Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
25. November , 2024, 18:30:48
Strán: 1 [2] 3 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Kombo na doma schopné produkovať hi gain zvuk  (Prečítané 8492 krát)
0 užívateľov a 6 Hostí prehliada túto tému.
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #15 kedy: 13. Október , 2013, 16:06:04 »

pri higainu tu dynamiku teda hrozne vyuzijes ty neblby nemetlaku :)
samozrejme, ze vyuzijes, pokial nejde len o riffy
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #16 kedy: 13. Október , 2013, 16:07:09 »

vsetky tie firemne guitar rigy, amplituby aj pod farmy viac menej su tragedia s tym suhlasim (co sa velkych skresleni tyka), niektore od lepou su pregainovane az strach, ale napr to Lecto bolo dost dobre aj co sa dynamiky tyka, pripadne lextac, podobne TSE x50 (simulacia 5150). zaklad zachovania dynamiky pri SW higainoch je co najviac obmedzit simulaciu z retazca. ja pouzivam maximalne amp sim + IR. TS, noise gate pouzivam realne krabky do zvukovky a aj dynamika tam je, ci uz od reakcie od uhozu brnkatom po reakciu na volume na gitare alebo rozny snimacovy output. vramci toho metalu co si brnkam uhram s jednym zvukom/retazcom vsetko co potrebujem od clean cez rhytm, po lead a rozne zvuky riesim len prepinanim snimacov resp stiahnutim volume ak potrebujem clean.

potvrdilo mi to viac ludi co na moju radu vyskusali vymenit simulaciu nakopavaca za ozajstny nakopavac
« Posledná zmena: 13. Október , 2013, 16:10:44 od styrioci » Zaznamenané
arnysimilar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 480

« Odpoveď #17 kedy: 13. Október , 2013, 16:33:38 »

Dá sa aj na malom kombe pri izbovej hlasitosti hrať hi gain. Ale za kvalitu sa platí a k 100 EUR is treba pridať cca jednu nulu. Ale to už je iná téma.

Zaznamenané

Byť hlupákom je veľmi ťažké, pretože je veľmi veľka konkurencia...
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #18 kedy: 13. Október , 2013, 16:36:58 »

Dá sa aj na malom kombe pri izbovej hlasitosti hrať hi gain. Ale za kvalitu sa platí a k 100 EUR is treba pridať cca jednu nulu. Ale to už je iná téma.

Tolko netreba, okolo 300-400 EUR sa uz da.
« Posledná zmena: 13. Október , 2013, 16:37:24 od proghoper » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
arnysimilar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 480

« Odpoveď #19 kedy: 13. Október , 2013, 16:51:08 »

To je mi jasné, ja som chcel len poukázať na technické možnosti, ktoré sú prakticky bez hraníc. Ten taliansky zvuk mi pripomína Plexi, ale ono to hrá na 1/20 Wattu Si píš!!!
Zaznamenané

Byť hlupákom je veľmi ťažké, pretože je veľmi veľka konkurencia...
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #20 kedy: 13. Október , 2013, 16:59:58 »

Zaznamenané
cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #21 kedy: 13. Október , 2013, 18:11:11 »

ja mam doma Blackstar HT1, a hra to pekne lampovo ajj potichu... samozrejme to vie aj fajny higain :) z druhej ruky ho zozenies do 150...
Zaznamenané
stevino179
Hosť
« Odpoveď #22 kedy: 13. Október , 2013, 19:39:17 »

dirty king a fender 10G ,
Zaznamenané
enakki
okukávač

Príspevkov: 2

« Odpoveď #23 kedy: 13. Október , 2013, 23:49:33 »

ja hravam iba doma a tiez som toto riesil. skusal som tranzistor (vox pathfinder) ten mal celkovo overdive uplne hnusny. fender mustang bol za tie peniaze asi najlepsia volba, ale celkovy zvuk odrazal aj tu cenu. a vadili mi presety a milion nastaveni cez gombiky a krutitka. nakoniec som skoncil pri blackstar ht-1. 1w lampa, celkom fajn clean, i ked uchvateny z neho nie som, crunch ma velmi pekny, digi reverb (u mna podmienka) a overdrive channel ma slusny gain. na youtube je kopec ukazok. obrovske plus je vstup na externy player a najma output ktory emuluje kabinet. takze sa da hodit na sluchatka alebo pripadne na recording. dokonca som ho skusal pustit cez audio zosik cez stereo a velmi pozitivne dojmy. ono ten output je totiz stereo takze to neznie vobec plocho a s reverbom to ma naozaj prijemny zvuk. inak je napredaj (hlava) nakolko som kupil marshall sl5 ktory mne vyhovuje viac (nehram na hi-gain).
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #24 kedy: 14. Október , 2013, 00:56:29 »

nakolko som kupil marshall sl5 ktory mne vyhovuje viac (nehram na hi-gain).

Vitaj inak.  :) Marshall myslis ten novy Slashov model s 1 EL34 v koncaku?
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
stevino179
Hosť
« Odpoveď #25 kedy: 14. Október , 2013, 06:32:29 »

Teraz niekto predavaHk metalmaster  a to za cenu okolo 100e. Je tam lampa red box vystup na bednu na sluchadka na komp...
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #26 kedy: 14. Október , 2013, 10:34:10 »

Jednoznačne za málo peňazí radšej použiť soft v PC.

Mňa Guitar Rig 5 naozaj pozitívne prekvapil, na cvičenie úplne do pohody, nájdeš tam šikovné skreslenia. Každé kombíčko do 100€ bude hrať určite horšie.
« Posledná zmena: 15. Október , 2013, 00:21:34 od Pitu » Zaznamenané

BrokenWings
miestny štamgast
Príspevkov: 1539

« Odpoveď #27 kedy: 14. Október , 2013, 10:56:27 »

Kúp si za 50-60€ Orange CR15 + za 50€ M-Audio BlackBox alebo Line6 Pod 2.0.

Je to najjednoduchšie a dostaneš z toho veľmi slušný zvuk v pomere k cene.

BlackBox navyše slúži ako USB zvukovka, takže sa zíde aj na simulácie k PC.

Riešenie s PC je komplikovanejšie a začiatočníka môže odradiť.

Výsledok je však jednoznačný:
Bez digitálnej simulácie si v tomto prípade neporadíš.
« Posledná zmena: 14. Október , 2013, 11:08:51 od BrokenWings » Zaznamenané
enakki
okukávač

Príspevkov: 2

« Odpoveď #28 kedy: 14. Október , 2013, 16:01:00 »

Vitaj inak.  :) Marshall myslis ten novy Slashov model s 1 EL34 v koncaku?
dikes. ano, presne ten. osobne som z neho uneseny (slash je mi inak uplne ukradnuty).

k topicu:
inak co sa tyka emulacie, PC som neskusal, iba garageband na MACu - nebolo to zle, ale stale to bol soft. amplitube som skusal iba na ipade (podledna ver. udajne pouziva rovnake algoritmy ako PC verzia) to mi prislo uplne ZLE. ale prijemne prekvapil AMPKIT (od peavey). akurat ze ja nemam nervy sa zasierat so software a dalsim prepajanim. niet nad to zapojit do ampu a hrat. a mat realne krutika, ked treba. aspon teda co mna sa tyka.
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #29 kedy: 14. Október , 2013, 16:42:00 »

tak ono tie veci treba vediet aj nastavit a nie ze nainstalujem, zapnem a potom po 5 minutach ze meh.. zle je to ..amplitube metal pouzivam doma na bezne hranie a nahravanie napadov uz par rokov a uplne v poho to staci.. by ma jeblo kebyze este aj na doma kupujem komba a kktiny.. inak hej.. slash urcite hra na 1w zosik  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Strán: 1 [2] 3 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.059 sekund, 23 otázok.