Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
01. November , 2024, 00:51:45
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Začiatky na elektrickej gitare  (Prečítané 7157 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
ILikeIt
okukávač

Príspevkov: 2

« kedy: 19. September , 2013, 18:11:34 »

Zdravím, chcel by som vás poprosiť o radu, ako mám naučiť hrať na elektrickú gitaru, som samouk... Zatiaľ som sa naučil akordy E, Em, A, Am, G, C, D. Striedať ich už viem celkom rýchlo, len neviem čo a ako ďalej...   Neviem Mohli by ste napísať aj ako a čo ste sa učili vy, keď ste začínali. Ďakujem za každú radu  Žmurk
Zaznamenané
epiphonic
pravidelný návštevník
Príspevkov: 734

« Odpoveď #1 kedy: 19. September , 2013, 18:44:30 »

skus si hrat melodie, ktore sa ti pacia z oblubenych pesniciek a tak... proste podla sluchu to napodobnovat

a tiez taby vedia dost pomoct na zaciatku a ked uvidis ze sa to podoba na nieco tak ta to aj motivuje
« Posledná zmena: 19. September , 2013, 18:45:10 od epiphonic » Zaznamenané

slow riffs / bong hits
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2311

« Odpoveď #2 kedy: 19. September , 2013, 19:29:47 »

zaklad je prava ruka. spravne drzanie brnkatka - od toho sa odvija, ako Ti bude gitara zniet. kazdy ma trochu iny zvuk kludne aj na tom istom vybaveni - to je prave podla toho, kto ma aky uhoz, brnk alebo ako to spravne nazvat.

potom spravne brnkanie. naucit sa brnkat zhora, zdola, striedat.

potom by som pristupil k rytmickym cviceniam na jednej strune. metronom a do tempa hrat hodnoty not. cele noty, polky, osmicky, trioly, atd.

a potom by som zacal zapajat lavu ruku, cvicena na synchronizaciu, najprv na jednej strune, potom cez viacej stru,

potom by som sa zameral na zaklady teorie, teda toho, co na tu gitaru vlastne hrat. intervaly, stupnice, atd...

a medzitym by som sa snazil ucit podla ucha oblubene melodie, riffy, pesnicky, atd...

Zaznamenané
Bhlokvva
stály hosť
Príspevkov: 1032

« Odpoveď #3 kedy: 20. September , 2013, 09:07:12 »

Presne tak, najdi si nejake taby a hraj doblba. Na youtube mas kopec lekcii. Ked budes mat krvave prsty, tak studuj teoriu, lebo ak sa na nu vyseres, tak si budes neskor nadavat. A najdi si nejake clanky o zlozvykoch.
Zaznamenané

Aky je rozdiel medzi vranou?
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11901

« Odpoveď #4 kedy: 20. September , 2013, 09:33:56 »

uc sa hrat pesnicky co sa ti pacia, to budes mat aj motivaciu sa ucit a cvicit. popritom pozri teoreiu a snaz sa pochopit preco je nieco tak, ako je. +  cvicenia na techniku, synchronizaciu ruk atd atd.. casom si uz najdes vlastny postup, ked sa do toho hlbsie ponoris
Zaznamenané
stevino179
Hosť
« Odpoveď #5 kedy: 20. September , 2013, 19:11:32 »

hlavne ladička a potom si proste s nou rob čo chceš ako Ti to znie a ako Ta to baví
Zaznamenané
ILikeIt
okukávač

Príspevkov: 2

« Odpoveď #6 kedy: 24. September , 2013, 18:09:38 »

Ďakujem za rady  Žmurk A ešte nejakú jednoduchú pesničku na začiatok ak by ste mi vedeli poradiť...  :)
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #7 kedy: 24. September , 2013, 20:11:13 »

hlavne sem chodievaj co najmenej.. myslim si ze kebyze chodim na forum uz od svojihc zaciatkov hry na gitare tak by som este teraz lustil intro v enter sandman..co by som vlastne teraz robil tak ci onak kedze si to uz nepamatam, ale tak.. komu tym prospejem ze?
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11901

« Odpoveď #8 kedy: 24. September , 2013, 20:43:17 »

Ďakujem za rady  Žmurk A ešte nejakú jednoduchú pesničku na začiatok ak by ste mi vedeli poradiť...  :)
ved nejaku oblubenu snad mas, s tym zacni Žmurk
Zaznamenané
stevino179
Hosť
« Odpoveď #9 kedy: 25. September , 2013, 11:30:26 »

Presne tak vacsina veci je na par akordoch postavena tak si vyber podla huti. Ako pisal Rasto a stym suhlasim pre sound je dolezitejsia prava. Ruka
Zaznamenané
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.084 sekund, 22 otázok.