styrioci
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 05. November , 2013, 17:24:36 » |
|
nie som technik
tak na zaklade coho dokazes posudit, ci mali dobre komponenty alebo nie?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ff
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 05. November , 2013, 18:19:54 » |
|
ono tie tesla trandaki hrali tak do polky hlasitosti to sa nedalo velmi vykurovat lebo sa to kazilo ani to nebolo stavane na max zataž , a dobre malo hmmmm lampy potaky trafa.... komponenty nie som technik ale ked si človek vezme že tu studiosolo ale studiobass zoženiež teraz bežne za 20 -30 e celkom to na tu cenu hra akože tlači to celkom slušne
Aj chladiče mala tesla dobré.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Sanchez
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 05. November , 2013, 18:51:38 » |
|
Chladiče mali čierne, alebo strieborné:-)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
ff
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 05. November , 2013, 19:12:39 » |
|
Chladiče mali čierne, alebo strieborné:-)
Hlavne v zberných surovinách ich milujú.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
stevino179
Hosť
|
|
« Odpoveď #19 kedy: 05. November , 2013, 19:31:38 » |
|
bavme sa v intenciach - vzhľadom k cene , isto su ich mašiny poctivejšie ako nove china akože zosilňovače ktore maju akože 100W a aj ked nešusštia potaky životnosť dlhšiu nemaju isto
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Sanchez
|
|
« Odpoveď #20 kedy: 05. November , 2013, 19:44:47 » |
|
Ja Ti neviem...
Málokoho, kto mal kedysi dobrý zvuk, som videl hrať na Tesle. Asi si pamätám len jedného.
A na životnosť sa vysrať... Čistý zvuk ešte ako tak, ale skreslenie u tých aparátov bolo otrasné, nepoužiteľné.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #21 kedy: 05. November , 2013, 22:00:22 » |
|
bavme sa v intenciach - vzhľadom k cene , isto su ich mašiny poctivejšie ako nove china akože zosilňovače ktore maju akože 100W a aj ked nešusštia potaky životnosť dlhšiu nemaju isto
furt si hudies svoju pesnicku a furt nemas pravdu. Tesly, o ktorych sa bavime bol regulerny hnoj uz od nova. cinske aparaty su proti tomu luxusne stroje s krasnym designom a este krajsim zvukom a pamatajuc si spominane Tesly, zivotnost je tiez len velmi diskutabilna.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
stevino179
Hosť
|
|
« Odpoveď #22 kedy: 05. November , 2013, 22:06:54 » |
|
ok vyhlasujem teda sutaž kto postavy funkčný aparát do 50e taky aby uhral bicie v bežnej kapele , myslím teda hlavu bednu ,Tesla kontra všetko ostatne ak to ma bit aj s skreslením tak 70e za 20 sa už dá kupit nejaká hocijaká krabka ktorá samože už tesla nebude lebo v tomto boli mimo uuuplne /napr ibanez powerlead , damelectro alebo taiwan boss ........ hocčo /
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #23 kedy: 05. November , 2013, 22:07:34 » |
|
dam 50€ odvazlivcovi, co na Studio Solo odohra kseft
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
xxdawexx
nováčik
Príspevkov: 31
|
|
« Odpoveď #24 kedy: 05. November , 2013, 22:39:58 » |
|
trosku sa tu odislo od temy ale nevadi. tiez si myslim ze tie tesla tranzistory hraju otrasne ale to vibrato v tom je najlepsie ake som pocul. preto by som ho rad odtial dostal
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #25 kedy: 06. November , 2013, 09:12:59 » |
|
trosku sa tu odislo od temy ale nevadi. tiez si myslim ze tie tesla tranzistory hraju otrasne ale to vibrato v tom je najlepsie ake som pocul. preto by som ho rad odtial dostal Všetko je možné, s impedanciami určite nebude problém, vstup operáku má vysokú a výstup nízku. Ale: (už to tu bolo písané) dobre by bolo vymeniť operák za lepší, dobre by bolo vymeniť MOSfet za Jfet, najlepšie by bolo vymeniť všetko. Musel by si to rozobrať, oddeliť nepotrebné veci a vyrobiť aj napájač, ne 9 Voltovú baterku to asi nepôjde. A v tom istom operáku je aj spomínaný prelaďovaný presence, takže ...už máme dva: Tesla Studiosolo 70 Vintage Relic Automatic Vibrato Preamp Tesla Studiosolo 70 Vintage Relic Hand Wah-Wah Preamp
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #26 kedy: 06. November , 2013, 09:17:29 » |
|
... Tesla mala dobre a aj na svoju dobu konkurencieschopne voci Zapadu akurat elektronky a gramofony, inac nic.
K tým gramofónom: Kamoš kedysi brigádoval v Bratislavskej Tesle, do gramorádií sa tam montovali chassis vyrobené Teslou Litovel. Úlohou môjho kamoša bolo opravovať tie chassis, ktoré samozrejme v Litovli prešli technickou kontrolou. Pokazených bolo dosť veľa, jeden z nich dokonce nemal motor!
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #27 kedy: 06. November , 2013, 10:22:09 » |
|
K tým gramofónom: Kamoš kedysi brigádoval v Bratislavskej Tesle, do gramorádií sa tam montovali chassis vyrobené Teslou Litovel. Úlohou môjho kamoša bolo opravovať tie chassis, ktoré samozrejme v Litovli prešli technickou kontrolou. Pokazených bolo dosť veľa, jeden z nich dokonce nemal motor! Vsetko je mozne. Pokial ale viem, tak sa tie najvyssie rady gramcov dokonca vyvazali aj na Zapad a boli na ne celkom pozitivne ohlasy. Jasne, bola to taka kvazi max. nizsia stredna trieda, ale aj tak to bol relativne uspech.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
Sanchez
|
|
« Odpoveď #28 kedy: 06. November , 2013, 17:03:39 » |
|
Lenko chassis mám doteraz. Pod touto značkou sa to vyvážalo, alebo sa v Tesle vyrábali chassis pre značku Lenko... To presne neviem. A hrá veľmi pekne.
A nový názov k téme by mohol byť teda tento:
Tesla Studiosolo 70 Vintage Relic Automatic Vibrato and Hand Kva Kvak Preamp
Čo povieš Andrej?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #29 kedy: 06. November , 2013, 17:05:31 » |
|
takze hlasim prvu objednavku. mam si ist zhanat 5-kolikove kable alebo budu jacky ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|