mirostrat
|
|
« Odpoveď #30 kedy: 06. September , 2013, 18:49:50 » |
|
odo mňa : myslíš , že to nahráva na jeden šup a ked sa pomýli ide celé znova ? ono to bolo myslené ako sranda , keď tam kláti ten gitkista 5 minút a s pravačkou zahrá 5 krát , no len ma asi nepochopil , že na šupu = na jeden krát , proste bez strihov , tak tam napísal o tých klonoch
|
|
« Posledná zmena: 06. September , 2013, 18:50:29 od mirostrat »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #31 kedy: 06. September , 2013, 18:54:23 » |
|
aha - ctrl+c / ctrl+v . jasne, dnes sa uz ani inac nenahrava
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mirostrat
|
|
« Odpoveď #32 kedy: 06. September , 2013, 19:07:17 » |
|
no Rastis rozviň to trocha no lebo ja keď nahrávam a niečo dojebem tak si to odohrám celé , nestrihám , ide mi hlavne o to jak mi to znie a nejaké chybičky ma netankujú , a keď je to fakt zlé tak idem úplne odznova , aspoň si zahrám , no a ten týpek má trebárs 8 minútovú skladbu a v 7" 41 sec to dojebe , tak to strihne , alebo ide znova ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #33 kedy: 06. September , 2013, 19:21:38 » |
|
zalezi od situacie, ked ma niekto nadrvene, niekde sa pomyli, tak vie nahrat len strihnuty part a nikto si nevsimne, ze bolo niekde nieco strihane. ale viem si predstavit, ze je pasaz, do ktorej sa tak lahko nestriha a treba nahrat trebars minutu songu aby to bolo dobre. ale prehravat cely track kvoli jednej chybe, komu by sa chcelo?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kuna
|
|
« Odpoveď #34 kedy: 06. September , 2013, 19:38:11 » |
|
z dnesnou technikou vies nastrihnut hocico hocikde tak ze to v zivote nikto neodhali na nahravke cele party sa nahravali volakedy ked sa nahravalo do analog paskovych osemstopov tam sa to dalo nastrihnut len ked bola v songu naka pauza,ak nebola tak smola musel si to nahrat na raz
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mirostrat
|
|
« Odpoveď #35 kedy: 06. September , 2013, 19:40:05 » |
|
no šak ja si to iba tak amatérsky nahrávam , že potom nahrám s iným zvukom a porovnávam a dám si pol deci a počúvam a zapálim si a počúvam a zas iný zvuk a tak ďalej až kým nevládzem a potom iba počúvam a som rád , že si to nezmažem
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #36 kedy: 06. September , 2013, 19:48:18 » |
|
neni problem nastrihat, kludne aj v ms intervaloch, ale ked to das dokopy, tak to aj musi zniet tak, ze je to nahrate na jeden sup
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #38 kedy: 06. September , 2013, 21:11:24 » |
|
neni problem nastrihat, kludne aj v ms intervaloch, ale ked to das dokopy, tak to aj musi zniet tak, ze je to nahrate na jeden sup vsetko sa da strihat absolutne bez moznosti odhalenia, aj cele bicie v X stopach sa daju, dokonca aj s doznevami plechov. ctrl + c / ctrl + v v situaciach, ked je material absolutne presne v metronome, tak naco nahravat X opakovani riffov alebo hocicoho ? kym hrac pochopi, co ide aktualne nahravat, tak to je 100 x nakopirovane tam, kde treba. naco si komplikovat zivot ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #39 kedy: 06. September , 2013, 21:14:37 » |
|
... a niečo dojebem tak si to odohrám celé , nestrihám , ide mi hlavne o to jak mi to znie a nejaké chybičky ma netankujú ,...
ja si bezne striham aj sola, pokial ich nemam vopred pevne vymyslene, co casto nemam. idem nejaku improvizaciu, bars aj 20 minut na dotycny podklad a potom povyberam schopne kusky, pripadne v momente, ze uz hram uplne jaloviny, tak nastrihnem nejake adekvatne pokracovanie...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
killo
|
|
« Odpoveď #40 kedy: 07. September , 2013, 03:52:23 » |
|
ja si bezne striham aj sola, pokial ich nemam vopred pevne vymyslene, co casto nemam. idem nejaku improvizaciu, bars aj 20 minut na dotycny podklad a potom povyberam schopne kusky, pripadne v momente, ze uz hram uplne jaloviny, tak nastrihnem nejake adekvatne pokracovanie...
sak ty hras ska nie? ci mas aj nejake sola volakde? :-D
|
|
|
Zaznamenané
|
Captain SEXXX !!
|
|
|
mirostrat
|
|
« Odpoveď #41 kedy: 07. September , 2013, 06:02:02 » |
|
ale veď je gitarista tak všetko podla mna hrá aj metal , asi určite a metal je základ jak hovorí klasik , pelko pekné domáce zvieratko ako sa volá ? hodiš hívjak mienéve ?
|
|
« Posledná zmena: 07. September , 2013, 06:17:13 od mirostrat »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #42 kedy: 07. September , 2013, 09:27:44 » |
|
sak ty hras ska nie? ci mas aj nejake sola volakde? :-D
pre elisku ti zahram jednym prstom (lebo inac neviem )
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
killo
|
|
« Odpoveď #43 kedy: 07. September , 2013, 12:19:15 » |
|
ale veď je gitarista tak všetko podla mna hrá aj metal , asi určite a metal je základ jak hovorí klasik , pelko pekné domáce zvieratko ako sa volá ? hodiš hívjak mienéve ? metal na gitare to neni frajerina. Ale daj metal na trúbe ! :-) pre elisku ti zahram jednym prstom (lebo inac neviem ) sak to staci, ja tiez viac neviem a kolko ludi to roztancuje ! :-D
|
|
|
Zaznamenané
|
Captain SEXXX !!
|
|
|
DRO)))NE
nováčik
Príspevkov: 38
|
|
« Odpoveď #44 kedy: 07. September , 2013, 16:50:50 » |
|
a co si presne pod tym predstavujes, ze "sekvencne" alebo klonovat stopy ? asi myslis nieco, ako vrstvit ? no lebo ked sa vrstvi, aby sa dosiahol bud vacsi zvuk alebo nejaka nova farba a podobne, tak to treba vzdy ponahravat poctivo cez seba. nakopirovanim tych istych stop nevznikne nic ine, ako vacsia hlasitost.
myslel som že keď nahráva 15 min.skladbu a používa určitý riff a v 13 minúte a 12 sekunde sa sekne, či si tých 12 sekund deletne a nakopiruje si tam ten riff aby ho nemusel znova fyzicky nahravat alebo ide odznova na tvrdo 13 minut
|
|
|
Zaznamenané
|
Drope to O)))
|
|
|
|