Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
13. November , 2024, 09:10:13
Strán: [1] 2 3 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: poradte mi prosim elektricku gitaru za 800€  (Prečítané 8224 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
tralos
nováčik
*
Príspevkov: 26

« kedy: 21. Október , 2013, 17:02:39 »

Takže zdravím všetkých, čiže mám takú dilemu.Som "začiatočník gitarista" samouk.Veľmi ma to baví a chcem v tom pokračovať.Ale problém je v tom, že doteraz som hral len na akustickej gitare a z dôvodu že sa mi páči tvrdšia hudba ma samozrejme láka elektrika.Tu je môj problém , neviem si nájsť vhodnú gitaru.Chcem pomoc ! Elektrickú gitaru som držal v rukách 1x a to bolo v muzikeri. Ale chcel by som si kúpiť kvalitnejšiu gitaru.Pretože teraz si kúpim nejakú "šunku" a potom si budem kupovať lepšiu lebo mi táto nestačí. Čiže rovno chcem ísť po kvalitnejších.Myslím že tak do 800 € by sa to dalo. A z toho dôvodu že sa do toho nerozumiem by som chcel pomoc.Našiel som si na nete túto gitaru Michael Kelly Patriot Limited Spalted Maple predávajú ju aj v muzikeri aj som si ju tam skúšal. Celkom sa mi pozdávala ale aj tak chcem radu od skúsenejších :) Dúfam že sa nájde niekto ochotný kto mi pomôže :) vopred ďakujem .
« Posledná zmena: 21. Október , 2013, 17:12:35 od rastis » Zaznamenané
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #1 kedy: 21. Október , 2013, 17:29:10 »

takže základné otázky na ktoré potrebujeme odpoveď aby sme vedeli poradiť.

800€ čisto za gitaru? Trváš na tom aby bola nová? Čo plánuješ hrať? Aký máš aparát, resp. koľko plánuješ investovať do neho? Alebo chceš cvičiť doma na PC? Aký tvar by mala gitara mať? Pevná kobylka?

potom sa budeme vedieť pohnúť daľej.
A vitaj  Na zdravie!
Zaznamenané
tralos
nováčik
*

« Odpoveď #2 kedy: 21. Október , 2013, 17:34:56 »

no čiže 800 € je môj strop nerád by som tak veľa dal za gitaru ale tak ak by sa mi strašne moc páčila myslím že by sa to nejako dalo sprostredkovať. Ďalej no neviem nemám moc rád z bazaru lebo nikdy nevieš čo ti kto predá aké to má vady atď čiže uprednostňujem novú.Čo plánujem hrať. No neviem nenašiel by sa nejaký univerzál ? Ak nie prosím aké sú tipy , ospravedlnujem sa ale vážne som do toho nováčik. Aparát ešte neriešim, nič náročné taký stred neviem no to budem riešiť potom. Na tvare no neviem tak može ich byť viac ale napríklad : stratocaster , superstrat ale aj SG ja neviem nejako príliž mi na tom nezáleží . Nechcem nič extravagantné. A ďalšia moja nevedomosť. Pevná kobylka ? No to by sa mi páčilo ak by ste mi to vysvetlil :)
ďakujem vitám  Na zdravie!
Zaznamenané
epiphonic
pravidelný návštevník
Príspevkov: 734

« Odpoveď #3 kedy: 21. Október , 2013, 17:41:54 »

pevna kobylka: "bez tej páčky"
...vyskusaj co ti najviac sadne do ruky a kup. Tu ti aj tak kazdy poradi najskor bazar a nie nahodou, lebo tam za mensi obnos kupis lepsi nastroj jak v hudobninach. Inac hudobniny ti nezarucia nastroj bez chyb - skor naopak. Ale ked natrafis na seriozneho cloveka, ktory ma nastroj vyhraty a nastaveny neni sa coho bat.
Ale vzhladom na to, co si napisal ta na bazar nikto nepresvedci takze inej pomoci nieto.
« Posledná zmena: 21. Október , 2013, 17:44:15 od epiphonic » Zaznamenané

slow riffs / bong hits
tralos
nováčik
*

« Odpoveď #4 kedy: 21. Október , 2013, 17:45:58 »

Ako si ja môžem byť istý ak kúpim z bazaru že to nemá nejaké vady alebo niečo podobné. A ešte keď sa tomu nerozumiem a neviem si to ani skontrolovať tak to je dosť ťažké. Aha a podla vás je lepšie mať makkú alebo tvrdú ? aké sú výhody a nevýhody.
Zaznamenané
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #5 kedy: 21. Október , 2013, 17:46:24 »

Gitara z bazáru nieje žiadny problém, všetci dojedného tuna také máme. Gitara nieje elektronika, tam sa nemá čo pokaziť. Každý gitarista točí gitary celý život, tak to je a aj teba to neminie  Popiskujem si
Ak nevieš moc čo chceš, behni ako kolega radí do hudobnín a približne poskúšaj čo ti sedí pocitovo do ruky najviac. Ak chceš hrať tvrdšie veci tak gitary s humbucker snímačmi. Ako začiatočník vyberaj iba z gitár s pevnou kobylkou (žiadne tremolá, floyd rose...), ušetríš si tým kopu nervov.
« Posledná zmena: 21. Október , 2013, 17:47:28 od pelko » Zaznamenané
tralos
nováčik
*

« Odpoveď #6 kedy: 21. Október , 2013, 17:50:53 »

Nad tým bazarom budem ešte uvažovať. Ako hovorím že tá Michael kelly sa mi celkom páčila aj do ruky aj vzhľadom len som chcel váš názor poprípade niečo lepšie. Tá MK má snímače Rockfield SWC sú dobré alebo nie ?
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #7 kedy: 21. Október , 2013, 17:54:23 »

mas 800e a kukas na michael kelly.. co myslim pred rokom ani len nebola znacka  Bavím sa skvele najvacsie sunty co maju v muzikeri prisaham..
Zaznamenané

tralos
nováčik
*

« Odpoveď #8 kedy: 21. Október , 2013, 17:55:08 »

Dobre ja to beriem ďakujem za pripomienku tak poraďte niečo lepšie teda..
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #9 kedy: 21. Október , 2013, 17:58:00 »

za 800e mozes mat americky strat, tele, nejake to LPcko.. inak len tak btw. kamarat coskoro bude predavat Greco za nejakych 750e aj s kufrom.. co je les paulovita dobre hrajuca gitara japonskej produkcie..
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #10 kedy: 21. Október , 2013, 17:59:37 »

Aha a podla vás je lepšie mať makkú alebo tvrdú ? aké sú výhody a nevýhody.
asi tvrdu, mne to tiez nikto nepovedal, ale skusenost mi vravi, ze s makkym nastrojom to nejde  Bavím sa skvele

kup si daco z bazaru odtialto a mas viacmenej istotu, ze ta gitara bude v poriadku Žmurk

co je les paulovita dobre hrajuca gitara japonskej produkcie..
POVODNEJ Si píš!!!
« Posledná zmena: 21. Október , 2013, 18:00:27 od styrioci » Zaznamenané
tralos
nováčik
*

« Odpoveď #11 kedy: 21. Október , 2013, 18:02:51 »

Ja chcem nástroj na ktorý sa bude dať ľahšie hrať , neviem asi poviem blbosť ale proste aby nebolo treba tak silno stláčať struny aby hrali čisto , bo som mal 2 akustiky na jednej som musel posilovať ruku aby som zahral niečo , ale potom tá druhá stačilo len jemne položiť prst a už hralo pekne a čisto . Neviem v čom to bolo.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #12 kedy: 21. Október , 2013, 18:06:29 »

das si tam tensie struny a mas
Zaznamenané
tralos
nováčik
*

« Odpoveď #13 kedy: 21. Október , 2013, 18:08:12 »

takže ide o struny ? to je všetko ?  a ešte som mal taký problém že struny som mal dosť ďaleko od hmatníka.
Zaznamenané
BrokenWings
miestny štamgast
Príspevkov: 1539

« Odpoveď #14 kedy: 21. Október , 2013, 18:25:35 »

Si z Bratislavy? Mam na predaj paradny biely Les Paul Custom za 260€. Znacka Vintage. Mozes ho prist nezavazne vyskusat. Je k tomu puzdro Gibson.

Za 800 nas nastroj, efekty aj super aparat - samozrejme vsetko pouzivane, ale to vobec nevadi.
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.097 sekund, 23 otázok.