Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
15. November , 2024, 15:33:35
Strán: [1] 2 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Elektrika do 300EUR  (Prečítané 4237 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
esdee
nováčik
*
Príspevkov: 13

« kedy: 13. September , 2013, 07:41:28 »

Zdravim,

potreboval by som radu ohladom kupi elektrickej gitary do cca 300 EUR. Pozeral som sa po nizsich radach Ibanezov, ale podla toho co som tu cital je to vyhodenie penazi. Nebranim sa bazaru, ale preferoval by som novy kus.
Styl hudby - rock, metal, extreme metal (death, black, doom, atd.) a sem tam nieco pomalsie, ciste. Som zaciatocnik. Preferoval by som tvar superstrat a ciernu farbu. Kobylka moze byt, ale nemusi..
Som noob, takze si rad necham poradit. :)
« Posledná zmena: 13. September , 2013, 07:41:49 od esdee » Zaznamenané
BrokenWings
miestny štamgast
Príspevkov: 1539

« Odpoveď #1 kedy: 13. September , 2013, 08:11:15 »

Za 300€ už kúpiš skvelú používanú gitaru, s kusom šťastia možno japonskú Ibanezu - otázka je v akom stave. Kóreu ale zoženieš v pohode.
« Posledná zmena: 13. September , 2013, 08:21:43 od BrokenWings » Zaznamenané
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #2 kedy: 13. September , 2013, 09:11:39 »

Za 300€ už kúpiš skvelú používanú gitaru, s kusom šťastia možno japonskú Ibanezu - otázka je v akom stave. Kóreu ale zoženieš v pohode.
presne za to musi mat electriku ..a tyžden v chorvatsku
Zaznamenané

esdee
nováčik
*

« Odpoveď #3 kedy: 13. September , 2013, 09:22:20 »

S bazarom nemam najlepsie skusenosti, ale mozno by to stalo za uvahu. Ako sa ale uistim, ze sa ma dana osoba nesnazi oj*bat? Mohli by ste mi dat nejake konkretne tipy? Na co si davat pozor, atd.?

Keby sme sa este vratili k novym kusom, co by ste odporucali do tych 300 EUR? Hral by som zatial iba doma na niecom ako Line 6 15W.

Napr. http://www.muziker.sk/gitary/elektricke-gitary/super-strat/p/12090-ibanez-GRG-270-B-BKN ? Alebo 121ex, 170dx..
« Posledná zmena: 13. September , 2013, 09:25:57 od esdee » Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #4 kedy: 13. September , 2013, 09:35:43 »

s kolkymi gitarami z druhej ruky v kategorii okolo 300€ mas ako zaciatocnik skusenost? (neber to ako rypanie) za tu cenu uz najdes super gitaru na bazaroch a pri troche stastie pripadne ak este par eur dolozis tak mas dospely nastroj, napr japonsky Ibanez RG.  nerob tu istu chybu ako kopu zaciatocnikov a nechaj si poradit ako mat za malo penazi vela muziky Žmurk
Zaznamenané
kubog
miestny štamgast
Príspevkov: 2403

« Odpoveď #5 kedy: 13. September , 2013, 09:47:45 »

Bazar je super, obzvlast v dnesnej dobe kedy ludia zufalo predavaju za tak smiesne ceny, ze som casto rad, ze ma uz nejaky GAS presiel, lebo by som mal akurat hromadu kokocin doma  Nechajte ma vydýchať
Zaznamenané
esdee
nováčik
*

« Odpoveď #6 kedy: 13. September , 2013, 10:00:36 »

s kolkymi gitarami z druhej ruky v kategorii okolo 300€ mas ako zaciatocnik skusenost? (neber to ako rypanie) za tu cenu uz najdes super gitaru na bazaroch a pri troche stastie pripadne ak este par eur dolozis tak mas dospely nastroj, napr japonsky Ibanez RG.  nerob tu istu chybu ako kopu zaciatocnikov a nechaj si poradit ako mat za malo penazi vela muziky Žmurk

0. Skor som myslel vseobecne skusenosti s bazarmi, moja dovera voci predavajucim je znacne nalomena. Ale po precitani kopec tem tu na fore sa tomu nebranim... Len teda ocakavam, ze ta gitara bude vo vybornom stave - neplanujem kupovat ziadnu novu gitaru dalsie roky (aspon zatial je plan takyto), takze to co teraz kupim mi musi vydrzat dlho.

Dalsia moznost je, ze by som kupil nejaku ibanezu do 200 EUR a po roku ju vymenil, ak pri hrani ostanem a budem sa tomu seriozne venovat.
Zaznamenané
kubog
miestny štamgast
Príspevkov: 2403

« Odpoveď #7 kedy: 13. September , 2013, 10:03:42 »

Jasne ze nebude nova ta gitara, nejaky skrabanec mat bude, ale ved tie budes mat po case aj na svojej. Na gitare sa nema co pojebat, to nesplesnivie (az na Gibsony).
Vyhoda jazdenej je, ze za co kupis za to predas a nebudeme si klamat, po pol roku roku aj tak budes chciet nieco ine   Bavím sa skvele
Kupovat nejaku hrackarsku picacinu za 2 kila je hovadina, to na bazosi nestrelis ani za 70€ a ak hej tak ti akurat budu volat nejaki kakaovnici z Roznavy, popr to vzdas a nehas si to akurat tak zavesene na stene a aj tak si nakonieck kupis z bazaru nieco lepsie...
Zaznamenané
esdee
nováčik
*

« Odpoveď #8 kedy: 13. September , 2013, 10:15:46 »

Nejaky ten skrabanec mat kludne moze, to je sucastou klasickeho opotrebovania.

Narychlo som prebehol bazos a nasiel som napr. http://hudba.bazos.sk/inzerat/29065767/Ibanez-RG420EG-SBK.php (ten vzor je ale dost trapny)

alebo

http://hudba.bazos.sk/inzerat/27889062/Predam-gitaru-IBANEZ-RG370DX-Black.php
« Posledná zmena: 13. September , 2013, 10:21:44 od esdee » Zaznamenané
stevino179
Hosť
« Odpoveď #9 kedy: 13. September , 2013, 10:23:53 »

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=785822&page=2&kategorie=0&nabpop=vse&region=&ins=25&order=datum
Zaznamenané
esdee
nováčik
*

« Odpoveď #10 kedy: 13. September , 2013, 10:54:32 »

Skoda tej cervenej, ale inak pekny kus. Btw. niekde som cital, ze floyd rose je nie moc vhodne pre zaciatocnikov.
Zaznamenané
BrokenWings
miestny štamgast

« Odpoveď #11 kedy: 13. September , 2013, 11:26:33 »

To nie je, ale dá sa zablokovať kuso dreva - práca na 5 minút a potom je to jedno Žmurk
Zaznamenané
esdee
nováčik
*

« Odpoveď #12 kedy: 13. September , 2013, 13:08:03 »

Nepatri to sice sem, ale ajtak sa spytam.

Na techniku ako je tremolo picking alebo alternative picking potrebujem gitaru s tremolo mostom? Alebo sa to na to vobec neviaze. Niekde som cital, ze na gitare s pevnym mostom to ide horsie.
Zaznamenané
BrokenWings
miestny štamgast

« Odpoveď #13 kedy: 13. September , 2013, 13:15:33 »

Tak toto je fakt úplne jedno. Všetko záleží iba na tom, koľko budeš cvičiť.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #14 kedy: 13. September , 2013, 13:47:49 »

.... Nebranim sa bazaru, ale preferoval by som novy kus...

vies ze si prave zadrel logicku kokotinu ? bud sa bazaru nebranis a tym mas milion moznosti alebo sa bazaru branis a za 300€ kupis gitaru, ktoru nakoniec nepredas ani za 100.

to co nazyvas "most" sa nevola "most", okamzite si to vyhod z hlavy. na Slovensku sa tomu hovori "kobyla" alebo "kobylka", v pripade ze sa s tym da pakovat, tak "paka" alebo "tremolo" alebo "tremolo system" alebo "flojdrous" alebo "flojd". nikdy nie "most"

cierne gitary su napicu, pretoze sa na slnku viacej rozhorucia a potom palia na vajciach, co si maloktory zaciatocnik uvedomuje. Kirk to ma osetrene, pretoze ma za sebou zastup technikov, ale netreba sa nechat ojebat.

ak Ibanez a superstrat, tak nieco ako RG470 je v tejto cene, japan alebo aj korea, ma to flojd, ktory neni uplny pruser a da sa pouzivat, v bazaroch sa to da najst.
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.069 sekund, 23 otázok.