Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
17. November , 2024, 16:53:57
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Po exporte znie nahrávka inak  (Prečítané 4997 krát)
0 užívateľov a 6 Hostí prehliada túto tému.
Lario1
pravidelný návštevník
Príspevkov: 180

« kedy: 23. Október , 2013, 14:59:53 »

Ahoj mám chcel by som sa opýtať na problém, ktorý spočíva v tom, že nahrávka, ktorú zrenderujem, teda prevediem znie úplne inak po prevedení do WAV, MP3... Predstavte si, že mám mix skladby v DAW-ku Reaper, s s mixom skladby som zvukovo pomerne spokojný tak ho finálne zrenderujem. Pustím si tú nahrávku a znie úplne inak (horšie) ako keď boli stopy natiahnuté v Reaperi. Som si istý, že vo Windowse ani prehrávačoch nemám zapnutý žiaden EQ. Môže to byť nejakými slabými prevodníkmi pri renderi?
Ako dosiahnem aby master som to čo mám hotový znel po exporte do audiosúboru rovnako?
Ako vstupné zariadenie mám v Reaperi môj efekt Line 6 HD 500.
VĎAKA
Zaznamenané
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #1 kedy: 23. Október , 2013, 15:22:05 »

aky pouzivas prehravac vo windowse? ked projekt exportujes do klasickeho 24bit wav, tak tam nemoze byt pocut rozdiel, dokonca ani pri kvalitnej mp3 nepocut rozdiel. ak ale vylucujes aj eq v prehravaci, tak sa obavam, ze je to len psychologicky klam. ono cloveku inac znie nahravka v projekte, kde tie stopy vidi pekne pod sebou a usi sa snazia priradit si to co pocuju k tomu, co oci vidia, cize sa to zda prehladnejsie v tom mixe. potom ked si to vyexportovane das do prehravaca s ostatnymi profi nahravkami, tak to akoby zrazu hralo horsie.
Zaznamenané
pelko
miestny štamgast
Príspevkov: 2146

« Odpoveď #2 kedy: 23. Október , 2013, 15:53:26 »

presne tento istý neduh som tiež pri reaperi vždy zažíval, neverím že to je placebo
« Posledná zmena: 23. Október , 2013, 15:54:22 od pelko » Zaznamenané
Vratko
stály hosť
Príspevkov: 985

hoummejd :-)

« Odpoveď #3 kedy: 23. Október , 2013, 16:09:40 »

presne tento istý neduh som tiež pri reaperi vždy zažíval, neverím že to je placebo
mám podobnú skúsenosť
Zaznamenané

hm... :-D
Bhlokvva
stály hosť
Príspevkov: 1032

« Odpoveď #4 kedy: 23. Október , 2013, 16:18:28 »

Mozno zadrem krepost, ale nemoze byt, ze by si prehliadol nieco z moznosti pri nastavovani exportu? Mozno to exportuje bez nejakych FX alebo nieco take...
Zaznamenané

Aky je rozdiel medzi vranou?
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #5 kedy: 23. Október , 2013, 16:19:38 »

sice reaper nepouzivam, ale co by to bol za DAW keby prznil mixdown. v cubase mam mixdown taky ako znie v projekte.
http://audio.tutsplus.com/tutorials/mixing-mastering/quick-tip-reaper-rendering-for-high-quality-mixdown/
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #6 kedy: 23. Október , 2013, 17:07:46 »

hmm vymenil by som snimace za keramicke..
Zaznamenané

asdfg
miestny štamgast
Príspevkov: 1693

« Odpoveď #7 kedy: 23. Október , 2013, 17:39:04 »

Reaper ma dost moznosti nastavenia kvality pocas prehravania a renderovania, k tomu ma este moznost live mixdown, ked sa renderuje zaroven s prehravanim rychlostou 1x. Prejdi vsetky nastavenia, pripadne postuduj na nete nejake tutorialy, je toho dost.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #8 kedy: 23. Október , 2013, 19:48:56 »

presne tak, treba sa pohrat s nastavenim exportu. darmo, ze ti to reaper prehra dobre, ked to potom vyexportujes v nizkej kvalite le preto, aby ten export bol co najrychlejsi :)
Zaznamenané
Lario1
pravidelný návštevník
Príspevkov: 180

« Odpoveď #9 kedy: 23. Október , 2013, 20:31:45 »

Tiež som si najprv myslel, že chyba je v tom čo vyššie písal Bhlokvva, že ignoruje VST, ale ono tie pluginy berie. Ak to nevyriešim, tak sa asi vrátim ku Cubase, hoci som ho nikdy nejak neobľuboval z hľadiska stability a hardwarovej náročnosti. Kažopádne ako hovoríte ešte prešetrím možnosti renderu. Zatiaľ vďaka
Zaznamenané
arnysimilar
pravidelný návštevník
Príspevkov: 480

« Odpoveď #10 kedy: 24. Október , 2013, 11:07:18 »

Aj ja som postrehol, že Reaper má takú "vlastnosť", že pri mixe to trochu "domrví". Ale počul som to len pri exporte priamo do mp3. Keď som dal exportovať do wav a to následne komprimoval na mp3 v SoundForge, tak bolo všetko v pohode.
Zaznamenané

Byť hlupákom je veľmi ťažké, pretože je veľmi veľka konkurencia...
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #11 kedy: 24. Október , 2013, 12:55:31 »

zalezi aky kodek pouzivas na MP3, ja pouzivame Lame a nepostrehol som ziadne zpotvorovanie zvuku Reaperom pri exporte
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #12 kedy: 24. Október , 2013, 13:59:58 »

... Môže to byť nejakými slabými prevodníkmi pri renderi?...

prevodniky s renderom nemaju absolutne nic. tie pracuju, ked menia signal co nahravas na digital alebo ked menia digital co chces pocuvat na audio. vsetky ine operacie, efektovania, renderingy, exporty a neviem co este je cista matematika, ktora prebieha furt rovnako bezohladu na pouzite HW.

... Cubase, hoci som ho nikdy nejak neobľuboval z hľadiska stability a hardwarovej náročnosti. ...

Cubase je nestabilne ? prosim ?

Cubase je harwerovo narocne ? prosim ?

ak pouzivas 128MB ram a 450MHz Celeron, tak suhlasim, inak neviem neviem  Fuuha zíram
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #13 kedy: 24. Október , 2013, 14:05:57 »

inak k problemu... toto su oblubene temy vo forach, ked vyjde novy DAW alebo nova verzia niecoho. hned je kopec ludi, ktorym to hra zarucene horsie, lepsie, inac... vacsinou su okolo velke polemiky a spravidla to skonci tak, ze si niekto da pracu, nainstaluje dva rozdielne DAW, ktore akoze maju mat rozdielny zvuk exportu, do oboch natiahne rovnake stopy a vyexportuje. oba konkurencne exporty natiahne znovu do DAW a zero testom zisti, ze su totozne. a zase je na nejaku dobu ticho, kym sa opat nenajde clovek, ktoremu zneju exporty rozne.

sam nemam ziadnu takuto skusenost, ani som nikdy neporovnaval vysledky... teroreticky je mozne, ze najeky nadsenecky free DAW pouziva horsie sumacne algoritmy, ako drahy SW s 20 rocnym vyvojom a ista teoreticka moznost, ze budu zniet odlisne tam je, ale nejako som voci tomu skepticky...

skorej by som ozaj videl problem v pouzitych kodekoch v pripade mp3 alebo v nastaveniach vystupu...  Neviem
Zaznamenané
Sanchez
stály hosť
Príspevkov: 803

« Odpoveď #14 kedy: 24. Október , 2013, 20:56:54 »

inak k problemu... toto su oblubene temy vo forach, ked vyjde novy DAW alebo nova verzia niecoho. hned je kopec ludi, ktorym to hra zarucene horsie, lepsie, inac... vacsinou su okolo velke polemiky a spravidla to skonci tak, ze si niekto da pracu, nainstaluje dva rozdielne DAW, ktore akoze maju mat rozdielny zvuk exportu, do oboch natiahne rovnake stopy a vyexportuje. oba konkurencne exporty natiahne znovu do DAW a zero testom zisti, ze su totozne. a zase je na nejaku dobu ticho, kym sa opat nenajde clovek, ktoremu zneju exporty rozne.

sam nemam ziadnu takuto skusenost, ani som nikdy neporovnaval vysledky... teroreticky je mozne, ze najeky nadsenecky free DAW pouziva horsie sumacne algoritmy, ako drahy SW s 20 rocnym vyvojom a ista teoreticka moznost, ze budu zniet odlisne tam je, ale nejako som voci tomu skepticky...

skorej by som ozaj videl problem v pouzitych kodekoch v pripade mp3 alebo v nastaveniach vystupu...  Neviem

Asi tak. Na zdravie!
Zaznamenané

Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.078 sekund, 23 otázok.