Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
17. November , 2024, 05:28:13
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Preco mi nejde hrat na gitare cez komp a zaroven mat pusteny iny zvuk ?  (Prečítané 3617 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Kufor
nováčik
*
Príspevkov: 14

« kedy: 27. November , 2013, 23:38:09 »

Zdravim vas. Mam jeden nepochopitelny problem. Nieco podobne sa tu uz sice riesilo, ale nebola to presne moja situacia, zalozil som teda temu novu, snad je to OK. No ale podme k veci:

Pred casom som si zadovazil USB prevodnik Behringer UCG102 pre jednoduche hranie na intraku. Bol som s nim relativne spokojny, hraval som cez notebook a nemal som najmensi problem pustit si vo winampe, pripadne na YouTube backing track a hrat donho cez Guitar Rig.

Nedavno som vymenil notebook za klasicky PC, opat nainstaloval zvukovku, nainstaloval Guitar Rig a vsetko bolo opat v najlepsom poriadku, zvuk/latencia este lepsie ako na notebooku, takze som bol este spokojnejsi. Co sa vsak nestalo, dnes zapojim gitaru, vsetko nastavene tak, ako naposledy, ale z nepochopitelnych dovodov mi pri spustenom Guitar Rigu nechce prehrat ziadny iny zvuk, tj. ani z prehravaca, ani z youtube. Teda lepsie povedane, prehra mi to jednu pesnicku, potom ani prd..

Zistil som, ze ak je Guitar Rig vypnuty a pesnicka bezi, po zapnuti GR sa drasticky zmeni tempo pesnicky (vo winampe niekolkonasobne spomalenie, na youtube naopak cca dvojnasobne zrychlenie).

Netusim, co s tym je - ako hovorim, predvcerom to bezalo bez najmensieho problemu, mohol som si veselo hrat a vsetko slapalo. Dnes ani bohovi...

Zabil som tym dnes vecer vyse dvoch hodin, co som si vyhradil na gitaru, tak som stastny-prestastny.. Nasiel som na zahranicnych forach vela podobnych dotazov, zo vsetkych vyplynulo, ze dana zvukovka nedokaze brat vstupy z viacerych zariadeni, no kedze mne to doteraz fungovalo, problem bude zrejme inde..

Ak ste to docitali az tu, gratulujem a ak budete vediet akokolvek poradit, velmi dakujem.
« Posledná zmena: 28. November , 2013, 00:02:56 od rastis » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #1 kedy: 27. November , 2013, 23:57:34 »

ja som to sice nedocital a takmer som s citanim ani nezacal, ale videl som tam cosi, ze "drasticky zmeni tempo po zapnuti ... ... "

toto je problem tykajuci sa nastavenia sample rate (vzorkovacej frekvencie)....

respektive takto: mas dva softvery, obidva vyuzivaju jeden driver zvukovky. ked bezi jeden SW a zapnes do neho druhy SW, co ide cez ten isty driver, tak mozu nastat rozne situacie. napriklad ze Ti to nedovoli vobec pouzivat tie dva SW sucasne, t.j. jeden hra, zapnes druhy a prvy prestane hrat alebo druhy ani nejde zapnut a podobne.

alebo moze nastat aj ina situacia - jeden SW ma kdesi v nastaveniach nastavene, ze ma prehravat vsetky audio formaty a nic neriesit - napriklad mas winamp, v nom nejaku mp3, ktora sa prehrava tak, ako je specifikacia toho mp3, trebars 44,1 kHz. no a k nemu zapnes iny SW, napriklad Guitar Rig, kde je v nastaveniach zadefinovane, aby vsetko audio zo vstupu (cize Tvoju gitaru) spracovaval v 48 kHz. driver po zapnuti od Guitar Rigu dostane "povel", ze treba hrat na 48 kilo. lenze v tom momente uz hra predtym zapnuty winamp na 44,1 kilo. kedze driver zvukovky nedokaze prehravat zaroven v dvoch rozdielnych nastaveniach, tak prehrava tak, ako mu "nanutil" Guitar Rig, co ma za nasledok zmenu tempa a ladenia winampu - ten jednoducho zacne prehravat rychlejsie alebo pomalsie, aby dokompenzoval ine nastavenie.

riesenie ? spravidla neprehravat z viacerych SW cez jeden driver - lebo vsak naco to je dobre a clovek sa tak vyhne podobnym problemom. do Guitar Rigu sa da natiahnut mp3-jka a prehravat odtial, nie je dovod mat zapnuty GR a k nemu este zvlast prehravac...

snad som to nenapisal prilis nezrozumitelne  No hanbím sa..
« Posledná zmena: 28. November , 2013, 00:03:04 od rastis » Zaznamenané
Kufor
nováčik
*

« Odpoveď #2 kedy: 28. November , 2013, 00:12:45 »

Vdaka za reakciu, ono ja by som to ani neriesil a, ako pises, pustal by som backing tracky priamo cez GR, akurat ze doteraz mi to s presne rovnakymi nastaveniami fungovalo ako ma a zrazu bum a uz to nejde..

Za ten cas, co hram na gitare, som si zvykol pustat backing tracky cez winamp, kde mam z nich vytvoreny playlist, je to teda jednoduchsie ako kazdy jeden backing track nahadzovat osobitne do GR.

Este by som doplnil - vo winampe nie je problem, ze by som nepocul zvuk, ale skor ten, ze tie skladby ani nechce prehrat. Resp. bezi to 2 sekundy (bez zvuku) a to je vsetko.. To iste, ak prekliknem skladbu niekde do stredu - odrata 2s a koniec.. Snad sa chapeme.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #3 kedy: 28. November , 2013, 00:15:01 »

a este jedna otazka.

mas windows asi, ze ? co mas nastavene ako primarne prehravacie zariadenie v ovladacom panely v zvukovych nastaveniech a z coho tam mozes vyberat ? a potom, co mas nastavene v Guitar Rigu v audio settings a co vsetko tam mas na vyber ?

v GR by si mal mat nieco, co ma v nazve Tvoju zvukovku a ASIO - to asi aj mas, ked Ti to hra ako ma a bez latencii. vo windowsackych nastaveniach by si nemal mat nastavene to iste, lebo potom Ti to nedovoli viacej prehravani sucasne. tam by si mal mat nastavene nieco, co ma v sebe mozno WDM alebo podobne - skratka youtuby, prehliadace a prehravace vobec nepotrebuju nic s ASIO, kedze netreba nizke latencie, tam staci standardny windowsacky prehravaci driver a vtedy by sa ti to nemalo spolu mlatit.

neber to ovsem uplne 100%. zalezi od konkretnej zvukovky, driveru k nej, a kopca dalsich, castokrat neznamych faktorov  Neviem
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #4 kedy: 28. November , 2013, 00:17:15 »

... akurat ze doteraz mi to s presne rovnakymi nastaveniami fungovalo ako ma a zrazu bum a uz to nejde...

to je to, co pisem vyssie - mohol si mat inac nastavene cesty, kadial ma ist zvuk a fungovalo to teraz sa Ti nejak podarilo nastavit, ze sa vsetko chce drat von jednym ASIO driverom a uz to nejde...  Neviem
Zaznamenané
Kufor
nováčik
*

« Odpoveď #5 kedy: 28. November , 2013, 00:21:26 »

V nastaveniach GR mam

Driver: ASIO
Device: Behringer USB Audio

Vo Windowse vo zvukovych nastaveniach (Playback) mam to, co pises - Behringer USB WDM Audio 2.8.40, na vyber tam vlastne ani nic ine nemam (pokial teda nie su repraky zapojene do int. zvukovky)

//to by bolo mozne, no behom tych dvoch dni som s nastaveniami zvuku, resp. s nastaveniami nicoho systemoveho nerobil absolutne nic, o to vacsia zahada to je :) Asi mame v izbe skriatkov..
« Posledná zmena: 28. November , 2013, 00:23:40 od Kufor » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #6 kedy: 28. November , 2013, 00:24:25 »

lepsie to uz nenastavis asi a ja Ti uz viac neviem napisat...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #7 kedy: 28. November , 2013, 00:26:33 »

vlastne mrkni este aj do audio settings winampu, ten pouziva vlastne nastavenia prioritne pred windowsackymi, ze ci tam sa Ti neprehodilo nieco ...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #8 kedy: 28. November , 2013, 00:29:09 »

no a posledne co ma napadne, je restore system. ked to pred dvoma dnami fungovalo a ty si za tie dva dni nerobil v systeme zmeny, co potrebujes uchovat (napriklad si neinstaloval nove programy a podobne), tak sa mozes vratit do nejakeho starsieho stavu registrov z pred par dni a mozno to pomoze....
Zaznamenané
Kufor
nováčik
*

« Odpoveď #9 kedy: 28. November , 2013, 00:33:32 »

To som tiez skusal, mam tam vo vystupnych pluginoch 2 kusky - DirectSound Output a WaveOut Output. V kazdom si mozem zvolit dve moznosti - Primary Sound Driver a Behringer. Nech to nastavim akokolvek, nepomaha Smútim Bud vyhodi hned po spusteni pesnicky chybu alebo to robi uz popisovany problem...

Tiez netusim, co s tym, zabil som kvoli tomu cely vecer a uplne zbytocne..

A pozeram, ze rozmyslame dost podobne :) Restore som skusal, akurat najblizsi bod som mal z 21. Obnovil som, bez uspechu..

Kazdopadne ti dakujem za tvoje rady / tipy, ak by ti este nieco napadlo, urcite daj vediet Žmurk
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #10 kedy: 28. November , 2013, 00:36:37 »

tazko radit, to su take zahady. mam tu jednu gamesu a zvuk mi 10x vobec nejde a potom 10x po sebe zase ide a mozem restartovat kolko chcem, resetovat, hrkat pocitacom, mat na pozadi zapnute cokolvek alebo nic a nedosiel som na to, ze preco raz tak a raz inak. rezignoval som  Je mi do plaču
Zaznamenané
mirostrat
stály hosť
Príspevkov: 1118

zlomená Jolana Iris

« Odpoveď #11 kedy: 28. November , 2013, 00:41:05 »

skus nainstal toto  VLC   http://www.slunecnice.cz/sw/vlc-media-player/   , no a napadlo ma , či si náhodou niečo nepreklikol , alebo či si niečo ne-crackol a to ti zblblo , v repráčiku dole si kukal či máš nastavené vstupy a výstupy ? alebo teda v nastavení zvuky a zvukové zariadenia , neuprage ti cez net ten winamp a okrem iného winamp končí
« Posledná zmena: 28. November , 2013, 00:46:03 od mirostrat » Zaznamenané

http://bandzone.cz/lustifon      chcem hlučný lampák čo sa mi na kolo stane do košíka
Kufor
nováčik
*

« Odpoveď #12 kedy: 28. November , 2013, 00:47:54 »

Hej, viem o com hovoris :)

Kazdopadne, nedalo mi to a povedal som si, ze ked uz som tym zabil tolko casu, sadnem k tomu este raz. Preinstaloval som pomedzi nasu komunikaciu ovladace od zvukovky s nadejou, ze mozno pomoze prave to. Teraz som to skusil zapojit a nastavil som vo GR rovnaku vzorkovaciu frekvenciu, ako je vo winampe, tj. 44.1k. Svete div sa, skusil som pustit 3 pesnicky a 3 videa, fungovalo to :-o

Potom som zo zvedavosti opat zmenil frekvenciu na 48k, po prvej pesnicke som skoncil.. Po restarte winamu aj GR a opatovnom nastaveni 44.1k to zatial funguje, takze nakoniec to (snad) vyriesil tvoj prvy post :)

Zahada to vsak je aj tak, kedze aj na notase, aj doteraz na PC som pouzival 48k.. Zaujimave.. Idem skusit cosi pohrat, uz viac-menej len zo zvedavosti, ci to vydrzi, kedze po tom mordovani ma aj chut presla :)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #13 kedy: 28. November , 2013, 00:56:54 »

.. kedze aj na notase, aj doteraz na PC som pouzival 48k..

to tam mohlo byt nastavene len tak akoze a v skutocnosti to mohlo prehravat na 44,1 ako zvysok systemu. to sa obcas stava, podobne jak pisane udaje o latenciach tiez casto nesedia s real hranim.
Zaznamenané
mirostrat
stály hosť
Príspevkov: 1118

zlomená Jolana Iris

« Odpoveď #14 kedy: 28. November , 2013, 01:00:16 »

mne sa hocikedy pod parou stane , že niečo prekliknem a potom dovidenia , preto mám uložené fotky nastavení v mobile ako poslednú záchranu , lebo keď preinstal CEP 2 , tak on si v registroch zapametá posledné nastavenie a tak ho nainstal , teda zle  Bavím sa skvele ?§!.
Zaznamenané

http://bandzone.cz/lustifon      chcem hlučný lampák čo sa mi na kolo stane do košíka
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.076 sekund, 23 otázok.