Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
26. November , 2024, 03:29:00
Anketa
Otázka: čo je potrebné pre koncert?
len vlastný gear
PA na ozvučenie spevu
PA na ozvučenie celej kapely a všetko čo k tomu patrí
Nehrať puby kde neozvučia kapelu

Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: čo je potrebné pre kapelu  (Prečítané 1225 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
garde
miestny štamgast
Príspevkov: 2967

« kedy: 09. Október , 2013, 07:20:59 »

Ahojte, už nejaký ten mesiac sa u nás vedie polemika koncertovania/nekoncertovania, jeden člen spevák stále hľadá dvôvody ako nekoncertovať, momentálne si vymyslel to že nemáme potrebný aparát a že v prípade potreby sa nevieme ozvučiť a že nevieme uhrať pub o nejakých 30 ľudí.

už mu pomaly tieto dvôvody dochádzajú a ja zase dúfam, že tu na fóre sa dá získať relevantnú vzorku toho čo treba, či treba a či vôbec, alebo ako fungujete vy, či potrebujete zo sebou vláčiť vlastné PA alebo len gear ja osobne by som hral len puby kde ozvučia kapelu a či je takáto predstava vôbec reálna, ďakujem za každý dobre mienený názor, radu a hlas Na zdravie!
Zaznamenané

"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #1 kedy: 09. Október , 2013, 07:41:22 »

S muzikantom ktorý nechce koncertovať sa okamžite rozlúčiť....
Zaznamenané
garde
miestny štamgast

« Odpoveď #2 kedy: 09. Október , 2013, 07:47:24 »

v ďaka, ale týmto smerom vôbec nepokračujme na toto som sa nepýtal a v okolí neviem o človeku ktorý by charakterovo, ľudsky, názorovo, vekovo sadol do partie a ani nechcem hľadať, to si radšej nájdem inú kapelu, ale zase na toto som sa nepýtal :)
Zaznamenané

Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #3 kedy: 09. Október , 2013, 07:53:17 »

v ďaka, ale týmto smerom vôbec nepokračujme na toto som sa nepýtal a v okolí neviem o človeku ktorý by charakterovo, ľudsky, názorovo, vekovo sadol do partie a ani nechcem hľadať, to si radšej nájdem inú kapelu, ale zase na toto som sa nepýtal :)
Tak namiesto tych basnickych uvodov si mohol ist rovno k veci a uplne jednoduchsou cestou - Co je potrebne na hranie v puboch/kluboch?

A hned ti aj odpoviem:

- vsade a vzdy sa to lisi, niekde mas miestne PAcko uplne napicu/napicu/dobre/lepsie a niekde aj vyborne.
 - niekedy ma kapela svoj gear uplne napicu/este viac napicu a obcas dobre.
 - niekedy je fajn sa ist pozriet na miesto hrania, popytat sa o ake PA ide, kazdopadne kym kapela nema svojho vlastneho zvukara, vzdy to bude trefa na slepo.
 - podla mna by sa kapela mala stale nazvucovat, aj ked ide o male podniky, neviem si predstavit hrat (resp. ten zvuk vonku) ako v skusobni, ze len z aparatov.
Zaznamenané

kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #4 kedy: 09. Október , 2013, 08:18:15 »

mozno skor len staci nehrat v kazdej diere kazdy vikend a hrat v podnikoch, ktore su na to vybavene a nemaju problem ozvucit  povedzme aspon spev a kopak.. v malom podniku nemusis zvucit gitary/basu a vlastne ani bicie
Zaznamenané

killo
stály hosť
Príspevkov: 1353

« Odpoveď #5 kedy: 09. Október , 2013, 08:47:02 »

Ked podnik nema vlastne PAcko tak tam asi ani nejst,v pripade ze ho ma, zistit si co je to zac, a ci su tam aspon dve odposluchove cesty. Co je celkom dolezity artikel.
PAcko a odposluchy s v percentualnom kolaci velka cast toho ako bude kapela zniet a c ito bude dobre/zle...
Zaznamenané

Captain SEXXX !!
garde
miestny štamgast

« Odpoveď #6 kedy: 09. Október , 2013, 09:49:01 »

mozno skor len staci nehrat v kazdej diere kazdy vikend a hrat v podnikoch, ktore su na to vybavene a nemaju problem ozvucit  povedzme aspon spev a kopak.. v malom podniku nemusis zvucit gitary/basu a vlastne ani bicie

v podstate ak to bude napríklad jeden koncert za dva mesiace vôbec mi nebude vadiť, ak budeme hrať ako predkapela, nejakej inej zabehnutej kapele to by bolo z môjho pohľadu najideálnejšie, toto sa týka pubov a malých akcií, na fesťákoch zase nebude treba riešiť nič len vlastný gear

15W+412box a 30W+212box gitarové ampy bude treba zvučiť stále, lebo inak komorná atmoška, akotak uhrať podnik sa dá 50W+412box aparátmi komfortne + aktivne bedne na spev, len to by museli chalani zainvestovať a tomu sa chcem vyhnúť, teda nehrať v každej diere   

Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #7 kedy: 09. Október , 2013, 10:56:16 »

Ked podnik nema vlastne PAcko tak tam asi ani nejst,v pripade ze ho ma, zistit si co je to zac, a ci su tam aspon dve odposluchove cesty. Co je celkom dolezity artikel.
PAcko a odposluchy s v percentualnom kolaci velka cast toho ako bude kapela zniet a c ito bude dobre/zle...

TAK
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #8 kedy: 09. Október , 2013, 10:59:48 »

inak asi takto nejak... to, co by mala mat kapela v skusobni na pohodlne nazvucenie skusky, cize 2x PA bedne, jeden stereo koncak + 8 a viac sablovy mixpultik, vsetko veci, co dnes dokopy nestoja viac, ako 300€, tak s tymto vybavenim neni problem nazvucit aj bezny maly pub. vacsie akcie, vacsi aparat, ma mat usporiadatel. respektive ak mat vlastne slusne ozvucenie, tak to pripada do uvahy podla mna u kseftovej kapely, ktora si to dokaze behom roka aj vyamortizovat...
Zaznamenané
FakyGrobian
pravidelný návštevník
Príspevkov: 478

« Odpoveď #9 kedy: 09. Október , 2013, 14:34:27 »

Tak!!!
Zaznamenané

Fender Custom Shop ´55 Precision Bass Relic / Sivčák TB4 Jazz Custom / Sivčák NDHS5 -> kvantum efektov -> Aguilar Tone Hammer 500 -> GK 410 RBH / Ampeg SVT810
Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.074 sekund, 24 otázok.