 2013, 10:21:45 od brdo prvy » Zaznamenané
Forus
náhodný pocestný
**

"Šak punk ne?"

« Odpoveď #80 kedy: 03. September , 2013, 10:31:22 »

Čítal som nejaké recenzie a takéto veci ohľadom toho ampu a že je to celkom spokojný amp. Označovaný je ako "čierna ovca" rodiny Mesa Boogie. Neviem ale prečo. Niekto tam písal že to je asi tým, že zvuk ťahá skôr do britského zvuku ako do klasickej Mesa Boogie. Ide mi len o to, že to je trojkanál, má to prepínač 100/50 Watt čo je ozaj super a  vlastne Mesa Boogie ako taká. Čítal som však, že jedny z prvých Nomad aparátov boli problémové. Niekto tam písal, že dokonca pri hraní začal aparát aj horieť, preto sa pýtam. Isto máte viac skúseností ako ja ... Bavím sa skvele
Zaznamenané

brdo prvy
miestny štamgast
Príspevkov: 2914

« Odpoveď #81 kedy: 03. September , 2013, 10:38:48 »

Čítal som nejaké recenzie a takéto veci ohľadom toho ampu a že je to celkom spokojný amp. Označovaný je ako "čierna ovca" rodiny Mesa Boogie. Neviem ale prečo. Niekto tam písal že to je asi tým, že zvuk ťahá skôr do britského zvuku ako do klasickej Mesa Boogie.
jj hra to tak Zakk Waildofsky

uz som videl aj duala zhoraneho na padrt ,tak ze nic si s toho nerob  Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 03. September , 2013, 11:06:08 od brdo prvy » Zaznamenané
Forus
náhodný pocestný
**

"Šak punk ne?"

« Odpoveď #82 kedy: 03. September , 2013, 10:42:16 »

Ja som našiel niečo takéto. Čo poviete?

Hodí sa to do hudby čo robím či nie?  Bavím sa skvele

www.bandzone.cz/rozdiel
Zaznamenané

garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« Odpoveď #83 kedy: 03. September , 2013, 10:54:44 »

prečo jednoducho nekúpiš a potom uvidíš Bavím sa skvele neviem ja nejako neškatuľkujem, že na to len taký aparát a podobne, pokiaľ sa to tebe páči, tak to zober, ja si tie skladby viem predstaviť aj so zvukom toho Nomadu, len aby si ty potom na to vedel hrať
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
Forus
náhodný pocestný
**

"Šak punk ne?"

« Odpoveď #84 kedy: 03. September , 2013, 11:01:17 »

Vďaka ta kompliment  Zdravíčko Ale nie smejem sa  Bavím sa skvele  Bavím sa skvele  Bavím sa skvele Tak jasné že nie som profi gitarista jak sa patrí, ale tak chcem už niečo poriadne, preto chcem vedieť či sa oplatí alebo nie. Nechcem zbytočne vyhodiť prachy za to, že budem mať horší zvuk ako som mal z Engla ...
Zaznamenané

PS1984
stály hosť
Príspevkov: 1039

...

« Odpoveď #85 kedy: 05. September , 2013, 09:02:42 »

pozerám, že s Englom si neni spokojný - čo ma prekvapuje  Fuuha zíram

Ja som hral na štyroch Engloch
- Ritchie Blackmore signature model + standard engl 4x12 box- čo je taká popičovka, že lepší aparát som nepočul.
- Retrotube 50 + box k tejto rade - pecka;
- Thunder 50 s reverbom
- buď Thunder 50 Driven (bz reverbu) alebo Screamer 50 - nepamatám si, dosť podobne vyzerá tie kombá.
- Gigmaster 15

Hral som na tom na mojom mexickom Stratocasterovi, Ibanez (nejakej vyššej sérii, žiaľ neviem čo je to zač), PRS (najvyššia séria) a počúval som  signature model Petruci, USA stratocaster z 1974 a mexický telecaster ešte jeden stratocaster mexický. Takže myslím, že celkom slušná paleta nástrojov.

Jednoznačne najlepši znejúce aparáty aké som počul. Konkrétny zvuk, ktorý obsahuje všetko. Ešte aj tá 15w sranda mala krásny zvuk. Dá sa na tom hrať všetko. Akokoľvek našteluješ potenciometre stále to dobre hrá.
Najlepšie znejúce aparáty boli Blackmoreho model a retrotube. To boli killeriny. Tan blackmoreho zvláda od bluesu až po fakt tvrdý metal. Nič tomu nechýba. Poznám chlapíka čo tam má nastavený taký čistý zvuk, že na tom hráva ľudovky.
Ja by som preč z Englu nešiel. To je to najlepšie teraz asi čo tu je. Myslím, že vytreli kocúra Marshallovi a Mese, lebo teraz kopa kapiel prechádza k Englu - Judas, Kiss, Axel Rudi Pell, Impelliterrri atď...
Zaznamenané

Learning to play with a big amplifier is like trying to control elephant.
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #86 kedy: 05. September , 2013, 10:44:38 »

No, zase by som ich do nebies nevyťahoval... Okrem blackmore čo je fakt super zosik, a možno thunderu čo je fajn zosik v danej cene tak ostatek je dosť bieda. Hnusné komprimované presaturované umelé zvuky.
Jo, a nechcel by som aby sa mi niečo v engl zosiku dodrbalo, nechci to vidieť zvnútra
« Posledná zmena: 05. September , 2013, 10:46:14 od pelko » Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #87 kedy: 05. September , 2013, 10:48:14 »

za mna blackmore a invader 100.. inak vobec nic od engla.. fakt ze uplne ze nic sa mi nepacilo ked som si na tom zahral.. ono tie zosiky hraju pekne osamote do izbicky ale tlacia tolko basov ze to az pekne neni.. ten blackmore mi prisiel ako taka obdoba 5150 s pouzitelnejsim cistym zvukom napriklad.. kamarat to ma a hra to super..
Zaznamenané

PS1984
stály hosť
Príspevkov: 1039

...

« Odpoveď #88 kedy: 05. September , 2013, 10:53:38 »

neviem chalani. ja som sa s nimi stretol v poslednej dobe celkom dosť a každý to vychvaľuje. BTW - ani na bazoši a apodobných stránkach neni až taký veľký predaj oproti takým marshallom. Chcem tým len povedať to, že ľudia sa toho asi nezdabujú...
Aj keď je tu možnosť, že to radšej ani nekúpia, ale zas tomu by som až tak neveril.
Zaznamenané

Learning to play with a big amplifier is like trying to control elephant.
Forus
náhodný pocestný
**

"Šak punk ne?"

« Odpoveď #89 kedy: 05. September , 2013, 11:08:12 »

To PS1984: Nevravel som, že sa mi zvuk môjho Engla nepáči. Ja som dosť spokojný s tým čo mi z neho vychádza. Ale vždy tam je nejaký faktor, ktorý mi proste nedá spať. Myslel som si, že za toľko prachov už budem spokojný s tým čo mám, no nie je to tak. Pomaly ale začínam prichádzať na to, že to ani samotnou hlavou nemusí byť, keďže zvuk ktorý z nej vychádza má prakticky všetko čo mi treba. Akurát že tam "niečo" je, čo mi proste s dokonalým zvukom nesedí. Postupom času mi príde, že ten Harley Benton s tými čínskymi V30kami proste nie je správna bedňa, preto asi obetujem pár stovák a kúpim zatiaľ radšej poriadnu bedňu, ako meniť zosík. Inak dopátral som sa k tomu, že v budúcnosti pôjdem určite do Mesa Boogie F50 ... Tento apec má všetko čo mi treba ... Zdravíčko
Zaznamenané

Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.192 sekund, 23 otázok.