Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
17. November , 2024, 14:26:32
Strán: 1 [2]  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Po exporte znie nahrávka inak  (Prečítané 4959 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Lario1
pravidelný návštevník
Príspevkov: 180

« Odpoveď #15 kedy: 27. Október , 2013, 21:49:06 »

Cubase je nestabilne ? prosim ?

Cubase je harwerovo narocne ? prosim ?

ak pouzivas 128MB ram a 450MHz Celeron, tak suhlasim, inak neviem neviem  Fuuha zíram

O tom sa hádať nebudem, sú to moje osobné názory a postrehy, ktoré sa mi časom potvrdili.
K hardwarovej náročnosti - otvor si rovnaký projekt v Cubase a v Reaperi. Sleduj vyťaženie CPU Cubase a v Reaperi a sám si odpovedz. Vyskúšaj si nahádzať na projekt totožné pluginy v Cubase a Reaperi... Pri Cubase je strop tj. pokým ti to nezačne haprovať podstatne nižšie. Reaper "vydrží" viac pluginov...
Čas, ktorý prejde od spustenia a načítania projektu a všetkých VST je tiež v prospech Reaper.

K stabilite a kompatibilite - Reaper mi NIKDY neodmietol načítať funkčný korektný plugin. Kolega Cubase to robil často a neraz pritom "spadol"...

Možno Cubase nie je hardwarové náročné, ale vybral som si Reaper pretože je na tom subjektívne z týchto hľadísk lepšie. Je jedno aký mám komp, mne ide o to, že Reaper dokáže môj PC využívať efektívnejšie. Môžem otvoriť viac pluginov ako v Cubase namiesto toho aby som hardwarom a niečo viac živil DAW. Myslím si, že môj notebook s Intel I3 a 4Gb RAM nie je žiadna sláva, je to low end ale na home recording mi úplne stačí.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #16 kedy: 28. Október , 2013, 10:35:08 »

co z toho, ze znese viac pluginov, ked hra napicu ?  Ja som čert.. teda ty to pises v tejto teme, tak len konstatujem  Popiskujem si
Zaznamenané
Krtko
*** BACHAR ***
miestny štamgast
Príspevkov: 2659

« Odpoveď #17 kedy: 28. Október , 2013, 12:47:31 »

mozno aj nepodareny crack by mohol byt odpovedou na nestihajuci cubase  Popiskujem si
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #18 kedy: 28. Október , 2013, 12:52:48 »

tak tomu ver ze ano
Zaznamenané

Yugi00
miestny štamgast
Príspevkov: 1951

ctrl+mouse scroll

« Odpoveď #19 kedy: 28. Október , 2013, 12:55:28 »

To je inak pravda s tym crackom. V cracknutej Clobase 5.1 mam s Line6 UX1 latenciu cez 10ms. Na origosi pod 5ms s tym istym setupom.
« Posledná zmena: 28. Október , 2013, 12:55:50 od Yugi00 » Zaznamenané

Im a little princess
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #20 kedy: 28. Október , 2013, 13:21:27 »

no a ten problem exportu z reaperu sa uz vyriesil ?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #21 kedy: 28. Október , 2013, 13:23:00 »

To je inak pravda s tym crackom. V cracknutej Clobase 5.1 mam s Line6 UX1 latenciu cez 10ms. Na origosi pod 5ms s tym istym setupom.

ja to casto citam vo forach opacne - ze ludia aj maju kupeny origos a pouzivaju crack, lebo je stabilnejsi, nepotrebuje dongle v USB, atd...
Zaznamenané
Yugi00
miestny štamgast

ctrl+mouse scroll

« Odpoveď #22 kedy: 28. Október , 2013, 14:04:24 »

ja to casto citam vo forach opacne - ze ludia aj maju kupeny origos a pouzivaju crack, lebo je stabilnejsi, nepotrebuje dongle v USB, atd...
Zatial co mozem porovnat tak origos alebo cracknuta verzia tak padaju rovnako. Ale to je uz asi vec samotnych komponentov HW alebo zvukovky. Jediny rozdiel koli comu som ujebal origos  Bavím sa skvele bolo latency. Bezne som maval 11.6ms a aj ked realtime VST zneli okej alebo gitara cez monitoring tiez v pohode tak pri nahravke som buffer mohol nastavit ako som chcel ale vzdy to bolo posunute. Uz som maval aj stavy ze nahravka je OK len ja som cely captavy ze sa neviem triafat Bavím sa skvele
Zaznamenané

Im a little princess
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #23 kedy: 28. Október , 2013, 14:25:31 »

to sa mi tiez nechce vidiet, cracknuta verzia nema mat preco problem s latenciami na rovnakom HW... ale nebudem sa hadat :) hlavne ono asi tazko vedla seba vyskusas rovnake revizie verzii, pretoze crack je na najeku konkretnu zvacsa len jednu a origos moze byt hocico podla toho, kedy sa to kupovalo... cize aj ked su obe akoze 5.1, tak jedna moze mat uz aplikovane nejake dalsie zaplaty a pod...
Zaznamenané
Yugi00
miestny štamgast

ctrl+mouse scroll

« Odpoveď #24 kedy: 28. Október , 2013, 15:48:52 »

Origos uz mam updatnute vyssie oficialnou cestou  Bavím sa skvele ale ked sa instaluje prvy krat tak je vo verzii 5.1 a porovnavam to s verziou ktora je dostupna "zadarmo" na torrentoch pod nazvom Steinberg.Cubase.v5.1.DVDR-AiRISO  Popiskujem si
Zaznamenané

Im a little princess
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #25 kedy: 28. Október , 2013, 16:13:48 »

hej, ale ked to spustas alebo mrknes niekam do "about" alebo podobne, bude tam este dalsie X-miestne cisalo o konkretnej revizii a to moze byt tiez ten rozdiel... ci blbosti pisem ?
Zaznamenané
Lario1
pravidelný návštevník
Príspevkov: 180

« Odpoveď #26 kedy: 29. Október , 2013, 13:03:26 »

Cubase čo som používal som nemal cracknuté. Mal som nejakú verziu LE, ktorú som dostal na CD keď som si kúpil multiefekt ZOOM. Bolo to spolu. Časom som upgradoval na Cubase 5, lebo tamto bola 4-ka. A tak som našiel Reaper a odvtedy ho používam. Problém sa mi nepodarilo vyriešiť celkom ale trochu minimalizovať. Staihol som updaty a hlavne som nastavil kvalitnejšie parametre exportu. A výstupným formátov je WAV.
Predtým som mal 320 kb/s bitrate MP3, ktoré by malo šľapať takmer bezstratovo ale nešľapalo... Keby niekto prišiel na to čo s tým tak dik

Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #27 kedy: 29. Október , 2013, 13:34:23 »

aky kodek na mp3 pouzivas? exportujem v reaperi do wav/mp3/flac bez pocutelnych zmien, sam reaper odporuca stiahnut si Lame kodek
Zaznamenané
Sanchez
stály hosť
Príspevkov: 803

« Odpoveď #28 kedy: 29. Október , 2013, 17:46:39 »

Ja exportujem .wav a MP3 vyrábam potom vo Format Factory. Tam si nastavím všetko, čo potrebujem.
Zaznamenané

Strán: 1 [2]  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.1 sekund, 23 otázok.