garde
|
|
« kedy: 09. Október , 2013, 07:20:59 » |
|
Ahojte, už nejaký ten mesiac sa u nás vedie polemika koncertovania/nekoncertovania, jeden člen spevák stále hľadá dvôvody ako nekoncertovať, momentálne si vymyslel to že nemáme potrebný aparát a že v prípade potreby sa nevieme ozvučiť a že nevieme uhrať pub o nejakých 30 ľudí. už mu pomaly tieto dvôvody dochádzajú a ja zase dúfam, že tu na fóre sa dá získať relevantnú vzorku toho čo treba, či treba a či vôbec, alebo ako fungujete vy, či potrebujete zo sebou vláčiť vlastné PA alebo len gear ja osobne by som hral len puby kde ozvučia kapelu a či je takáto predstava vôbec reálna, ďakujem za každý dobre mienený názor, radu a hlas
|
|
|
Zaznamenané
|
"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
|
|
|
RobG
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 09. Október , 2013, 07:41:22 » |
|
S muzikantom ktorý nechce koncertovať sa okamžite rozlúčiť....
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
garde
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 09. Október , 2013, 07:47:24 » |
|
v ďaka, ale týmto smerom vôbec nepokračujme na toto som sa nepýtal a v okolí neviem o človeku ktorý by charakterovo, ľudsky, názorovo, vekovo sadol do partie a ani nechcem hľadať, to si radšej nájdem inú kapelu, ale zase na toto som sa nepýtal
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Branko
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 09. Október , 2013, 07:53:17 » |
|
v ďaka, ale týmto smerom vôbec nepokračujme na toto som sa nepýtal a v okolí neviem o človeku ktorý by charakterovo, ľudsky, názorovo, vekovo sadol do partie a ani nechcem hľadať, to si radšej nájdem inú kapelu, ale zase na toto som sa nepýtal Tak namiesto tych basnickych uvodov si mohol ist rovno k veci a uplne jednoduchsou cestou - Co je potrebne na hranie v puboch/kluboch? A hned ti aj odpoviem: - vsade a vzdy sa to lisi, niekde mas miestne PAcko uplne napicu/napicu/dobre/lepsie a niekde aj vyborne. - niekedy ma kapela svoj gear uplne napicu/este viac napicu a obcas dobre. - niekedy je fajn sa ist pozriet na miesto hrania, popytat sa o ake PA ide, kazdopadne kym kapela nema svojho vlastneho zvukara, vzdy to bude trefa na slepo. - podla mna by sa kapela mala stale nazvucovat, aj ked ide o male podniky, neviem si predstavit hrat (resp. ten zvuk vonku) ako v skusobni, ze len z aparatov.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
kaolko
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 09. Október , 2013, 08:18:15 » |
|
mozno skor len staci nehrat v kazdej diere kazdy vikend a hrat v podnikoch, ktore su na to vybavene a nemaju problem ozvucit povedzme aspon spev a kopak.. v malom podniku nemusis zvucit gitary/basu a vlastne ani bicie
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
killo
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 09. Október , 2013, 08:47:02 » |
|
Ked podnik nema vlastne PAcko tak tam asi ani nejst,v pripade ze ho ma, zistit si co je to zac, a ci su tam aspon dve odposluchove cesty. Co je celkom dolezity artikel. PAcko a odposluchy s v percentualnom kolaci velka cast toho ako bude kapela zniet a c ito bude dobre/zle...
|
|
|
Zaznamenané
|
Captain SEXXX !!
|
|
|
garde
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 09. Október , 2013, 09:49:01 » |
|
mozno skor len staci nehrat v kazdej diere kazdy vikend a hrat v podnikoch, ktore su na to vybavene a nemaju problem ozvucit povedzme aspon spev a kopak.. v malom podniku nemusis zvucit gitary/basu a vlastne ani bicie
v podstate ak to bude napríklad jeden koncert za dva mesiace vôbec mi nebude vadiť, ak budeme hrať ako predkapela, nejakej inej zabehnutej kapele to by bolo z môjho pohľadu najideálnejšie, toto sa týka pubov a malých akcií, na fesťákoch zase nebude treba riešiť nič len vlastný gear 15W+412box a 30W+212box gitarové ampy bude treba zvučiť stále, lebo inak komorná atmoška, akotak uhrať podnik sa dá 50W+412box aparátmi komfortne + aktivne bedne na spev, len to by museli chalani zainvestovať a tomu sa chcem vyhnúť, teda nehrať v každej diere
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 09. Október , 2013, 10:56:16 » |
|
Ked podnik nema vlastne PAcko tak tam asi ani nejst,v pripade ze ho ma, zistit si co je to zac, a ci su tam aspon dve odposluchove cesty. Co je celkom dolezity artikel. PAcko a odposluchy s v percentualnom kolaci velka cast toho ako bude kapela zniet a c ito bude dobre/zle...
TAK
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 09. Október , 2013, 10:59:48 » |
|
inak asi takto nejak... to, co by mala mat kapela v skusobni na pohodlne nazvucenie skusky, cize 2x PA bedne, jeden stereo koncak + 8 a viac sablovy mixpultik, vsetko veci, co dnes dokopy nestoja viac, ako 300€, tak s tymto vybavenim neni problem nazvucit aj bezny maly pub. vacsie akcie, vacsi aparat, ma mat usporiadatel. respektive ak mat vlastne slusne ozvucenie, tak to pripada do uvahy podla mna u kseftovej kapely, ktora si to dokaze behom roka aj vyamortizovat...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
FakyGrobian
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 09. Október , 2013, 14:34:27 » |
|
Tak!!!
|
|
|
Zaznamenané
|
Fender Custom Shop ´55 Precision Bass Relic / Sivčák TB4 Jazz Custom / Sivčák NDHS5 -> kvantum efektov -> Aguilar Tone Hammer 500 -> GK 410 RBH / Ampeg SVT810
|
|
|
|