Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
22. November , 2024, 17:49:15
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Krkovy vs. kobylkovy snimac - ktory je ktory?  (Prečítané 1477 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
mario22
nováčik
*
Príspevkov: 51

« kedy: 24. September , 2013, 15:08:30 »

Daju sa nejakym sposobom rozoznat dva vzhladovo uplne rovnake snimace (HB) - ktory bol pri krku a kt. pri kobylke. Dostal som ich od jedneho znameho, boli v nejakej Washburnke. Chcel by som ich teraz osadit do inej gitary a neviem ktory kam. Diky za kazdu radu.
« Posledná zmena: 24. September , 2013, 15:09:23 od mario22 » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #1 kedy: 24. September , 2013, 15:43:15 »

su dve moznosti:

- oba su rovnake. takto sa snimace osadzali kedysi uplne bezne. az v neskorsich dobach sa zacal krkovy a kobylovy odlisovat ...

- ak nemaju byt rovnake, odlisis ich lahko. zvacsa nemaju totozny rozostup polovych nastavcov - u kobyly to byva nieco okolo od 50 do 54 mm, u krku to byva nieco okolo od 48 do 50mm. ak v tomto rozdiel nebude, tak ohmeter a krkovy by mal mat mensi odpor, dajme tomu od 6 do 8ohm, kobylovy mava spravadla viac, 8, ale kludne aj 16 ohm... tie cisla su uplne odhadom vymyslene, moc sa nimi neorientuj, hlavne ide o to, ze kobylovy mava viacej zavitov, cize silnejsi vystup a aj vacsi celkovy odpor...
Zaznamenané
ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #2 kedy: 24. September , 2013, 15:46:56 »

su dve moznosti:

- oba su rovnake. takto sa snimace osadzali kedysi uplne bezne. az v neskorsich dobach sa zacal krkovy a kobylovy odlisovat ...

- ak nemaju byt rovnake, odlisis ich lahko. zvacsa nemaju totozny rozostup polovych nastavcov - u kobyly to byva nieco okolo od 50 do 54 mm, u krku to byva nieco okolo od 48 do 50mm. ak v tomto rozdiel nebude, tak ohmeter a krkovy by mal mat mensi odpor, dajme tomu od 6 do 8ohm, kobylovy mava spravadla viac, 8, ale kludne aj 16 ohm... tie cisla su uplne odhadom vymyslene, moc sa nimi neorientuj, hlavne ide o to, ze kobylovy mava viacej zavitov, cize silnejsi vystup a aj vacsi celkovy odpor...
Kohm/kiloohm/ :)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #3 kedy: 24. September , 2013, 15:51:05 »

jasne :)
Zaznamenané
Vratko
stály hosť
Príspevkov: 985

hoummejd :-)

« Odpoveď #4 kedy: 24. September , 2013, 16:09:17 »

dlzka kablov je rovnaká?
Zaznamenané

hm... :-D
mario22
nováčik
*
Príspevkov: 51

« Odpoveď #5 kedy: 25. September , 2013, 09:45:12 »

Dakujem za vsetky odpovede. Pisal som ze su vzhladovo rovnake tj. rovnake vzdialenosti polovych nastavcov, a aj rovnaka dlzka kabla. Presne som mal na mysli nejaku odpoved typu vacsi/mensi odpor. A bolo mi to aj potvrdene. Predpokladal som ze maju rozny odpor, len som nevedel kt. ma mat vacsi a kt. mensi. Dakujem, premeram, uvidim.
Zaznamenané
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.095 sekund, 23 otázok.